Start din reise Mine sider

Reiser til Botswana

Filtrer på:

Hva vil du oppleve?

Se alle

Budsjett per person

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

Botswana er en oase i hjertet av Afrika og tiltrekker seg folk med sine endeløse villmarksområder og rike dyreliv. Enten du er ute etter en eksklusiv safari eller et campingeventyr, er vi her for å lage turen du ønsker.

Temperatur

Botswana ønsker deg velkommen med solfylt vær og en gjennomsnittstemperatur som varierer mellom 20 og 30 grader året rundt. Dagene er vanligvis varme og solrike, perfekte for safarieventyr og for å utforske landets villmarksområder.

Nedbør

I Botswana er klimaet preget av lite nedbør, spesielt i de tørre vintermånedene fra mai til oktober. I regntiden, som vanligvis varer fra november til mars, opplever landet korte, men intense regnbyger som forvandler det tidligere tørre landskapet til frodige grøntområder.

Våre beste Botswana-tips

Med sine enorme villmarksområder og rike dyreliv er Botswana utvilsomt en av de fineste safaridestinasjonene i Afrika. Her kan du dra på en klassisk safari i Moremi Game Reserve eller gli gjennom Okavangodeltaet i en tradisjonell mokoro, side om side med bøfler som slukker tørsten. Chobe tiltrekker seg turister fra verden over med sine store flokker av elefanter og spektakulære solnedganger. Kalahari og Makgadikgadi Pans er kjent for sitt Karja-ørkenlandskap - her kan du sammen med bushmen oppdage villmarken.

Enten du er ute etter en eksklusiv safari eller et campingeventyr, er vi her for å lage turen du ønsker. Takket være landets fokus på bærekraftig turisme, venter en genuin safariopplevelse.

Okavangodeltaet - En unik villmarksopplevelse

Okavango har mange ganger blitt kåret til et av Afrikas beste safariområder. I Okavango venter klassiske viltsafarier i jeep og walking-safari, men du kan også oppdage det uberørte landskapet i tradisjonelle mokoro-kanoer med guiden din.

Okavango er kjent for sitt rike biologiske mangfold som inkluderer elefanter, løver, bøfler, leoparder, kuduer og mange forskjellige antiloper og fuglearter.

Store elefantflokker ved Chobe River

Drømmer du om å besøke elefantenes hjemland? Chobe nasjonalpark ligger vakkert til langs bredden av Chobe-elven i Botswana. Her kan du oppdage parkens rike biologiske mangfold og møte de store flokkene med elefanter som samles ved Chobe-elven. Chobe er parken i Afrika med flest elefanter, og parken er også kjent for sin høye konsentrasjon av ville dyr. Du kan også oppdage Chobe-elven gjennom båtsafari langs elven. Dette gir en flott mulighet til å se majestetiske dyr som krokodiller og flodhester. Det er et fantastisk syn å se solen gå ned over horisonten ved elven.

Moremi Game Reserve - Ville safarieventyr i Okavangodeltaet

I Moremi Game Reserve får du oppleve et av Afrikas mest spektakulære naturområder. Her, midt i hjertet av Okavangodeltaet i Botswana, venter en uforglemmelig safariopplevelse. Utforsk de forskjellige økosystemene til fots, i mokoro eller med safarijeep. Få parker i Afrika tilbyr slike opplevelser. Se løver gjøre seg klare for nattens jakt eller se den afrikanske solnedgangen sakte men sikkert synke langs savannen.

Pakk sekken og gjør deg klar til å oppdage Moremi Game Reserve og dens vakre natur og rike dyreliv.

Planlegg reisen din >

Les våre guider med praktiske tips

Planlegg og bestill reisen din >
Guide: før avreise >
Guide: på reisen >

Dette er en egen bolk. Under kommer teksten fra template variabel bttt_travel_to_info

Tips

Tips en del av kulturen i Botswana. Tipsing er frivillig, men også forventet og en måte å si takk for god service og godt utført arbeid. Vi anbefaler å gi tips til guiden/sjåføren den siste dagen. På de fleste hoteller/hytter/campere er det en felles "tipsboks", hvor du kan legge igjen tips ved avreise.
- Safariguide, minimum 10 usd per dag per person
- Overnatting, 1-5 usd per person per natt

Sikkerhet

Botswana er generelt et trygt reisemål, men du bør alltid utvise generell forsiktighet og årvåkenhet, og unngå å gå rundt i gatene i byene i de mørke timene på dagen.
Når du er på safari og bor ute i parkene, er det viktig at du sier ifra til en vakt dersom du ønsker å forlate lodgen/teltet du bor i. Ville dyr kan være i nærheten.

Les mer om sikkerhet i Botswana hos UD, merk at alle UDs reiseråd er tilpasset de som reiser uten arrangør. Når du reiser med oss ​​sørger vi for å planlegge reisen på en tryggest mulig måte og vi arrangerer ikke turer til områder som Utenriksdepartementet fraråder eller som vi selv ikke anser som trygge.

Språk

Engelsk og Setswana snakkes i Botswana.

Tidsforskjell

I vintersesongen ligger Botswana én time foran Norge. Om sommeren er det samme tid.

Valuta

Valutaen i Botswana er Pula. I Botswana går det fint å betale og ta ut med kort. I Botswana er det vanlig å bruke amerikanske dollar til tips og betaling.

Elektronikk og adaptere

Den sørafrikanske standarden (type M) er mest vanlig i Botswana. Den britiske standarden (type G) vises også. Mindre vanlig, men noen ganger funnet, er den indiske standarden (type D). På enkelte hytter og hoteller er det "multi-sockets" som også fungerer med svenske kontakter, vær oppmerksom på at disse vanligvis ikke jorder forbrukerne du bruker.

Hvis du ønsker å bruke mobiltelefonen din i Botswana, er det best å sjekke med mobiloperatøren din hvilke kostnader som gjelder. Det kan være billigere å kjøpe e-SIM via appen Airalo eller lignende.

Pass og visum

Ved reise til Botswana må passet være gyldig i minst 6 måneder etter siste reisedag. Det må være minst to blanke sider i passet ditt for inn- og utreisestempler. Det er også krav om fremvisning av returbillett. Botswana krever ikke visum for Norske statsborgere. Ved ankomst får du tildelt et 90-dagers innreisevisum.

Klima

Klimaet i Botswana er subtropisk med temperaturer opp til 40 °C om sommeren (desember – mars). Om vinteren kan temperaturen om natten imidlertid komme under null noen steder. Nedbøren varierer avhengig av hvor i landet du er, og faller hovedsakelig i perioden november til mars.

Internasjonalt førerkort
I Botswana trenger du det internasjonale førerkortet.

Bekledning

Når man er på safari er det godt å ha behagelige klær. Det er viktig å ikke kle seg i skrikende farger, men å velge klær som går mer i ett med naturen. Det er ofte litt kjølig tidlig på morgenen, da kan det være greit med lange ermer og lange bukser, mens dagene vanligvis er varme, da er det viktig å tenke på å beskytte seg mot solen.

Ingen spesiell kleskode gjelder på safarilodger.

Norsk ambassade

Norge har ikke en ambassade i Botswana, men viser i stedet til den norske ambassaden som ligger i Sør-Afrikas hovedstad, Pretoria.

Adresse
I Parioli-komplekset
1166 Park Street, Pretoria

Royal Norwegian Embassy
Ozmik House
165 Lynnwood Road
Brooklyn 0181
Pretoria

E-mail: emb.pretoria@mfa.no
Tel: +27 12 364 3700

Honorary Norwegian Consulate General Botswana
Plot no. 647 Crocodile Pools, Notwane
Tel: +267 392 6298
Fax: +267 392 6290
Honorary Consul General Per Erik Bergh
Email: pebergh@nfds.info

Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres app eller hjemmesider. Last ned appen «Reiseklar», hvor Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app, eller registrer reisen på www.reiseregistrering.no. Dette vil gjøre det enklere for utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner. 

Overnattingssteder i Botswana

Det har tatt oss mange år å finne de absolutt beste overnattingsstedene på våre destinasjoner. Slapp av ved bassenget på et eventyrlig resort, eller få ditt livs villmarksopplevelse i luksustelt midt på savannen. På våre turer våkner du på din beste side uansett!

Tau Pan Camp
Camp Okavango
Camp Moremi
Nokanyana Lodge
Mopiri Camp
Moremi Crossing
Mobile Safari Camping
Mokoro Trails
Machaba Camp
Kala Camp
Setari Camp
MmaTsebe Tented Camp
Gomoti Plains Camp
Mokolowane Camp
Little Sable
Tuludi Camp
Little Machaba
Gomoti Private
Gunn's Camp
Pom Pom Camp
Kwara Camp
Sanctuary Chief's Camp
Sanctuary Baines' Camp
Sanctuary Stanley's Camp
Xugana Island Lodge
Nxamaseri Island Lodge
Camp Xakanaxa
Rra Dinare
Chobe Game Lodge
Chobe Safari Lodge
Ngoma Safari Lodge
Chobe River Lodge
Chobe Bush Lodge
Sanctuary Chobe Chilwero
Savute Safari Lodge
Camp Kalahari
Jack's Camp
Nxai Pan Camp
Leroo La Tau
Maun Studios
Mokoro Lodge

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.