Start din reise Mine sider

Reiseforsikring & avbestillingsbeskyttelse

Å bestille en reise med et norsk reisebyrå gir deg som reisende en god beskyttelse. Reisegarantifondet beskytter deg hvis Utenriksdepartementet fraråder reisemålet ditt, eller hvis bestillingen endres på en måte du ikke aksepterer, for eksempel ved kansellerte fly eller stengte overnattingssteder. Dessuten er pengene dine beskyttet når vi som arrangør har en såkalt reisegaranti. Alle pengene vi mottar fra våre reisende er beskyttet av garantien helt til du er tilbake fra reisen. 

Til tross for den sterke beskyttelsen i reisegarantifondet, er det viktig at du som reisende har kontroll over din reiseforsikring. Ofte er dette inkludert i din generelle forsikring, og av og til må du utvide reiseforsikringen. I tillegg er det ofte en reiseforsikring knyttet til når du betaler for reisen med bankkortet ditt. Før du betaler for reisen, anbefaler vi at du har reiseforsikringen din på plass. Det samme gjelder eventuell avbestillingsbeskyttelse. Hvis du ikke er fornøyd med beskyttelsen du får via forsikringen din, kan vi varmt anbefale reiseforsikring fra Gouda.  

Her finner du våre reisevilkår

Pass og visum

Når reisen er booket, er det på tide å gå gjennom de små forberedelsene du må gjøre. Det meste tar vi oss av, men det er noen få ting du må sjekke før du begynner å pakke vesken. For det første er det lurt å sjekke passet ditt. De fleste av våre destinasjoner krever at passet ditt skal være gyldig i 6 måneder etter hjemreisedatoen. Det er noen få destinasjoner som krever færre dager, inkludert Sør-Afrika, som kun krever 30 dager og en ledig side i passet ditt. All informasjon om passkrav finner du på reisen din under fanen "reise til"

Der finner du også informasjon om eventuelle visumkrav til destinasjonen din. De fleste landene i Øst-Afrika krever visum ved innreise, som må søkes på forhånd. I det Sørlige Afrika er det flere land uten visumkrav eller med mulighet til å skaffe visum ved ankomst på flyplassen, noe som anbefales. Alle våre destinasjoner med visumkrav, ønsker alle med nordisk pass velkommen, noe som gjør prosessen administrativ, og du trenger ikke bekymre deg for å ikke få visum. Ta kontakt med oss hvis du har spørsmål.

Vaksinasjoner

Når du nå vet hvor du skal reise, er det på tide å kontakte en vaksinasjonsklinikk. Selvfølgelig har vi god oversikt over de generelle anbefalingene, men en vaksinasjonsklinikk med medisinsk kompetanse kan gi deg en individuell vurdering. Husk at noen vaksiner krever litt planlegging, for eksempel hepatitt A og B-vaksinen som anbefales for de fleste av våre destinasjoner. Hepatitt A og B-vaksinen gis i to doser med noen ukers mellomrom, så ikke vent for lenge med å kontakte vaksinasjonsklinikken din, og nøl ikke med å spørre oss hvis du har spørsmål.

Pakkeliste

Når pass, visum og vaksinasjoner er på plass, er det på tide å begynne å pakke. Her finner du vår generelle pakkeliste for safari, husk at den er generell og at du mest sannsynlig ikke trenger å pakke alt for din spesifikke reise. For Kilimanjaro-bestigninger finner du vår guide her, som også inkluderer en pakkeliste. Husk å sjekke flybillettene deres før dere begynner å pakke. Hvis dere har en reise der dere flyr med mindre fly, for eksempel fra safariparkene eller ut til mindre øyer, er det vanligvis anbefalt å pakke i myke reisevesker og ha maksimalt 15-20 kg bagasje inkludert i billetten.

Flybilletter

Hvis vi har booket dine internasjonale flybilletter, vil de bli lagt ved i din bestilling. For å holde oversikt over flybillettene dine, anbefaler vi at du laster ned flyselskapets mobilapplikasjon og legger inn billetten der. Da får du oppdateringer både før og under reisen hvis det skulle være noen endringer i flytidene dine.  

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.