Start din reise Mine sider

Bekledning på safari

De fleste som tenker på Afrika og vær, ser nok for seg tropisk varme. Derfor vil vi gjerne understreke det litt ekstra at på de fleste stedene man reiser til for å oppleve safari, er det vanligvis ikke den tropiske varmen du tenker over. Det er vanlig å dra på safari tidlig om morgenen og oppleve soloppgangen over villmarken. De tidlige morgentimene er normalt kjølige, noe som betyr at en tykk genser og lange bukser er å foretrekke. Det samme gjelder når solen begynner å gå ned mot sen ettermiddag og kveld.

Når det gjelder farger, anbefaler vi å unngå altfor sterke farger og å unngå mørkeblått og svarte tekstiler, da tsetsefluer normalt tiltrekkes av disse fargene. En retningslinje er å kle seg i naturlige farger.

Tips

Vi får ofte spørsmål om hvordan tips fungerer på våre reiser. For oss nordmenn som ikke er vant til at tips er en del av kulturen, kan det noen ganger føles ubehagelig å havne i situasjoner der man ikke helt vet hva som forventes av en. Selvfølgelig er det ingen generell regel som gjelder for alle våre reisemål, og selv om tips er frivillig og en takk for god service, er det på mange av våre reisemål en del av kulturen.

For at du ikke skal ende opp i en situasjon der du er usikker på hva som forventes av deg, har vi samlet generelle anbefalinger om tips på alle våre reisemål. Avhengig av nivået på innkvarteringen kan rådene variere litt, og hvis det fortsatt er usikkerhet etter at du har lest vår guide, er det bare å spørre oss.

Slapp av og nyt

Å være i den afrikanske villmarken eller på en strand ved Det indiske hav er en magisk opplevelse, og dagene dine på det afrikanske kontinentet vil by på mange spennende møter og fantastiske naturopplevelser. Derfor er vårt viktigste råd for reisen din å koble fra alle forpliktelser, lene deg tilbake og nyte. Du er i trygge hender, og vi er tilgjengelige hvis det oppstår spørsmål. Ingensteds på planeten er en solnedgang så magisk som i den afrikanske villmarken.

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.