Start reisen din Mine sider
Guide

Utforsk vakre Cape Town

Cape Town er en av våre favorittbyer i verden. For deg som vil utforske og få det beste ut av Cape Town, er det en rekke forskjellige aktiviteter å velge mellom. Her har vi samlet våre aller beste tips.

Table Mountain
Et besøk på Table Mountain er obligatorisk når man er i Cape Town. Fjellets høyeste punkt er Maclear's Beacon som strekker seg 1086 meter over havet. Toppen av fjellet danner et 3 km langt platå. Table Mountain, som er erklært som et av de verdens syv underverker, tilbyr panoramautsikt over Mother City, Atlanterhavet og Robben Island.I  mange av våre programmer inkluderer vi billetter til taubanen som tar deg opp på fjellet. Disse billettene kan brukes på valgfri dag og tid.

For de som ønsker en fysisk utfordring, kan vi også anbefale en fottur til toppen, som tar omtrent 3 timer. Det er flere turstier, hver med ulik vanskelighetsgrad. Hva kan være bedre enn å nyte en magisk solnedgang fra toppen av Table Mountain? Dette er definitivt en av høydepunktene i Cape Town.

Kapp det gode håp
Kapp det gode håp er en av Afrikas mest kjente landemerker. Det er fortsatt en misforståelse at odden er Afrikas sørligste punkt, noe som ikke er riktig. Afrikas sørligste punkt heter Agulhas og ligger omtrent 20 mil fra Cape Town. Imidlertid byr Kapp det gode håp på en imponerende flora og fauna samt marint liv, da strømmer fra både Det indiske hav og Atlanterhavet møtes her.

Ved Kapp det gode håpanbefaler vi å gå turer på noen av de fantastiske stiene. Den majestetiske naturen byr på et rikt planteliv og dyreliv, med muligheter for å se sebraer, antiloper, skilpadder og bavianer. Det er heller ikke uvanlig å få et glimt av delfiner, hvaler og i sjeldne tilfeller spekkhoggere. I tillegg til det myteomspunne fyrtårnet, er også pingvinene på Boulders Beach et must under din utflukt til Kapp det gode håp.

Boulders Beach
Boulders Beach regnes av mange som en av de vakreste strendene i Cape Town. Det som imidlertid gjør stranden unik, er ikke dens slående natur, men det faktum at du deler stranden med afrikanske pingviner. Det antas at det første gang et pingvinpar gikk i land på stranden var i 1982, og i dag er det omtrent 3000 pingviner her. Boulders Beach er en fantastisk opplevelse for alle, og hvis du reiser med barn, er det definitivt en av høydepunktene under eventyret i Cape Town.

Bo-Kaap
Bo-Kaap er et av Cape Towns mest kjente nabolag, og har en rik og mulitikulturell historie. Her er det så mye å se, smake og utforske! Opprinnelig var husene malt i hvitt og leid ut til slaver. Når slavene fikk sin frihet og kunne kjøpe sitt eget hus, ble husene malte i fargerike nyanser.

Robben Island
Hvis du er interessert i historie, er et besøk på Robben Island et must. Robben Island er et viktig historisk minnesmerke for Cape Town og har spilt en betydelig rolle gjennom historien. Robben Island er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Sør-Afrikas første demokratisk valgte president, Nelson Mandela, tilbrakte 18 av sine 27 år i fengsel på Robben Island. Men allerede på 1600- og 1700-tallet ble øya brukt av nederlenderne som et fengsel for politiske fanger.

Under et besøk på Robben Island får du høre utallige historier fra øya, hver mer spennende enn den forrige. I tillegg til den historiske rollen som Robben Island har spilt og fortsatt spiller, fungerer øya som et viktig naturskjønningsområde. Øya har et komplekst økosystem og er et utrolig vakkert naturskjønningsområde. Økosystemet inkluderer fugleliv, natur, marine dyr, geologi og kulturbeskyttelse. Øya er en trygg tilflukt for over 130 fuglearter. Mange fuglearter hekker på øya, noe som gjør øyas rolle som naturskjønningsområde ekstra viktig. Øya fungerer også som en tilflukt for planter og blomster. I tillegg er det flere forskjellige pattedyr som bor her, inkludert springbok, steenbok, elandantilope, strutser, øgler og tre arter skilpadder. Under båtturen fra fastlandet til øya er det mulighet for å se både delfiner og hvaler.

Utflukt til vinområdet
Vinområdet ligger bare en kort biltur fra Cape Town. Etter bare 30 minutters kjøretur fra sentrale deler av Cape Town når du begynnelsen av vinområdet, og etter ytterligere 30 minutter når du byen Franschhoek, hjertet av vinområdet. Her kan du nyte vakker natur, fantastisk mat og gode viner. I flere av våre programmer tilbyr vi to netter i vinområdet, men det er også mulig å dra dit på en dagsutflukt med vinsmaking og lunsj.

Vi kan også varmt anbefale vintogturen som tar deg mellom vingårdene som en "Hop on-Hop off" buss. Med vintogturen får du muligheten til å besøke flere forskjellige gårder og oppleve den vakre omgivelsen. Sør-Afrika har en stolt vintradisjon, og vinene deres regnes som noen av de beste i verden.

Walk to freedom
Apartheid er noe alle har hørt om, men kanskje ikke helt forstått betydningen av. I flere tiår ble Sør-Afrikas politiske system styrt av apartheid, noe som innebar at landet skilte mellom mennesker basert på hudfarge og opprinnelse. Under en guidet tur til en av Cape Towns townships får dere innsikt og forståelse for hvordan apartheid-tiden har påvirket og fortsatt påvirker landet i dag. Våre partnere i Sør-Afrika tilbyr guidede turer med lokale guider som har stor kunnskap om hvordan livet i townships er og om deres historie. "Walk to freedom" er en fantastisk opplevelse som gir mange innsikter og perspektiver for alle med et åpent sinn. I løpet av timene i township blir dere møtt av vennlige lokalbefolkning som gjerne deler sine historier.

Haisafari
Langs Sør-Afrikas kyst er det flere steder som tilbyr haisafari. Vi tilbyr denne opplevelsen fra den mest populære havnen i Gansbaai, omtrent to timer fra Cape Town. Det er en spennende og fantastisk opplevelse å dykke i en bur. Når buret senkes, tar du på deg dykkerutstyret. Deretter har du muligheten til å møte den store hvithaien, havets konge og hersker!

Nyt de herlige opplevelsene i buret. Det er en spesiell følelse å for en liten stund bli ett med havet. Det er ingen garanti for å se hvithaien. Det er mulig å dykke året rundt, men den beste sikt i vannet er mellom mars og september.

Hvalsafari
Selv om Sør-Afrika kanskje er mest kjent for safari og The Big Five, er det marine dyrelivet like imponerende! Hvert år passerer flere ulike hvalarter utenfor Cape Town, mange beveger seg mellom Atlanterhavet og Det indiske hav. Rettehvalene vandrer årlig fra Antarktis til kystområdene rundt Cape Town. Vanligvis ankommer hvalene tidlig i juni og blir til slutten av november. Et av hovedmålene for hvalene er å kalve under reisen. Hermanus er hovedstaden når det kommer til hvalsafari, i riktig sesong er det mulig å se hvaler fra land, men hvalsafari med båt anbefales for den beste opplevelsen.

Kitesurfing
Kapstaden tilbyr fantastisk kitesurfing takket være den sterke vinden og de store bølgene. Mange ser på Kapstaden som den ultimate destinasjonen for kitesurfing. Rundt Kapstaden finnes det over 30 fantastiske kitesurfing-områder. Den beste sesongen for kitesurfing er mellom november og mars, på grunn av den sterke vinden, men også fordi været er varmt og behagelig i denne perioden. Det som også gjør Kapstaden og området rundt til en flott destinasjon for kitesurfing er det brede spekteret av vanskelighetsgrader. De mest kjente kitesurfingstedene er Blouberg Beach, Langebaan, Lagoon Beach, Big Bay og Muizenberg.

Kirstenbosch botaniske hage
Kirstenbosch botaniske hage dekker et område på omtrent fem kvadratkilometer og ligger ved foten av Table Mountain. Hagen er kjent som en av verdens syv vakreste og den vakreste i Afrika. Her kan du vandre rundt på egen hånd eller ta en guidet tur. Om sommeren arrangeres det ofte gratis konserter i hagen. Hva med å nyte en piknik og en flaske vin til lyden av lokal eller internasjonal musikk?

Oranjezicht City Farm Market
Oranjezicht City Farm Market er åpen hver lørdag fra kl. 8 til 16, og den ligger i Granger Bay, like i nærheten av V&A Waterfront. Her finner du ferske grønnsaker, pålegg, bakverk og interiørvarer. Det serveres også varm mat på markedet. Du kan enten nyte frokost eller lunsj her, noe vi sterkt anbefaler. For de som er interessert i dyrking, er det også mulig å besøke Oranjezicht City Farm, som ligger vakkert til i foten av Table Mountain, på hverdager.

Two Oceans Aquarium  
Two Oceans Aquarium er en perfekt aktivitet i Cape Town på en regnfull dag eller når solen er for sterk. Two Oceans Aquarium ligger sentralt i nærheten av V&A Waterfront. Her kan du utforske på egenhånd eller sammen med en guide og møte det marine livet fra Atlanterhavet og Indiahavet. Dette er en flott aktivitet for de som reiser med barn.

Reiser til Sør-Afrika

15 dager | Eventyrreiser | Reiser med Rovos Rail | Firmareiser

Rovos Rail i Namibia

fra 134 900,- /person

8 dager | Reiser med Rovos Rail | Storby

Rovos Rail - Cape Town til Pretoria

fra 29 900,- /person

13 dager | Eventyrreiser | Reiser med Rovos Rail | Firmareiser

Rovos Rail & Golfsafari

fra 74 900,- /person

14 dager | Big five-safari | Eventyrreiser | Reiser med Rovos Rail | Off The Beaten Track

Rovos Rail, Victoria Falls & Safari i Botswana

fra 69 900,- /person

17 dager | Self drive safari | Storby | Vinsmaking

Cape Town, Garden Route & Safari

fra 29 000,- /person

9 dager | Firmareiser

Kick-off Sør-Afrika

fra 45 000,- /person

13 dager | Julereiser

Julen 2024 Det beste av Sør-Afrika

fra 59 900,- /person

15 dager | Julereiser

Julen 2024 Cape Town og Safari Kruger

fra 44 900,- /person

17 dager | Big five-safari | Reiser med Rovos Rail | Off The Beaten Track

Rovos Rail - Southern Cross til Victoria Falls

fra 109 000,- /person

13 dager | Klassisk safari | Sol & bad | Storby

Oppdag KwaZulu-Natal

fra 25 000,- /person

13 dager | Klassisk safari | Sol & bad | Storby

Østkystens perler

fra 35 000,- /person

15 dager | Klassisk safari | Familieferier | Eventyrreiser | Storby

Victoria Falls, Botswana og Cape Town

fra 69 900,- /person

15 dager | Reiser med Rovos Rail | Storby

Cape Town, Rovos Rail & Safari

fra 50 000,- /person

15 dager | Klassisk safari | Big five-safari | Storby | Vinsmaking

Eksklusiv Safari Sør-Afrika

fra 60 000,- /person

13 dager | Klassisk safari | Storby | Vinsmaking

Cape Town, Vindistriktet og Safari

fra 28 000,- /person

13 dager | Big five-safari | Storby | Vinsmaking

Det beste av Sør-Afrika

fra 37 000,- /person

13 dager | Bryllupsreiser

Bryllupsreise Sør-Afrika

fra 37 000,- /person

13 dager | Big five-safari | Familieferier

Cape Town og Safari i Kruger

fra 23 900,- /person

13 dager | Klassisk safari | Sol & bad

Safari & Mosambik

fra 29 900,- /person

19 dager | Julereiser

Julen 2024 Cape Town, Safari og Mauritius

fra 65 900,- /person

13 dager | Klassisk safari | Sol & bad

Safari & Mauritius

fra 55 800,- /person

17 dager | Bryllupsreiser

Bryllupsreise Cape Town, Safari og Mauritius

fra 45 900,- /person

17 dager | Klassisk safari | Sol & bad

Cape Town, Safari og Mauritius

fra 38 900,- /person

13 dager | Familieferier | Eventyrreiser | Self drive safari | Firmareiser

Cape Town & Namibia

fra 24 900,- /person

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.