Start reisen din Mine sider
Guide

Store eventyr i paradis

Kenyas kyst tilbyr ikke bare vakre strender og fantastiske muligheter for sol og bading. Her er det en rekke ulike aktiviteter å fylle dagene med. Her er noen av våre favorittaktiviteter og severdigheter i området.

Lunsj- eller kveldsutflukt med Tamarind Dhow
Ved lunsj eller ved solnedgang venter Sunset Dinner Cruise i dhow, en tradisjonell seilbåt. Seilturen går gjennom Tudor Creek med panoramautsikt over Mombasas gamleby og Fort Jesus. Dhowen blir deretter fortøyd i en skjermet bukt hvor et fire-retters gourmetmåltid med dagens fangst rett fra havet venter. Etterpå blir det servert arabisk kaffe fra messingkanne. Nyt den herlige atmosfæren og livemusikk med afrikanske rytmer. Dere returnerer til havnen etter noen uforglemmelige timer til sjøs.

Vindsurfing & Kitesurfing
Kenyas passatvinder er ideelle for vind- og kitesurfing - vindene er jevne og gunstige - og vannet er beskyttet av den lange kyststripen med undervannsrev. Brett for vindsurfing og annet utstyr kan leies på de fleste hotellene som ligger langs strendene nord og sør for Mombasa. Watamu, litt lenger opp fra Mombasa, samt Malindi og Lamu-øygruppen på nordkysten, tilbyr alle gode vindforhold. Kitesurfing er mulig på strendene i Mombasa, Diani og Nyali, samt i Malindi og Lamu-øygruppen.

Snorkling og dykking
Nesten hele kystlinjen ligger som beskyttelse for korallrev etter korallrev, som alle er hjem til utallige mengder undervannsliv. Kenyas korallrev regnes som en av de vakreste og mest artsrike i verden. Revene beskyttes også av landets mange marine nasjonalparker og reservater, som alle tilbyr dykking og snorkling for de som vil utforske Kenyas utrolige undervannsverden.

Hell's Kitchen
Den rødoransje sandstein-canyonen ligger like utenfor Malindi. Denne geologiske formasjonen er en serie av sandsteinsklipper og kløfter som har blitt erodert av vind og regn over tid, noe som har resultert i et unikt og surrealistisk landskap. Klippene er kjent for sine varierende nyanser av rødt, gult og hvitt som er spesielt vakre ved solnedgang. Beste tidspunkt er tidlig på morgenen eller ved solnedgang, her er det varmt!

Lichthaus Watamu
Nyt solnedgangen fra hengekøyene over Mida Creek, nord på Kenyakysten, mens du koser deg med nygrillet mat og nipper til en cocktail. Lichthaus Watamu er magisk! Reservasjon og transport ordner du enkelt i hotellets resepsjon.

Utforsk Mida Creek
I Mida Creek har mangrovetrærne fletter seg sammen og danner et magisk landskap omgitt av lydene fra naturens dyp. Vannet danner en labyrint av vassdrag som utgjør et unikt økosystem, og den fantastiske mangroveskogen er et naturlig habitat for mange arter av fisk og fugler. Takket være Unesco blir Mida Creek en del av Bird International Zone i tillegg til å være en del av Watamu Marine Park.

Mida Creek kan utforskes på SUP, i kajak eller kano, og ved fullmåne kan du prøve "floating" hvor man flyter med strømmen i elva ut til havet.

Bilde: Esup Watamu

Ali Barbour's Cave Restaurant
Spis middag på en av Øst-Afrikas mest unike restauranter. Ali Barbour's Cave Restaurant ligger 10 meter under bakken i en eldgammel, naturlig korallgrotte som er åpen mot himmelen. Restauranten spesialiserer seg på sjømat og fisk og er åpen for middag fra klokken 18.30. Vi anbefaler å bestille på forhånd. Kleskoden: Smart/casual. Restauranten tilbyr også gratis henting og levering til hoteller langs Diani Beach.

Sportsfiske
Det indiske hav er fiskerens paradis, med førsteklasses sportsfiske og havfiske. Kenya er også en toppdestinasjon for fiske, som den amerikanske forfatteren og fiskeentusiasten Ernest Hemingway også kunne bekrefte.

Mombasa - City Tour - Fort Jesus
Byens hjerte og hovedattraksjon er Old Town med sine smale, svingete gater. Byens ulike inntrykk fra arabisk, indisk, portugisisk, britisk og selvfølgelig også lokale kulturer gjenspeiles i arkitekturen, kulturen og maten. Nesten uansett hvor du går, kan du kjenne en krydret duft i luften. Gamlebyen er kjent for swahili street food - kanskje blir det noen smakebiter?

 

Bombolulu Workshops and Cultural Centre 
I Mombasa finnes et senter som driver et prosjekt for 80 mannlige og kvinnelige håndverkere med funksjonshemninger. Prosjektet har som mål å hjelpe håndverkerne med å overvinne sine fysiske begrensninger, utvikle sine yrkesferdigheter og bli økonomisk og sosialt integrert i samfunnet. Bombolulu Workshops and Cultural Centre-prosjektet har blitt støttet av organisasjonen Association for the Physically Disabled of Kenya siden oppstarten i 1969.

SUP med delfiner
Magisk "once in a lifetime"- opplevelse! Stand Up Paddleboarding med delfiner er oppført som en av Kenyas signaturopplevelser. Rundt Watamu finnes en rekke fastboende delfiner. Denne utflukten er kun mulig i Kaskazi-sesongen fra desember til mars, og er veldig væravhenging. Vi anbefaler at utflukten bestilles når dere er på plass i Malindi / Watamu.

Bilde: Tribe Watersport

Shimba Hills
Shimba Hills National Reserve er en av landets mindre nasjonalparker, og store deler av parken er dekket av skog. Det er en vakker park som tilbyr flotte naturopplevelser. Vegetasjonen gjør det relativt vanskelig å oppdage dyrene. I parken finner du elefanter, giraffer, løver, bøfler, strutser, antiloper, leoparder og mange forskjellige fuglearter. Den vakre sabelantilopen finnes også i parken. Shimba Hills er den eneste parken i Kenya hvor du har muligheten til å se dette majestetiske dyret. Det tar bare 1 time å kjøre fra Diani Beach til Shimba Hills, noe som gjør det til en flott dagsutflukt.

Seiling
Seiling er mulig både langs kysten av Indiahavet og i ferskvannsinnsjøene. Velg mellom alt fra moderne båter og yachter til kystens tradisjonelle dhows. Det finnes mange alternativer for deg som ønsker å legge ut på seileventyr.

Fallskjermhopping ved Diani Beach
Den kenyanske kysten er blant verdens vakreste; strendene er uendelige, og havvannet er turkisblått, beskyttet av revet bare noen hundre meter fra stranden. Hva kan være kulere enn å hoppe i fallskjerm over Diani Beach. Det er vanskelig å beskrive opplevelsen og adrenalinet som strømmer gjennom deg. Dette er et must for de eventyrlystne.

Gedi-ruinene
Kystens mest imponerende arkeologiske utgravingssted er Gedi-ruinene, også kjent som Gede. I dag er stedet en liten landsby som ligger omtrent en og en halv mil sør for byen Malindi og i nærheten av kystbyen Watamu. Stedet ser ut til å ha blitt forlatt på 1600-tallet, sannsynligvis som følge av portugisernes invasjon og forsøk på handelsmonopol. Siden det ikke finnes skriftlige kilder om Gedi, kan ingenting fastslås sikkert.

Leisure Golf Club 
Leisure Golf Club er den eneste golfbanen ved den kenyanske kysten. Nyt en herlig runde golf i tropisk omgivelse, frodig vegetasjon og Indiahavet bare noen minutter unna. Leisure Golf Club er en 18-hulls golfbane som ligger kun 5 minutter fra Diani Beach. 

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.