Start din reise Mine sider

Reiser til Kenya

Filtrer på:

Hva vil du oppleve?

Se alle

Budsjett per person

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

Kenya regnes som safariens fødested - ordet safari betyr “reise” på swahili. Landet byr på alt fra savanne og nasjonalparker til vakre strender ved Det indiske hav. Kenyanernes gjestfrihet og landets utrolige natur gjør dette til en fantastisk destinasjon!

Temperatur

Kenya har et variert klima, fra tropisk varme på kysten til kjøligere temperaturer i høylandet. Gjennomsnittstemperaturer varierer fra 20 °C i Nairobi til 30 °C i Mombasa.

Nedbør

Nedbørsnivåene i Kenya varierer fra region til region. Kystområdene får mest nedbør, mens de tørre nordlige delene har lite nedbør. Regntiden er vanligvis i april, mai og november.

Våre beste Kenya-tips

Kenya regnes som safariens fødested - ordet safari betyr “reise” på swahili. Landet byr på alt fra savanne og nasjonalparker til vakre strender ved Det indiske hav. Kenyanernes gjestfrihet og landets utrolige natur gjør dette til en fantastisk destinasjon!

Spektakulære Masai Mara

Masai Mara er et av de mest kjente naturområdene i verden. Sammen med Serengeti danner det verdens rikeste økosystem. Fra juli til september kan man få orkesterplass over den store migrasjonen og de spektakulære elvekrysningene, når enorme flokker av gnu og sebra krysser over til Masai Mara fra Serengeti. Kombiner gjerne Masai Mara med Lake Naivasha, Lake Nakuru eller Aberdare for en variert villmarksopplevelse.

Amboseli - safari i skyggen av Kilimanjaro

Tanzania har fjellet, men Kenya har utsikten. Amboseli er kanskje verdens mest ikoniske safaripark! Nyt safari i vakkert landskap med mektige Kilimanjaro i bakgrunn. Parken er også kjent for store elefantflokker, og er en viktig park med tanke på bevaring og forskning på elefanter. Fortsett gjerne videre gjennom lavalandskapet til Tsavo West og kom tett på elefantene i Salt Lick. Vask av safaristøvet på Diani Beachs kritthvite strender.

Opplev sjeldne dyrearter i Samburu

Karrige Samburu er særlig kjent for sjeldne dyr som grevysebra, somalisk sjiraff, sjiraffantilope og oryx. Mange av dyrene finnes bare her og er spesielle for Samburu. Få en unik safariopplevelse i dette majestetiske ørkenlandskapet! Samburu er supert å kombinere med Ol Pejeta Conservancy og Lake Nakuru National Park, to parker som er spesielt kjent for å være et fristed for neshorn.

Kenyakysten

Kenyakysten er like unik og variert som resten av landet. Her finner man alt fra urørte Lamu hvor tiden har stått stille, til livlige Diani Beach som tilbyr alt man kan drømme om av aktiviteter.

Planlegg reisen din >

Les våre guider med praktiske tips

Planlegg og bestill reisen din >
Guide: før avreise >
Guide: på reisen >

Dette er en egen bolk. Under kommer teksten fra template variabel bttt_travel_to_info

Tips

Tips er en del av kulturen i Kenya. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb.

Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort. De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet. Vanlig tips til sjåfør på safaridager er 10 - 15 US$ per person per dag. Vanlig tips på overnattingssteder er 1 - 5 US$ per person per dag.

Sikkerhet

Befinner du deg i storbyer som Nairobi eller Mombasa, anbefaler vi å utvise generell forsiktighet og årvåkenhet, og unngå å gå rundt i gatene etter solnedgang. Trenger du en taxi, kan du bestille den med vår hjelp eller via hotellet. Unngå å ta taxi ut på gaten.

På safari er det viktig å gi beskjed til en vakt hvis dere ønsker å forlate teltet eller lodgen. Det kan være ville dyr i nærheten.

Les mer om sikkerhetssituasjonen i Kenya her

Merk at alle UDs reiseråd er tilpasset de som reiser uten arrangør. Når du reiser med oss ​​sørger vi for å planlegge reisen på tryggest mulig måte og vi arrangerer ikke turer til områder som Utenriksdepartementet fraråder eller som vi selv ikke anser som trygge.

Språk

Det offisielle språket i Kenya er engelsk og swahili. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt. Det finnes totalt over 40 stammespråk i Kenya.

Tidsforskjell

Kenya ligger en time foran Norge sommertid, og to timer foran vintertid.

Valuta

Valutaen i Kenya er Kenyansk shilling (KSH), ofte er det mer fordelaktig å betale i lokal valuta enn å betale i USD. Man kan enkelt ta ut kenyanske shilling i en minibank på flyplassen, i Nairobi eller i andre byer. Det er også mulig å betale med USD under hele turen. Sørg for å ta med mindre valører ($ 1-5 sedler) da de er mest nyttige. Det er mulig å betale med kort (da legges det ofte på et gebyr på 5%) på de fleste hoteller / lodger & camper, men dette kan variere avhengig av dekning, så det er viktig å ha tilgang til nok kontanter.

Elektronikk

Ute i villmarken er det mange lodger og camper som ikke er koblet til det vanlige strømnettet, i stedet bruker de generatorer eller solceller. Generatorene brukes ofte bare noen timer i løpet av dagen, noe som betyr at det kan være begrenset tid til å lade mobiler og kameraer. De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen. Flere av våre biler har stikkontakt og lademuligheter mens man er ute og kjører, men ta gjerne med en god power bank. På de fleste strandhotell er det strøm tilgjengelig døgnet rundt, men strømbrudd er ganske vanlig.

Adapter er nødvendig i Kenya og de bruker en type G. Samme som i Storbritannia.

Ønsker du å bruke mobilen din i Kenya, bør du sjekke med mobiloperatøren hvilke priser som gjelder. Ofte kan det være billigere å kjøpe e-sim fra Airalo eller lignende. Mobildekningen er god, men det kan være enkelte ”lommer” uten dekning.

De fleste overnattingssteder har wifi tilgjengelig i fellesområdene.

Pass & Visum

Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Kontroller passet før utreise, og sjekk at det ikke har skader. Det kan være fornuftig å ha en kopi av passet med på reisen.

Man må søke om elektronisk innreiseskjema til Kenya før avreise på https://www.etakenya.go.ke/en. Pris er USD 30 pluss en serviceavgift på USD 1. Etter registreringen tar det omtrent 7 dager før visumet utstedes. Det elektroniske visumet skrives ut og tas med på reisen.

Kunden er selv ansvarlig for å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Klima

Kenya har et herlig tropisk klima, langs kysten er det høy luftfuktighet og i høylandet er det ofte svale kvelder. April og mai kalles ofte "den store regntiden", i løpet av disse månedene kan det regne i flere dager på rad. November kalles vanligvis "den lille regntiden", da handler det vanligvis om kortere skurer på ettermiddag og kveldstid. I løpet av disse månedene er det vanligvis få turister, parkene er grønne og frodige og det er mulig å få gode priser på hotell og lodger. Kvelder og morgener kan være litt kjølige, så vi anbefaler å ha med litt varme klær.

Bekledning

Når man er på safari er det godt å ha behagelige klær. Det er viktig å ikke kle seg i skrikende farger, men å velge klær som går mer i ett med naturen. Det er ofte litt kjølig tidlig på morgenen, da kan det være greit med lange ermer og lange bukser, mens dagene vanligvis er varme, da er det viktig å tenke på å beskytte seg mot solen.

Ingen spesiell kleskode gjelder på safarilodger.

Som turist er det viktig å huske at man er i et land med en annen kultur, og være klar over at store deler av kystområdene i Øst-Afrika, inkludert Zanzibar, er muslimske samfunn. Når man beveger seg på offentlige steder, bør man alltid ha klær som dekker skuldre, knær og navle.

Plast

Det er forbud mot plastposer i Kenya. Unngå å ha plastposer i bagasjen ved ankomst til landet. Zip lock-poser til væske i håndbagasjen tolereres, da det er forventet at turister også bruker de til hjemreisen. Søppelhåndtering er et stort problem, så vær gjerne bevisst på å ikke bruke så mye engangsutstyr.

Norsk ambassade

Den norske ambassaden i Kenya ligger i landets hovedstad, Nairobi.

Hjemmeside: https://www.norway.no/en/kenya/

Telefon:
Lokalt i Kenya: 020 425 1000 
Fra andre land: +254 20 425 1000 / +47 2395 7600

Telefontid: Mandag til fredag, 10:00-13:00

Epost: emb.nairobi@mfa.no

Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres app eller hjemmesider. Last ned appen «Reiseklar» hvor Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app, eller registrer reisen på www.reiseregistrering.no. Dette vil gjøre det enklere for utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Overnattingssteder i Kenya

For oss er det viktig å bruke overnattingssteder som vi selv liker å bo på. Derfor har vi nøye valgt ut våre favorittsteder i Kenya. Vi tror at valget av overnatting spiller en viktig rolle i å skape en uforglemmelig reise. Vi jobber kontinuerlig med å overgå forventningene og skape magiske opplevelser for de som velger å reise med oss.

Tamarind Tree Hotel
Karen Gables Hotel
Hemingways Nairobi
Hilton Garden Inn Nairobi Airport
Eka Hotel
DoubleTree by Hilton Nairobi Hurlingham
Crowne Plaza Jomo Kenyatta
Emakoko
Tribe
Emara Ole-Sereni
Karen Blixen Coffee Garden & Cottages
Sarova Panafric
Lake Naivasha Sopa Lodge
Loldia House
Lake Naivasha Simba Lodge
Enashipai Resort & Spa
Kibo Safari Camp
Tulia Amboseli
Tawi Lodge
Angama Amboseli
Tortilis Camp Amboseli
Ol Tukai Lodge
Amboseli Serena Safari Lodge
Amboseli Sopa Lodge
Sentrim Amboseli Lodge
Basecamp Masai Mara
Loyk Mara Camp
Entim Mara Camp
Eagle View
Mara Crossing
Mara Sand River
Mara Maisha Camp
Leopard Hill
Kichwa Tembo Tented Camp
Olengoti Eco Safari Camp
Lerai Safari Camp
Mara Simba Lodge
Zebra Plains Mara Camp
Ilkeliani Camp
Elephant Pepper Camp
Governor's Camp
Bateleur Camp
Angama Safari Camp
Angama Mara Lodge
Kicheche Valley
Kicheche Mara
Cottar's 1920s Camp
Mara Engai Wilderness Lodge
Ishara
Entumoto Main Camp
Mara Plains Camp
Mara Serena Safari Lodge
Little Governors' Camp
Mara Intrepids Camp
Naboisho Camp
Saruni Mara
Richard's River Camp
Mara Bushtops
Naibor Camp
Hemingways Ol Seki Mara
Rekero Camp
Porini Mara Camps
Offbeat Mara
Malaika Camp
Ashnil Mara Camp
Sands at Nomad
Chale Island
Waterlovers
Kobe Suite
Sandies Tropical Village
Malindi Dream Garden
Pinewood
Kinondo Kwetu
Che Shale
Southern Palms
Lonno Lodge
Diamonds Dream of Africa
Mida Creek
Jacaranda Indian Ocean Beach Resort
Lala Galu
Marula House on The Beach
Diamonds Leisure Beach & Golf Resort
Temple Point
Boxo Diani
Diani Sea Lodge
Hotel English Point Marina & Spa
Lazy Days Kenya
My Amani Villa - 10 sengeplasser
Zuri Villa - 12 sengeplasser
Beach House Maya Kobe - 8 (12) sengeplasser
Kilaguni Safari Lodge
Salt Lick Game Lodge
Ashnil Aruba Safari Lodge
Hildana Lodge
Lion's Bluff
Severin Safari Camp
Voyager Ziwani
Finch Hattons Luxury Tented Camp
Satao Camp
Ngulia Safari Lodge
Doa Doa Safari Camp
Sassab
Elephant Bedroom
Intrepids Camp
Samburu Simba
Lewa Wilderness Lodge
Surana Buffalo Springs
Saruni Samburu
Ashnil Samburu Camp
Sarova Shaba Game Lodge
Joy's Camp
Samburu Sopa Lodge
Soroi Larsens Camp
Flamingo Hill
The Cliff
Lake Nakuru Lodge
Sweetwaters Camp
The Ark
Aberdare Country Club
Loisaba Tented Camp
Kifaru House
Lewa Safari Camp
Borana Lodge
Lengishu
Kicheche Laikipia Camp
Ol Jogi Home
Karisia Walking Safaris
Segera Retreat
Ol Pejeta Bush Camp
Ol Lentille
Sirikoi Lodge
Sabuk Lodge
Peponi
The Majlis