Start din reise Mine sider
Inspirasjon

Åtte Afrika-eksperter gir tips om sine favorittsteder

Afrika er en spennende kontinent som tilbyr fantastiske opplevelser og har en enorm variasjon. For å få litt veiledning spurte vi 8 afrikaeksperter og bloggere: Hvis du bare kunne velge to favorittsteder i Afrika, hvilke steder ville det da være?

Svarene fra ekspertpanelet vårt inkluderer både mindre og større blogger. I gruppen finner vi vinnere og finalister i flere prestisjefylte konkurranser, inkludert vinnere av "Best new travel initiative" og "Beste instagram-bilde" fra Travellinks årlige bloggkonkurranse. Eller hva med en nominasjon til Lilla Augustpriset? Vi finner også en verdensomspennende kjendis for de som har fulgt med på "Familjer på äventyr" på SVT.

Innlegget nedenfor inneholder alt fra regelbrudd (å velge bare to steder er ikke så lett!) til fantastiske eventyrsteder! Hva med å ta med seg pizza og se solnedgangen over vannet i Camps Bay, Cape Town? Eller en tur til Madagaskar, med uberørte strender, herlig avslappende atmosfære og fantastisk dyreliv?

Men vi skal ikke holde deg i spenning. Her er deres to favorittsteder i Afrika!

*Alle bildene er fra de respektive bloggerne.

Cathinka Ingman
Konstant reisende, alltid med kameraen i nærheten!
www.cathinkaingman.se/blog

- For førstegangsbesøkende til Afrika vil jeg anbefale en 3-4 dagers safari i Tanzania (Ngorongoro + Serengeti). En lodge "må" være en teltlodge (jeg vet at det er et økonomisk spørsmål, men å ligge der med bare teltduk mellom deg og den afrikanske natten, ren magi). Safarituren etterfølges av 8 dager på Zanzibar med 4 netter nordøst og 4 netter sør. (Det fungerer sikkert like bra med Kenya og Masai Mara, men dit har jeg ikke vært. Enda:)

For de som allerede har gjort sin første Afrika-reise og ønsker å dra igjen, sier jeg alltid - Dra til Namibia! Finnes det et annet land som slår dette når det kommer til naturopplevelser?! Nå er jeg kanskje mer glad i ørkener enn gjennomsnittspersonen, men jeg tror det er vanskelig å ikke bli betatt av Namibias åpne landskap og noen ganger nesten spøkelsesaktige ødehet. Frihetsfølelsen av å kunne kjøre rundt selv. Og det er så mye mer enn "bare" safari.

Og så må jeg smugle inn en tredje anbefaling, for de som søker "goosebump moments" - dra og besøk fjellgorillaene! Bare en liten time, men for en time. Jeg var selv i Uganda, men jeg tror det ikke spiller noen rolle om man drar til Rwanda i stedet (eller til og med Kongo for den saks skyld).

Sanna Eriksson
nouw.com/sannasafrika

Tidligere bosatt i Nairobi, nå pilotstudent!

Favorittsted nummer 1.

- Masai Mara, Kenya
Det er få steder som får min sjel og kropp til å slappe av som Kenyas savanner. Jeg har vært der både som turist på vanlig safari, men også bodd der i noen måneder. Hva som gjør Masai Mara til mitt favorittsted? La meg fortelle deg det, så kanskje du blir inspirert til å dra dit selv og la magien omfavne deg.

  • Det er den røde støvet som virvler opp når Jeepen ruller over sletten.
  • Det er de dansende og sangende masaifolkene som gjerne lærer deg alt de kan om savannen, dens historie og selvfølgelig deres egen historie og tradisjoner.
  • Det er de fantastiske guidene som viser deg rundt. Kenyanere er utrolig varme og vennlige mennesker. De vil gjerne vise deg landet sitt og sørge for at du får den beste opplevelsen. De kan dele utrolig mye fakta om savannens planteliv og dyreliv.
  • Det er de fantastiske solnedgangene. Jeg pleier å si at du ikke har sett en solnedgang før du har sett den på savannen. Det er virkelig noe magisk med det. Ofte arrangerer overnattingsstedet ditt forskjellige "sundowners" hvor du drar til en fin plass med litt vin, øl og hva annet du måtte ønske. De lager bål, setter ut stoler, og deretter sitter dere der rundt bålet og ser det røde kula synke ned mot horisonten. Det er blant det beste jeg vet.

Det er også alle "game drives", selvfølgelig. Det er få ting som slår følelsen av å dra ut på savannen i gryningen og se "The Big Five". Det føles som å hoppe rett inn i en episode av Discovery Channel. Hvis du liker å fotografere, er dette stedet for deg. Masai Mara er rett og slett et must, spesielt hvis du skal reise til Kenya.

Favorittsted nummer 2.
 - Diani Beach, Kenya

Dette er for meg paradiset på jorden. Dette stedet er for deg som liker havet, strender, sjømat og varme. Diani Beach er som et uoppdaget turistparadis, men uten turistene. I høysesongen er det selvfølgelig en del folk, men det er en helt annen følelse sammenlignet med for eksempel Thailand. Her finnes alt fra fallskjermhopping til dykking. Men det er også roligere aktiviteter som yoga og spa. Det finnes hoteller, hosteller, store familieresorter, leiligheter eller hus å velge mellom når det gjelder overnatting. Det meste ligger langs den kilometerlange hvite stranden. Maten her er fantastisk. Det er mange restauranter å oppdage og drinker å prøve. Det er ulike typer dagsturer med snorkling, båtturer, jetski, dykking, fiske osv. Diani Beach er et fantastisk paradis som passer både for pensjonister, familier og ungdommer.

“Jeg har nok aldri hatt høyere puls enn hva jeg hadde når silverbacken Mark gikk en halv meter fra meg. Dette var virkelig et av de heftigste øyeblikkene jeg har hatt i hele mitt liv.”

Josef

Linda Hammarberg
Eventyrere og verdensreisende (fra blant annet "Familjer på eventyr")
symary.com

 - Åh, det var et vanskelig spørsmål. Afrika er stort, og det varierer veldig avhengig av hvor man er. Imidlertid er  Madagaskar en selvfølgelighet, det var en av høydepunktene på hele vår jordomseiling. På grunn av det spennende dyrelivet, både over og under vann. Men også naturen og menneskenes enkle livsstil.

Deretter vil jeg nok si øya Réunion. Et ekte paradis for turgåere, med fantastisk natur og tusenvis av fossefall.

 

Linda Thorén
Høyt reist i Afrika, for øyeblikket bosatt i Zambia!
liteavlinda.blogg.se

Camp's Bay, Cape Town, Sør-Afrika
Med solnedgang over havet og med en pizza til å ta med direkte fra esken.

Lake Kashiba, Zambia
Også kjent som Sunken Lake. En bunnløs innsjø med fantastisk blått vann omgitt av bratte klipper man kan hoppe fra. Innsjøen ligger midt i ødemarken! 45 minutter fra landsbyen Mpongwe der jeg nå bor i Manzini. Den største byen i Swaziland. Her møtes det gamle tradisjonelle Afrika med det moderne på en fantastisk måte. Fine og superkule stoffbutikker, store grønnsaksmarkeder, et torg hvor man kan kjøpe skjold og skjerf for tradisjonell dans, moderne supermarkeder, hektiske bussholdeplasser, gamle damer med håndlagde sleiver og Kentucky Fried Chicken.

Lisa Moredal
Profesjonell reisende og inspirasjonskilde
lisasreseblogg.com

 - Mine to favoritter er enkle å svare på; safari i kombinasjon med strandferie, på for eksempel Zanzibar - den kombinasjonen er uslåelig og den beste reisen jeg har gjort.

Valget av safari avhenger litt av personligheten, jeg har vært både i Masai Mara i Kenya og Kapama Game Reserve i Sør-Afrika - to forskjellige steder, men med like fantastiske safariopplevelser. Etter noen dager med intens safari med tidlige morgener, er det perfekt å avslutte turen på en paradisstrand. Deretter er Cape Town en stor favoritt, men hvis jeg bare får velge to, holder jeg fast ved safari + paradisstrand.

Daniela Nasteska Olsson
En fantastisk fotograf og en evig reisende.
www.discoveringtheplanet.com

 - Vi har mye av Afrika igjen å oppdage og har hovedsakelig utforsket Nord-Afrika. Men hvis vi må velge to favoritter blant de landene vi har besøkt så langt, vil det nok være Tanzania og Gambia. Selv om vi også likte Kenya og Marokko.

Safarien i Tanzania er fortsatt blant toppopplevelsene våre, og det er noe vi håper å få muligheten til å gjøre igjen.

Linda Engström
Stor inspirasjonskilde, kvinnen bak den fantastiske reiseprosenten
www.155cm.se

 - Afrika er en fantastisk kontinent der jeg tror turistnæringen vil øke enormt de neste 10 årene.

Zanzibar er virkelig en paradisøy. Min favorittplass er Promised Land Lodge på vestsiden av sørtuppen der roen senker seg. Turkis tidevann som kommer og går, svøm med ville delfiner, slumre i en hengekøye. Få steder har fått meg til å slappe av så mye som dagene mine på denne lille og personlige lodgen. Les mer her!

Hele Namibia er utrolig, selv om avstandene er store. Min mest euforiske opplevelse var på sanddynen ved Sossusvlei i soloppgangen da jeg og kjæresten min var helt alene der. Det er et sted jeg ønsker at alle kunne besøke fordi det er unikt, blendende vakkert, og ga meg minner jeg aldri vil være uten. En smakebit finnes her.

Gabriel W. Zetterström
En unik vinkel på Afrika - fotball og politikk!
waveyourflag.se

- Jeg bodde i Ghana i en periode i fjor vinter og ble helt forelsket i landet. Selv om Ghana ikke har de virkelig naturskjønne utsiktene man ser på film, er det mange vakre steder man kan besøke. Jeg bodde selv i fiskelandsbyen Senya Beraku, en time fra hovedstaden Accra.

I Cape Coast er det muligheter for sol og bad, men også å lære om Vest-Afrikas fortid. Cape Coast Castle er en stor gammel slavefestning der koloniherrer holdt lokalbefolkningen innesperret, menn, kvinner, barn og eldre. Det er også ekstra grunn til å skamme seg som svenske - den opprinnelige festningen ble bygget av Swedish Africa Company, Sveriges forsøk på kolonisering i Afrika.

Et annet fantastisk sted i Ghana er Busua, en badeby nær grensen til Elfenbenskysten. Her samles surfere med lekende barn på stranden, og til tross for all potensial har byen ennå ikke blitt oversvømt av turister, virkelig en skjult perle! Deretter må man utforske hovedstaden Accra, besøke markeder og virkelig føle pulsen i byen.

Når du reiser rundt i Ghana, anbefales det å bruke offentlig transport som lokalbefolkningen, med "tro-tro," en slags minivan.

Det er så utrolig mye å oppdage i Afrika, og jeg drømmer om å besøke mange steder, fra Sør-Afrika til Kenya til Senegal. Men min neste Afrikareise går nok til Rwanda, et land som både har en fryktelig historie, men samtidig er kjent for å være en av verdens vakreste land. Siden jeg så filmen "Hotel Rwanda," har jeg drømt om å, bare for en natt, bo på Hotel Mille Collines.

Til slutt vil vi fra Safariresor.se takke for fantastiske bilder og spennende historier - besøk gjerne bloggene deres hvis du vil vite mer! Takk for at dere deler deres opplevelser, deres tid og for at dere bidrar til å inspirere flere til å oppdage Afrika. Vi anbefaler at du sjekker ut hver enkelt av bloggene, da de alle gir ulike perspektiver på denne utrolig mangfoldige kontinentet!

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.