Start din reise Mine sider
Reiseskildring

Ida & Markus: Bryllupsreise Mauritius

Endelig var det tid for bryllupsreisen vår til etterlengtede Mauritius! Etter en lang flytur ser vi endelig den grønne øya fra vinduet vårt, omgitt av det turkise vannet. Ved ankomst møtes vi av en superfrisk flyplass og blir deretter varmt ønsket velkommen av representanter fra Safariresors samarbeidspartner som har planlagt alt for vår ankomst; en mappe med kontaktinformasjon til en personlig kontakt under oppholdet, en person som tar seg av bagasjen vår og viser oss til bilen som venter, en sjåfør som har vannflasker klare i bilen og deretter forteller oss om Mauritius mens han kjører oss til hotellet.

Også på Le Mauricia-hotellet i Grand Baie var det godt forberedt da vi ankom, med en velkomstdrink i resepsjonen og en kort presentasjon av hotellet. På rommet var det vakkert dekorert, og det var et lite bord med champagne og små gaver til oss som "brudepar". Siden tidsforskjellen fra Sverige bare er tre timer, trengte vi ikke tid til å tilpasse oss, så vi kunne gå direkte til stranden for å nyte solen og badingen. Allerede den andre dagen hadde vi en avtale på hotellet med vår personlige kontakt på Mauritius. Før reisen hadde vi tenkt på noen aktiviteter vi ønsket å gjøre, og han hadde gode pakkede forslag der vi kunne legge til noen ekstra ønsker. Alle forslagene inkluderte transport fra hotellet, men hotellet hadde også egne drosjer hvis vi ønsket å være mer spontane og gjøre egne utflukter.

En av utfluktene våre var en heldagstur med motorbåt fra Blue Bay til Ile aux Cerf. I Blue Bay er det fantastisk turkist vann med mange flotte steder for snorkling. Vi gjorde flere stopp på turen med snorkling, besøk til et gammelt fyrtårn, et vrak og et fossefall. Turen avsluttet på en strand på en av Mauritius vakreste steder, Ile aux Cerf. Da vi kom frem, var bordene dekket, og grillen var i full gang. Vi ble servert en fantastisk lunsj bestående av grillede hummere, kylling og fisk. Etter maten fikk vi smake på rom med ulike smaker som ble produsert på øya. Vi gjorde også en halvdagsutflukt til hovedstaden Port Louis, der vi blant annet besøkte et te-senter, et gammelt fort med flott utsikt over byen og et lokalt marked. Høydepunktet var markedet med livlig atmosfære og et interessant utvalg av krydder og tekstiler å prute på. Nede ved havnen var det også mange butikker med mer tradisjonelle vestlige varer.

Under vår reise i midten av mars var det ca. 30-35 grader Celsius om dagen, men så lenge vi var langs kysten, var det nesten alltid litt vind som kjølte behagelig ned. Vi fikk aldri vite den eksakte vanntemperaturen i havet, men den føltes helt perfekt. Varmt, men likevel avkjølende. Været og solen på Mauritius er det ingenting å klage på. Allerede den andre dagen merket vi solens styrke og dessverre brant vi oss litt. Den tredje dagen unngikk vi derfor solen og tok en taxi til Grand Baies store kjøpesenter, Le Croisette. Et imponerende sted med mange butikker og kafeer. Fra hotellet var det bare en 10-minutters spasertur langs stranden, så var vi midt i populære Grand Baie. Vi gikk dit av og til for å nyte en ferskpresset ananassjus i en av fruktbodene langs stranden eller besøke det lokale markedet "Grand Baie Bazaar". På vei inn passerte vi de lokale fiskerne som solgte dagens fangst bestående av alle slags fisker.

Å oppleve Mauritius var herlig, men i tillegg til alle utfluktene tilbrakte vi mesteparten av tiden på hotellet. Det var ingen fare for å bli rastløs. Hotellet tilbød mange underholdningsmuligheter. Hvis solen og badingen ble for mye, gikk vi bare til hotellets båthus der personalet sto klar til å betjene deg med aktiviteter som en tur med en glassbunnsbåt, båtture til snorkling ved et korallrev, vannski, wakeboard, padlebrett, tråkkebåt osv. I tillegg var det tilgang til treningsstudio, spa, tennisbane og biljardbord. Kveldene ble tilbrakt på en av hotellets restauranter der flere kokker tilberedte ulike måltider til en uovertruffen buffet. Maten var variert og god, og utvalget var enormt! Her var noe for alle. Det var også mulig å bestille bord i hotellets andre, litt roligere restaurant, der en treretters meny var inkludert. Måltidene her var kunstverk og en fryd for øyet!

Alt godt har en slutt, inkludert vår bryllupsreise, dessverre. Hjemreisen gikk like bra som ankomsten, og vi er veldig fornøyde med valget av destinasjon. Vi vil gi en stor takk til Safariresor for de flotte forslagene til destinasjoner de presenterte for oss i begynnelsen, samt deres personlige anbefalinger. Vi anbefaler både Mauritius og Safariresor på det sterkeste! Tjenesten var fantastisk!

“Etter bryllupet vårt var det utrolig luksuriøst å ha en reisebyrå som skreddersydde turen helt etter våre ønsker og svarte på alle spørsmålene våre. Vi vil definitivt dra på en lignende tur igjen”

Patricia

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.