Start din reise Mine sider

Reiser til Kilimanjaro

Filtrer på:

Hva vil du oppleve?

Se alle

Budsjett per person

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

Kilimanjaro, med sin enorme størrelse, spenner over flere klimasoner på grunn av den ekstreme høydevariasjonen på fjellet. Dette betyr at vegetasjonen og klimaet svinger mellom tropisk savanne, regnskog og myrland, med en overgang til alpin ørken og brelandskap.

Temperatur

Ettersom det meste av bestigningen foregår i større høyder, kan det bli skikkelig kaldt, med en temperatur ned mot 25 minusgrader. Når solen er ute kan det imidlertid bli veldig varmt med opptil 25 grader. Temperaturen kan variere mye i løpet av samme dag på fjellet, avhengig av været.

Nedbør

Fra januar til mars er solen ofte ute om morgenen og ettermiddagen. Juni-august byr vanligvis på klarere og kjøligere vær. September og oktober kan være mildere og skape skydekke under tregrensen, men med god sikt lengre opp. I løpet av november og desember kan været variere.

Våre beste Kilimanjaro-tips

Tenk deg at du endelig etter 6 dager og en hel natts vandring ser solen gå opp over horisonten samtidig som du for første gang ser Kilimanjaros kraterkant innen rekkevidde. At etter så mange dagers tøff vandring oppover fjellet - at du endelig kommer opp på kanten og får se utover skyene og kjenne den friske luften på Afrikas tak.

Å bestige Kilimanjaro er et utrolig eventyr du aldri kommer til å glemme. Å dele denne opplevelsen sammen med nære og kjære, eller alene, med guidene som hjelper dere opp er en unik opplevelse som er vanskelig å slå.

Machameruten: Pole Pole på veien opp mot toppen

Pole Pole er swahili og betyr sakte sakte. Det er tempoet dere kommer til å holde hele veien mens dere bestiger Kilimanjaro. Machameruten på syv dager er den ruten vi anbefaler mest, da det er en eksta dag å akklimatisere seg på - i forhold til mange av de andre rutene. Dere begynner vandringen ved Machame-gaten på ca 1800 meter over havet, mens dere øker høyden dag for dag. Gå høyt og sov lavt er det ordspråket man bruker på Kilimanjaro.


After hike på Zanzibar

Etter en fantastisk uke på fjellet med tøff vandring og lange dager kan det være deilig å la kroppen hvile. Vi anbefaler å forlenge reisen med noen dager på paradisøya Zanzibar. Her kan dere nyte kritthvite strender, turkist vann, og god mat og drikke. Mange av bostedene vi anbefaler tilbyr til og med spa, og hva er vel bedre enn en massasje når man akkurat har besteget Afrikas høyeste fjell? På Zanzibar finnes det flere utflukter man kan bli med på, om man kjenner at man blir lei av å ligge på stranda. Kryddersafari, snorkling eller et besøk i Stone Town er en perfekt måte å oppdage øya på!

Safari gir dere den perfekte Afrika-opplevelsen

For dere som ikke kjenner dere ferdige med Tanzania etter Kilimanjaro og vil oppdage mer av Tanzania, anbefaler vi noen dager på safari. Å dra på safari er en utrolig spennende opplevelse , og å få se de ville, eksotiske dyrene i sitt naturlige habitat er fantastisk. 

Tarangire nasjonalpark er en spektakulær park med fin natur, og det finnes gode sjanser for å se mange forskjellige dyrearter. Tarangire er spesielt kjent for sine mange elefanter, og utrolige Baobab-trær.

Planlegg reisen din >

Les våre guider med praktiske tips

Planlegg og bestill reisen din >
Guide: før avreise >
Guide: på reisen >

Dette er en egen bolk. Under kommer teksten fra template variabel bttt_travel_to_info

Tips

Tipsing er en del av kulturen i Tanzania. Tipsing er frivillig, men også forventet og en måte å si takk for god service og godt utført arbeid. Tips gis til hovedguiden etter fullført oppstigning ved ankomst til Moshi.
- Tips til guider og bærere: 350 USD per person

For de av dere som reiser på safari og eller Zanzibar etter Kilimanjaro, anbefaler vi at dere tipser guiden den siste dagen når han slipper dere av på flyplassen. På de fleste hoteller/lodger/camper er det en felles "tipsboks" hvor du kan legge igjen tips ved avreise.
- Safariguide, 10-15 USD per person per dag
- Overnatting, USD 1-5 per rom per natt

Sikkerhet på fjellet

Vi legger opp våre bestigninger med stort fokus på sikkerhet, til tross for at det ikke er mulig å garantere at uønskede hendelser ikke vil oppstå. Våre hovedguider er der for å hjelpe deg dersom det skulle oppstå problemer. Dersom det er en deltaker som trenger å avbryte oppstigningen følges denne nedover fjellet, eventuelle ekstra overnattingskostnader står den reisende for selv. Hos alle camperne er det et førstehjelpsteam. Guidene har også kommunikasjon med teamet vårt i Moshi som kommuniserer med oss. Vi tegner forsikring hos Flying Doctors, som er i beredskap 24/7. Som reisende er du forpliktet til å tegne tilstrekkelig reiseforsikring.

Sikkerhet i Tanzania

Hvis du er i større byer i Tanzania som Arusha eller Dar es Salaam, er vår anbefaling å utvise generell forsiktighet og årvåkenhet, og unngå å gå rundt i gatene i de mørke timene på dagen. Trenger du en taxi, kan du bestille den med vår hjelp eller via hotellet. Unngå å ta taxi ut på gaten.

Når du er på safari og bor ute i parkene, er det viktig at du sier ifra til en vakt dersom du ønsker å forlate hytta/teltet du bor i. Ville dyr kan være i nærheten.

Les mer om sikkerhetssituasjonen i Tanzania her, merk at alle UDs reiseråd er tilpasset de som reiser uten arrangør. Når du reiser med oss ​​sørger vi for å planlegge reisen på en tryggest mulig måte og vi arrangerer ikke turer til områder som Utenriksdepartementet fraråder eller som vi selv ikke anser som trygge.

Klima på Kilimanjaro

Kilimanjaro strekker seg gjennom flere klimasoner på grunn av den varierte høyden. Dette betyr at vegetasjonen og klimaet svinger mellom tropisk savanne, regnskog, myrland, deretter overgang til alpin ørken og isbre. Generelt kan man si at regnskogen dominerer områdene mellom 1200 - og 2700 moh, myrland mellom 2700 - og 3500 moh, alpine ørkenen mellom 3500 - og 5000 moh, og så er det snø og is.

Ettersom det meste av oppstigningen foregår i større høyder, kan det bli skikkelig kaldt, med en temperatur ned mot 25 minusgrader. Og uansett hvilken tid på året du reiser, er det alltid en sjanse for nedbør med både snø og regn.

Mellom januar og mars er solen ofte ute om morgenen og senere på ettermiddagen. Perioden mellom juni og august byr vanligvis på klarere og kjøligere vær. September og oktober har en tendens til å være mildere med et skydekke under tregrensen, men med god sikt høyere opp i fjellet. I løpet av november og desember kan været variere. Man bør unngå å bestige Kilimanjaro i den store regntiden som faller i april og mai.

Klimaet i Tanzania

Tanzania har har et herlig tropisk klima, langs kysten er det høy luftfuktighet og i høylandet er det ofte svale kvelder. April og mai kalles ofte "den store regntiden", i løpet av disse månedene kan det regne i flere dager på rad. November kalles vanligvis "den lille regntiden", da handler det vanligvis om kortere skurer på ettermiddag og kveldstid. I løpet av disse månedene er det vanligvis få turister, parkene er grønne og frodige og det er mulig å få gode priser på hotell og lodger. Kvelder og morgener kan være litt kjølige, så vi anbefaler å ha med litt varme klær. De tørreste månedene i Tanzania er juli – september/oktober. Til tross for dette kan kveldene ofte være litt kjølige, så vi anbefaler deg å ta med varme og behagelige klær. Desember til mars er de varmeste månedene i Tanzania.

Infrastrukturskatt

På Zanzibar har myndighetene innført en infrastrukturskatt på hotellovernattinger. Alle hoteller må kreve en ekstra skatt som betales direkte til hotellet ved innsjekking. Prisen per person per natt varierer fra 3-5 USD avhengig av hotellstandarden.

Teamet

Under bestigningen har du en privat hovedguide, egen kokk og et team av portører. Våre hovedguider har mange års erfaring med å guide bestigninger på Kilimanjaro. Hele teamet er der for deg under oppstigningen. Det er et krav fra myndighetene i Tanzania at alle guider skal være sertifisert, en trygghet for deg som bestiger Kilimanjaro.

Mat og vann

Alle måltider er inkludert på Kilimanjaro. Maten er god og velsmakende, og menyen dekker energibehovet som trengs under turen på Kilimanjaro.

Slik kan menyen på Kilimanjaro se ut:
Deltakerne blir vekket med varm drikke, te eller kaffe på senga.
Frokost med brød, diverse pålegg, speilegg, pølse og havregryn. Drikke består av te, kaffe, varm sjokolade og vann.
Middagen består av suppe, hovedretten kan bestå av poteter, kylling og grønnsaker.

Hvis du trenger en spesiell diett, er det mulig for oss å tilrettelegge og imøtekomme dine behov. Gi oss beskjed om dette ved bestilling.

Vann:
Den første dagen på fjellet får våre klatrere 3 liter vann

Overnattingssteder i Kilimanjaro

Det har tatt oss mange år å finne de absolutt beste overnattingsstedene på våre destinasjoner. Slapp av ved bassenget på et eventyrlig resort, eller få ditt livs villmarksopplevelse i luksustelt midt på savannen. På våre turer våkner du på din beste side uansett! 

Telt Kilimanjaro
Hytter Kilimanjaro

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.