Start din reise Mine sider

Reiser til Malawi

Filtrer på:

Hva vil du oppleve?

Se alle

Budsjett per person

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

Malawi blir ofte kalt "Afrikas varme hjerte" og ligger i den sørøstlige delen av Afrika. Her venter et spennende eventyr utenfor de klassiske turiststiene. Med fantastiske landskap, rikt dyreliv og lokalbefolkningens gjestfrihet, er Malawi utvilsomt en uoppdaget perle.

Temperatur

Malawis temperatur varierer avhengig av årstid og region. I regntiden, vanligvis fra november til april, er det varmt og fuktig med gjennomsnittstemperaturer mellom 20-25 grader. I tørketiden, fra mai til oktober, er det solfylte dager og kjølige netter med dagstemperaturer som kan overstige 30 grader.

Nedbør

Malawi har hovedsakelig nedbør i regntiden fra november til april, når landskapet blomstrer grønt. Kraftige regnskyll kan imidlertid føre til oversvømmelser. Tørketiden fra mai til oktober er preget av solrikt vær, perfekt for sol- og strandaktiviteter.

Våre beste Malawi-tips

Malawi, ofte kalt "Afrikas varme hjerte," ligger i den sørøstlige delen av Afrika. Her venter et spennende eventyr utenfor de klassiske turiststiene. Med fantastiske landskap, rikt dyreliv og gjestfriheten til lokalbefolkningen, er Malawi uten tvil en uoppdaget perle.

I Malawi kan du kombinere klassisk safari med for eksempel fottur eller båtsafari. Med sine utstrakte nasjonalparker og reservater tilbyr Malawi fantastiske opplevelser i villmarken. Reisen kan avsluttes ved en av paradisstrendene langs Lake Malawi.

Strandliv ved Lake Malawi - Opplev paradiset

Gå inn i en verden du ikke visste eksisterte, oppdag de pittoreske strendene ved Lake Malawi og paradisøyene som er vakkert spredt ut i sjøen. I tillegg til strendene, tilbys et bredt utvalg av vannaktiviteter, inkludert dykking og snorkling.

Lake Malawi er en fredfull oase der tiden synes å stå stille. Det er vakkert å se de gyldne sandstrendene møte det klare vannet. Ta gjerne turen til Cape Maclear, en sjarmerende kystlandsby. Her kan du nyte avslappende øyeblikk under palmene.

Opplev Liwondes uberørte villmark - Bli i ett med naturen

I Malawis vakre landskap ligger Liwonde National Park, her får du oppleve en uberørt villmark utenfor allfarvei. I tillegg til klassisk safari hvor du sammen med guiden din søker etter ville dyr, venter fottur- og båtsafari. Ved elven har du mulighet til å møte både elefanter og flodhester, samt andre dyr som slukker tørsten. I Liwonde National Park kan du forvente et spennende eventyr der hvert øyeblikk blir en påminnelse om naturens underverk.

Fantastisk panoramautsikt - Utforsk Mulanjefjellene til fots

Sammen med din private guide venter herlige dager, hvor enhver dag byr på nye opplevelser. Det er en behagelig vandring der du i takt med høydemeterne får nyte utrolige panoramautsikter over bølgende åser og grønne daler. Fjellets høyeste topp er Sapitwa Peak ligger på 3 002 meter over havet.

Dette unike økosystemet huser en bred biologisk mangfoldighet av planter og dyr. Her får du oppdage skoger, svingende elver, karrige klipper og høye fjelltopper. Mulanjefjellene sin flora og fauna er et unikt sted der naturens mangfold alltid er til stede.

Planlegg reisen din >

Les våre guider med praktiske tips

Planlegg og bestill reisen din >
Guide: før avreise >
Guide: på reisen >

Dette er en egen bolk. Under kommer teksten fra template variabel bttt_travel_to_info

Tips

Tips er en del av kulturen i Malawi. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb.

Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort. De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet. Vanlig tips til sjåfør på safaridager er 5 - 10 US$ per person per dag. Vanlig tips på overnattingssteder er 1 - 5 US$ per person per dag.

Sikkerhet

Befinner du deg i storbyer som Lilongwe, anbefaler vi å utvise generell forsiktighet og årvåkenhet, og unngå å gå rundt i gatene etter solnedgang. Trenger du en taxi, kan du bestille den med vår hjelp eller via hotellet. Unngå å ta taxi ut på gaten.

På safari er det viktig å gi beskjed til en vakt hvis dere ønsker å forlate teltet eller lodgen. Det kan være ville dyr i nærheten.

Les mer om sikkerhet i Malawi her.

Merk at alle UDs reiseråd er tilpasset de som reiser uten arrangør. Når du reiser med oss ​​sørger vi for å planlegge reisen på tryggest mulig måte og vi arrangerer ikke turer til områder som Utenriksdepartementet fraråder eller som vi selv ikke anser som trygge.

Språk

De offisielle språkene i Malawi er engelsk og chichewa.

Tidsforskjell

Malawi og Norge har ingen tidsforskjell når vi har sommertid, og 1 time når vi har vintertid.

Valuta

Valutaen i Malawi er malawisk kwacha (MWK). De vanligste kredittkortene blir mer og mer akseptert. I byene kan du ta ut lokal valuta med kredittkort i en minibank. På landsbygda og i parkene er det ingen muligheter for å ta ut kontanter, derfor er det viktig å ta med kontanter når man reiser fra byene. De fleste overnattingssteder og restauranter aksepterer betaling med VISA og Mastercard, ofte mot et gebyr på 5 %. US dollar er også mulig å bruke som betaling.

Elektronikk

Ute i villmarken er det mange lodger og teltcamper som ikke er koblet til det vanlige strømnettet, i stedet bruker de generatorer. Generatorene brukes ofte bare noen få timer i løpet av dagen, noe som gjør at det kan være begrenset med plass til å lade batterier til kameraer og datamaskiner. I tilfeller der du har spesielle ønsker til utstyret ditt, vennligst gi oss beskjed i forbindelse med din reiseforespørsel, vi kan deretter tilpasse ditt safariprogram etter dine ønsker. Mange små teltcamper får strøm via solcellepanel. Selv om det ikke er 220-240 V i teltet, er det som regel mulighet for å lade elektronisk utstyr i resepsjonen. Når du bor i nærheten av byer, har hoteller og lodger strøm 24 timer i døgnet, men strømbrudd er ganske vanlig.

For Malawi trengs en adapter av Type G - britisk.

Hvis du ønsker å bruke mobiltelefonen i Malawi, er det best å spørre mobiloperatøren din om hvilke kostnader som gjelder. Det kan være billigere å kjøpe e-SIM via appen Airalo eller lignend

De fleste overnattingssteder har wifi tilgjengelig i fellesområdene.

Pass & Visum

Passet må være gyldig i 6 måneder etter siste reisedag. Det må være 2 blanke sider i passet ditt for mulig stempling ved inn- og utreise. Sjekk passet ditt før avreise for å sikre at det ikke er skader. Norske borgere må ha visum for innreise i Malawi. Malawi innførte elektronisk visum i 2020. Du finner søknadsportal for e-visum og mer informasjon om visumprosessen, inkludert priser på nettsiden The Official Visa Website for Malawi.

Kunden er selv ansvarlig for å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Klima

Malawi ligger i en tropisk klimasone, men store deler av landet ligger på stor høyde, noe som gjør at temperaturen ofte er behagelig og kjølig om vinteren. Fordi Malawi ligger sør for ekvator, er årstidene det motsatte av Norge. Den tørre sesongen er fra slutten av april til november. Oktober og november kan være ubehagelig varme i sør og ved sjøen, men i Nyika-høylandet i nord begynner den ekstra varmen å snike seg inn. 

Bekledning

Når man er på safari er det godt å ha behagelige klær. Det er viktig å ikke kle seg i skrikende farger, men å velge klær som går mer i ett med naturen. Det er ofte litt kjølig tidlig på morgenen, da kan det være greit med lange ermer og lange bukser, mens dagene vanligvis er varme, da er det viktig å tenke på å beskytte seg mot solen.

Ingen spesiell kleskode gjelder på safarilodger.

Norsk ambassade

Den norske ambassaden i Malawi ligger i landets administrative hovedstad, Lilongwe, og befinner seg i "City Centre".

Postadresse:
ARWA HOUSE
City Centre
Private Bag B323
Lilongwe 3

Amabassadens kontaktinformasjon
Tel: +265 1 779 400
E-mail: emb.lilongwe@mfa.no

Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres app eller hjemmesider. Last ned appen «Reiseklar» hvor Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app, eller registrer reisen på www.reiseregistrering.no. Dette vil gjøre det enklere for utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Overnattingssteder i Malawi

Vi har nøye valgt ut våre overnattingssteder i Malawi for å sikre at hvert øyeblikk av reisen din blir en minneverdig opplevelse. Fra luksuriøse safaricamper med spektakulær utsikt, til sjarmerende hytter ved bredden av Lake Malawi.

Kumbali Country Lodge
Latitude 13°
Huntingdon House
Thawale
Mvuu Camp
Mvuu Lodge
Kuthengo Camp
Zomba Forest Lodge
Kefi Hotel
Domwe Island Adventure Camp
Mumbo Island Camp
Kumbali Lake Retreat
Blue Zebra Island Lodge
The Makokola Retreat
Chelinda Lodge
Luwawa Forest Lodge

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.