Start din reise Mine sider

Reiser til Mauritius

Filtrer på:

Hva vil du oppleve?

Se alle

Budsjett per person

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

Paradisøya Mauritius byr på fantastiske strender, et rikt korallrev og et mangfold av aktiviteter; fotturer, golf og et mylder av vannaktiviteter

Temperatur

Mauritius byr på et tropisk klima året rundt, der gjennomsnittstemperaturene de fleste månedene ligger rundt 28 grader. I vintermånedene juli og august er temperaturene nede mot 23 grader.

Nedbør

Sommermånedene fra desember til mars er de med mest nedbør, selv om det vanligvis er tropiske regnskyll som deretter går over til solskinn. Februar er den mest regnfulle måneden i året.

Våre beste Mauritius-tips

Utenfor Afrikas østkyst ligger Mauritius, en vulkanøy med hvit pudderaktig sand som smelter ut i det safirblå vannet i Det indiske hav. Mauritius' atmosfære er en blanding av afrikansk, indisk og europeisk påvirkning og tilbyr fantastiske naturopplevelser og matopplevelser, sammen med rolige dager på noen av verdens mest eksotiske strender. Med sin unike omgivelse er Mauritius virkelig et sted som kan sammenlignes med paradiset, og selv den mest erfarne reisende blir overveldet av dens skjønnhet.

Undervannseventyr for den kresne 

Ved Mauritius' kyst, rundt størstedelen av øya, ligger verdens tredje største korallrev, og med sitt rike marine liv og fargerike karakter har det blitt et sentralt sted for mange dykkere. Korallrevet er kjent for sin imponerende biologiske mangfold og er hjemmet til omtrent 430 ulike marine skapninger, inkludert store pelagiske fisker, 200 forskjellige typer koraller og skilpadder. Disse revene tilbyr en fargerik verden fylt med hundrevis av fargerike fisker, og dykking her kan betraktes som en fantastisk måte å oppleve naturens underverk på. Mauritius tilbyr snorkling og dykking på alle erfaringsnivåer, så uansett om det er ditt første dykk eller ditt femtiende, er Mauritius en øy for deg.

En golfspillers drømmedestinasjon

Gjennom årene har Mauritius blitt en drømmedestinasjon for mange golfspillere over hele verden, og for deg som ønsker å kombinere strandferie med noen av de beste golfbanene, er Mauritius landet for deg. Øyas første golfbane, Gymkhana, ble bygget i hovedstaden Port Louis i 1902. I dag finnes det over et dusin golfbaner på Mauritius, flere av dem designet av verdenskjente arkitekter. To av dem ligger på 5-stjerners resorten Constance Belle Mare Plage Resorts. Legend Course, designet av den sørafrikanske golflegenden Hugh Baiocchi. Denne banen har vært vertskap for flere internasjonale turneringer, inkludert Mauritius Open, og er kjent for sine utfordrende hull og fantastisk utsikt over Det indiske havet og de nærliggende fjellene. Den andre banen, Links Course, er designet av Rodney Wright og Peter Alliss, og tilbyr brede fairways, flere vannhindre og noen utfordrende bunkere, egnet for golfspillere på alle nivåer.

Safari i Sør-Afrika kombinert med Mauritius

Med direktefly både fra Cape Town og Johannesburg, er Mauritius den optimale destinasjonen å kombinere med eventyr og opplevelser i Sør-Afrika for den perfekte blandingen av eventyr og paradisstrender. Mauritius kan også kombineres med våre andre destinasjoner, men takket være flyforbindelsene er kombinasjonen med Sør-Afrika den enkleste og mest kostnadseffektive. Sammen med fantastiske dager i Cape Town, vinområdet og på safari, skaper Mauritius den perfekte drømmeferien og en avslappende avslutning ved stranden i Det indiske hav.

Planlegg reisen din >

Les våre guider med praktiske tips

Planlegg og bestill reisen din >
Guide: før avreise >
Guide: på reisen >

Dette er en egen bolk. Under kommer teksten fra template variabel bttt_travel_to_info

Tips

Tips er en del av kulturen på Mauritius. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet. Vanlig tips på overnattingssteder er 1 - 5 US$ per person per dag

Sikkerhet

Kriminaliteten er generelt lav på Mauritius. Vår anbefaling er å utvise generell forsiktighet og årvåkenhet og å holde øye med sine verdisaker.

Les mer om sikkerhetssituasjonen på Mauritius her.

Merk at alle UDs reiseråd er tilpasset de som reiser uten arrangør. Når du reiser med oss ​​sørger vi for å planlegge reisen på tryggest mulig måte og vi arrangerer ikke turer til områder som Utenriksdepartementet fraråder eller som vi selv ikke anser som trygge.

Språk

På Mauritius er engelsk offisielt språk, men fransk er mer utbredt. I tillegg snakkes kreol (Mauritian Creole), bujpuri, tamil, hindi og urdu.

Tidsforskjell

Mauritius ligger to timer foran Norge sommertid, og tre timer foran vintertid.

Valuta

Valutaen på Mauritius er mauritisk rupee (MUR). Vanlige kort som American Express, Diners, MasterCard og Visa kan brukes i banker, minibanker, på hoteller, i restauranter og butikker. Ønsker man å veksle NOK til MUR må man være oppmerksom på at dette kun er mulig i flyplassens bank.

Elektronikk & Adapter

Hotellene har stort sett strøm hele døgnet.

Adapter er ikke nødvendig på Mauritius.

Ønsker du å bruke mobilen din på Mauritius, bør du sjekke med mobiloperatøren hvilke priser som gjelder. Ofte kan det være billigere å kjøpe e-sim fra Airalo eller lignende. Mobildekningen er god, men det kan være enkelte ”lommer” uten dekning

Pass & Visum

Mauritius er visumfritt i opp til 90 dager for norske borgere. Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Kontroller passet før avreise, og sjekk at det ikke har skader. Det kan være fornuftig å ha en kopi av passet med på reisen.

Klima

Mauritius er en helårsdestinasjon, men høysesongen er mellom november til april. Øya har tropisk klima med forholdsvis høy temperatur og fuktighet hele året. Temperaturen stiger sjelden over 30-33 grader, men nettene kan være noe trykkende. Regn forekommer hele året, men regnperioden er i desember-april. Da kan det forekomme intensive og korte regnskurer/torden med etterfølgende strålende solskinn. I regnperioden er det også en liten risiko for tropisk orkan, som kan gi sterk vind og skybrudd. De fleste turisthoteller vil ha veletablerte sikkerhetsrutiner dersom sykloner inntreffer. Reisende oppfordres også til å følge med på gjeldende værmeldinger. Vintermånedene fra juni til august kan være kjølige og vindfulle.

Konsulat på Mauritius

Ansvarlig norsk ambassade for Mauritius er ambassaden i Maputo. Norge er representert ved et honorært konsulat i Riche Terre.

I krise og nødsituasjon kan publikum kontakte ambassaden i Maputo på emb.maputo@mfa.no eller +258 21 48 01 00. Utenfor ambassadens åpningstid kan publikum kontakte UDs døgnoperative senter. Tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no

Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres app eller hjemmesider. Last ned appen «Reiseklar», hvor Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app, eller registrer reisen på www.reiseregistrering.no. Dette vil gjøre det enklere for utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner. 

Overnattingssteder i Mauritius

Mauritius tilbyr en rekke overnattingsmuligheter i alle prisklasser.  

Ravenala Attitude
Le Victoria
Lux Grand Gaube
Belle Mare Plage
Constance Prince Maurice
Constance Sakoa Boutik
Outrigger Mauritius Beach Resort
Paradise Cove Boutique Hotel
20 Degres Sud Boutique Hotel
Veranda Pointe aux Biches Hotel
Sugar Beach Resort
Villas Caroline Hotel
Laguna Beach Hotel & Spa
Solana Beach
Veranda Grand Baie
Zilwa Attitude
Tamassa Resort
Veranda Paul et Virginie
Veranda Tamarin Hotel & Spa
Veranda Palmar Beach
Heritage Le Telfair Golf & Wellness Resort
Heritage Awali Golf & Spa Resort
LUX le Morne
Shanti Maurice Resort & Spa
Trou aux Biches Beachcomber Golf Resort & Spa
La Maison D’Été
The Oberoi Beach Resort Mauritius
LUX Grand Baie
Tropical Attitude
Four Seasons Mauritius
Hotel Riu Turquoise
Lagoon Attitude
Paradis Beachcomber Golf Resort & Spa

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.