Start din reise Mine sider

Reiser til Mosambik

Filtrer på:

Hva vil du oppleve?

Se alle

Budsjett per person

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

Mosambik, med sin spektakulære kystlinje langs Det indiske hav, er et perfekt reisemål å avslutte ditt safarieventyr på. Her kan du sammen med familien oppdage uberørte strender og nyte solfylte dager ved det turkisblåe havet.

Temperatur

Mosambiks temperatur varierer med tydelige årstider. I sommermånedene, fra november til april, kan kystområdene oppleve høye dagstemperaturer som stiger over 30 grader, samtidig som det er vanlig med nedbør. I vintermånedene, fra mai til oktober, er dagene ofte solrike og behagelige, med temperaturer rundt 20-25 grader.

Nedbør

Nedbøren i Mosambik varierer betydelig avhengig av region og årstid. I sommermånedene, mellom november og april, kan kystområdene oppleve kraftig regn og tropiske stormer, mens vintermånedene, fra mai til oktober, er kjent for tørrere og solfylte forhold.

Våre beste Mosambik-tips

Mosambik er unik i sin sjanger, med en kystlinje som strekker seg over 25 000 km er det få land som kan måle seg med dette paradiset. For deg som velger å reise hit venter urørte strender og en fantastisk opplevelse. Mosambiks skjønnhet etterlater ingen uberørt.

Langs kysten tilbys dykke- og snorklemuligheter og opplevelser du ikke finner andre steder i verden. Mosambik er Afrikas glemt perle. Når du reiser til Mosambik, får du muligheten til å oppdage Afrika utenfor de klassiske turiststiene.

Det beste av to verdener - Sol og bading i Mosambik

Avslutt din safarireise med sol og strandliv på en av Mosambiks strender. Etter et spennende safarieventyr er Mosambiks strender det perfekte stedet å forlenge reisen. Her kan du slappe av på luksuriøse strandresorts, oppleve det rike marine livet eller utforske landets kulturelle mangfold. Mosambik gir en fantastisk kontrast til savannens villmark og gir deg muligheten til å avslutte reisen i paradis.

Barfotluksus og paradisøyer: Slapp av på Bazaruto-øyene

Mosambik er kjent for sine eksotiske paradisøyer, som Bazarutoskjærgården og Quirimbas-arkipelet. Disse øyene er perfekte for avslapning, vannsport og snorkling. Utforsk de fargerike korallrevene, nyt det rike marine livet og la øyenes rolige atmosfære gi en uforglemmelig avslutning på din Afrikareise.

Utforsk Mosambiks strender - Så langt øyet kan se

Mosambiks kystlinje er et paradis for deg som søker et spennende eventyr. Langs fastlandet finner du en unik kystlinje. Kilometer etter kilometer med uberørt kyststrekning - her kan du oppdage noen av Afrikas mest spektakulære steder. Kast deg ut i det klare, blå vannet og nyt rolige dager på noen av verdens mest utilgjengelige strender.

Planlegg reisen din >

Les våre guider med praktiske tips

Planlegg og bestill reisen din >
Guide: før avreise >
Guide: på reisen >

Dette er en egen bolk. Under kommer teksten fra template variabel bttt_travel_to_info

Tips

Tipsing er en del av kulturen i Mosambik. Tipsing er frivillig, men også forventet og en måte å si takk for god service og godt utført arbeid. På de fleste hoteller/hytter/campere er det en felles "tipsboks" her, du kan legge igjen tips ved avreise.
- Overnatting, 3-5 usd per person per natt
- Restauranter, omtrent 10 %

Sikkerhet

I Mosambik bør du være våken og forsiktig med trafikken, etter mørkets frembrudd og når du håndterer penger eller verdisaker. Hvis du er i Maputo eller en annen by og trenger en taxi, bør du unngå å ta en på gaten og heller bestille gjennom oss eller hotellet. Det er også greit å unngå å gå ut på gata når det er mørkt.

Les mer om sikkerhet i Mosambik hos UD, merk at alle UDs reiseråd er tilpasset de som reiser uten arrangør. Når du reiser med oss ​​sørger vi for å planlegge reisen på en tryggest mulig måte og vi arrangerer ikke turer til områder som Utenriksdepartementet fraråder eller som vi selv ikke anser som trygge.

Språk

Det offisielle språket i Mosambik er portugisisk. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt.

Tidsforskjell

I vintermånedene ligger Mosambik én time foran Norge. Om sommeren er det samme tid.

Valuta

Mozambique Metical (MZM) eller nye Metical er den offisielle valutaen som brukes i Mosambik. De fleste restauranter og butikker aksepterer kredittkort, hovedsakelig VISA, men ikke alle. Med Mastercard er det for tiden vanskelig å ta ut penger og betale.

Sjekk kontoutskriften når du kommer hjem hvis du brukte kredittkort. Det har noen ganger vært vanskeligheter med å betale og ta ut kontanter med bankkort i landet. Besøkende anbefales å ta med utenlandsk valuta i reserve (euro eller amerikanske dollar) for å veksle til lokal valuta på stedet.

Elektronikk og adaptere

Du trenger ikke ta med adapter til Mosambik.

Hvis du ønsker å bruke mobiltelefonen din i Mosambik, er det best å spørre mobiloperatøren om hvilke kostnader som gjelder. Det kan være billigere å kjøpe e-SIM via appen Airalo eller lignende.

Pass og visum

Reisende ha minimum seks ledige sider i passet. Merk at pass må ha en gyldighetstid på seks måneder etter innreise. Norske statsborgere som ønsker å reise inn i Mosambik for turist- eller business er ikke lengre visumpliktige. Turist- og forretningsreisende må vise bevis på en tur-retur-flyvning samt hotellreservasjon. Disse reisende kan ikke oppholde seg mer enn 30 dager i landet (påfølgende eller avbrutt) Reisende er kun kvalifisert for turistvisum hvis de ikke har til hensikt å bo sammen med en statsborger av Mosambik eller en som er bosatt i Mosambik under oppholdet. Disse må ha besøksvisum.

Klima

Nordlige Mosambik har et varmt og fuktig tropisk klima, mens det i sør er regnfritt og solrikt. Landet er periodevis rammet av tørke. I regntiden fra oktober til mars er gjennomsnittstemperaturen opptil 30 grader, med unntak av det kjøligere høylandet i landets indre.

Mosambik ligger i det tropiske klimabeltet. Kystsonen er varm med stor luftfuktighet på grunn av den varme Mosambikstrømmen som løper sørover langs kysten. I kystsonen faller nedbøren i november–april (sommerregn) i forbindelse med nordøst-monsunen, med en markert tørketid, særlig i sør. Mot nord er det som regel snakk om to regntider og to tørketider. Nedbørmengden stiger fra nord mot sør til Beira, hvoretter den igjen avtar. I februar og mars er det fare for sykloner, og vi anbefaler ikke reiser til Mosambik på denne tiden av året.

Norsk ambassade

Den norske ambassaden i Maputo ligger sentralt i byen, på Avenida Julius Nyerere. Det bilaterale forholdet mellom Norge og Mosambik daterer tilbake til 1977, da et bistandssamarbeid og en norsk tilstedeværelse ble etablert. Gjennom 40 år med samarbeid har Norge og Mosambik blitt nære partnere på en rekke områder.

Ambasadens åpningstider:
Mandag - Torsdag kl 07:30 - 15:30
Fredag kl 07:30 - 13:00

Besøksadresse: 
Avenida Julius Nyerere 1162
Maputo

Ambassadens kontaktinformasjon:
Telefon: +258 21 48 01 00
Epost: emb.maputo@mfa.no
Hjemmeside: https://www.norway.no/en/mozambique/for-nordmenn/

Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres app eller hjemmesider. Last ned appen «Reiseklar», hvor Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app, eller registrer reisen på www.reiseregistrering.no. Dette vil gjøre det enklere for utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner. 

Overnattingssteder i Mosambik

I Mosambik har vi nøye valgt ut våre overnattingssteder for å sikre at reisen din blir så god som mulig! Riktig overnatting er avgjørende for en vellykket tur.

Vilanculos Beach Lodge
Zenguelemo Lodge
Anantara Bazaruto Island Resort
andBeyond Benguerra Island
Azura Benguerra Island Retreat
Villas do Indico
Bahia Mar Boutique Hotel
Casa Babi
Anvil Bay
White Pearl
Rio Azul Lodge

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.