Start din reise Mine sider

Reiser til Namibia

Filtrer på:

Hva vil du oppleve?

Se alle

Budsjett per person

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

Namibia er et av verdens mest tynt befolkede land med bare 2,5 millioner innbyggere i et område som tilsvarer det dobbelte av Sveriges størrelse. Med vennlige jordnære mennesker og et utrolig mangfold av dyr, planter og spesielt landskap, er Namibia noe av det mest unike Afrika har å tilby.

Temperatur

Med et gjennomsnitt på 300 soldager årlig er Namibia et av de mest solrike landene i verden. Klimaet er generelt tørt, noe som betyr at den potensielle fordampningen er høyere enn nedbøren, noe som igjen gir svært lav luftfuktighet - som betyr en mer behagelig varme. Generelt kan Namibias klima beskrives som varmt og tørt, betydelige svingninger i løpet av årstidene eller til og med innen én dag er typiske.

Nedbør

Den tørre årstiden i Namibia er fra april til oktober, med regnet hovedsakelig fra november til mars. I april/begynnelsen av mai er gresset fortsatt langt og løvet ganske tykt etter regnet, noe som kan gjøre det mer utfordrende å se dyr. De forskjellige regionene viser imidlertid betydelige klimatiske forskjeller når det gjelder nedbør og temperatur. Nedbørsmengden øker fra sørvest til nordøst fra 0 mm årlig til maksimalt 600 mm.

Våre beste Namibia-tips

Det er lite som slår å bli kjent med et fantastisk land som Namibia enn gjennom noen som kjenner landet fra A til Å. På plass blir du tatt varmt imot av vårt lokale team med Karoline i spissen, som sørger for at drømmereisen går smidig fra start til slutt. Vi er klare for å vise deg det absolutt beste Namibia har å by på - fra Sossusvleiørkenens dramatiske sanddyner til nord-Namibias fantastiske safarimuligheter! Landet i seg selv er et eventyr og med hjelp av sine velholdte veier, komfortable bosteder, og imøtekommende mennesker gjør dette reisen din til en sann fornøyelse. Vi skreddersyr turen etter dine ønsker og gir deg muligheten til å oppleve det beste fra Namibia!

Sensasjonell self-drive i Afrikas tryggeste land

Å leie bil i Namibia er en av de beste, rimeligste og ikke minst minneverdige måtene å utforske landet på! Du kan ta deg god tid, stoppe underveis og endre reiseruten på kort varsel om ønsket. Veinettet er utmerket, godt skiltet, trafikken er svært lav - og er du heldig møter du kanskje en bil i timen. Landskapet endrer seg omtrent hele tiden, og du får en helt utrolig frihetsfølelse av å kjøre gjennom Namibias endeløse veier. Velg mellom camping og lodger, eller kanskje en kombinasjon av begge? Nyt luksuriøse safaritelt, komfortable lodge-rom eller camping under åpen stjernehimmel til villmarkens lyder - vi hjelper deg med planleggingen, hva enn du måtte ønske!

Spektakulære Etosha - verdenskjent for sitt forbløffende dyreliv:

Fra gressletter til solnedganger; Etosha er et eventyr for livet, med både utrolig natur og uforglemmelig dyreliv. Etosha - som betyr "Det store hvite stedet" på det lokale Ovambospråket - ligger nord for Namibias hovedstad, og er et hotspot for elefanter, løver, leoparder, svarte neshorn, sebraer.. vi kan holde på i evigheter. Velg mellom guidede safarier, self drive-safari og bushvandringer mens du bor i alt fra eksklusive lodger til budsjettvennlig i komfortable telt på toppen av bilen. Vi skreddersyr det du måtte ønske!

Utrolige Sossusvlei og Namib Naukluft - verdens 4. største nasjonalpark

Sossusvlei er en slående salt- og leirpanne som finnes i den enorme Namibørkenen, og er kanskje det mest kjente stedet i Namibia. Navnet oversettes til “dead-end marsh”, og området er spesielt kjent for sine enorme sanddyner og eldgamle trær. Sossusvlei ligger i et verneområde kalt Namib-Naukluft nasjonalpark, og er et uberørt eksempel på storslått ørken med spennende attraksjoner som luftballong, helikoperturer og bestigning av sanddyner som Big Daddy eller Dune 45.

Fjell- og fotturer i Namibia

I Namibias varierte landskap finnes alt fra endeløse gressletter til mektige fjellkjeder. Namibia har noe for alle og enhver! I det sørlige Namibia finnes Fish River Canyon, som tilbyr fantastiske vandringer, enten du vil gå et par få kilometer eller vil på en 5 dagers campingtur. Sørvest i Namib-Naukluft National Park, har du de spektakulære Naukluft-fjellene som tilbyr forskjellige fotturer. Hva med en 4 kilometers gåtur opp til noen krystallklare naturlige kilder? På vei inn i Damaraland, i det nordvestlige Namibia, finner du det kjente Brandbergfjellet. Dette er Namibias høyeste fjell og er et populært stoppested på vei til safari i nasjonalparken Etosha. Sist men ikke minst, finnes Spitzkoppe. Lokalisert to timer utenfor kystbyen Swakopmund er Namibias “Matterhorn” med sine 1728 meter over havet - en fantastisk silhuett i det flate landskapet, og gir deg endeløse fotografiske muligheter.

Planlegg reisen din >

Les våre guider med praktiske tips

Planlegg og bestill reisen din >
Guide: før avreise >
Guide: på reisen >

Dette er en egen bolk. Under kommer teksten fra template variabel bttt_travel_to_info

Tips

Tips er en del av kulturen i Namibia. Tips er frivillig men også forventet og er en måte å takke for god service og godt utført arbeid. Vi anbefaler at dere gir guiden/sjåføren tips siste dagen. På de fleste hotell/lodger/camper finnes det en felles “tip box”, her kan dere legge tips ved avreise, og det deles på alle de ansatte som jobber der - både de synlige og usynlige.

  • Safariguide 100-200NAD/ZAR per person per dag
  • Bosted 50-100 NAD/ZAR per natt per dag
  • Om dere har leiebil og skal fylle drivstoff: 5-10NAD/ZAR til den eller de som hjelper dere
  • Restauranter, bar, cafe: 10% av regningen

Sikkerhet

Namibia er generelt sett et trivelig land å besøke hvor man i de fleste tilfeller blir godt mottatt som turist. Vår anbefaling er å utvise generell forsiktighet og årvåkenhet og å holde øye med dine verdisaker.

På safari er det viktig å gi beskjed til en vakt hvis dere ønsker å forlate teltet eller lodgen. Det kan være ville dyr i nærheten.

Les mer om sikkerhetssituasjonen i Namibia her.

Merk at alle UDs reiseråd er tilpasset de som reiser uten arrangør. Når du reiser med oss ​​sørger vi for å planlegge reisen på tryggest mulig måte og vi arrangerer ikke turer til områder som Utenriksdepartementet fraråder eller som vi selv ikke anser som trygge.

Språk

Namibias offisielle språk er engelsk, selv om få i landet har dette som førstespråk. Folketellingen i 2011 viste at 49 % av befolkningen talte oshiwambo, 11 % nama/damara, 10 % afrikaans, 9 % kavango og 9 % otjiherero

Tidsforskjell

Namibia har samme tid som Norge sommertid, og ligger en time foran på vintertid.

Valuta

Valutaen i Namibia er Namibiske dollar (NAD), men du kan også bruke Sør Afrikanske Rand (ZAR). Det går fint å betale med kort, samt ta ut kontanter de fleste steder.

Elektronikk & Adapter 

Adapter er nødvendig i Namibia. Her brukes type D.

Ønsker du å bruke mobilen din i Namibia bør du sjekke med mobiloperatøren hvilke priser som gjelder. Ofte kan det være billigere å kjøpe e-sim fra Airalo eller lignende. Mobildekningen er god, men det kan være enkelte ”lommer” uten dekning.

Pass & visum

For reiser til Namibia er det ingen krav om visum for norske borgere. Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag, og det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet. Det kan være fornuftig å ha en kopi av passet med på reisen.

Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

INTERNASJONALT FØRERKORT
Internasjonalt førerkort kreves eller anbefales på det sterkeste.

Klima

Landets klima er stort sett varmt og tørt, men kan variere sterkt i temperatur avhengig av om det er vinter, sommer, natt eller dag. Namibia er et av de mest solrike landene i verden med over 300 soldager i året. Langs kysten av landet beveger Beguelastrømmen seg, noe som skaper et mye kjøligere klima enn det som hersker i innlandet. Det er en kort regntid mellom september og november og en lengre regntid mellom februar og april. Vintrene er tørre og varer fra juni til august. Det finnes ingen permanente elver i Namibia, bare tørre elveleier som fylles opp i regntiden.

Bekledning

Når man er på safari er det godt å ha behagelige klær. Det er viktig å ikke kle seg i skrikende farger, men å velge klær som går mer i ett med naturen. Det er ofte litt kjølig tidlig på morgenen, da kan det være greit med lange ermer og lange bukser, mens dagene vanligvis er varme, da er det viktig å tenke på å beskytte seg mot solen.

Ingen spesiell kleskode gjelder på safarilodger.

Norsk ambassade

Norge er representert ved et honorært konsulat i hovedstaden Windhoek. Ansvarlig norsk ambassade for Namibia er Norges ambassade i Pretoria, Sør-Afrika.

I krise og nødsituasjon oppfordres nordmenn til å kontakte ambassaden i Pretoria på telefon Tel: +27 123 643 700 eller +47 23 95 26 00. Utenfor ambassadens åpningstid kan publikum kontakte UDs døgnoperative senter på tlf +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no

Ambassadens åpningstider:
Mandag - Fredag kl. 08:30 - 16:00

Besøksadresse
Ozmik House,
165 Lynnwood Road,  Brooklyn

Ambassadens kontaktinformasjon:
Telefon: +27 12 364 3700
Epost: emb.pretoria@mfa.no
Hjemmeside: https://www.norway.no/en/south-africa/for-nordmenn/om-ambassaden/

Ambassadens nødtelefon (døgnåpen): +27 12 364 3700

Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres app eller hjemmesider. Last ned appen «Reiseklar», hvor Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app, eller registrer reisen på www.reiseregistrering.no. Dette vil gjøre det enklere for utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Overnattingssteder i Namibia

Det viktigste for oss er å bruke overnattingssteder som vi selv liker å bo på, og det er utrolig hvor forskjellige preferanser vi alle har selvom vi er et lite team - dette er jo forsåvidt en positiv ting, og det hjelper oss virkelig med å se andres perspektiv på forskjellige bosteder. I Namibia har vi brukt lang tid på å velge ut våre favorittperler. Vi mener at valget av overnatting spiller en viktig rolle i å skape en uforglemmelig reise, enten du reiser på mini-budsjett eller har lyst på det lille ekstra. Vi jobber kontinuerlig med å finne nye favoritter, og det er ingenting vi vil mer enn å overgå forventningene for de som ønsker å reise med oss i spektakulære Namibia.

Thule Hotel
Am Weinberg Boutique Hotel
Arrebusch Travel Lodge
Arebbusch Travel Lodge
UrbanCamp
Zebra Kalahari Lodge
Kalahari Anib Lodge
Kalahari Anib Campsite
Camelthorn Kalahari Lodge
Desert Hills Lodge
&Beyond Sossusvlei Desert Lodge
Sossusvlei Lodge
Desert Quiver Camp
Kwessi Dunes
Le Mirage Resort & Spa
Desert Camp
Sesriem Rest Camp
Camp Kipwe
Twyfelfontein Country Lodge
Mowani Mountain Camp
Brandberg White Lady Lodge
Damara Mopane Lodge
Brandberg White Lady Lodge Campsite
Onduli Ridge
Twyfelfontein Tented Camp
Lodge Damaraland
Etosha Lodge
Onguma Bush Camp
Mushara Lodge
Safari House
Safarihoek Lodge
Etosha Mountain Lodge
Mushara Bush Camp
The Etosha Village Campsite
Onguma Tamboti Luxury Campsite
Onguma Leadwood Campsite
Okaukuejo Campsite
Mokuti Etosha Lodge
Etosha Safari Lodge
Okonjima Plains Camp
Klein Aus Vista Campsite
Palmwag Campsite
Desert Lodge by Wolwedans
Zannier Hotels Omaanda
Wolwedans Dune Camp
Wolwedans Boulders Camp
Wolwedans Mountain View Suite
Namib Desert Lodge
Otjiwa Safari Lodge
Fish River Lodge
Canyon Roadhouse
Mahangu Safari Lodge
Mahangu Safari Lodge Campsite
Chobe Savanna Lodge
Swakopmund Guest House
Strand Hotel Swakopmund
FancyFritz
Deja Blue Beachfront Villa
Brandberg White Lady Lodge
Fritz Manor
Shipwreck Lodge
Hoanib Valley Camp
Spitzkoppen Lodge
Erongo Rocks
Spitzkoppe Tented Camp & Campsites

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.