Start din reise Mine sider

Reiser til Rwanda

Filtrer på:

Hva vil du oppleve?

Se alle

Budsjett per person

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

Rwanda er et lite paradis i Øst-Afrika. Med sine mystiske regnskoger, dramatiske vulkaner og spektakulære innsjøer er dette virkelig landet for en eventyrer. En ekstraordinær destinasjon som tilbyr møter med landets fjellgorillaer og opplevelser midt i Afrikas hjerte.

Temperatur

At Rwanda ligger ved ekvator skaper behagelige temperaturer året rundt. I de nordlige høylandene er det kjøligere, mens andre deler av landet har et mer tropisk klima. Oppdag Rwandas varierte landskap og opplev dens vakre natur.

Nedbør

Rwanda har to regntider årlig – fra mars til mai og fra oktober til november. Disse gir næring til landets frodige landskap og biologiske mangfold. I tørketidene, fra januar-februar og juni-september, er nedbøren minimal. Uansett når du velger å reise, vil Rwanda tilby flotte opplevelser.

Våre beste Rwanda-tips

Rwanda, kjent som "Landet med tusen åser," er en skjult perle i Øst-Afrika. Landet byr på fantastiske opplevelser, vakre landskap, og har vist en utrolig evne til gjenoppretting etter turbulente tider. Med et lite areal og en befolkning på omtrent 12 millioner er Rwanda Afrikas mest folkerike land.

Rwandas landskap berører virkelig sjelen din. Her møter du bølgende landskap, kupert terreng med grønne åkre og vakre innsjøer. I nordvest reiser Virungafjellene seg majestetisk, med topper som når over 4 000 meter. Rwanda tilbyr ikke bare vakker natur, men også muligheten for en unik og spennende opplevelse - å møte fjellgorillaene ansikt til ansikt.

Møt Rwandas fjellgorillaer - Kongen av Virungafjellene

Rwanda er kjent for sine mektige fjellgorillaer, og en av de mest imponerende aktivitetene som tilbys i Rwanda er gorillatrekking i Volcanoes National Park. Bli med erfarne guider og let etter gorillafamilier i deres naturlige habitat.

Det er en unik og følelsesladet opplevelse å få se disse majestetiske skapningene på nært hold.

Besøk museet i Kigali - en mørk historie med håp

Rwanda har gjennom årene måttet bearbeide det grusomme og tragiske folkemordet som skjedde i 1994. For å forstå landets historie og det modige gjenoppbyggingsarbeidet, er et besøk på genocide-museet i Kigali uunnværlig. Museet gir en rørende innsikt i hendelsene og hedrer ofrene samtidig som det vektlegger betydningen av forsoning og fred.

Nyt de naturskjønne utsiktene ved Lake Kivu - Rwandas oase

Utforsk Lake Kivu - Selv om Rwanda mangler en kystlinje, er det forsatt mulighet til å slappe av og nyte rolige dager ved vannet. Slapp av ved innsjøens strender, bli med på båttur eller utforsk de omkringliggende grønne åsene.

Byer som Gisenyi langs innsjøens kystlinje tilbyr sjarmerende kafeer og restauranter der du kan smake på lokale retter og nyte den avslappede atmosfæren.

Planlegg reisen din >

Les våre guider med praktiske tips

Planlegg og bestill reisen din >
Guide: før avreise >
Guide: på reisen >

Dette er en egen bolk. Under kommer teksten fra template variabel bttt_travel_to_info

Tips

Tips er en del av kulturen i Rwanda. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb.

Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort. De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

- Gorilla/sjimpanseguide: fra 20 US$ per person
- Safariguide: 10 - 15 US$ per person per dag
- Overnattingssteder: 5 US$ per person per dag

Sikkerhet

Rwanda regnes som et av Afrikas tryggeste land. Det er imidlertid et fattig land og noe kriminalitet forekommer i Kigali og resten av landet. Småtyverier, innbrudd og lommetyverier forekommer og har økt de siste årene. Veskenapping fra motorsykkeltaxier forekommer. Dette og lommetyveri er mest vanlig i områder hvor det er mye utlendinger.

På safari er det viktig å gi beskjed til en vakt hvis dere ønsker å forlate teltet eller lodgen. Det kan være ville dyr i nærheten.

Les mer om sikkerhetssituasjonen i Rwanda her.

Merk at alle UDs reiseråd er tilpasset de som reiser uten arrangør. Når du reiser med oss ​​sørger vi for å planlegge reisen på tryggest mulig måte og vi arrangerer ikke turer til områder som Utenriksdepartementet fraråder eller som vi selv ikke anser som trygge.

Språk

De offisielle språkene i Rwandas er engelsk, swahili, fransk og kinjarwanda.

Tidsforskjell

Rwanda ligger en time foran Norge sommertid, og to timer foran vintertid.

Valuta

Valutaen i Rwanda er Rwandisk Franc (RWF), det er ofte mer fordelaktig å betale i lokal valuta enn å betale i USD. Rwandisk Franc kan dere ta ut i minibank på flyplassen. Det går fint å betale med amerikanske dollar på reisen. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.Det er mulig å betale med kort (da legges det ofte på et gebyr på 5%) på de fleste hoteller / lodger & camper, men dette kan variere avhengig av dekning, så det er viktig å ha tilgang til nok kontanter.

Elektronikk

Ute i villmarken er det mange lodger og camper som ikke er koblet til det vanlige strømnettet, i stedet bruker de generatorer eller solceller. Generatorene brukes ofte bare noen timer i løpet av dagen, noe som betyr at det kan være begrenset tid til å lade mobiler og kameraer. De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen. Flere av våre biler har stikkontakt og lademuligheter mens man er ute og kjører, men ta gjerne med en god power bank.

Ujordede stikkontakter i Rwanda er av type C og fungerer med standard norske ujordede kontakter (såkalt Europlug). Hvis du tar med jordede kontakter (f.eks. til PC), trenger du en adapter for å koble disse til Rwandas strømuttak.

Ønsker du å bruke mobilen din i Rwanda, bør du sjekke med mobiloperatøren hvilke priser som gjelder. Ofte kan det være billigere å kjøpe e-sim fra Airalo eller lignende. Mobildekningen er god, men det kan være enkelte ”lommer” uten dekning.

De fleste overnattingssteder har wifi tilgjengelig i fellesområdene.

Pass & Visum

Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Kontroller passet før utreise, og sjekk at det ikke har skader. Det kan være fornuftig å ha en kopi av passet med på reisen.

Gulfebersertifikat kreves ved innreise til Rwanda. Uten dette vil det kunne kreves at man tar gulfebervaksinen når man ankommer Rwanda. Det tilrådes sterkt at man ankommer landet med gyldig attest heller enn å ta vaksinen ved ankomst.

Norske borgere har visumplikt ved innreise til Rwanda. Visum fås kjøpt på flyplassen i Kigali uten forhåndssøknad. Det er mulig å søke om e-visa på forhånd på https://www.migration.gov.rw/visa. Det er også mulig å kjøpe felles e-visum for Rwanda, Uganda og Kenya (East African Tourist Visa).

Bekledning

Når man er på safari er det godt å ha behagelige klær. Det er viktig å ikke kle seg i skrikende farger, men å velge klær som går mer i ett med naturen. Det er ofte litt kjølig tidlig på morgenen, da kan det være greit med lange ermer og lange bukser, mens dagene vanligvis er varme, da er det viktig å tenke på å beskytte seg mot solen.

Ingen spesiell kleskode gjelder på safarilodger.

Klima

Rwanda har et herlig, tropisk klima. April og mai kalles ofte "den store regntiden", i løpet av disse månedene kan det regne i flere dager på rad. November kalles vanligvis "den lille regntiden", da handler det vanligvis om kortere skurer på ettermiddag og kveldstid. I løpet av disse månedene er det vanligvis få turister, parkene er grønne og frodige og det er mulig å få gode priser på hoteller og lodger. De tørreste månedene i Rwanda er juni til august, og desember til februar. Kvelder og morgener kan være litt kjølige, så vi anbefaler å ha med litt varme klær.

Gorillatrekking i Rwanda

På gorillasafari er det visse regler som er viktige å følge når vi besøker dyrene i deres naturlige miljø. Hvis du er forkjølet skal du ikke delta på gorillasafari. Det er ikke tillatt å gå nærmere gorillaene enn 5 meter. Unngå øyekontakt med dyrene da dette kan oppleves som truende. Det er ikke tillatt å bruke kamera med blits da dette kan irritere dyrene. Du får tilbringe 1 time med gorillaflokken. Det er heller ikke tillatt å mate dyrene eller legge igjen matrester.

Plast

Det er forbud mot plastposer i Rwanda. Unngå å ha plastposer i bagasjen ved ankomst til landet. Zip lock-poser til væske i håndbagasjen tolereres, da det er forventet at turister også bruker de til hjemreisen.

Norsk Ambassade

Ansvarlig ambassade for Rwanda er Den Norske Ambassade i Uganda. 

Adresse:
Plot 18B, Akii-Bua Road
Kampala, Uganda

Postadresse: P.O. Box 22770
Kampala, Uganda

Telefon: +256 (0) 312 246 000
eller +47 23 95 30 00

E-post: emb.kampala@mfa.no
Hjemmeside: https://www.norway.no/en/uganda/for-nordmenn/om-ambassaden/

For generelle henvendelser, vennligst send e-post til emb.kampala@mfa.no.

Hvis en ønsker avtale for konsulær bistand, vennligst send e-post til consular.kampala@mfa.no

Utenfor ambassadens åpningstid kan publikum kontakte UDs døgnoperative senter på tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no

Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres app eller hjemmesider. Last ned appen «Reiseklar», hvor Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app, eller registrer reisen på www.reiseregistrering.no. Dette vil gjøre det enklere for utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Overnattingssteder i Rwanda

For oss er det viktig å bruke overnattingssteder som vi selv liker å bo på. Derfor har vi nøye valgt ut våre favorittsteder i Rwanda. Vi tror at valget av overnatting spiller en viktig rolle i å skape en uforglemmelig reise. Vi jobber kontinuerlig med å overgå forventningene og skape magiske opplevelser for de som velger å reise med oss.

Heaven Boutique Hotel
Classic Lodge
Sambora Kinigi Lodge
Emeraude Kivu Resort
Paradise Malahide
Mantis Akagera Game Lodge
Ruzizi Tented Lodge

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.