Start din reise Mine sider

Reiser til Seychellene

Filtrer på:

Hva vil du oppleve?

Se alle

Budsjett per person

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

Den tropiske øygruppen Seychellene byr på fantastiske strender og spennende eventyr både på land og til sjøs. Her reiser du for å oppleve kombinasjonen av avslapning og eventyr midt i Det indiske hav. En flott destinasjon i seg selv, men også fantastisk i kombinasjon med safari.

Temperatur

Seychellene byr på et varmt og tropisk klima året rundt. Året består av to årstider som styres av monsunvindene. Fra mai til september er den kjølige og tørre perioden der temperaturene ligger mellom 24-30 grader, mens fra oktober til april er temperaturene normalt over 30 grader.

Nedbør

Selv nedbøren påvirkes av monsunvindene. Det regner mer i den varme og fuktige perioden fra oktober til april, mens det er mindre nedbør fra mai til september. Det er viktig å merke seg at Seychellene er en helårsdestinasjon, med kun sporadisk regn selv i regntiden.

Våre beste Seychellene-tips

I det vestlige Indiahavet, utenfor Afrikas østkyst, ligger den tropiske øygruppen Seychellene. Her hersker fred og ro, langt borte fra hverdagsstresset. Seychellene består av 115 øyer, 41 av dem er av oseanisk granitt og er blant de eldste av sitt slag på hele jorden. Med temperaturer mellom 24 og 32 grader er Seychellene et utmerket reisemål året rundt. For den som ønsker å nyte solen på en mer avskjermet strand, er øygruppen definitivt den rette destinasjonen. Her finnes noen av verdens vakreste strender. Den ytre delen av den unike øygruppen består av et mangfold av mindre koralløyer.

Praslin - vår favoritt

Praslin, den nest største øya på Seychellene, konkurrerer om plassen som vår favorittøy. Dette er det perfekte stedet for deg som søker storslått natur og avslapning blandet med eventyr både på land og til havs. På Praslin kan du oppleve noen av verdens vakreste strender; Anse Lazio og Anse Georgette, idylliske steder for avslapning og vannsport. Det krystallklare vannet frister snorklere og dykkere til korallrev som er hjem for et mangfold av marint liv.

På land kan du besøke Valle de Mai Nature Reserve, en UNESCO-verdensarvsted som er hjem til den sjeldne Coco de Mer-palmen, frukten er en av naturens underverker. En vandring gjennom denne eldgamle palmejungelen tar deg med på en reise til en fortryllet verden av eksotiske planter og fugler.

Foruten disse vakre naturopplevelsene og det spennende marinelivet, er øya virkelig det perfekte stedet for deg som elsker dykking og snorkling. Praslin er også en utmerket base for å utforske andre nærliggende øyer som La Digue og Curieuse Island.
 

La Digue - en oase med de vakreste strendene

Øyrikets minste bebodde øy, utstråler en tidløs sjarm og tilbyr en unik opplevelse for sine besøkende. Her går du barfot på en av verdens vakreste strender, Anse Source d'Argent, kjent for sine imponerende granittklipper og skimrende vann. La Digue er perfekt for deg som søker en fredelig tilflukt fra den hektiske hverdagen; øya er helt bilfri, noe som forsterker opplevelsen av paradis helt uten stress.

På La Digue utforsker du og ditt reisefølge øya til fots eller på sykkel, stillheten uten trafikk er helt nydelig. Øya er kjent for sine pittoreske strender, tradisjonelle landsbyer, vaniljeplantasjer samt den sjeldne seychelliske paradisfluesnapperen og skilpadder som legger egg på øyas strender. Havet rundt øya byr på krystallklart vann og fantastiske muligheter for snorkling og dykking, der du kan utforske fargerike korallrev og et rikt marint liv. La Digues naturskjønnhet og avslappede atmosfære gjør den til et fantastisk sted for et par netters stopp for den som vil utforske Seychellenes øyliv.

Lev som Robinson Crusoe - bare med litt luksus

Seychellenes øyrike består av flere ubebodde øyer, mange av dem med luksuriøse hoteller og bungalower. Disse stedene, spredt ut over det turkisblå Indiahavet, tilbyr en eksklusiv og uforglemmelig opplevelse for deg som ønsker å oppleve en drømmelignende verden av luksus, avskjerming og naturskjønnhet.

Å bo på en privat øy byr på luksus fleste av oss ikke engang kan drømme om. For de med muligheten venter opplevelser for livet. Her bor du i private bungalower eller villaer som er smakfullt innredet med alle moderne bekvemmeligheter. Mange overnattingssteder har også private bassenger, direkte tilgang til stranden og fantastisk utsikt over havet. En reise til en av Seychellenes private øyer er å oppleve barfotluksus uten sidestykke.

Planlegg reisen din >

Les våre guider med praktiske tips

Planlegg og bestill reisen din >
Guide: før avreise >
Guide: på reisen >

Dette er en egen bolk. Under kommer teksten fra template variabel bttt_travel_to_info

Tips

Tips er en del av kulturen på Seychellene. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet. Vanlig tips på overnattingssteder er 1 - 5 US$ per person per dag

Sikkerhet

Kriminaliteten er generelt lav på Seychellene. Vår anbefaling er å utvise generell forsiktighet og årvåkenhet og å holde øye med dine verdisaker.

Les mer om sikkerhetssituasjonen på Seychellene her.

Merk at alle UDs reiseråd er tilpasset de som reiser uten arrangør. Når du reiser med oss ​​sørger vi for å planlegge reisen på tryggest mulig måte og vi arrangerer ikke turer til områder som Utenriksdepartementet fraråder eller som vi selv ikke anser som trygge.

Språk

De offisielle språkene på Seychellene er engelsk, fransk og seychellisk kreolsk.

Tidsforskjell

Seychellene ligger 3 timer foran Norge (+4 GMT).

Valuta

Valutaen på Seychellene er seychellisk rupi (SCR). De vanligste kredittkortene blir mer og mer akseptert, ta likevel med noe kontanter i dollar eller euro, som en start.

Elektronik & Adapter

Hotellene har stort sett strøm hele døgnet.

Adapter er nødvendig på Seychellene. Her brukes type G. Samme som i Storbritannia.

Ønsker du å bruke mobilen din på Seychellene, bør du sjekke med mobiloperatøren hvilke priser som gjelder. Ofte kan det være billigere å kjøpe e-sim fra Airalo eller lignende. Mobildekningen er god, men det kan være enkelte ”lommer” uten dekning.

Pass & Visum

Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Kontroller passet før avreise, og sjekk at det ikke har skader. Det kan være fornuftig å ha en kopi av passet med på reisen.

Det er ikke visumplikt for norge borgere, men man må fylle ut et innreiseskjema før ankomst.

Klima

Seychellene ligger utenfor syklonbeltet og har et stabilt værsystem, og farlige værforhold er svært sjeldne. Temperaturene varierer mellom 24 og 31 grader året rundt. Skjærgården er påvirket av to hovedværsystemer - Sørøst-monsoon (mai til november) - I løpet av denne tiden er temperaturene generelt kjøligere og det er mindre nedbør. Som regel vil de nordvestlige delene av noen av øyene ha roligere hav enn de som rammes av sørøstlige vinder, og Nordvest-monsoon (desember til april) - vanligvis er dette den varmeste tiden på året, men det er likevel behagelig. Som regel vil de sørøstlige delene av noen av øyene ha roligere hav enn de som er påvirket av nordvestlig vind - dette er noe du bør vurdere når du bestiller overnatting.

Vær oppmerksom på at ved Sørøst-monsoon kan det være grov sjø med mye bølger, og det anbefales å reise med innenlandsfly hvis man blir lett sjøsyk og skal reise mellom Mahé og Praslin. Sørøst-monsoonen kan også føre til tangavsetninger på noen av strendene.

Nedbør kan forekomme gjennom hele året i tropene.

Turistskatt

Seychelles' Tourism Environmental Sustainability Levy, 75 - 100 SCR per person per natt betales direkte til hotellet ved utsjekk.

Ambassade

Ansvarlig ambassade for Seychellene er Norges ambassade i Kenya. Det er ingen norsk utenriksstasjon i Seychellene, men det finnes et norsk konsulat.

Royal Norwegian Consulate
C3 Trianon Apartments
St. Louis
P.O. Box 723
Victoria, Mahé
Seychelles

Fax: +248 4 267085
Tlf: +248 4 266210 , 00 248 4 267058, +248 4 266120

Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres app eller hjemmesider. Last ned appen «Reiseklar», hvor Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app, eller registrer reisen på www.reiseregistrering.no. Dette vil gjøre det enklere for utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner. 

Overnattingssteder i Seychellene

Seychellene tilbyr en rekke overnattingsmuligheter i alle prisklasser.  

Carana Beach
Story Seychelles
Hilton Northolme Resort & Spa
Coral Strand Smart Choice Hotel
Fisherman's Cove Resort
Mango House
Constance Ephelia
Captain's Villa
Le Nautique Mahe
Canopy by Hilton Seychelles
La Rousette
Paradise Sun
Le Duc de Praslin Hotel & Villas
Les Villas D'Or
Acajou Beach Resort
Constance Lemuria
Hotel L'Archipel
Coco De Mer & The Black Parrot Suites
L'Hirondelle
Le Domaine De L'Orangeraie
Chateau St. Cloud
Domaine Les Rochers
Le Repaire Boutique Hotel
La Digue Island Lodge
Cabanes Des Anges
Le Nautique La Digue
Denis Island
Six Senses Zil Pasyon
Four Seasons Resort Seychelles at Desroches Island

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.