Start din reise Mine sider

Reiser til Sør-Afrika

Filtrer på:

Hva vil du oppleve?

Se alle

Budsjett per person

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

Sør-Afrika, kontinentets mest populære reisemål passer for deg som drømmer om å oppleve fantastisk safari, vakkert landskap, samt mat og drikke av høy internasjonal standard. Akkurat som oss har landet 4 årstider som er speilvendte fra våre

Temperatur

Sommertemperaturen når rundt 25 grader i Cape Town, mens den i Kruger og KwaZulu-Natal ofte overstiger 30 grader. Om vinteren kommer det sjelden over 30 grader i Cape Town, mens de nordlige og østlige delene av landet kan få temperaturer opp mot 20- 25 grader

Nedbør

I Cape Town faller det mest regn fra mai til juli, mens KwaZulu-Natal har mer jevn nedbør gjennom hele året, med en liten topp i løpet av november til februar. I Kruger regner det mindre enn i resten av landet, med mer regn om i den varmeste årstiden.

Våre beste Sør-Afrika-tips

Mer storslått natur enn det Afrikas sørligste land byr på er vanskelig å forestille seg! På våre reiser i Sør-Afrika gjennom årene har vi forelsket oss mer og mer i dette landet. Få land har mer å tilby; mat, vin, byer, historie, kultur, sykling, golf, fotturer, strender, hav, luksustog og safari i verdensklasse. Reis med oss ​​til Sør-Afrika og vi kan garantere at du får lyst til å komme tilbake, for én ting er helt sikkert, landet byr på så mange opplevelser og fantastiske steder at en reise er for kort tid til å oppdage alt. Vi deler gjerne våre beste tips for landet som har noe for enhver smak.

Cape Town: Verdens beste by?

"The Mother City" byr på fantastisk utsikt der hav møter fjell. Byen byr på noen av kontinentets vakreste strender, trivelige turstier, aktiviteter og opplevelser for alle, samt restauranter, barer og kafeer av høy internasjonal standard. Hvis byen ikke hadde vært på den andre siden av vår kloden, hadde det vært den optimale helgebyen. Et av våre viktigste tips i byen er å ikke fylle alle dagene med aktiviteter, men faktisk gi deg selv sjansen til å være spontan, rusle rundt og oppdage byen.

Dra på oppdagelsesferd - utforsk Western Cape med leiebil

I tillegg til at Cape Town er en utrolig by, kan vi på det varmeste anbefale å leie bil under oppholdet. Leiebil gir deg muligheten til å oppdage alle de vakre stedene rundt Cape Town på egen hånd; kjøre ut til Kapp det gode håp og hilse på pingvinene på Boulders Beach, urforske vindistriktet eller kjøre fra Camps Bay til Nordhoek via Chapmans Peak Drive ved solnedgang. Leiebil gir deg stor frihet, samtidig som det er trygt og sikkert med gode veier. Med leiebil kan du også fortsette reisen fra Cape Town via vindistriktet langs den verdenskjente Garden Route til Port Elizabeth.

De private reservatenes hjemland

I Sør-Afrika er det mulig å dra på safari uansett hvor du er i landet, mest kjent er Kruger nasjonalpark i nordøst med sine omkringliggende private reservater. Men for de som ønsker å dra på en kortere safari og kombinere det med andre opplevelser i landet, er det flere gode alternativer både i Western & Eastern Cape og langs Durban-kysten i KwaZulu-Natal. Noen av favorittene våre er Gondwana Private Game Reserve langs Garden Route og de private reservatene i KwaZulu-Natal: Amakhosi Private Game Reserve og Thanda Private Game Reserve. Kontakt oss og fortell oss hva du ønsker å oppleve, så finner vi de beste alternativene for deg og ditt reisefølge.

KwaZulu-Natal - en bortglemt perle

Den sørafrikanske provinsen KwaZulu-Natal strekker seg seksten mil sør for Durban, langs kysten til Mosambik og opp til kongedømmene Lesotho og Eswatini. I motsetning til Cape Town og Western Cape, ligger kysten her ved Det indiske hav, noe som betyr varmere temperaturer både på land og i havet. Her kan du kombinere safari- og villmarksopplevelser med strand og bading uten å måtte fly innenlands eller kjøre lange avstander. I tillegg til de nevnte favorittene Amakhosi og Thanda, bør du og reisefølget ditt tilbringe noen netter i det Unesco-beskyttede våtmarksområdet St Lucia, hvor veiskilt advarer om flodhester i stedet for elg. En reise i KwaZulu-Natal ender enten på en av de mange hyggelige strendene eller med noen dager i Cape Town.

Planlegg reisen din >

Les våre guider med praktiske tips

Planlegg og bestill reisen din >
Guide: før avreise >
Guide: på reisen >

Dette er en egen bolk. Under kommer teksten fra template variabel bttt_travel_to_info

Tips

Sør-Afrikas tipskultur er mer likt den amerikanske enn den nordiske, og det kan være vanskelig å vite hva som gjelder. Selvfølgelig er det frivillig, men forventes når du er fornøyd med servicen som er utført. På de fleste hotell/lodger/camper finnes det en felles “tip box”, her kan dere legge tips ved avreise, og det deles på alle de ansatte som jobber der - både de synlige og usynlige. På større hotell og finere logger er det mulig å tipse med kort, men dette tar ofte litt lengre tid med tanke på å bli “gitt” til personalet. 

Dette er våre anbefalinger til tips i Sør-Afrika:

  • Safariguide 100-200ZAR per person per dag
  • Bosted 15-20ZAR per person per natt
  • Restauranter, bar, cafe: 10-20% av regningen
  • Om dere har leiebil og skal fylle drivstoff: 5-10ZAR til den eller de som hjelper dere
  • Guidede turer: 100ZAR per person
  • Taxi/uber: 10% av regningen

Sikkerhet

I Sør-Afrika må man være oppmerksom og forsiktig i trafikken, etter mørkets frembrudd og når man håndterer penger eller verdisaker.

På safari er det viktig å gi beskjed til en vakt hvis dere ønsker å forlate teltet eller lodgen. Det kan være ville dyr i nærheten.

Les mer om sikkerhetssituasjonen i Sør-Afrika her.

Merk at alle UDs reiseråd er tilpasset de som reiser uten arrangør. Når du reiser med oss ​​sørger vi for å planlegge reisen på tryggest mulig måte og vi arrangerer ikke turer til områder som Utenriksdepartementet fraråder eller som vi selv ikke anser som trygge.

Språk

De offisielle språkene i Sør-Afrika er Afrikaans, engelsk, zulu, xhosa,swazi, ndebele, sør-sotho, nord-sotho, tsonga, tswana og venda. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt.

Tidsforskjell 

Sør-Afrika har samme tid som Norge sommertid, og ligger en time foran på vintertid.

Valuta

Valutaen i Sør-Afrika er Rand (ZAR). Det er mulig å betale og ta ut kontanter med kort.

Elektronikk & Adapter 

Adapter er nødvendig i Sør-Afrika. Her brukes type M.

Ønsker du å bruke mobilen din i Sør-Afrika bør du sjekke med mobiloperatøren hvilke priser som gjelder. Ofte kan det være billigere å kjøpe e-sim fra Airalo eller lignende. Mobildekningen er god, men det kan være enkelte ”lommer” uten dekning.

Pass & Visum

Ved reise til Sør-Afrika må passet være gyldig i minst 30 dager etter siste reisedag. Det må være minst én blank side i passet for mulig stempling ved inn- og utreise. Sjekk passet ditt før avreise for å sikre at det ikke er skader. Sør-Afrika krever ikke visum for norske statsborgere.

INTERNASJONALT FØRERKORT
Internasjonalt førerkort kreves eller anbefales på det sterkeste ved bruk av leiebil

Klima

Sør-Afrika har et mildt, tørt klima med mange soldager. Når det er vinter i Norge er det sommer i Sør-Afrika, i området rundt Cape Town kan du oppleve varme og solfylte dager, mens du i de nordlige delene av landet kan oppleve varme dager som kan følges av kraftig torden og lyn om ettermiddagen/tidlig kveld med kraftig regnskyll over en kort periode. Dette kan gi vanskelige kjøreforhold.

Når det er sommer i Norge er klimaet i Sør-Afrika kjølig, og det kan være kaldt med en del regnbyger. Dagene er også kortere. I de nordlige delene av landet er det tørt og sol på dagtid, og det kan forekomme frost og snø.

Hvis du ønsker sol & bad mens du er i Sør-Afrika, kan det være greit å huske at det er to store hav som møtes like sør for Cape Town; det kalde Atlanterhavet møter det varme Indiske hav. Et godt tips kan være å planlegge sol og bad ved Durban (Det indiske hav) i stedet for Cape Town (Atlanterhavet). Ellers går det direktefly fra Johannesburg til Vilaculos i Mosambik, Zanzibar, Mauritius og Seychellene.

Norsk ambassade i Sør-Afrika

Den norske ambassaden i Pretoria representerer Norge i Sør-Afrika, Zimbabwe, Namibia, Botswana, Madagaskar og Lesotho.

Ambassadens hjemmeside: https://www.norway.no/en/south-africa/for-nordmenn/om-ambassaden/

Nasjonalt nødnummer: 112 (fra mobiltelefon) og gjelder alle typer nødsituasjoner. Ambulanse: Netcare (privat, anbefales) 082 911/010 209 8387 eller 10117 (offentlig). Politi: 10111

I krise og nødsituasjon kan ambassaden i Pretoria kontaktes på tlf: +27 12 364 3700.

Utenom konsulatets og ambassadens arbeidstid kan reisende kontakte - UDs døgnoperative senter på tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no.

Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres app eller hjemmesider. Last ned appen «Reiseklar», hvor Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app, eller registrer reisen på www.reiseregistrering.no. Dette vil gjøre det enklere for utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner. 

Overnattingssteder i Sør-Afrika

Det har tatt oss mange år å finne de absolutt beste overnattingsstedene på våre destinasjoner. Slapp av ved bassenget på et eventyrlig resort, eller få ditt livs villmarksopplevelse i luksustelt midt på savannen. På våre turer våkner du på din beste side uansett! 

The Clarendon Fresnaye
The Portswood
Winchester Boutique Hotel
City Lodge V&A Waterfront
The Commodore
Premier Hotel
The Cape Milner
Casa Del Sonder
The Bay Hotel
Abbey Manor
Romney Park
Blackheath Lodge
Sandra's Guest House
Antrim House
Mount Nelson Hotel
Queen Victoria Hotel
The Victoria & Alfred Hotel
Ocean View Guest House
La Fontaine
L’Auberge Chanteclair
Protea Hotel Franschhoek
Basse Provence
La Petite Ferme
Boschendal Wine Estate
Leeu Estates
Hôtel du Vin
L'Ermitage Chateau & Villas
Babylonstoren
Gable Manor
Le Franschhoek Hotel & Spa
Chapter House Boutique Hotel
Residence Vive La Vie
Maison Chablis
Simbavati Cederberg Ridge
De Zeekoe
Milkwood Manor
Kwena Lodge
Kwena Villas
Dwyka Tented Lodge
Periwinkle Lodge
The Manor House
Mjejane River Lodge
Hoyo Hoyo
Imbali
Hamilton Tented Lodge
Lukimbi
Idube
Siviti Lodge
Sabi Sabi Bush Lodge
Sabi Sabi Earth Lodge
Rhino Post Lodge
Plains Camp
Kambaku River Sands
Sabi Sabi Little Bush Camp
Sabi Sabi Selati Lodge
Kirkman's Kamp
Ngala Safari Lodge
Kings Camp
City Lodge OR Tambo
The Peech
Garden Court Sandton City
The Residence Boutique Hotel
Rissington Inn
Hippo Hollow Country Estate
Nut Grove Manor
Nkomazi Private Game Reserve
Lush Private Lodge
Black Rhino Game Lodge
Pullman Suite
Deluxe Suite
Royal Suite
St Lucia Kingfisher Lodge
Thanda Safari Lodge
Sala Beach House
The Oyster Box
Thanda Tented Camp
Teremok Lodge
Amakhosi Safari Lodge
Tintswalo Family Camp
Safari Plains
Mabula Game Lodge
Madikwe Hills Private Game Lodge
Radisson Safari Hoedspruit

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.