Start din reise Mine sider

Reiser til Tanzania

Filtrer på:

Hva vil du oppleve?

Se alle

Budsjett per person

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

Tanzania er et populært turistmål og tiltrekker seg besøkende fra hele verden som drømmer om Afrikas sagnomsuste savanner, kontinentets høyeste fjelltopp og de kritthvite strendene ved Det indiske hav.

Temperatur

Med sin plassering på ekvator er Tanzanias temperaturer relativt stabile gjennom hele året, i de nordlige delene av landet er det normalt kjøligere på grunn av høyden over havet, mens klimaet på kysten og de sørlige delene av landet er mer tropisk.

Nedbør

Nedbørsnivåene i Tanzania varierer fra region til region. Den store regntiden er vanligvis i april og mai, og det er en mindre regntid på høsten, vanligvis med kortere tropisk regn.

Våre beste Tanzania-tips

Våre beste Tanzaniatips

Bli kjent med dette unike landet sammen med noen som kjenner det ut og inn. Med privat safaribil og guide oppdager du Tanzanias villmark i ditt eget tempo, og lar nysgjerrigheten din lede deg gjennom det storslåtte landskapet.

Ved ankomst blir du ønsket velkommen av vårt lidenskapelige lokale team med Markus i spissen, klare til å vise deg det absolutt beste Tanzania har å tilby; fra safariopplevelsen du alltid har drømt om til de skjulte perlene.

Storslåtte Serengeti: Ditt livs villmarkseventyr venter

En verden full av liv: Med sine nesten 15 000 kvadratkilometer er Serengeti nasjonalpark ikke bare en av verdens største; det er selve bildet av et storslått safarieventyr hvor majestetiske elefanter, mektige løver, sjeldne neshorn, bøfler og leoparder byr på et fascinerende skue, akkurat som i filmene.

Hvert år er Serengeti åsted for en av verdens mest spektakulære naturopplevelser – den store migrasjonen, hvor hundretusenvis av gnuer og sebraer vandrer sammen i en hypnotisk dans mot nye beitemarker.

Barfotluksus og urørte strender: ro ned på Tanzanias øyparadis

En kort flyreise fra Serengetis villmark ligger paradisøya Zanzibar, hvor arabiske, indiske og afrikanske kulturer har smeltet sammen. Her, i swahilikulturens vugge, vandrer du barbeint langs kritthvite strender og nyter varme svømmeturer i krystallklart vann.

Sør for Zanzibar ligger øya Mafia, en riktig Robinson Crusoe-øy med få turister og autentisk kultur. Marineparken som omkranser Mafia er et nydelig sted for dykking og snorkling. I dette tropiske paradiset kan man svømme sammen med den gigantiske og harmløse hvalhaien og 400 andre fiskesorter.

Nerver i helspenn: Få en enestående naturopplevelse fra toppen av Kilimanjaro

Se for deg å stå over skyene og se ut over Afrikas enorme landskap fra kontinentets høyeste punkt – det majestetiske Kilimanjarofjellet. Hvert steg opp er en test av viljestyrken din, men den euforiske følelsen på toppen, der himmelen møter jorden, er uslåelig.

Uansett hvilken rute du velger opp mot Uhuru Peak, som ligger på imponerende 5 895 meter over havet, garanterer vi et reiseminne du vil bære med deg for alltid.

Planlegg reisen din >

Les våre guider med praktiske tips

Planlegg og bestill reisen din >
Guide: før avreise >
Guide: på reisen >

Dette er en egen bolk. Under kommer teksten fra template variabel bttt_travel_to_info

Tips

Tips er en del av kulturen i Tanzania. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb.

Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort. De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet. Vanlig tips til sjåfør på safaridager er 10 - 15 US$ per person per dag. Vanlig tips på overnattingssteder er 1 - 5 US$ per person per dag.

Sikkerhet

Befinner du deg i storbyer som Arusha eller Dar es Salaam, anbefaler vi å utvise generell forsiktighet og årvåkenhet, og unngå å gå rundt i gatene etter solnedgang. Trenger du en taxi, kan du bestille den med vår hjelp eller via hotellet. Unngå å ta taxi ute på gaten.

På safari er det viktig å gi beskjed til en vakt hvis dere ønsker å forlate teltet eller lodgen. Det kan være ville dyr i nærheten.

Les mer om sikkerhetssituasjonen i Tanzania her

Merk at alle UDs reiseråd er tilpasset de som reiser uten arrangør. Når du reiser med oss ​​sørger vi for å planlegge reisen på tryggest mulig måte og vi arrangerer ikke turer til områder som Utenriksdepartementet fraråder eller som vi selv ikke anser som trygge.

Språk

Det offisielle språket i Tanzania er swahili. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt. Det finnes totalt over 100 stammespråk i Tanzania.

Tidsforskjell

Tanzania ligger en time foran Norge sommertid, og to timer foran vintertid.

Valuta

Valutaen i Tanzania er Tanzania shilling (TZS), det er ofte mer fordelaktig å betale i lokal valuta enn å betale i USD. Det er minibank på flyplassene, i de større byene, og noen steder på Zanzibar hvor man kan ta ut både dollar og shilling. Det hender at disse er tomme, så det kan være lurt å ha med USD i mindre valører. På hotellene går det fint å betale med kort, og de fleste er vant med at turister betaler med dollar. Det er mulig å betale med kort (da legges det ofte på et gebyr på 2 - 5%) på de fleste hoteller / lodger & camper, men dette kan variere avhengig av dekning, så det er viktig å ha tilgang til nok kontanter.

Elektronikk

Ute i villmarken er det mange lodger og camper som ikke er koblet til det vanlige strømnettet, i stedet bruker de generatorer eller solceller. Generatorene brukes ofte bare noen timer i løpet av dagen, noe som betyr at det kan være begrenset tid til å lade mobiler og kameraer. De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen. Flere av våre biler har stikkontakt og lademuligheter mens man er ute og kjører, men ta gjerne med en god power bank. På de fleste strandhotell er det strøm tilgjengelig døgnet rundt, men strømbrudd er ganske vanlig.

Adapter er nødvendig for Tanzania og de bruker en type G. Samme som i Storbritannia.

Ønsker du å bruke mobilen din i Tanzania, bør du sjekke med mobiloperatøren hvilke priser som gjelder. Ofte kan det være billigere å kjøpe e-sim fra Airalo eller lignende. Mobildekningen er god, men det kan være enkelte ”lommer” uten dekning.

De fleste overnattingssteder har wifi tilgjengelig i fellesområdene.

Pass & Visum

Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Kontroller passet før utreise, og sjekk at det ikke har skader. Det kan være fornuftig å ha en kopi av passet med på reisen.

Man kan kjøpe visum ved ankomst for 50 USD i kontanter, søke om elektronisk visum til Tanzania før avreise på https://visa.immigration.go.tz/. Pris er USD 50 pluss en serviceavgift på USD 1. Etter registreringen tar det omtrent 7 dager før visumet utstedes. Det elektroniske visumet skrives ut og tas med på reisen.

Kunden er selv ansvarlig for å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Klima

Tanzania har et herlig tropisk klima, langs kysten er det høy luftfuktighet og i høylandet er det ofte svale kvelder. April og mai kalles ofte "den store regntiden", i løpet av disse månedene kan det regne i flere dager på rad. November kalles vanligvis "den lille regntiden", da handler det vanligvis om kortere skurer på ettermiddag og kveldstid. I løpet av disse månedene er det vanligvis få turister, parkene er grønne og frodige og det er mulig å få gode priser på hotell og lodger. Kvelder og morgener kan være litt kjølige, så vi anbefaler å ha med litt varme klær.

Bekledning

Når man er på safari er det godt å ha behagelige klær. Det er viktig å ikke kle seg i skrikende farger, men å velge klær som går mer i ett med naturen. Det er ofte litt kjølig tidlig på morgenen, da kan det være greit med lange ermer og lange bukser, mens dagene vanligvis er varme, da er det viktig å tenke på å beskytte seg mot solen.

Ingen spesiell kleskode gjelder på safarilodger.

Som turist er det viktig å huske at man er i et land med en annen kultur, og være klar over at store deler av kystområdene i Øst-Afrika, inkludert Zanzibar, er muslimske samfunn. Når man beveger seg på offentlige steder, bør man alltid ha klær som dekker skuldre, knær og navle.

Infrastrukturskatt på Zanzibar

På Zanzibar har myndighetene innført en infrastrukturavgift på hotellopphold. Dette betales direkte til hotellet ved innsjekking. Pris per person per natt er 3-5 US$ avhengig av hotellstandard.

Plast

Det er forbud mot plastposer i Tanzania. Unngå å ha plastposer i bagasjen ved ankomst til landet. Zip lock-poser til væske i håndbagasjen tolereres, da det er forventet at turister også bruker de til hjemreisen. Søppelhåndtering er et stort problem, så vær gjerne bevisst på å ikke bruke så mye engangsutstyr.

Norsk ambassade

Den norske ambassaden i Tanzania ligger i landets kommersielle hovedstad, Dar es Salaam.

Hjemmeside: https://www.norway.no/en/tanzania/
Telefon: +255 22 2163 100 / +47 23 95 56 00
Epost: emb.daressalaam@mfa.no

Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres app eller hjemmesider. Last ned appen «Reiseklar», hvor Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app, eller registrer reisen på www.reiseregistrering.no. Dette vil gjøre det enklere for utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner. 

Overnattingssteder i Tanzania

For oss er det viktig å bruke overnattingssteder som vi selv liker å bo på. Derfor har vi nøye valgt ut våre favorittsteder i Tanzania. Vi tror at valget av overnatting spiller en viktig rolle i å skape en uforglemmelig reise. Vi jobber kontinuerlig med å overgå forventningene og skape magiske opplevelser for de som velger å reise med oss.

Intimate Seronera
Intimate Zebra
Tukaone Camp
Ewanjan Tented Camp
Pioneer Camp
Lemala Mara
Kati Kati Camp
Kubu Kubu Camp
Nanyukie Lodge
Kuria Hill Lodge
Mila Tented Camp
Songa Tented Camp
Olmara Camp
Mwiba Lodge
Mawe Tented Camp
Kirimu Camps
Mbali Mbali Soroi Serengeti Lodge
Kisima Ngeda Camp
Fly Camping
Angata Serengeti
Elewana Explorer
Golden Safari Camp
The Singing Grass
One Nature Serengeti
Four Seasons Safari Lodge
Dunia Camp
Moyo Tented Camp
Kon Tiki Serengeti
Mgunga Serengeti Camp
Nyasi Migrational Camp
Serengeti Acacia Bliss
andBeyond Klein's Camp
Taasa Lodge
Roving Bushtops Camp
Sanctuary Kusini Camp
andBeyond Under Canvas
LABA Migration Camp
Singita Serengeti House
Singita Sasakwa Lodge
Singita Faru Faru Lodge
Singita Milele
Singita Sabora Tented Camp
Africa Safari Maasai Boma
Narudi Tented Camp
Lamai Serengeti
Lamai Private
Mkombe's House
Serengeti North Wilderness Camp
Esirai Camp
Acacia Seronera Luxury Camp
Serengeti Serena Safari Lodge
Serengeti Pure Tented Camp
Lion's Paw
Ngorongoro Serena Lodge
Sanctuary Ngorongoro Crater Camp
Lemala Ngorongoro Tented Camp
andBeyond Ngorongoro Crater Lodge
Rhino Lodge Ngorongoro
Lake Natron Camp
Entamanu Ngorongoro
Entamanu Private
Africa Safari Lake Natron
Embalakai Ngorongoro
Olerai Lodge
Planet Lodge Arusha
Weru Weru River Lodge
Villa Maua
Legendary Lodge
Katambuga House
Forest Hill
Airport Planet Lodge
Hamerkop House by Lemala
Kili Villa
Amani Lodge
Lake Burunge Tented Lodge
Sangaiwe Tented
Kati Kati Tarangire
Mpingo Ridge
Maramboi Camp
Tarangire Treetops
Chem Chem Lodge
Baobab Camp
Tarangire Safari Lodge
Angata Tarangire
Little Chem Chem
Roika Tented Lodge
Tortilis Tarangire Camp
Kuro Tarangire
Tarangire View Camp
Fanjove Island
&Beyond Mnemba Island
Marera Valley
Bougainvillea Safari Lodge
Farm of Dreams Lodge
Farm House
The Manor at Ngorongoro
Rhotia Valley Tented Lodge
Pemba Eco Lodge
Manta Resort
Butiama Beach Lodge
Chole Mjini
Pole Pole Bungalows
Butiama Bustani Hotel
Kinasi Lodge
Sand Rivers Selous
Kulinda Camp
Roho Ya Selous
Rufiji River Camp
Kiba Point Safari Camp
Siwandu
Kigelia Camp
Hodi Hodi Ruaha
Ruaha River Camp
Jongomero Camp
Kichaka Zumbua
Kichaka Wild
Nomad Expeditionary Walking Camp
Mdonya Old River Camp
Jungle Pearl Resort
Manyara’s Secret
Aishi Machame Hotel
Pink Flamingo
The Overhang
Hotel Blue Sapphire
White Sands Hotel
Hotel Slipway
Lazy Lagoon Island Lodge
Dar es Salaam Serena Hotel
Tinga Tinga Masai Lodge
Chada Katavi
Greystoke Mahale