Start din reise Mine sider

Reiser til Uganda

Filtrer på:

Hva vil du oppleve?

Se alle

Budsjett per person

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

Uganda, i Øst-Afrika, er et populært turistmål og tiltrekker seg besøkende fra hele verden som drømmer om å besøke de truede fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable National Park. Landet byr på fantastiske miljøer med alt fra regnskog til vulkansk landskap.

Temperatur

Med sin plassering på ekvator er Ugandas temperaturer relativt stabile året rundt, i de sørlige delene av landet er det normalt kjøligere på grunn av at de fleste steder ligger i høyere høyde, mens klimaet lenger nord er tørrere og varmere.

Nedbør

Nedbørsnivåene i Uganda varierer fra region til region. Regntiden er vanligvis fra april til mai, mens det er vanlig med noe nedbør om høsten i løpet av oktober-november.

Våre beste Uganda-tips

Uganda er et land som byr på fantastiske dyre- og naturopplevelser, og lever virkelig opp til sitt kallenavn “Afrikas perle”. Med de spektakulære månefjellene i vest, de utrydningstruede fjellgorillaene i Bwindi, Nilens kilde, Victoriasjøen og treklatrende løver, byr Uganda på eventyr for hele familien.

I dette grønne og frodige landet som krysses av ekvator, kan dere vandre opp vulkaner, oppdage mystiske små byer, bade i kratersjøer og bli kjent med en fantastisk kultur.

Mystiske Bwindi: Hjemmet til de mektige fjellgorillaene

Bwindi Impenetrable Forest National Park er hjem til cirka halvparten av alle verdens fjellgorillaer. “Bwindi” betyr mørket, og når dere begynner vandringen gjennom den tette, ugjennomtrengelige skogen kommer dere til å forstå hvorfor. Dere kommer til å lete etter gorillaene i mindre grupper og langsomt følger dere guiden dypere inn i skogen frem til dere hører at det rasler og rører seg i den tette skogen.

Den timen dere får tilbringe i gorillaenes nærvær er helt utrolig. Det er en skrekkblandet opplevelse som gir deg et høyt adrenalinnivå.

Regnskog, aper og kratersjøer - Kibale Forest National Park

Uganda er et land med mange primater. Kibale Forest nasjonalpark er et avgrenset området og dens regnskog har størst antall aper i Afrika. Her lever både sjimpanser og den utrydningstruede røde colobusapen.

Kibale Forest National Park ligger på en eventyrlig plass med en fantastisk regnskog og mange vakre kratersjøer som er ruiner av en vulkan. Det finnes også en utrolig utsikt over de snøkledde månefjellene i vest som ligger på grensen til Kongo.

Jinja: Byen for den adrenalinsøkende

Jinja som ligger et par timer øst for Ugandas hovedstad Kampala, er Ugandas sentrum for adrenalinfylte aktiviteter. Nilens kilde ligger her i Jinja der dere kan teste ulike typer av elverafting eller dra på en litt roligere båttur i solnedgangen. Vil dere heller teste ut aktiviteter på land, tilbys både mountain biking og bungee jump. Jinja er også et herlig sted for å koble av, høre på lydene av Nilen som fosser forbi, og holde utkikk etter noen av de utallige fugleartene som finnes i området.

Planlegg reisen din >

Les våre guider med praktiske tips

Planlegg og bestill reisen din >
Guide: før avreise >
Guide: på reisen >

Dette er en egen bolk. Under kommer teksten fra template variabel bttt_travel_to_info

Tips

Tips er en del av kulturen i Uganda. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb.

Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort. De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

- Gorilla/sjimpanseguide: 15 US$ per person
- Safariguide: 5 - 10 US$ per person per dag
- Overnattingssteder: 3 - 5 US$ per person per dag.

Sikkerhet

Befinner du deg i storbyer som Entebbe, Kampala eller Jinja, anbefaler vi å utvise generell forsiktighet og årvåkenhet, og unngå å gå rundt i gatene etter solnedgang. Trenger du en taxi, kan du bestille den med vår hjelp eller via hotellet. Unngå å ta taxi ut på gaten.

På safari er det viktig å gi beskjed til en vakt hvis dere ønsker å forlate teltet eller lodgen. Det kan være ville dyr i nærheten.

Les mer om sikkerhetssituasjonen i Uganda her.

Merk at alle UDs reiseråd er tilpasset de som reiser uten arrangør. Når du reiser med oss ​​sørger vi for å planlegge reisen på tryggest mulig måte og vi arrangerer ikke turer til områder som Utenriksdepartementet fraråder eller som vi selv ikke anser som trygge.

Språk

De offisielle språkene i Uganda er engelsk, luganda og swahili. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt.

Tidsforskjell

Uganda ligger en time foran Norge sommertid, og to timer foran vintertid.

Valuta

Valutaen i Uganda er Ugandisk shilling (UGX), det er ofte mer fordelaktig å betale i lokal valuta enn å betale i USD. Det er minibank på flyplassen i Entebbe og i Kampala. Det går fint å betale med amerikanske dollar i hele Uganda. Det er mulig å betale med kort (da legges det ofte på et gebyr på 5%) på de fleste hoteller / lodger & camper, men dette kan variere avhengig av dekning, så det er viktig å ha tilgang til nok kontanter. Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.

Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det vanskelig å ta ut lokal valuta. Ugandiske myndigheter aksepterer kun dollar som er i god stand og som er fra 2006 eller nyere.

Elektronikk & Adapter

Ute i villmarken er det mange lodger og camper som ikke er koblet til det vanlige strømnettet, i stedet bruker de generatorer eller solceller. Generatorene brukes ofte bare noen timer i løpet av dagen, noe som betyr at det kan være begrenset tid til å lade mobiler og kameraer. De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen. Flere av våre biler har stikkontakt og lademuligheter mens man er ute og kjører.

Adapter er nødvendig i Uganda og de bruker en type G. Samme som i Storbritannia

Ønsker du å bruke mobilen din i Uganda, bør du sjekke med mobiloperatøren hvilke priser som gjelder. Ofte kan det være billigere å kjøpe e-sim fra Airalo eller lignende. Mobildekningen er god, men det kan være enkelte ”lommer” uten dekning.

De fleste overnattingssteder har wifi tilgjengelig i fellesområdene

Pass & Visum

Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Kontroller passet før utreise, og sjekk at det ikke har skader. Det kan være fornuftig å ha en kopi av passet med på reisen.

Man må søke om elektronisk visum til Uganda før avreise på https://visas.immigration.go.ug/. Pris er USD 50 pluss en serviceavgift på USD 1. Etter registreringen tar det omtrent 7 dager før visumet utstedes. Det elektroniske visumet skrives ut og tas med på reisen.

Kunden er selv ansvarlig for å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Klima

Uganda har et herlig, tropisk klima. April og mai kalles ofte "den store regntiden", i løpet av disse månedene kan det regne i flere dager på rad. November kalles vanligvis "den lille regntiden", da handler det vanligvis om kortere skurer på ettermiddag og kveldstid. I løpet av disse månedene er det vanligvis få turister, parkene er grønne og frodige og det er mulig å få gode priser på hoteller og lodger. De tørreste månedene i Uganda er juni til august, og desember til februar. Kvelder og morgener kan være litt kjølige, så vi anbefaler å ha med litt varme klær.

Gorillatrekking i Uganda

På gorillasafari er det visse regler som er viktige å følge når vi besøker dyrene i deres naturlige miljø. Hvis du er forkjølet skal du ikke delta på gorillasafari. Det er ikke tillatt å gå nærmere gorillaene enn 5 meter. Unngå øyekontakt med dyrene da dette kan oppleves som truende. Det er ikke tillatt å bruke kamera med blits da dette kan irritere dyrene. Du får tilbringe 1 time med gorillaflokken. Det er heller ikke tillatt å mate dyrene eller legge igjen matrester.

Norsk Ambassade

Den norske ambassaden i Uganda ligger i landets hovedstad, Kampala.

Adresse:
Plot 18B, Akii-Bua Road
Kampala, Uganda

Postadresse: P.O. Box 22770
Kampala, Uganda

Telefon: +256 (0) 312 246 000
eller +47 23 95 30 00

E-post: emb.kampala@mfa.no
Hjemmeside: https://www.norway.no/en/uganda/for-nordmenn/om-ambassaden/

For generelle henvendelser, vennligst send e-post til emb.kampala@mfa.no.

Hvis en ønsker avtale for konsulær bistand, vennligst send e-post til consular.kampala@mfa.no

Utenfor ambassadens åpningstid kan publikum kontakte UDs døgnoperative senter på tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no

Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres app eller hjemmesider. Last ned appen «Reiseklar», hvor Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app, eller registrer reisen på www.reiseregistrering.no. Dette vil gjøre det enklere for utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner. 

Overnattingssteder i Uganda

Det har tatt oss mange år å finne de absolutt beste overnattingsstedene på våre destinasjoner. Slapp av ved bassenget på et eventyrlig resort, eller få ditt livs villmarksopplevelse i luksustelt midt på savannen. På våre turer våkner du på din beste side uansett!

Crater Safari Lodge
Turaco Treetops
Chimpundu Safari Lodge
Guereza Canopy Lodge
Sanctuary Gorilla Forest Camp
Mahogany Lodge
Nkuringo Bwindi
Ride 4 A Woman
Bwindi Lodge
Four Gorillas Lodge
Mweya Lodge
Elephant Plains Lodge
Ishasa Wildernes Camp
Park View Safari Lodge
Enjojo Lodge
Buffalo Safari Lodge
Twin Lakes Safari Lodge
Kikorongo Safari Lodge
Mount Gahinga Lodge
2 Friends Beach Hotel
Latitude 0
Primates Lodge
Hotel Number 5
Papyrus Guest house
The Boma Hotel
Wildwaters Lodge
2 Friends Guest House Jinja
Haven Lodge Jinja
Rwakobo Rock
Kigarama Wilderness Lodge
Pakuba Safari Lodge

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.