Start din reise Mine sider

Reiser til Zambia

Filtrer på:

Hva vil du oppleve?

Se alle

Budsjett per person

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

Zambia ligger i det sørlige Afrika og er kjent for å tilby unike safariopplevelser. Her finner man flere av Afrikas vakreste villmarksområder, inkludert South Luangwa, Lower Zambezi og Kafue nasjonalpark. I tillegg til klassisk safari, er Zambia kjent for vandringssafari.

Temperatur

I den tørre perioden fra september til november når temperaturen over 30°C. Regnperioden, fra desember til april, er kjøligere og fuktigere. Uansett sesong tilbyr Zambia behagelige temperaturer for å utforske det mangfoldige landskapet

Nedbør

I Zambia er regntiden fra november til april, med mest nedbør i januar og februar. Månedene mai til oktober regnes som tørkeperiode, noe som skaper et øde landskap. Uavhengig av tidspunkt tilbyr Zambia herlige og spennende safariopplevelser.

Våre beste Zambia-tips

Zambia er en drøm for safarientusiaster! Landet frister med uberørt natur og et utrolig biologisk mangfold, der mer enn 30% av dets areal er beskyttet som nasjonalparker og naturreservater. Her finner du noen av verdens mest imponerende villmarksområder og et bredt utvalg av safariaktiviteter.

Enten du utforsker Zambezielven på kanosafari eller følger i pionerenes fotspor på en vandringssafari i South Luangwa, vil du garantert få opplevelser for livet. For å gjøre safariopplevelsen din enda mer minneverdig, anbefaler vi at du kombinerer den med et besøk ved de mektige Victoriafallene. 

Uslåelig vandring gjennom villmarken - Eventyret venter på deg

I South Luangwa venter uslåelige safariopplevelser. Parken er kjent for sin rike fauna, inkludert elefanter, løver, sebraer og flodhester. I tillegg til klassisk safari i jeep og nattsafari, tilbys også vandringssafari i området. Hvis du drømmer om et ekte vandringseventyr er South Luangwa en destinasjon for deg! Her finnes muligheten til å utforske villmarken til fots, alt fra kortere vandringer på noen timer til ukeslange eventyr gjennom villmarken.

Vannet som tordner - Nært møte med Victoriafallene

Tenk å stå øye til øye med Victoriafallene, plutselig føler du hvor liten du er og hvor mektig naturen er. I Mosi-oa-Tunya nasjonalpark får du en unik mulighet til å oppleve Victoriafallene. Parken tilbyr også muligheter for safari, vandringer og fugletitting. Her kan du utforske det omkringliggende landskapet og få et nært møte med Zambezielven, der opplevelsen av den mektige kraften fra Victoriafallene blir kronen på verket.

Bortenfor turistløypene - Eventyr ved Zambezielven

Få opplevelser slår et safarieventyr i Lower Zambezi nasjonalpark. Her får du utforske Afrikas uberørte villmark bortenfor turiststiene. I området venter klassisk safari i jeep og vannaktiviteter langs Zambezielven. Hvordan kan man best beskrive følelsen man får på en kanosafari, eller opplevelsen av at en elefant blokkerer veien, å få en Tigerfisk på kroken, eller å nyte solnedgangen fra båten mens dyrene samles ved elven? Svaret er at det er vanskelig å beskrive, dette er noe som må oppleves for å forstå.

Planlegg reisen din >

Les våre guider med praktiske tips

Planlegg og bestill reisen din >
Guide: før avreise >
Guide: på reisen >

Dette er en egen bolk. Under kommer teksten fra template variabel bttt_travel_to_info

Tips

Tips er en del av kulturen i Zambia. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb.

Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort. De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet. Vanlig tips til sjåfør på safaridager er 10 - 15 US$ per person per dag. Vanlig tips på overnattingssteder er 3 - 5 US$ per person per dag.

Sikkerhet

Befinner du deg i storbyer som Lusaka eller Livingstone, anbefaler vi å utvise generell forsiktighet og årvåkenhet, og unngå å gå rundt i gatene etter solnedgang. Trenger du en taxi, kan du bestille den med vår hjelp eller via hotellet. Unngå å ta taxi ute på gaten.

På safari er det viktig å gi beskjed til en vakt hvis dere ønsker å forlate teltet eller lodgen. Det kan være ville dyr i nærheten.

Les mer om sikkerhetssituasjonen i Zambia her.

Språk

Du klarer deg bra med engelsk i Zambia, men ikke alle snakker engelsk like godt. Zambia har 74 språk hvor nyanja, bemba, lozi og tonga regnes som de største. 

Tidsforskjell

Zambia ligger likt som Norge sommertid, og en time foran vintertid.

Valuta

Valutaen i Zambia er Zambisk kwacha (ZMW). De vanligste kredittkortene blir mer og mer aksepterte. Det er minibank på flyplassene og i de større byene På landsbygda og i parkene er det ingen muligheter for å ta ut kontanter, derfor er det viktig å ha med seg kontanter før man forlater byene. De fleste overnattingssteder og restauranter aksepterer betaling med VISA og Mastercard, ofte mot en avgift på 5%. Det er også mulig å betale med amerikanske dollar.

Elektronikk & Adapter 

Ute i villmarken er det mange lodger og camper som ikke er koblet til det vanlige strømnettet, i stedet bruker de generatorer eller solceller. Generatorene brukes ofte bare noen timer i løpet av dagen, noe som betyr at det kan være begrenset tid til å lade mobiler og kameraer. De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen. 

Det er ikke nødvendig å ha adapter i Zambia.

Ønsker du å bruke mobilen din i Zambia, bør du sjekke med mobiloperatøren hvilke priser som gjelder. Ofte kan det være billigere å kjøpe e-sim fra Airalo eller lignende. Mobildekningen er god, men det kan være enkelte ”lommer” uten dekning.

Pass & Visum

Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Kontroller passet før utreise, og sjekk at det ikke har skader. Det kan være fornuftig å ha en kopi av passet med på reisen.

Zambia er visumfritt for norske borgere.

Kunden er selv ansvarlig for å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Klima

Selv om Zambia ligger i tropene er klimaet behagelig på grunn av høy beliggenheten over havet. Middeltemperaturen varierer mellom 15 og 30 grader. Juni og juli regnes som årets kaldeste måneder ligger på cirka 15–18 °C. Regnperioden starter som regel i oktober, den varmeste årstiden starter med gjennomsnittstemperatur på 24–27 °C. Den tørre perioden varer fra mai tll september.

Bekledning

Når man er på safari er det godt å ha behagelige klær. Det er viktig å ikke kle seg i skrikende farger, men å velge klær som går mer i ett med naturen. Det er ofte litt kjølig tidlig på morgenen, da kan det være greit med lange ermer og lange bukser, mens dagene vanligvis er varme, da er det viktig å tenke på å beskytte seg mot solen.

Ingen spesiell kleskode gjelder på safarilodger.

Norsk Ambassade

Zambia ligger under den norske ambassaden i Malawi. Den norske ambassaden i Malawi ligger i landets administrative hovedstad, Lilongwe

Malawi. Ved spørsmål kontakt ambassaden i Malawi.

Kgl. norsk ambassade
Arwa House
City Centre
Lilongwe
Telefon: +265 1 779 400,  +47 23 98 10 00
E-post: emb.lilongwe@mfa.no

Utenfor ambassadens åpningstid kan publikum kontakte UDs døgnoperative senter på tlf.: +47 23 95 00 00 eller per e-post UDops@mfa.no

Det norske honorære konsulatet i Zambia kan kontaktes på tlf.: +260 971 807 131 eller e-post honconsul.norway@outlook.com. Hr. Boyd Simposya er Norges honorære konsul i Zambia.

Konsulatets adresse er:
Stand# 10 Spectrum House
Off Central Street, Great East Road
Jesmondine, Lusaka
Zambia

Lokale nødnumre:
Nasjonalt nødnummer politi 999/991
Nasjonalt nødnummer brann 993
Central Police Lusaka 220 000/6/8
Fire Brigade Lusaka 228 265

Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres app eller hjemmesider. Last ned appen «Reiseklar», hvor Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app, eller registrer reisen på www.reiseregistrering.no. Dette vil gjøre det enklere for utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner. 

Overnattingssteder i Zambia

Det har tatt oss mange år å finne de absolutt beste overnattingsstedene på våre destinasjoner. Slapp av ved bassenget på et eventyrlig resort, eller få ditt livs villmarksopplevelse i luksustelt midt på savannen. På våre turer våkner du på din beste side uansett!

Msandile River Lodge
Flatdogs Camp
Njobvu Safari Lodge
Mfuwe Lodge
Kapamba Buschcamp
Zungulila Bushcamp
Kafunta River Lodge
Chikunto Safari Lodge
Puku Ridge
Chinzombo
Tena Tena Camp
Nkwali Camp
Tafika Camp
Kaingo Camp
Bilimungwe Bushcamp
Mwamba Bush Camp
Luangwa River Camp
Luwi Bush Camp
Chindeni Bushcamp
Victoria Falls Waterfront
Chundukwa River Lodge
Royal Livingstone Hotel
Tongabezi Lodge
Thorntree River Lodge
Sanctuary Sussi & Chuma
Mukambi Safari Lodge
Fig Tree Bush Camp
Busanga Bush Camp
Ila Safari Lodge
Pioneer Camp Lusaka
Chula Island Camp
Kutali Camp
Chongwe Camp
Old Mondoro Bush Camp
Chiawa Camp
Sausage Tree Camp
Anabezi's Luxury Tented Camp
Potato Bush Camp
Royal Zambezi
Kanyemba Lodge
Baines' River Camp
Busanga Plains

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.