Start din reise Mine sider

Reiser til Zanzibar

Filtrer på:

Hva vil du oppleve?

Se alle

Budsjett per person

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

Zanzibar er en vakker øy utenfor kysten av Tanzania, kjent for sine hvite strender, krydderplantasjer og rike kultur. Øya er et populært reisemål for avslapning og vannsport.

Temperatur

Zanzibar har behagelig temperatur året rundt. Gjennomsnittstemperaturen er rundt 25-31 grader celsius, perfekt for å slappe av på de vakre strendene.

Nedbør

Zanzibar har et tropisk klima med to regntider per år. Nedbør er mest vanlig i april, mai og november, men regn forekommer hele året, noe som holder øya grønn og frodig.

Våre beste Zanzibar-tips

Zanzibar er en øygruppe og en del av Tanzania. Zanzibar består av hovedøyene Unguja som vi til daglig omtaler som Zanzibar, Pemba og mange mindre øyer som ligger rundt disse. 

I tillegg til smellvakre strender, palmesus og duften fra krydderplantasjene, byr swahilikulturen på historier om sultaner, prinsesser, slavehandel, krig og politikk. 

På varierte Zanzibar finnes det alt fra store resorter til små gjestehus hvor en kommer tett på kulturen, det finnes populære turistområder med mye folk og øde strender en nesten kan ha for seg selv. Et besøk i magiske Stone Town er et must! Nyt dagene med snorkling, yoga, kryddersafari eller bare slapp av på stranda

Safari & Zanzibar: Det beste av to verdener

Kjenn på adrenalinet når du møter de ville dyrene på savannen, og vask av safaristøvet på Zanzibar etterpå. Zanzibar kan kombineres med de fleste safaridestinasjoner i Afrika, men er selvfølgelig enklest etter safari i Tanzania eller Kenya. En safari kombinert med Zanzibar gir deg muligheten til å oppleve den spektakulære afrikanske naturen og dyrelivet, samtidig som du kan slappe av på paradisiske strender. Det er en uforglemmelig opplevelse som gir deg et bredt spekter av reiseopplevelser.

Utforsk Stone Town

Zanzibar med Stone Town hadde en sentral plass der seilskutene møttes for omlasting av verdifulle varer som gull, tekstiler og trelast fra Østen. Zanzibars eget gull, verdifullt krydder, ble transportert til Europa under streng bevoktning. Enkelte krydderslag var like verdifullt som gull. 

Vi anbefaler å starte oppholdet på Zanzibar her. Gamlebyen er en labyrint av små, trange gater, og det er lurt å starte med en guidet tur slik at dere får litt oversikt. En gang var byen et blomstrende handelssentrum, og byen er fortsatt en smeltedigel av tradisjonelle afrikanske, arabiske, indiske og noen europeiske kulturer. Det er mange inntrykk som skal fordøyes når dere går gjennom de trange, krokete gatene; barn som spiller fotball i de smale smugene, bønnerop fra minaretene, vakkert og fargerike kledde kvinner, og menn dypt engasjert i mancala. 

Snorkling og dykking - safari i det våte element

Zanzibar er en fantastisk destinasjon for snorkling og dykking med sitt krystallklare vann, vakre korallrev og et rikt marint liv. Enten du er en erfaren dykker eller snorkler, eller om du ønsker å prøve det for første gang, er det utrolig mye å oppdage under vann i Zanzibar.

Planlegg reisen din >

Les våre guider med praktiske tips

Planlegg og bestill reisen din >
Guide: før avreise >
Guide: på reisen >

Dette er en egen bolk. Under kommer teksten fra template variabel bttt_travel_to_info

Tips

Tips er en del av kulturen i Tanzania. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb.

De fleste hoteller har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet. Vanlig tips på overnattingssteder er 1 - 5 US$ per person per dag.

Sikkerhet

Zanzibar er generelt sett et trivelig sted å besøke hvor man i de fleste tilfeller blir godt mottatt som turist. Vår anbefaling er å utvise generell forsiktighet og årvåkenhet og å holde øye med dine verdisaker. Utenfor den sentrale gamlebyen i Stone Town anbefaler vi å unngå å gå rundt i gatene etter solnedgang. Trenger du en taxi, kan du bestille den med vår hjelp eller via hotellet. Unngå å ta taxi ut på gaten.

Les mer om sikkerhetssituasjonen i Tanzania her.

Språk

Det offisielle språket i Tanzania er swahili. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt. Det finnes totalt over 100 stammespråk i Tanzania.

Tidsforskjell

Tanzania ligger en time foran Norge sommertid, og to timer foran vintertid.

Valuta

Valutaen i Tanzania er Tanzania shilling (TZS), det er ofte mer fordelaktig å betale i lokal valuta enn å betale i USD. Det er minibank på flyplassene, i de større byene, og noen steder på Zanzibar hvor man kan ta ut både dollar og shilling. Det hender at disse er tomme, så det kan være lurt å ha med USD i mindre valører. På hotellene går det fint å betale med kort, og de fleste er vant med at turister betaler med dollar. Det er mulig å betale med kort (da legges det ofte på et gebyr på 5%) på de fleste hoteller / lodger & camper.

Elektronikk

På de fleste strandhotell er det strøm tilgjengelig døgnet rundt, men strømbrudd er ganske vanlig.

Adapter er nødvendig i Tanzania og de bruker en type G. Samme som i Storbritannia.

Ønsker du å bruke mobilen din i Tanzania, bør du sjekke med mobiloperatøren hvilke priser som gjelder. Ofte kan det være billigere å kjøpe e-sim fra Airalo eller lignende. Mobildekningen er god, men det kan være enkelte ”lommer” uten dekning.

De fleste overnattingssteder har wifi tilgjengelig i fellesområdene.

Pass & Visum

Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Kontroller passet før utreise, og sjekk at det ikke har skader. Det kan være fornuftig å ha en kopi av passet med på reisen.

Man kan kjøpe visum ved ankomst Tanzania for 50 USD i kontanter, eller søke om elektronisk visum til Tanzania før avreise på https://visa.immigration.go.tz/. Pris er USD 50 pluss en serviceavgift på USD 1. Etter registreringen tar det omtrent 7 dager før visumet utstedes. Det elektroniske visumet skrives ut og tas med på reisen.

Kunden er selv ansvarlig for å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Klima

Tanzania har et herlig tropisk klima, langs kysten er det høy luftfuktighet og i høylandet er det ofte svale kvelder. April og mai kalles ofte "den store regntiden", i løpet av disse månedene kan det regne flere dager på rad. November kalles vanligvis "den lille regntiden", da handler det vanligvis om kortere skurer på ettermiddag og kveldstid. I løpet av disse månedene er det vanligvis få turister, parkene er grønne og frodige og det er mulig å få gode priser på hotell og lodger. Kvelder og morgener kan være litt kjølige, så vi anbefaler å ha med litt varme klær.

Infrastrukturskatt på Zanzibar

På Zanzibar har myndighetene innført en infrastrukturavgift på hotellopphold. Dette betales direkte til hotellet ved innsjekking. Pris per person per natt er 3-5 US$ avhengig av hotellstandard.

Bekledning

Som turist er det viktig å huske at man er i et land med en annen kultur, og være klar over at store deler av kystområdene i Øst-Afrika, inkludert Zanzibar, er muslimske samfunn. Når man beveger seg på offentlige steder, bør man alltid ha klær som dekker skuldre, knær og navle.

Plast

Det er forbud mot plastposer i Tanzania. Unngå å ha plastposer i bagasjen ved ankomst til landet. Zip lock-poser til væske i håndbagasjen tolereres, da det er forventet at turister også bruker de til hjemreisen. Søppelhåndtering er et stort problem, så vær gjerne bevisst på å ikke bruke så mye engangsutstyr.

Ambassade

Den norske ambassaden i Tanzania ligger i landets kommersielle hovedstad, Dar es Salaam. 
Hjemmeside: https://www.norway.no/en/tanzania/
Telefon: +255 22 2163 100 / +47 23 95 56 00
Epost: emb.daressalaam@mfa.no

Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres app eller hjemmesider. Last ned appen «Reiseklar», hvor Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app, eller registrer reisen på www.reiseregistrering.no. Dette vil gjøre det enklere for utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

Overnattingssteder i Zanzibar

Zanzibar tilbyr en rekke overnattingsmuligheter i alle prisklasser. For oss er det viktig å bruke overnattingssteder som vi selv liker å bo på. Derfor har vi nøye valgt ut våre favorittsteder på Zanzibar. Vi tror at valget av overnatting spiller en viktig rolle i å skape en uforglemmelig reise. Vi jobber kontinuerlig med å overgå forventningene og skape magiske opplevelser for de som velger å reise med oss.

Zuri Zanzibar
The Z Hotel
Gold Zanzibar
Mnarani Beach Cottages
Nungwi Beach Resort
Warere Beach Hotel
Sandies Baobab Beach
Royal Zanzibar
Kilindi Zanzibar
Langi Langi Beach Bungalows
Kendwa Rocks
My Blue Hotel
Hotel Riu Jambo
Michamvi Sunset Bay
Breezes Beach Club & Spa
Fun Beach
Mwezi Zanzibar
Uzuri Villa
The Palms
Upendo Beach
La Luna
The Residence
The Loop
Casa Beach Hotel
Qambani
Baraza Resort & Spa
Zawadi
Villa Shiva
Xanadu Villas
Baladin Zanzibar Beach Hotel
Reef & Beach Resort
Zanzibar Queen
Pongwe Bay Resort
Zanzibar Retreat Hotel
Alladin
Sunrise at Bandas
Garden Beach Villa
Diamonds Mapenzi
Sunshine Marine Lodge
Villa Turquoise
Hodi Hodi Zanzibar
Tulia Zanzibar
Zanzibar Pearl Boutique Hotel & Villas
Villa Kiva Boutique Hotel
Mvuvi Boutique Resort
Marijani Resort
SeVi Boutique Hotel
The Island Pongwe
Upendo House
Tembo House Hotel
Emerson on Hurumzi
Park Hyatt
Jafferji House
Emerson Spice
Bawe Island
Chapwani Private Island
Spice Tree By Turaco
Chumbe Island
Zanzibar Coffee House

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.