Start din reise Mine sider

Reiser til Zimbabwe

Filtrer på:

Hva vil du oppleve?

Se alle

Budsjett per person

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

I Zimbabwe venter en unik kombinasjon av fantastiske naturopplevelser, fra de mektige Victoriafallene til de vidstrakte savannene og møter med Afrikas ville dyr. Landets rike kulturarv og gjestfrie lokalbefolkning, sammen med det varierte dyrelivet, vil gjøre ditt eventyr til en opplevelse for livet!

Temperatur

Zimbabwes temperatur varierer avhengig av sesong og region. Mellom november og april kan dagstemperaturene i lavlandet stige til over 30 grader Celsius, mens mai til oktober kan være mildere og behagelige.

Nedbør

Zimbabwe opplever hovedsakelig nedbør i løpet av sommerperioden mellom november og april, med regnskurer og korte, intense byger. Nedbøren varierer betydelig mellom ulike regioner, og høylandet kan ha jevnere mengder nedbør sammenlignet med lavlandet.

Våre beste Zimbabwe-tips

I Zimbabwe får du oppdage uberørt villmark og stå ansikt til ansikt med et av verdens naturlige underverk; Victoriafallene. For deg som søker et ekte eventyr, tilbyr Zimbabwe en safaripplevelse utenom det vanlige. I Mana Pools National Park har du muligheten til å utforske naturen til fots, noe som gir deg en unik nærhet til villmarken. Sammen med en erfaren vandreguide møter du ville dyr til fots. Eller hvorfor ikke teste motet og prøve rafting langs Zambezielva?

Når du reiser gjennom Zimbabwes vakre landskap, har du muligheten til å oppleve Matobo Hills, de åpne slettene i Hwange National Park, Lake Kariba, Zimbabwes ruiner, Mana Pools og de imponerende Victoriafallene, der vannet bruser over Batokaklippen - hvert hjørne av Zimbabwe har noe unikt å tilby.

Victoriafallene - Røyken som tordner

Et besøk ved Victoriafallene er et must når du er i Zimbabwe. Det er en ubeskrivelig og mektig opplevelse å stå ved siden av fossen, også kjent som "Mosi-oa-Tunya" eller "Røyken som tordner." Dette er et av verdens største og mest imponerende fossefall. Utforsk Victoria Falls National Park og nyt spektakulær utsikt, fotturer, og muligheten til å se regnbuer dannet av vanndampen.

Hwange National Park - Safari i verdensklasse

Etter noen dager ved Victoriafallene er en safari i Hwange National Park noe vi varmt anbefaler. Her kan du få møte dyrene i "The Big Five" - løver, elefanter, neshorn, bøfler og leoparder.

I Hwange National Park tilbys det ikke bare klassisk safari i jeep, men også gåsafari, der du sammen med en bevæpnet guide utforsker villmarken til fots. Dette er en fantastisk og unik mulighet til å bli ett med naturen.

Nerver på høygir - Møt savannens gigant

For deg som er en erfaren safarireisende og har besøkt flere av de mest kjente nasjonalparkene i Afrika, er Mana Pools National Park det rette reisemålet. Mana Pools regnes som en av Afrikas mest utilgjengelige og fascinerende naturområder, kjent for sin rike biologiske mangfold og spektakulære natur.

Her venter opplevelser for livet, inkludert klassisk safari i jeep, båtsafari og vandresafari. I Mana Pools får du muligheten til å møte savannens gigant, elefanten, ansikt til ansikt. Hvordan beskriver man den opplevelsen?

Planlegg reisen din >

Les våre guider med praktiske tips

Planlegg og bestill reisen din >
Guide: før avreise >
Guide: på reisen >

Dette er en egen bolk. Under kommer teksten fra template variabel bttt_travel_to_info

Tips

Tips er en del av kulturen i Zimbabwe. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb.

Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort. De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet. Vanlig tips til sjåfør på safaridager er 10 - 15 US$ per person per dag. Vanlig tips på overnattingssteder er 3 - 5 US$ per person per dag.

Sikkerhet

Befinner du deg i storbyer som Harare, anbefaler vi å utvise generell forsiktighet og årvåkenhet, og unngå å gå rundt i gatene etter solnedgang. Trenger du en taxi, kan du bestille den med vår hjelp eller via hotellet. Unngå å ta taxi ute på gaten.

På safari er det viktig å gi beskjed til en vakt hvis dere ønsker å forlate teltet eller lodgen. Det kan være ville dyr i nærheten.

Les mer om sikkerhetssituasjonen i Zimbabwe her.

Merk at alle UDs reiseråd er tilpasset de som reiser uten arrangør. Når du reiser med oss ​​sørger vi for å planlegge reisen på tryggest mulig måte og vi arrangerer ikke turer til områder som Utenriksdepartementet fraråder eller som vi selv ikke anser som trygge.

Språk

Det offisielle språkene i Zimbabwe er engelsk, shona og sindebele. 

Tidsforskjell

Zimbabwe ligger likt som Norge sommertid, og en time foran vintertid.

Valuta

Valutaen i Zimbabwe er for tiden amerikanske dollar (USD). Det er mangel på kontanter (USD) i Zimbabwe og muligheten til å ta ut penger fra minibanker er svært begrenset. Utenlandske kort aksepteres ikke for kontantuttak, men de kan godtas som betalingsmiddel i enkelte butikker. Merk at muligheten til å betale med kort er begrenset, spesielt utenfor Harare. Maksimalt kontantbeløp som tillates tatt ut av landet er USD 1000 som kontrolleres ved grenseoverganger. Husk at på grunn av den dårlige økonomiske situasjonen i landet, har enkelte sykehus innført krav om kontantbetaling også for akutthjelp, og selv om pasienten har reiseforsikring.

Elektronikk & Adapter 

Ute i villmarken er det mange lodger og camper som ikke er koblet til det vanlige strømnettet, i stedet bruker de generatorer eller solceller. Generatorene brukes ofte bare noen timer i løpet av dagen, noe som betyr at det kan være begrenset tid til å lade mobiler og kameraer. De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen. 

Adapter er nødvendig. I Zimbabwe brukes "Type G" British BS-1363 og "Type D" Indian BS-546 5 amp.

Ønsker du å bruke mobilen din i Zimbabwe, bør du sjekke med mobiloperatøren hvilke priser som gjelder. Ofte kan det være billigere å kjøpe e-sim fra Airalo eller lignende. Mobildekningen er god, men det kan være enkelte ”lommer” uten dekning.

Pass & Visum

Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 3 ledige sider i passet. Kontroller passet før utreise, og sjekk at det ikke har skader. Det kan være fornuftig å ha en kopi av passet med på reisen. Ved grensen til Zimbabwe kjøper man visum mot et gebyr (ca. 30 - 55 USD per person).

Reisende anbefales å kontrollere visumetiketten nøye, slik at det ikke hersker tvil om visumets gyldighetsperiode. En overskridelse av reglene kan få meget alvorlige konsekvenser. Reisende rådes til å kontakte den nærmeste zimbabwiske ambassade (Stockholm) før avreise for å innhente oppdaterte opplysninger om gjeldende visum- og innreisebestemmelser, jf lenke Zimbabwe till Sverige | Zimbabwe till Sverige (zimembassy.se).

Det anbefales å ha med bevis på gulfebervaksine, da dette kan bli avkrevd ved innreise.

Kunden er selv ansvarlig for å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Klima

Det tropiske klimaet i Zimbabwe modereres av sin høye høyde og er derfor for det meste subtropisk. De sentrale delene av landet ligger på et høyplatå 1000 meter over havet. Regntiden inntreffer i sommermånedene (november – mars), men varierer mye fra område til område. I enkelte deler av sør, for eksempel ved Limpopo-bassenget, faller det svært lite regn.

Bekledning

Når man er på safari er det godt å ha behagelige klær. Det er viktig å ikke kle seg i skrikende farger, men å velge klær som går mer i ett med naturen. Det er ofte litt kjølig tidlig på morgenen, da kan det være greit med lange ermer og lange bukser, mens dagene vanligvis er varme, da er det viktig å tenke på å beskytte seg mot solen.

Ingen spesiell kleskode gjelder på safarilodger.

Norsk Ambassade

Norge er representert ved et honorært konsulat i hovedstaden Harare. Ansvarlig norsk ambassade for Zimbabwe er Norges ambassade i Pretoria, Sør-Afrika.

I krise og nødsituasjon oppfordres nordmenn til å kontakte ambassaden i Pretoria på telefon Tel: +27 123 643 700 eller +47 23 95 26 00. Utenfor ambassadens åpningstid kan publikum kontakte UDs døgnoperative senter på tlf +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no

Lenke til nettsiden Norway in Zimbabwe

Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres app eller hjemmesider. Last ned appen «Reiseklar», hvor Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app, eller registrer reisen på www.reiseregistrering.no. Dette vil gjøre det enklere for utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner. 

Overnattingssteder i Zimbabwe

Det har tatt oss mange år å finne de absolutt beste overnattingsstedene på våre destinasjoner. Slapp av ved bassenget på et eventyrlig resort, eller få ditt livs villmarksopplevelse i luksustelt midt på savannen. På våre turer våkner du på din beste side uansett!

Shongwe Lookout
A' Zambezi River Lodge
Stanley & Livingstone
Batonka Guest Lodge
Ilala Lodge
The Victoria Falls Hotel
Old Drift Lodge
Pioneers Victoria Falls
Shongwe Oasis
Victoria Falls River Lodge
Bayete Guest Lodge
Insika Lodge
Victoria Falls Safari Lodge
Amalinda Ivory Lodge
Bomani Tented Camp
Verney's Camp
Amalinda Lodge
Ingwe Pan Camp
Mana River Camp
Kanga Camp
John's Camp

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.