Start din reise Mine sider

Oppdag Victoria Falls og Botswanas uberørte villmark

Bli med oss ​​på et spennende eventyr! Utforsk herlige Victoria Falls - det blir selvfølgelig tur til fossefallene og sunset cruise på Zambezi. Oppdag Botswanas fantastiske natur og uberørte villmark i Chobe, Savuti og spektakulære Okavango Delta! Dere bor i private mobile telt.

Opplevelser

Victoria Falls, Urørt villmark, Campingsafari, eventyr

Steder

Victoria Falls, Chobe, Savuti, Okavango & Maun

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

Botswana er en oase i hjertet av Afrika og tiltrekker seg folk med sine endeløse villmarksområder og rike dyreliv. Enten du er ute etter en eksklusiv safari eller et campingeventyr, er vi her for å lage turen du ønsker.

Temperatur

Botswana ønsker deg velkommen med solfylt vær og en gjennomsnittstemperatur som varierer mellom 20 og 30 grader året rundt. Dagene er vanligvis varme og solrike, perfekte for safarieventyr og for å utforske landets villmarksområder.

Nedbør

I Botswana er klimaet preget av lite nedbør, spesielt i de tørre vintermånedene fra mai til oktober. I regntiden, som vanligvis varer fra november til mars, opplever landet korte, men intense regnbyger som forvandler det tidligere tørre landskapet til frodige grøntområder.

I dag flyr dere fra ønsket flyplass. La eventyret begynne!

Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel dersom dere ønsker at Safarireiser skal være ansvarlige for flybilletter.

Ved ankomst til Victoria Falls blir dere møtt av vår representant og kjørt til overnattingsstedet. Nyt en rolig ettermiddag på lodgen og se solen gå ned over horisonten. Lad batteriene og gjør dere klare for morgendagens eventyr.

Overnatting
Shongwe Oasis >

Etter frokost blir det en guidet tur til Victoriafallene. Det blir en flott og uforglemmelig opplevelse å se de majestetiske fallene!

Fossen heter Mosi-oa-Tunya på lokalspråket lozi, noe som betyr «røyken som tordner». Høyeste fall er 108 meter. Fossen er på sitt største ved regntidens slutt i mars/april. Fossen ligger på grensen mellom landene Zambia og Zimbabwe. Den første europeeren som så fossen var oppdagelsesreisende David Livingstone i 1855. Han kalte den opp etter dronning Victoria av Storbritannia.

Når vannføringen er på sitt største, styrter det 10 millioner liter vann i minuttet utfor den 100 meter høye kanten.

Senere på ettermiddagen blir dere hentet til et elvecruise på Zambezi River. Zambezi er den fjerde største elven i Afrika etter Nilen, Zaire og Niger. Det er mulig å se flodhester og krokodiller fra båten, og i de tørre månedene kan elefanter og antiloper ses på elvebankene eller sees svømmende over til mindre øyer.

Overnatting
Shongwe Oasis >
Måltider

Frokost

I dag begynner safarieventyret! Dere blir hentet på hotellet og setter kursen mot Chobe nasjonalpark, hvor dere setter opp camp ved bredden av Chobe-elven. Parken er Botswanas nest største og har en av de største elefantbestandene i verden med omtrent 120 000 elefanter. I løpet av ettermiddagen venter safari langs elveleiet, her kan man se flodhester som ligger i vannet og dyr som kommer til elvekanten for å drikke vann i elva.

Mer om Mobile Camping:
Å dra på safari og bo i en mobil leir er virkelig den ultimate måten å oppleve den afrikanske bushen på. Bare teltduken skiller deg fra naturen, noe som også gjør nærheten til villmarken slående. Det føles ofte som om man blir ett med naturen, dufter og lyder blir merkbare. Mobile Camping betyr også at man påvirker naturen minimalt. Teltene er ikke permanente, men settes opp midlertidig, teltene er bevegelige og satt opp på private campingplasser i henhold til hvordan din spesifikke rute ser ut. Når du drar på safari og bor på en mobil leir hos oss er det også en helt privat opplevelse. Bare du, familien eller din gruppe bor i leiren. Under din campingsafari er du i trygge hender. Safarien din ledes av guiden din, og med på ekspedisjonen er også en kokk og hans assistent.

I våre telt sover du i feltsenger. På baksiden av teltet er det bøttedusj og komposttoalett. Komforten er enklere enn om man bor i en permanent teltlodge, men naturopplevelsen er ubeskrivelig!

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Tidlig på morgenen drar dere inn i parken for nye eventyr, dere ser solen stige opp over horisonten fra safaribilen. Guiden vet hvor dyrene vanligvis er om morgenen, dette øker sjansene for en virkelig spennende safari. Dere drar tilbake til campen hvor frokosten serveres. Etter noen noen rolige timer på campen drar dere ut på ettermiddagssafari.

Chobe byr på fantastiske safarimuligheter! Geografisk grenser området mot Namibia, Zimbabwe og Zambia. Det er over 75 arter av pattedyr og 450 fuglearter i parken.

Måltider

Frokost, Lunsj & Middag

Tidlig om morgenen starter reisen mot Savuti. Reisen går gjennom urørte villmarksområder med stor mulighet til å se dyr under reisen. Lunsj spises underveis. Når dere ankommer leiren er det tid for litt avslapning før dere drar ut på ettermiddagssafari. Sammen med guiden søker dere etter de ville dyrene. Dere kommer tilbake til campen i skumringen, og kvelden avsluttes rundt leirbålet under den afrikanske stjernehimmelen.

Måltider

Frokost, lunsj og middag

I det solen stiger over Savuti er dere ute på hjul. Dyrene er vanligvis mest aktive om morgenen og det å være tidlig ute øker sjansene for å se de store kattene. Savuti er kjent for at løvene i området liker å jakte på giraffer og elefanter. I Savuti har man mulighet til å se gepard, leopard, gnu, sebra, sjiraff, antilope, bøffel, flodhest og krokodille, samt mange forskjellige fuglearter. Etter en spennende morgensafari, kommer dere tilbake til campen for en sen frokost. Det er en ubeskrivelig opplevelse å være ute i villmarken. Etter lunsj er det tid for nok en spennende safari, i Savuti vet man aldri hva som kan skje. Kvelden avsluttes nok en gang rundt bålet.

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Nyt en god frokost før reisen starter mot Okavango. Dere bor i et område som heter Khwai, kjent for sitt rike dyreliv. I løpet av dagene dere tilbringer i Okavangodeltaet vil dere få fantastiske safariopplevelser. Okavangodeltaet er på UNESCOs verdensarvliste og er hjemsted for elefanter, bøfler, løver, flodhester, sebraer og til og med den afrikanske villhunden. Området rundt deltaet er et populært hjem for leoparden sammen med andre sjeldne dyr.

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Tidlig om morgenen er det tid for dagens eventyr! Etter en kopp kaffe drar dere ut på dagens første game drive. Okavangodeltaet byr på et vakkert landskap bestående av skoger, laguner, kanaler og øyer. Sammen med guiden søker du etter de ville dyrene. Etter noen spennende timer drar dere tilbake til campen for frokost. Okavango er verdenskjent for sitt rike dyreliv og våtmarker. Nyt noen rolige timer på campen med en god bok eller hva du måtte ønske. På ettermiddagen venter nye spennende villmarksopplevelser! Dagen avsluttes rundt bålet under stjernehimmelen, hvor dere kan dele dagens opplevelser med hverandre.

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Dere våkner opp til deres siste soloppgang i Okavangodeltaet. Det blir safarikjøring ut av deltaet, og dere overnatter i Botswanas safarihovedstad Maun.

Overnatting
Mokoro Lodge >
Måltider

Middag

Afrikaeventyret er slutt for denne gang og dere tar farvel til kontinentet som har gitt dere unike opplevelser og minner for livet.

I god tid før flyavgang er det avreise fra lodgen og dere blir kjørte til flyplassen, hvor dere sjekker inn på flyet hjem til Norge.

Dere ankommer Norge med mange gode minner.

Takk for turen og velkommen tilbake til oss!

Reisevilkår

Topp Afrika AS sine reisevilkår ligger til grunn for avtalen dere gjør med Safarireiser.no når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

Reisegarantifondet
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikrer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs. Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

Flybilletter

De fleste av våre reiser inkluderer ikke flybilletter tur/retur Norge. Unntaket er visse reiser på spesifikke datoer (julereiser, gruppeturen og så videre) hvor vi holder gruppebilletter. Dette betyr at du kan bestille flyreisen selv om du vil. Når vi bestiller flybilletter, får dere først en reservasjon for flyreisen der dere kan se reiseruten. Dere er ansvarlige for å sjekke at alle navn er stavet i likt som i passene deres. Vi bruker elektroniske flybilletter som dere skriver ut selv, eller laster ned flyselskapets app og legger inn reisen der.

Vaksiner

Det er viktig å være vaksinert før turen til Afrika. Kontakt vaksineklinikk eller fastlege for mer informasjon om hvilke vaksiner som trengs i løpet av turen. Husk å være ute i god tid med vaksinasjonen og ta med deg vaksinasjonskortet på reisen. Hvis du begynner å føle deg uvel etter reisen, ikke nøl med å kontakte lege. Fortell legen din om turen til Afrika.

Gå til FHI for siste oppdatert liste over anbefalte vaksiner.

Reiseforsikring

Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Ta med deg forsikringsbevis på reisen. Vi ber deg om å kontakte forsikringsselskapet ditt og konsultere dem før avreise for å sjekke om du har tilstrekkelig reiseforsikring for turen.

Medisin og helsehjelp

Deler av reisen tilbringes i bushen, noe som betyr at det kan være vanskelig å løse spesielle behov raskt og enkelt under reisen. Det kan handle om kosthold eller medisiner, så det er veldig viktig at vi får beskjed om eventuelle spesielle behov ved bestilling av safariprogram slik at vi kan tilpasse programmet eller komme med spesielle direktiver. Alle reisende er ansvarlige for å ta med medisinen de trenger. Det er lurt å ta med sitt eget lille "medisin-kit" til forebyggende formål; hodepinetabletter, håndsprit, plaster, medisiner mot magesykdom osv. I mange av landsbyene som passeres i løpet av turen finnes det små apotek, men det kan ikke garanteres at medisinene du leter etter er tilgjengelige. Lokalsykehus og lokalt helsevesen holder en relativt lav standard, i de store byene er det muligheter for gode sykehus. 

Bagasje og vekt

Pakkelisten vår kan forhåpentligvis være nyttig når du pakker til turen. Pakk gjerne i bag eller sekk da det er begrenset bagasjeplass i safaribilene og på safarifly.

Flyvninger tur/retur Norge
De fleste flyselskap som vi benytter til Afrika tilbyr deg å ta med 23 kg x 2 kolli + 8-12 kg i håndbagasje.

Innenriksflyvninger
Bagasjevekt på innenriksfly varierer fra 15 kg - 23 kg. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi. 

Innførsel til Norge

Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

Tips

Tips en del av kulturen i Botswana. Tipsing er frivillig, men også forventet og en måte å si takk for god service og godt utført arbeid. Vi anbefaler å gi tips til guiden/sjåføren den siste dagen. På de fleste hoteller/hytter/campere er det en felles "tipsboks", hvor du kan legge igjen tips ved avreise.
- Safariguide, minimum 10 usd per dag per person
- Overnatting, 1-5 usd per person per natt

Sikkerhet

Botswana er generelt et trygt reisemål, men du bør alltid utvise generell forsiktighet og årvåkenhet, og unngå å gå rundt i gatene i byene i de mørke timene på dagen.
Når du er på safari og bor ute i parkene, er det viktig at du sier ifra til en vakt dersom du ønsker å forlate lodgen/teltet du bor i. Ville dyr kan være i nærheten.

Les mer om sikkerhet i Botswana hos UD, merk at alle UDs reiseråd er tilpasset de som reiser uten arrangør. Når du reiser med oss ​​sørger vi for å planlegge reisen på en tryggest mulig måte og vi arrangerer ikke turer til områder som Utenriksdepartementet fraråder eller som vi selv ikke anser som trygge.

Språk

Engelsk og Setswana snakkes i Botswana.

Tidsforskjell

I vintersesongen ligger Botswana én time foran Norge. Om sommeren er det samme tid.

Valuta

Valutaen i Botswana er Pula. I Botswana går det fint å betale og ta ut med kort. I Botswana er det vanlig å bruke amerikanske dollar til tips og betaling.

Elektronikk og adaptere

Den sørafrikanske standarden (type M) er mest vanlig i Botswana. Den britiske standarden (type G) vises også. Mindre vanlig, men noen ganger funnet, er den indiske standarden (type D). På enkelte hytter og hoteller er det "multi-sockets" som også fungerer med svenske kontakter, vær oppmerksom på at disse vanligvis ikke jorder forbrukerne du bruker.

Hvis du ønsker å bruke mobiltelefonen din i Botswana, er det best å sjekke med mobiloperatøren din hvilke kostnader som gjelder. Det kan være billigere å kjøpe e-SIM via appen Airalo eller lignende.

Pass og visum

Ved reise til Botswana må passet være gyldig i minst 6 måneder etter siste reisedag. Det må være minst to blanke sider i passet ditt for inn- og utreisestempler. Det er også krav om fremvisning av returbillett. Botswana krever ikke visum for Norske statsborgere. Ved ankomst får du tildelt et 90-dagers innreisevisum.

Klima

Klimaet i Botswana er subtropisk med temperaturer opp til 40 °C om sommeren (desember – mars). Om vinteren kan temperaturen om natten imidlertid komme under null noen steder. Nedbøren varierer avhengig av hvor i landet du er, og faller hovedsakelig i perioden november til mars.

Internasjonalt førerkort
I Botswana trenger du det internasjonale førerkortet.

Bekledning

Når man er på safari er det godt å ha behagelige klær. Det er viktig å ikke kle seg i skrikende farger, men å velge klær som går mer i ett med naturen. Det er ofte litt kjølig tidlig på morgenen, da kan det være greit med lange ermer og lange bukser, mens dagene vanligvis er varme, da er det viktig å tenke på å beskytte seg mot solen.

Ingen spesiell kleskode gjelder på safarilodger.

Norsk ambassade

Norge har ikke en ambassade i Botswana, men viser i stedet til den norske ambassaden som ligger i Sør-Afrikas hovedstad, Pretoria.

Adresse
I Parioli-komplekset
1166 Park Street, Pretoria

Royal Norwegian Embassy
Ozmik House
165 Lynnwood Road
Brooklyn 0181
Pretoria

E-mail: emb.pretoria@mfa.no
Tel: +27 12 364 3700

Honorary Norwegian Consulate General Botswana
Plot no. 647 Crocodile Pools, Notwane
Tel: +267 392 6298
Fax: +267 392 6290
Honorary Consul General Per Erik Bergh
Email: pebergh@nfds.info

Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres app eller hjemmesider. Last ned appen «Reiseklar», hvor Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app, eller registrer reisen på www.reiseregistrering.no. Dette vil gjøre det enklere for utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner. 

 • Guidet tur til Victoriafallene
 • Sunset cruise på Zambezi River
 • Safari i Chobe National Park
 • Safari i Savuti
 • Safari i Okavangodeltaet
 • Engelsktalende guide 
 • Måltider som beskrevet i program 
 • All transport
 • Alle parkavgifter

PRISEN INKLUDERER IKKE:

 • Flybilletter tur/retur Norge
 • Tips til safariguid og crew
 • Visum

Det lille ekstra

Liker du å unne deg det lille ekstra? Nedenfor lister vi noen oppgraderingsforslag til de ulike overnattingsstedene samt aktiviteter som kan gi en flott reise noen ekstra minneverdige opplevelser. Dette er selvfølgelig bare et lite utvalg, og vi kommer gjerne med flere forslag.

Oppgradering av overnattingssted

Det har tatt oss mange år å finne de absolutt beste overnattingsstedene på våre destinasjoner. Slapp av ved bassenget på et eventyrlig resort, eller få ditt livs villmarksopplevelse i luksustelt midt på savannen. På våre turer våkner du på din beste side uansett! For deg som vil ha det lille ekstra finner du noen forslag nedenfor. Gi oss gjerne beskjed i bestillingsforespørselen hvis du har spesielle ønsker eller er interessert i en oppgradering.

Camp Moremi
Les mer >
Moremi Crossing
Les mer >
Stanley & Livingstone
Les mer >

Legg til aktiviteter

Å reise til Afrika er en magisk opplevelse som gir minner for livet. Det er mulig å forgylle dagene med noe ekstra minneverdig for de som ønsker det. Nedenfor har vi listet opp de mest populære aktivitetene på reisemålet ditt. Vi hjelper gjerne til med å foreslå aktiviteter som kan passe for dere.

Bushdinner

Å sette seg til bords under stjernehimmelen med dyrelyder i bakgrunnen gir magiske øyeblikk. Fra lodgen kjøres dere ut i bushen hvor bålet er tent og masaiene holder vakt. Etter middag kommer masaiene og danser rundt bålet. Hiv deg på dansen og vær med på å skape gode opplevelser!

Bush Walk

Bli med en lokal masai på vandring over slettene. På vandringen får man oppleve detaljene som man ikke får sett fra bilen; insekter, følge spor, lukte ville planter eller lære hvordan termitthauger lages. Du kan også se noe storvilt, for eksempel elefanter, sjiraffer eller bøfler. 

Helikoptertur over Victoria Falls

Den spektakulære helikopterturen over Victoriafallene er kjent som "Flight of Angels". Da David Livingstone så Victoria Falls for første gang i 1855, skrev han at "Så vakre omgivelser må ha blitt sett på av flyvende engler". Lite visste han at man 150 år senere kunne få akkurat den muligheten. Den beste måten å sette pris på den sanne prakten til Victoria Falls er å se dem fra luften.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta en titt på alternativene for denne turen eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.