Start din reise Mine sider

Fjellturer

Filtrer på:

Destinasjon

Se alle

Hva vil du oppleve?

Se alle

Budsjett per person

Opplev den mektige følelsen av å bestige fjell i Afrika

Tenk deg, etter en hel natts vandring, endelig å se solen stige sakte opp over horisonten mens du går inn på Kilimanjaros kraterkant. Etter flere timer med tøff vandring i oppoverbakke og med anstrengt pust kan du endelig se målet. Uhuru Peak, Afrikas tak og høyeste punkt med sine 5895 meter over havet. Det er en mektig følelse å stå på toppen av fjellet og se utover landskapet av skyer. Tenk at du er på toppen av det afrikanske kontinentet akkurat i det øyeblikket!

Hvis du kanskje allerede har besteget Kilimanjaro eller vil prøve noe annet, er Kilimanjaros lillesøster og Tanzanias tredje høyeste fjell ikke langt unna. Mt Meru med sine 4566 meter over havet er nok et stort eventyr. For en kortere fjellklatring finnes vulkanen Ol Doinyo Lengai, 2962 meter over havet.

Mount Kenya - Fjellet som strekker seg hele 5199 moh og dominerer utsikten flere mil unna. Det er Afrikas nest høyeste fjell etter Mount Kilimanjaro og ble dannet for flere millioner år siden av en rekke vulkanutbrudd. Over tid har kraterkanten erodert og dannet flere andre fjelltopper.

Rwenzori Mountains, også kalt "Månens fjell" - ligger på vestsiden av Uganda mot grensen mellom Kongo og Kinshasa. Mount Margherita er den høyeste toppen på 5109 meter over havet og er en del av Mount Stanley-fjellkjeden. Toppene er dekket av snø hele året, mens de nedre delene av fjellene er dekket av myr, bambus og alpinskog. Enorme lyngtrær og fargerike moser forgyller åssidene. Fjellklatring og fotturer i fjellet er i verdensklasse. Det tar omtrent 8 til 11 dager for en erfaren fjellklatrer å nå den høyeste toppen av Rwenzori Mountains – Margherita. Vil du prøve fotturer, men unngå den mest krevende, tilbys kortere og mindre avanserte turer til nærliggende fjelltopper.

I Malawi ligger Mulanje Mountain, som på det lokale språket kalles «chilumba mu ប្រ្រ» – øya i skyene. Fjellet har et fascinerende økosystem med over 500 unike dyre- og plantearter, og området er kjent som et hotspot for biologisk mangfold. På toppen er du hele 3002 meter over havet.

Privat- eller gruppebestigning

I våre program arrangerer vi hovedsakelig private turer. Det betyr at du drar alene med guide og bærere på våre fjellbestigninger og du kan tilpasse turen akkurat slik du ønsker. Kilimanjaro er det eneste fjellet vi arrangerer gruppeturer til. Det er da en mindre gruppe som går sammen. Engelsktalende guide er inkludert, men det er mulig å arrangere nordisk guide om ønskelig.

Overnatting på turen

Avhengig av hvilket fjell du velger å bestige og hvor mange dager turen tar, varierer overnattingsstedene noe. På noen ruter er det små "hytter" der du bor innendørs. I disse er det kun plass til to eller fire senger. Et annet alternativ er telt. Størrelsen på teltet avhenger av hvor mange dere er, men det er ikke noe du trenger å dele med andre.

Mat og vann på turen

Når du gjennomfører en fjellbestigning på flere dager er frokost, lunsj og middag inkludert – sammen med vann, kaffe, te og varm sjokolade. Du får vannet fra fjellets ulike kilder og det gjøres drikkbart med rensetabletter. En kokk som tilbereder måltidene dine følger deg gjennom hele turen. Hvis du har spesielle kostholdskrav, f.eks. allergi, glutenfri, laktosefri, vegansk/vegetarisk etc. er det viktig å melde fra om dette. Maten vil i størst mulig grad tilpasses dine behov. Men husk at ikke all mat er tilgjengelig i landet du er i. I et slikt tilfelle kan det skje at du selv må ta med noe spesifikt hjemmefra, som kokken så lager til deg.

Utstyr

Når det kommer til utstyr på fjellturer, avhenger mye av fjellet du bestiger. Det er viktig at du har de riktige klærne og skoene med deg for å takle både varmt og kaldt vær. Soveposer og liggeunderlag er inkludert i noen av turene, og hvis de ikke er det og du ikke har egne, kan du som regel leie dem på stedet. Vi sender alltid ut en anbefalt pakkeliste før avreise som du kan bruke til å forberede deg til turen.

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Prenumerera på inspiration och resenyheter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.