Start din reise Mine sider

Allerede på vårt første møte med det afrikanske kontinentet ble vi forelsket; villmarken, eventyrene, menneskene og pulsen. For grunnleggeren vår Markus Imberg skjedde dette allerede som barn på den kenyanske landsbygda. Der fikk han oppleve de samme følelsene som hans besteforeldre og som hans mor og far tidligere hadde opplevd. For de fleste av oss andre i teamet har forelskelsen skjedd senere i livet, men med akkurat samme styrke; det uberørte, det ukjente, det vakre. Kjærligheten til Afrikas villmark og den stadige jakten etter nye spennende opplevelser har ført oss til der vi er i dag! Et nordisk reisebyrå med et lite (men voksende!) personlig team som elsker å vise frem alle de fantastiske stedene som våre destinasjoner byr på.

Vi garanterer at du aldri vil

føle deg som 'bare en turist' når du reiser med oss.

Safarireisers historie - fra 1944 til i dag.

Mot Afrika, 1944

1944: Gøteborg til Cape Town

Den 18. mai 1944 startet reisen mot Afrika, Judith og Josef Imberg gikk ombord på et stort atlanterhavsdampskip. Båten de reiste med var helt hvitmalt, og på sidene sto det malt i store svarte bokstaver PROTECTED. Dette for å unngå misforståelser, når det gjaldt ubåter og andre krigsskip. Båten skulle være fullt opplyst om nettene.

Victoriafallene, 1955

1955: Forelskelsen i Afrika

I 1955 dro familien Imberg på en biltur til det som da ble kalt Wankie Game Reserve. Det store målet var selvfølgelig Victoriafallene med Livingstone-statuen. Man så røyken som steg opp ifra elvefaret, samt regnbuen som stod som en bro over fossen. På bildet holder Judith Imberg sin sønn Rune, som er far til Markus.

Cape Town, 1959

1959: Porten til Afrika

Cape Town ble en viktig by for familiene Imberg og Hermansson (Markus' besteforeldre). Det var dit man ankom med båt når man skulle til Afrika, og det var herfra man startet hjemreisen til Sverige.

Zimbabwe, 1973

1973: Afrika vårt hjem

Markus' besteforeldre, Ingvar og Tyyne Hermansson, bodde for det meste av perioden 1954-93 i Zimbabwe og Botswana. Alle barna hadde privilegiet å vokse opp der.

Matongo, Kenya, 1991

1991: En ny generasjon vokser opp

Julefeiring på Matongo i vest Kenya. Å få vokse opp på landsbygda i Afrika er noe Markus er veldig takknemlig for.

Kamelridning på Diani Beach, Kenya, 1996

1996: Nye drømmer fødes

Barndommen i Kenya formet Markus på mange måter, og drømmen om å bo og jobbe der i fremtiden ble skapt.

Ananasselger, Chabera Kenya

2010: Første gruppetur til Afrika.

I årene 2003 - 2010 besøkte Markus Kenya årlig. Han arrangerte i 2010 sin første gruppetur til Kenya. For Joel Paulsson, ble denne reisen den første av mange reiser til Afrika.

2012: Topp Afrika Norge grunnlegges

Januar 2012 registreres Topp Afrika AS. Bedriften ble startet opp av to tidligere eiere som hadde lang erfaring med å arrangere reiser til Afrika i forskjellige reisebyråer.

Gøteborg 2013 - To kulturer møtes

2013: Topp Afrika Sverige grunnlegges

Markus grunnlegger Topp Afrika Sverige sammen med eierne av Topp Afrika Norge, og Joel går tidlig inn som medeier i selskapet. Allerede den første uken selges den første familieturen. Takk til Lena med familie for tilliten!

Joel & Markus

2017: Topp Afrika Sverige blir Safariresor

Markus og Joel kjøper opp grunnleggernes andeler i Topp Afrika Sverige, og det svenske selskapet endrer navn til Safarirsor.

 

Josef på eventyr i Uganda, 2018

2018: Josef reiser til Uganda

Markus inviterer Josef til Uganda, en reise som berørte Josef dypt. Det ble startskuddet for Josefs engasjement i Safariresor der han nå er medeier og daglig leder.

2020: Safarireiser kjøper Topp Afrika.

Et kaotisk år, to måneder før Covid-19 bryter ut, kjøper Safariresor AB Topp Afrika AS i Norge. Når pandemien blir et faktum, stuper alt salg, og begge selskapene tvinges til å gå ned i sparebluss.

Safarireisers team i Serengeti, 2023

2023 - Nytt varemerke for selskapene

Reiselysten er større enn noen gang, og de to selskapene får et felles varemerke. Drømmen om å vise det afrikanske kontinentet for flere svensker og nordmenn er større enn noen gang. Er du klar for et ekte eventyr?

Hvorfor reise med Safarireiser?

Erfaring

Vi har mange års erfaring med reiser til Afrika og vi reiser mye for å fortsette å bygge på vår kunnskapsbase. Bruk vår erfaring og du får opplevelser for livet.

Trygghet

Med partnere vi stoler 100% på, med vår lokalkunnskap og med det sikkerhetsnettet som en bestilling gjennom et nordisk reisebyrå gir, kan du føle deg helt trygg når du reiser med oss. Under reisen er vi tilgjengelige døgnet rundt hvis noe uforutsett skulle skje.

Service

Vi elsker den personlige kontakten og tror at den er avgjørende for å skape den perfekte reisen for deg. Ikke nøl med å bestille et møte med noen av oss for å fortelle mer om akkurat dine ønsker og drømmer.

Engasjement

Uansett om du snakker med noen av oss oppe i nord, på vårt kontor i Arusha eller med våre partnere eller guider, vil du føle vårt engasjement for din reise og for at din opplevelse av Afrika skal være den samme som vår.

Slik fungerer det å bestille med Safariresor

1

Beskriv drømmereisen din

Fortell oss hva som er viktig for deg.

2

Våre eksperter gjør jobben

Vi produserer ett eller flere reiseforslag som vi tror du vil like.

3

Snart er du på vei

Når du føler deg helt fornøyd, er det bare å bestille.

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.