Start din reise Mine sider

Julereiser

Filtrer på:

Destinasjon

Se alle

Hva vil du oppleve?

Se alle

Budsjett per person

Sør-Afrika

For femte (!) år på rad har Cape Town, landets nest største byområde, vunnet tittelen som verdens beste by. Med omkringliggende fjell, hav og strender og vingårder i nærheten, er Cape Town virkelig en ekte perle på den absolutte sørkysten av Afrika. Byen er også sitt vakreste og lyseste i desember. Hvordan høres det ut med omtrent elleve soltimer om dagen? Desember er startskuddet for sommeren i landet og gir solfylte, varme og tørre dager med lite nedbør og temperaturer på rundt 25 grader. Skjønnheten i Sør-Afrika er nettopp kombinasjonene av urbane, moderne byer, sol, bading og sjø- og safariturer i utmerkede parker. Kruger Park er landets - og en av kontinentets - mest berømte safariparker, og tilbyr ypperlige safarier og dyreopplevelser - med alt fra "The Big Five" til over 500 fuglearter. En ekstra bonus med safari i Sør-Afrika er at mange parker ligger i malariafrie områder, noe som er spesielt verdsatt blant barnefamilier.

Tanzania

All ære til "Rudolf er rød på nesen", men hvis du drar til Tanzanias mest populære park Serengeti, kan du synge sanger om et annet dyr med hover. Desember og januar er gode måneder å se The Great Wildebeest Migration i parken. Etter den korte regntiden (vanligvis i begynnelsen av november), ankommer de enorme flokkene med gnu (og sebraer, antiloper osv.) Serengetis friske, næringsrike gressletter i slutten av november og begynnelsen av desember.

Kenya

Jul og "vinter" i Kenyas flaggskipspark Masai Mara garanterer deg en spesiell ferie. Den korte regntiden i november er vanligvis over i midten av desember, og ved juletider er Masai Mara et grønt og frodig savanneparadis. Det er også en perfekt tid for de som ønsker å se nyfødte babydyr snuble og vakle på skjelvende ben, eller de utallige trekkfuglene som kommer til parken. Masai Maras dyreliv er rikt hele året, og på denne tiden av året gir den frodige naturen dem et grønt og frodig hjem. Desember i Masai Mara gir varme dager, rundt 25-30 grader, med spredt regn om ettermiddagen. Om morgenen er det kjølig, så ikke legg igjen alle varme gensere hjemme.

Ellers er Kenya, som Tanzania, varmt hele året. På denne tiden av året, i høyden, varierer temperaturen mellom 20 grader til 27 grader på savannen. På de lavereliggende stedene ved kysten ligger temperaturene mer jevnlig rundt 30 grader. Safariturer til Kenya kan enkelt kombineres med sol og bad - enten til destinasjoner ved Kenyakysten som Mombasa, Malindi eller Watamu, eller til Zanzibar og Mafia, som tilhører Tanzania. Det går også direktefly fra Nairobi til Seychellene og Mauritius.

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Prenumerera på inspiration och resenyheter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.