Start din reise Mine sider

Familieferier

Filtrer på:

Destinasjon

Se alle

Hva vil du oppleve?

Se alle

Budsjett per person

Safari med barn

 

Våre beste reisetips for små og store eventyrere

Å plutselig stå ansikt til ansikt med en vill løve, et neshorn eller en sjiraff og føle hjertet slå raskere for hvert åndedrag, er en mektig opplevelse - uansett om du er ett år gammel eller hundre. På savannen blir hvert møte, stort som smått, et storslått eventyr. Og å oppleve dette gjennom et barns øyne? Uslåelig.

Vi i Safarireiser har testet hver reise og overnattingssted vi tilbyr sammen med våre egne barn, rett og slett for at du skal føle deg trygg på at du får den beste opplevelsen og mest for pengene.

Etter mange års reiser gjennom Afrika med små barn, tenåringer og alt i mellom har vi lært mye. Her har vi samlet noen av våre beste tips for at safarireisen med barn skal bli like uforglemmelig for alle.

Velg en familievennlig destinasjon

Safari kan være krevende, det gjelder både små og store reisende. Det er ekstra viktig å velge riktig destinasjon og overnattingsted når man reiser med barn.

Hos Safarireiser er vi eksperter på familieturer til Kenya, Tanzania, Sør-Afrika og Uganda. I tillegg har vi mange års erfaring med å skreddersy reiser etter våre kunders ønsker. Nedenfor kan du lese mer om våre mest populære destinasjoner og finne ut hvilken safariopplevelse som passer best for deg og din familie. Våre familieprogram er nøye testet og vurdert av våre egne barn og hundrevis av barnefamilier som har reist med oss gjennom årene, for å gi deg og din familie den absolutt beste reiseopplevelsen!

Når det gjelder valg av overnattingssted har hver lodge sin egen sjarm, men noen kan være mer egnet for familier med barn enn andre. Overnattingssteder på våre familieturer er ikke bare komfortable, de tilbyr også eventyr i form av morsomme aktiviteter og svømmebasseng.

Har du spørsmål om våre turer eller ønsker flere gode tips for safarireisen din? Ta kontakt med oss via skjemaet nedenfor, så hjelper vårt kunnskapsrike og hjelpsomme team deg gjerne.

Sikre reisen med riktig forberedelse

Trygghet er selvfølgelig viktig for å kunne nyte reisen med barn fullt ut. For å reise trygt i Afrika kreves visse medisinske forberedelser. Start med å konsultere nærmeste vaksineklinikk eller legekontor i god tid før avreise for å finne ut hvilke medisinske forberedelser som er best for din familie.

Er du bekymret for malaria og ønsker ikke at barnet ditt skal ta malariaprofylakse? Generelt sett, jo lengre nord du reiser, desto større er risikoen for malaria. En malariafri destinasjon vel verdt å utforske er vakre Gondwana Game Reserve i Sør-Afrika eller Etosha nasjonalpark i Namibia.

I Namibia og Botswana er risikoen for malaria veldig lav, men litt høyere i regntiden. Hvis du oppholder deg i malariasoner er det lurt å beskytte deg ekstra mot mygg; bruk myggmiddel på armene og ha på deg langermede klær tildlig på morgenen og på kvelden. Mygg er mest aktive i skumringen.

Unngå altfor lange bilturer

Safari kan innebære lange bilturer, noe som kan være en utfordring for rastløse barn. For å gjøre reisen like minneverdig som destinasjonen, er det derfor viktig at transportetappene blir så korte som mulig.

På våre familieturer er det god tid til kaffepauser, strekk-beina-pauser og små eventyr langs veien. For de små kan møtet med en nysgjerrig bavian på vei til naturreservatet bli dagens høydepunkt.

På de fleste av våre turer har dere en privat sjåfør som planlegger bilreisen etter deres ønsker og sørger for at reisen blir så komfortabel som mulig. Men sørg likevel for å pakke med noe form for underholdning som barna kan kose seg med under bilreisen.

Med en dyre- og fuglebok med på eventyret blir safarituren til en spennende skattejakt, der barna kan krysse av for hvert nye dyr de ser og lære om deres egenskaper

Nyt solen med riktig solbeskyttelse

Afrikas sol er ikke bare vakker, den er også sterk. Det er viktig å beskytte deg selv og dine små eventyrere med solkrem hele dagen. For barn anbefales en solfaktor på minst 50, men også voksne bør være ekstra forsiktige.

Sørg også for at hele familien drikker og spiser nok i det varme klimaet. Barn er følsomme for varme og glemmer lett å drikke, noe som kan føre til hodepine og svimmelhet. Så sørg alltid for å ha en vannflaske klar når dere er ute på eventyr.

Hvilket Afrikaeventyr passer best for din familie?

Storslått safari, byliv og solkyssede strender

Sør-Afrika anses av mange som den perfekte introduksjonen til det afrikanske kontinentet, spesielt med barn.

Landet er moderne, med spennende storbyer og godt utviklet infrastruktur med innenlandsflyvninger og gode veier. Det er også enkelt å leie bil og kjøre selv gjennom det vakre landet. Med storbyliv og fantastisk naturskjønnhet er Cape Town et must.

Sør-Afrikas ville og rike dyreliv er blant de beste i Afrika. Her kan dere sole dere, bade, dykke, snorkle, svømme med delfiner, dykke med haier og se på hvaler. Landet har også mange familievennlige fotturer og turer som hele familien kan nyte.

På safari med barn i Sør-Afrika har dere muligheten til å se de fleste av Afrikas ville dyr. Ingen andre steder er sjansen større for å møte alle de stolte medlemmene av The Big Five.

I Sør-Afrika er mange områder helt frie for malaria, som Kariega Game Reserve, Pilanesberg National Park og hele Eastern Cape og Garden Route. Dessuten er det et overflod av komfortable safariovernattinger tilgjengelige som passer perfekt for familier.

På oppdagelsesferd i Simbas rike

Lukk øynene og forestill deg en safariopplevelse som har alt – og sjansene er store for at du er i Tanzania. Dette er stedet som har blitt verdenskjent gjennom filmen Løvenes Konge, der Simbas ville venner vandrer fritt foran barnas strålende øyne når solen går ned over Tarangires villmark.

Her får dere selve inkarnasjonen av en storslått safari – med uendelige sletter klare til å oppfylle barnas drømmer om å se alle dyrene. Med sjansen til å møte The Big Five, se sjiraffer, antiloper, krokodiller og hundrevis av andre afrikanske dyrearter i deres naturlige habitat.

Utsikten over det mektige Ngorongorokrateret, med en dybde på opptil 600 meter, er også en naturopplevelse du aldri vil glemme.

I Tanzania bor dere på fine lodger eller camper med familierom og komfortable telt, med rimeligere priser for barn.

I nordlige Tanzania er det ikke bare muligheter for dyre- og naturopplevelser, men også kulturopplevelser. Her lever for eksempel det tradisjonsrike masaifolket, og mange safariparker ligger i klassisk masailand.

Å se barna vokse i møte med en kultur som er så forskjellig fra vår, og få innsikt i det enkle livet de lever, er en opplevelse like fantastisk som det mektige dyrelivet rundt.

Men Tanzania er også en perfekt destinasjon for deg som vil kombinere førsteklasses safari med solferie på paradisøya Zanzibar. Bare en kort flytur fra savannens uendelige villmark venter sandstrender og eksotiske palmer som svaier i vinden. Safari-dyrene er erstattet av delfiner og havskilpadder i Det indiske havs fargerike, artsrike korallrev.

Å synke ned i en solseng på en av våre sjarmerende familiehotell, med en forfriskende paraplydrink i hånden, samtidig som barna koser seg med sol, lek og bading, blir en perfekt avslutning på en allerede uforglemmelig familieeventyr."

Fra Masai Maras villmark til Mombasas strender

Velkommen til den moderne safariens fødeland Kenya, som tilbyr en storslått safariopplevelse i Øst-Afrikas villmark.

Takket være sin lange safari-tradisjon tilbyr Kenya ekstremt smidig transport mellom flyplasser, hoteller og safariovernattinger. Innlandsfly går til de fleste safariparkene, og når dere er på plass, bor dere i flotte lodger og camper med god mat og all tenkelig komfort.

Her er det ofte familierom og familietelt tilgjengelige. Mange overnattingssteder har også gode tilbud for familier med barn. I Kenyas villmark blir dere tatt med på et safarieventyr som barna tidligere bare kunne drømme om. Her lever alle medlemmene av The Big Five og Afrikas mest ettertraktede safaridyr.

I Kenyas mest populære safaripark, Masai Mara, kan dere oppleve den mektige dyrevandringen. Dere får også sjansen til å besøke tradisjonelle masai-landsbyer og møte mennesker fra en fremmed kultur, og dermed utvide barnas perspektiv på verden.

Samtidig er Kenya det perfekte reisemålet for deg som vil kombinere safari med sol og bading. Langs den solrike kysten kan barna, i tillegg til å bade i det varme Indiske hav, snorkle i krystallklart vann, se på hvaler og svømme med delfiner.

Kystbyen Mombasas eventyrlige strender er den perfekte avslutningen på safarituren med barn.

Vi hjelper deg med å planlegge reisen

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Prenumerera på inspiration och resenyheter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.