Start din reise Mine sider

Historie, kultur og strandliv på herlige Zanzibar

Denne reisen til Zanzibar tar deg med til vakre Stone Town hvor dere får en guidet tur gjennom byen og middag på historiske Emerson on Hurumzi. Vi tar deg også med til en av øyas krydderfarmer, og det blir selvsagt tid til avslapping på stranden

Opplevelser

Historie, kultur, sol og bad

Steder

Zanzibar

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

Zanzibar är en vacker ö utanför kusten av Tanzania, känd för sina vita stränder, kryddodlingar och rika kultur. Ön är en populär destination för avkoppling och vattensport.

Temperatur

Zanzibar har en behaglig temperatur året om. Medeltemperaturen ligger på cirka 25-31 grader, vilket är perfekt för avkoppla på de vackra stränderna.

Nedbør

Zanzibar har ett tropiskt klimat med två regnsäsonger per år. Nederbörd är mest vanligt i april, maj och november, men regn förekommer under hela året, vilket håller ön grön och frodig.

I dag flyr dere fra ønsket flyplass. La eventyret begynne!

Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel dersom dere ønsker at Safarireiser skal være ansvarlige for flybilletter.

Ved ankomst blir dere ønsket varmt velkomne av vår lokale representant og kjørte den korte biten inn til gamlebyen.

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Dagens utflukt starter fra hotellet klokken 09:00 om morgenen. Det tar rundt 3 timer å utforske de smale gatene, arkitekturen og historien byen har å by på. Dere får et innblikk i swahilikulturen og historier om sultaner, prinsesser, slavehandel, krig og politikk. Stone Town har en spennende og rik historie og kultur, og er et UNESCOs verdensarvsted. En gang var byen et blomstrende handelssentrum, og byen er fortsatt en smeltedigel av tradisjonelle afrikanske, arabiske, indiske og noen europeiske kulturer. Det er mange inntrykk som skal fordøyes når dere går gjennom de trange, krokete gatene; barn som spiller fotball i de smale smugene, bønnerop fra minaretene, lyden av hinduistiske rituelle klokker, en berusende lukt av krydder som dveler i luften, vakkert og fargerike kledde kvinner, og menn dypt engasjert i brettspill.

På kvelden skal dere nyte et tradisjonelt måltid på den arabiske takrestauranten på historiske Emerson on Hurumzi. Vi har reservert bord til dere hvor dere spiser på den arabiske måten; på myke tepper og puter på gulvet. Er det noen i reisefølget med vonde knær eller hofter er det fint om dere gir beskjed slik at vi kan endre reservasjonen til vanlig bord og stoler. De fleste kveldene spilles det live taarabmusikk. I 1880-årene ble bygningen brukt av britiske myndigheter til å administrere frigjøring av slaver: "Huru-mzee" betyr fritt oversatt "fri mann", og gaten ble kjent som "Hurumzi" for å markere slavenes frihet. Middagen serveres presis klokka 19.00, men gjester er velkomne til å nyte en drink mens dere ser sola gå ned over taktoppene i Stone Town fra ca klokka 18.00. Middagen er inkludert i prisen, men drikkevarer betales direkte på restauranten.

Måltider

Frokost og middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Etter spennende dager i Stone Town blir dere i dag hentet og kjørte til strandhotellet som ligger på østkysten av Zanzibar. Slapp av i herlige omgivelser eller utforsk området.

Måltider

Frokost og middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Zanzibar er en øygruppe og en semi-autonom del av Tanzania. Zanzibar består av hovedøyene Unguja som vi til daglig omtale som Zanzibar, Pemba og mange mindre øyer som ligger rundt disse. Krydderøya Zanzibar, også kjent som "Swahilikulturens vugge" byr på spennende historier, flotte mennesker og gode strandopplevelser. Her har indiske, arabiske og afrikanske kulturer smeltet sammen i musikk, mat og språk. 

Måltider

Frokost og middag

Etter frokost og utsjekk går turen videre til en krydderfarm hvor kunnskapsrike og erfarne guider tar deg gjennom øyas krydderhistorie. Du får se, lukte og smake på ulike krydder, tropiske frukter og nøtter.

Turen går videre til nordkysten, til Nungwi- og Kendwaområdet på den nordlige delen av Zanzibar. Det som gjør dette området ekstra spesielt er at det er minimal tidevannsforskjell, noe som er en sjeldenhet langs kysten av Øst-Afrika, og du kan glede deg over det krystallklare vannet og de hvite sandstrendene til nesten enhver tid på dagen.

Området er det mest utbygde på Zanzibar, og de fleste hotellene holder en høy standard.

Overnatting
The Z Hotel >
Måltider

Frokost

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Strendene i disse områdene er spektakulære, med sitt postkortverdige landskap med svaiende palmer som kaster skygge over den myke sanden. Her finnes også en rekke strandbarer og restauranter som serverer deilige sjømatretter og forfriskende drikker.

Overnatting
The Z Hotel >
Måltider

Frokost

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Afrikaeventyret er slutt for denne gang og dere tar farvel til landet som har gitt dere unike opplevelser og minner for livet.

I god tid før flyavgang blir dere hentet på hotellet og kjørte til flyplassen, hvor dere sjekker inn på flyet hjem til Norge. 

Måltider

Frokost

Dere ankommer Norge med mange gode minner.

Takk for turen og velkommen tilbake til oss!

  • Overnatting som beskrevet i program
  • Måltider som beskrevet i program
  • Guidet tur i Stone Town
  • Middag på Emerson on Hurumzi
  • Besøk på krydderfarm
  • All transfer beskrevet i programmet


PRISEN INKLUDERER IKKE:

  • Flybilletter tur/retur Norge
  • Tips til safariguider
  • Visum til Tanzania
  • Zanzibar Infrastructure Tax, 3 - 5 USD per person per natt

Det lille ekstra 

Er du en person som liker å unne deg det lille ekstra? Her nedenfor lister vi både noen oppgraderingsalternativer for de ulike overnattingsstedene og aktiviteter som kan gi deg minneverdige opplevelser på reisen. Selvfølgelig er dette bare et lite utvalg, vi gir gjerne forslag til flere. 

Oppgrader overnattingsstedet

Det har tatt oss mange år å finne de aller beste overnattingsstedene i Tanzania. Slapp av ved bassenget på en drømmeaktig resort eller få opplevelsen av livet med telt midt på savannen. På våre reiser våkner du på din beste side, uansett. For deg som ønsker det lille ekstra, finner du her noen av overnattingsstedene du kan oppgradere til. Gi oss gjerne beskjed i bookingforespørselen hvis du er interessert i en oppgradering.

Michamvi Sunset Bay
Les mer >
Zanzibar Queen
Les mer >
Zuri Zanzibar
Les mer >

Legg til aktiviteter

Å være på safari er en magisk opplevelse som gir minner for livet. For deg som ønsker det, er det muligheter for å berike dagene med noe ekstra minneverdig. Krydderøya Zanzibar byr, i tillegg til fantastiske strender, på en mengde aktiviteter. Nedenfor har vi listet opp de mest populære, og via denne lenken finner du alle våre forslag til utflukter på øya. Ikke nøl med å ta kontakt, så forteller vi mer.

Snorkling på Zanzibar

Zanzibar byr på flere områder som er kjent for sine vakre korallrev og rika på marint liv. De beste stedene for snorkling på Zanzibar er Mnemba Island, Tumbatu, Prison Island, Bawe og Kizimkazi. Snorkleturen kan bestilles på forhånd og direkte på Zanzibar.

Se kolobusaper i Jozaniskogen

Jozani er den største skogen, og eneste nasjonalparken på Zanzibar. Den tette skogen er hjemmet til den sjeldne røde kolobusapen. Her finner du også mange andre typer aper, bush babies, tropiske trær, reptiler, fugler og sommerfugler.

Sunset Cruise i tradisjonell dhow

Med vind i seilet og en kald drink i hånden seiler dere på Det indiske hav mens solen kaster ravgule stråler over land og hav. Tilbake på stranden venter nygrillet dagsfersk sjømat tilberedt kun for dere. Prisen inkluderer transfer, seiling, snacks, frukt, brus og vann.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta en titt på alternativene for denne turen eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.