Start din reise Mine sider

Fjellgorillaer og Masai Mara

Møt Ugandas fjellgorillaer i Bwindi Impenetrable Forest National Park, deretter fortsetter reisen til Kenya og majestetiske Masai Mara. På savannen venter spennende eventyr, sammen med guiden søker dere etter de ville dyrene som beveger seg over Masai Maras endeløse sletter. En reise som gir opplevelser for livet.

Opplevelser

Gorillatrekking, Safari Masai Mara

Steder

Entebbe, Bwindi, Nairobi, Masai Mara

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

Uganda er en populær turistdestinasjon som tiltrekker besøkende fra hele verden som ønsker å se de truede fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable National Park og oppleve fantastiske omgivelser, inkludert regnskog og vulkansk landskap. Kenya er kjent for sin mangfoldige natur, ville dyr og kultur. Landet tilbyr alt fra savanner og nasjonalparker til vakre strender langs Indiahavet. Nairobi er hovedstaden og landets største by. Kenyas rike kulturarv og dyreliv gjør det til en populær turistdestinasjon.

Temperatur

Uganda, med sin beliggenhet ved ekvator, har relativt stabile temperaturer året rundt. Sørlige deler er kjøligere på grunn av høyere høyder, mens nordlige deler er tørrere og varmere. Kenya har variert klima, fra tropisk ved kysten til kjøligere temperaturer i høylandet. Gjennomsnittstemperaturen varierer fra 20°C i Nairobi til 30°C i Mombasa.

Nedbør

Nedbørsmengdene i både Uganda og Kenya varierer avhengig av regionen. I Uganda er regntiden vanligvis i april til mai, og det er generelt mindre nedbør om høsten i oktober-november. I Kenya varierer også nedbøren etter region. Kystområdene får mest regn, mens de tørre nordlige delene har lite nedbør. Regntiden er vanligvis fra mars til mai og oktober til desember.

I dag flyr dere fra ønsket flyplass. La eventyret begynne!

Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel dersom dere ønsker at Safarireiser skal være ansvarlige for flybilletter.

Velkommen til Uganda! Når dere ankommer Entebbe International Airport blir dere ønsket velkommen av vår lokale representant. Dere blir kjørt til hotellet deres, nyt en rolig kveld på overnattingsstedet.

Måltider

Middag

Etter frokost blir dere kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn på flyet til Kihihi Airstrip. Vel fremme på Kihihi blir dere møtt av en representant fra overnattingsstedet som tar dere med til lodgen.

Om Bwindi Impenetrable National park
Bwindi Forest nasjonalpark er et av de rikeste økosystemene i Afrika og hjemmet til rundt 350 gorillaer og et stort antall andre primater. Det er bare rundt 1000 fjellgorillaer igjen i verden. Denne stammen deles mellom Rwanda og Demokratisk Kongo. I tillegg er det registrert 350 fuglearter og over 200 sommerfuglarter i parken. Regnskogen har i tillegg over 325 registrerte arter med trær. Parkens utbredelse strekker seg fra 1160 m.o.h. h til 2600 m.o.h og representerer et av de rikeste og økosystemer i verden. 

Overnatting
Mahogany Lodge >
Måltider

Frokost, lunsj og middag

Denne formiddagen bruker dere til å oppsøke en familiegruppe av gorillaer. Dette er kanskje høydepunktet på turen og sjansen til å få se gorilla er så og si 100 %. Parkvaktene og guidene vet til enhver tid hvor gorillaene befinner seg. Dagens tur gjennom uberørt regnskog blir på 3 til 8 timer, alt etter hvor gorillaene oppholder seg. Det svalende og fuktige klimaet i fjellregnskogen er behagelig, Nattetemperaturen kan komme ned mot 10 – 12 grader. Dere kler dere for dagen, starter tidlig og tar med nydelig lunsj som dere spiser ute i skogen. Men husk dette før du starter turen; ikke kast søppel, ikke spytt på bakken eller på annen måte opptre slik at disse sjeldne dyrene får ødelagt sitt livsgrunnlag. Det er 15 års aldersgrense for å være med på gorillatrekking.

Overnatting
Mahogany Lodge >
Måltider

Frokost, lunsj og middag

I dag kan dere utforske nærområdet, utflukter kan være Batwa Cultural Experience, Buhoma Community Walk hvor dere blant annet besøker den lokale medisinmannen og et bryggeri, eller dra tilbake inn i skogen og gå til fossefall. Naturen rundt Bwindi er frodig og grønn, med teplantasjer som vokser langs fjellsidene, blandet med lokale bønders avlinger. Livet på landsbygda i Uganda er enkelt, der de fleste lever som bønder og dyrker sine egne avlinger.

Overnatting
Mahogany Lodge >
Måltider

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost og fantastiske møter med gorillaen, blir dere kjørte til Kihihi flystripe, hvor dere sjekker inn på flyet til Entebbe. I Entebbe sjekker dere inn på flyet til Nairobi. I Nairobi blir dere ønsket velkommen av vår lokale representant og kjørte til hotellet deres. Kos dere med en hyggelig kveld på hotellet eller oppdag en av byens trivelige restauranter.

Måltider

Frokost

I dag begynner deres safari i Kenya. Etter frokost på hotellet i Nairobi går turen mot Kenyas høyland. Dere passerer Limuru og kjører mot Rift Valley, en fordypning i jordskorpen som strekker seg fra Israel i nord til Mosambik i sør. Sjåføren stanser ved et utkikkspunkt der dere får sett de uendelige slettene nede i Rift Valley.

Kjøreturen til Masai Mara tar 5,5 - 6 timer og dere ankommer campen ved lunsjtider. Sjåføren hjelper med innsjekk, dere nyter en god lunsj under akasietrærne. Klokken 16:00 er det klart for deres første safari, Masai Mara er kjent for sitt rike dyreliv og sin store bestand av løver. 

Måltider

Frokost, lunsj og middag

I det solen stiger over savannen er dere på plass i safaribilen. Morgensafarien varer i 2,5 - 3 timer før dere returnerer til campen for frokost. I løpet av formiddagen kan dere besøke en Masailandsby, dra på en bushwalk eller bare slappe av på campen.

Lunsjen nytes på campen før dere igjen kl. 15:00 kjører ut på ettermiddagsafari. Når det begynner å bli kjølig på ettermiddagen kommer dyrene frem og trekker mot vannhullene.

Som gjest hos Safarireiser har dere privat safaribil og privat engelsktalende guide som står til deres disposisjon under hele safarien og dere kan i samarbeid med sjåføren gjøre om på programmet under safarien deres.

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Afrikaeventyret er slutt for denne gang dere tar farvel til landet som har gitt dere unike opplevelser og minner for livet.

Etter frokost starter reisen tilbake mot Nairobi. Dere blir kjørt til flyplassen i god tid før flyavgang.

Denne turen kan enkelt kombineres med mange flotte stranddestinasjoner.

Måltider

Frokost

Dere ankommer Norge med mange gode minner.

Takk for turen og velkommen tilbake til oss!

Reisevilkår

Topp Afrika AS sine reisevilkår ligger til grunn for avtalen dere gjør med Safarireiser.no når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

Reisegarantifondet
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikrer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs. Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

Flybilletter

De fleste av våre reiser inkluderer ikke flybilletter tur/retur Norge. Unntaket er visse reiser på spesifikke datoer (julereiser, gruppeturer og så videre) hvor vi holder gruppebilletter. Dette betyr at du kan bestille flyreisen selv om du vil. Når vi bestiller flybilletter, får dere først en reservasjon for flyreisen der dere kan se reiseruten. Dere er ansvarlige for å sjekke at alle navn er stavet i likt som i passene deres. Vi bruker elektroniske flybilletter som dere skriver ut selv, eller laster ned flyselskapets app og legger inn reisen der.

Vaksiner

Det er viktig å være vaksinert før turen til Øst-Afrika. Kontakt vaksineklinikk eller fastlege for mer informasjon om hvilke vaksiner som trengs i løpet av turen. Husk å være ute i god tid med vaksinasjonen og ta med deg vaksinasjonskortet på reisen. Hvis du begynner å føle deg uvel etter reisen, ikke nøl med å kontakte lege. Fortell legen din om turen til Afrika.

Gå til FHI for siste oppdatert liste over anbefalte vaksiner.

Reiseforsikring

Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Ta med deg forsikringsbevis på reisen. Vi ber deg om å kontakte forsikringsselskapet ditt og konsultere dem før avreise for å sjekke om du har tilstrekkelig reiseforsikring for turen.

Medisin og helsehjelp

Deler av reisen tilbringes i bushen, noe som betyr at det kan være vanskelig å løse spesielle behov raskt og enkelt under reisen. Det kan handle om kosthold eller medisiner, så det er veldig viktig at vi får beskjed om eventuelle spesielle behov ved bestilling av safariprogram slik at vi kan tilpasse programmet eller komme med spesielle direktiver. Alle reisende er ansvarlige for å ta med medisinen de trenger. Det er lurt å ta med sitt eget lille "medisin-kit" til forebyggende formål; hodepinetabletter, håndsprit, plaster, medisiner mot magesykdom osv. I mange av landsbyene som passeres i løpet av turen finnes det små apotek, men det kan ikke garanteres at medisinene du leter etter er tilgjengelige. Lokalsykehus og lokalt helsevesen holder en relativt lav standard, i de store byene er det muligheter for gode sykehus. 

Bagasje og vekt

Pakkelisten vår kan forhåpentligvis være nyttig når du pakker til turen. Pakk gjerne i bag eller sekk da det er begrenset bagasjeplass i safaribilene og på safarifly.

Flyvninger tur/retur Norge
De fleste flyselskap som vi benytter til Afrika tilbyr deg å ta med 23 kg x 2 kolli + 8-12 kg i håndbagasje.

Innenriksflyvninger
Bagasjevekt på innenriksfly varierer fra 15 kg - 23 kg. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi. 

Innførsel til Norge

Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no

Tips

Tips er en del av kulturen i Kenya og Uganda. Tips er frivillig, men også forventet, og en måte å takke for god service og godt utført arbeid. Vi anbefaler at du gir tips til guiden din siste dagen når hun/han forlater deg på flyplassen. På de fleste hoteller, lodger og camper er det en felles "tipsboks" der du kan legge igjen tips ved avreise.

 • Safari guide, 10-15 USD per person per dag
 • Overnatting, 1-5 USD per natt
 • Gorilla/sjimpanse guide, 15 USD per person

Sikkerhet

Hvis du befinner deg i byer som Nairobi, Mombasa, Entebbe eller Kampala, anbefaler vi generell forsiktighet og å være årvåken. Unngå å gå ute på gatene i de mørke timene på døgnet. Hvis du trenger taxi, kan du bestille det gjennom oss eller via hotellet. Unngå å ta drosje fra gaten.

Når du er på safari og bor ute i parkene, er det viktig å gi beskjed til en vakt hvis du ønsker å forlate lodgen/teltet du bor i. Ville dyr kan være i nærheten.

Les mer om sikkerheten i Kenya og Uganda  her. Vær oppmerksom på at alle UD-reiseråd er tilpasset de som reiser uten arrangør. Når du reiser med oss, sørger vi for å planlegge reisen på den tryggeste måten, og vi arrangerer ikke turer til områder som UD fraråder eller som vi selv ikke anser som trygge.

Språk

Kenyas nasjonalspråk er engelsk og swahili.

Ugandas nasjonalspråk er engelsk, swahili og luganda.

Tidsforskjell

Både Kenya og Uganda er en time foran Norge når det er sommertid, og to timer foran når det er vintertid.

Valuta

Valutaen i Kenya er kenyansk shilling (KSH). Det er ofte mer fordelaktig å betale med lokal valuta enn med USD. Kenyansk shilling kan enkelt tas ut fra minibanken på flyplassen, i Nairobi eller i andre byer. Det er også mulig å betale med USD gjennom hele reisen. Sørg for å ikke ha store sedler, heller (1-5 dollar sedler), da disse er mest nyttige. Vanligvis kan du betale med kort på de fleste hoteller, lodger og camper, men dette kan variere avhengig av dekning, så det er viktig å ha tilgang til tilstrekkelig med kontanter.

Valutaen i Uganda er ugandisk shilling (UGX). Det fungerer omtrent på samme måte som i Kenya når det gjelder US dollar og lokal valuta.

Elektronikk og adapter

I bushen er det mange lodger og teltcamps som ikke er tilkoblet det vanlige strømnettet. I stedet bruker de generatorer, som vanligvis bare er i drift i noen få timer i døgnet. Dette betyr at det kan være begrenset plass for å lade kamera og datamaskin. Hvis du har spesielle ønsker for utstyret ditt, ber vi deg om å gi beskjed når du sender reiseforespørselen. Vi kan tilpasse safariprogrammet ditt i henhold til ønskene dine. Mange små teltcamper får strøm fra solceller, og selv om det ikke er 220–240 V i teltet, er det vanligvis mulighet for å lade elektronisk utstyr i resepsjonen. Når du bor i tilknytning til byer, har hotellene og lodgene strøm døgnet rundt, men strømbrudd er ganske vanlige.

Et adapter er nødvendig for Kenya og Uganda, og de bruker en type G-plugg, den samme som i Storbritannia.

Ønsker du å bruke mobilen din på reisen, bør du sjekke med mobiloperatøren hvilke priser som gjelder. Ofte kan det være billigere å kjøpe e-sim fra Airalo eller lignende. Mobildekningen er god, men det kan være enkelte ”lommer” uten dekning.

Pass og visum

Kenya
Passet må være gyldig i 6 måneder etter reisens siste dag. Det må være 2 tomme sider i passet for eventuell stempling ved innreise og utreise. Sjekk passet ditt før avreise for eventuelle skader. Kenya har elektronisk visum. Du kan søke om visumet på nettsiden, og det betales med kredittkort på forhånd. Visumavgiften er USD 50, pluss en serviceavgift på USD 1. Etter registrering på nettstedet tar det omtrent 7 dager før visumet blir utstedt. Det elektroniske visumet skal skrives ut og medbringes sammen med passet og vises ved ankomst til Kenya.

Uganda
Passet må være gyldig i 6 måneder etter reisens siste dag. Det må være 2 tomme sider i passet for eventuell stempling ved innreise og utreise. Sjekk passet ditt før avreise for eventuelle skader. Visum kan kjøpes elektronisk før avreise via denne lenken.Visum kan også kjøpes på Ugandas ambassade i København.

Klima

Kenya og Uganda har et tropisk og herlig klima. Langs kysten i Kenya er luftfuktigheten svært høy, og i høylandet i begge landene er kveldene ofte kjølige. April og mai kalles ofte "den store regntiden", og det kan regne i flere dager på rad i disse månedene. November kalles ofte "den lille regntiden", da er det vanligvis kortvarige regnskurer om ettermiddagen og kvelden. I disse månedene er det vanligvis få turister, parkene er grønne og frodige, og det er mulig å få gode priser på hoteller og lodger.

De tørreste månedene i Uganda er juni-august og desember-februar. Til tross for dette kan kveldene ofte være litt kjølige, så vi anbefaler deg å ta med varme og komfortable klær. Desember til februar er de varmeste månedene i Uganda.

Gorillatrekking i Uganda

Under gorillasafari er det viktige regler å følge når vi besøker dyrene i deres naturlige habitat. Hvis du er forkjølet, bør du ikke delta på gorillasafari. Det er ikke tillatt å komme nærmere gorillaene enn 5 meter, og hvis gorillaene kommer nær, bør du unngå øyekontakt med dyrene, da dette kan oppfattes som truende. Det er heller ikke tillatt å bruke kamera med blits, da dette kan irritere dyrene. Du får tilbringe 1 time sammen med gorillaflokken. Det er heller ikke tillatt å gi mat til dyrene eller etterlate matrester.

Ambassade

Den norske ambassaden i Kenya ligger i landets hovedstad, Nairobi.

Hjemmeside: https://www.norway.no/en/kenya/

Telefon:
Lokalt i Kenya: 020 425 1000 
Fra andre land: +254 20 425 1000 / +47 2395 7600

Telefontid: Mandag til fredag, 10:00-13:00

Epost: emb.nairobi@mfa.no

Den norske ambassaden i Uganda ligger i landets hovedstad, Kampala. 

Adresse:
Plot 18B, Akii-Bua Road
Kampala, Uganda

Postadresse: P.O. Box 22770
Kampala, Uganda

Telefon: +256 (0) 312 246 000
eller +47 23 95 30 00

E-post: emb.kampala@mfa.no
Hjemmeside: https://www.norway.no/en/uganda/for-nordmenn/om-ambassaden/

For generelle henvendelser, vennligst send e-post til emb.kampala@mfa.no.

Hvis en ønsker avtale for konsulær bistand, vennligst send e-post til consular.kampala@mfa.no

Utenfor ambassadens åpningstid kan publikum kontakte UDs døgnoperative senter på tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.n

Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres app eller hjemmesider. Last ned appen «Reiseklar», hvor Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app, eller registrer reisen på www.reiseregistrering.no. Dette vil gjøre det enklere for utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner. 

 • Engelsktalende guide
 • Innenriksflyvninger tur/retur Entebbe - Kihihi - Entebbe
 • Gorillatrekking i Bwindi Nasjonalpark
 • Flybilletter Entebbe - Nairobi
 • Safari i Masai Mara
 • Overnatting som beskrevet i program
 • Måltider som beskrevet i program
 • Alle parkavgifter
 • All transfer beskrevet i programmet


PRISEN INKLUDERER IKKE:

 • Flybilletter tur/retur Norge
 • Tips til safariguider
 • Visum til Uganda og Kenya

Det lille ekstra

Liker du å unne deg det lille ekstra? Nedenfor lister vi noen oppgraderingsforslag til de ulike overnattingsstedene samt aktiviteter som kan gi en flott reise noen ekstra minneverdige opplevelser. Dette er selvfølgelig bare et lite utvalg, og vi kommer gjerne med flere forslag.

Oppgradering av overnattingssted

Det har tatt oss mange år å finne de absolutt beste overnattingsstedene på våre destinasjoner. Slapp av ved bassenget på et eventyrlig resort, eller få ditt livs villmarksopplevelse i luksustelt midt på savannen. På våre turer våkner du på din beste side uansett! For deg som vil ha det lille ekstra finner du noen forslag nedenfor. Gi oss gjerne beskjed i bestillingsforespørselen hvis du har spesielle ønsker eller er interessert i en oppgradering.

Entim Mara Camp
Les mer >
Mara Sand River
Les mer >
Sanctuary Gorilla Forest Camp
Les mer >

Legg til aktiviteter

Å reise til Afrika er en magisk opplevelse som gir minner for livet. Det er mulig å forgylle dagene med noe ekstra minneverdig for de som ønsker det. Nedenfor har vi listet opp de mest populære aktivitetene på reisemålet ditt. Vi hjelper gjerne til med å foreslå aktiviteter som kan passe for dere.

Ballongsafari

En luftballongsafari gir deg muligheten til å se savannen fra et unikt perspektiv. Nyt villmarken nedenfor mens du svever stille over de enorme slettene, uansett hvilken vei vinden fører deg. Følg en stor flokk med gnuer, se en løve forfølge byttet sitt, eller bare nyt den storslåtte naturen før du lander for en bush-frokost uten like. 

Bush Breakfast

Få opplevelser slår en frokost ute i villmarken! Frokosten serveres på et bortgjemt sted, hvor en privat kokk tilbereder måltidet. På en «Bush Breakfast» får du i tillegg til en fantastisk frokost, nyte spektakulær utsikt og en utrolig nærhet til naturen.

Bush Walk

Bli med en lokal masai på vandring over slettene. På vandringen får man oppleve detaljene som man ikke får sett fra bilen; insekter, følge spor, lukte ville planter eller lære hvordan termitthauger lages. Du kan også se noe storvilt, for eksempel elefanter, sjiraffer eller bøfler. 

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta en titt på alternativene for denne turen eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.