Start din reise Mine sider

Det beste av to verdener 

               Møt Ugandas fjellgorillaer i Bwindi Impenetrable Forest National Park, en reise som gir deg minner for livet! Etter spennende dager i Uganda flyr dere videre til paradisøya Zanzibar. Nyt rolige og behagelige dager og utforsk herlige Zanzibar.

Opplevelser

Gorilla trekking, Zanzibar

Steder

Entebbe, Bwindi, Zanzibar

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

Uganda i Øst-Afrika er kjent for sin fristende turistattraksjon – de truede fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable National Park. Her finner du en mangfoldig natur med regnskog og vulkanlandskap. Zanzibar, en vakker øy utenfor Tanzanias kyst, tilbyr hvite strender, krydderdyrking og en rik kultur. Den er et populært reisemål for avslapning og vannsport.

Temperatur

Uganda, som ligger ved ekvator, har stabile temperaturer året rundt. Sørregionen er kjøligere på høyere høyder, mens nordregionen er tørrere og varmere. Zanzibar har et behagelig klima med gjennomsnittstemperaturer på 25-31 grader året rundt, perfekt for avslapning på sine vakre strender.

Nedbør

I Uganda varierer nedbøren avhengig av region, med regn vanligvis fra april til mai og lettere nedbør om høsten i oktober-november. Zanzibar har et tropisk klima med to regnsesonger per år. Regn er mest vanlig i april, mai og november, men det kan regne hele året, noe som holder øya grønn og frodig.

I dag flyr dere fra ønsket flyplass. La eventyret begynne!

Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel dersom dere ønsker at Safarireiser skal være ansvarlige for flybilletter.

Velkommen til Uganda! Når dere ankommer Entebbe International Airport blir dere ønsket velkommen av vår lokale representant. Dere blir kjørt til hotellet deres, nyt en rolig kveld på overnattingsstedet.

Måltider

Middag

Etter frokost blir dere kjørt til flyplassen hvor dere sjekker inn på flyet til Kihihi Airstrip. Vel fremme på Kihihi blir dere møtt av en representant fra overnattingsstedet som tar dere med til lodgen.

Om Bwindi Impenetrable National park
Bwindi Forest nasjonalpark er et av de rikeste økosystemene i Afrika og hjemmet til rundt 350 gorillaer og et stort antall andre primater. Det er bare rundt 1000 fjellgorillaer igjen i verden. Denne stammen deles mellom Rwanda og Demokratisk Kongo. I tillegg er det registrert 350 fuglearter og over 200 sommerfuglarter i parken. Regnskogen har i tillegg over 325 registrerte arter med trær. Parkens utbredelse strekker seg fra 1160 m.o.h. h til 2600 m.o.h og representerer et av de rikeste og økosystemer i verden. 

Overnatting
Mahogany Lodge >
Måltider

Frokost, lunsj og middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

I dag kan dere utforske nærområdet, utflukter kan være Batwa Cultural Experience, Buhoma Community Walk hvor dere blant annet besøker den lokale medisinmannen og et bryggeri, eller dra tilbake inn i skogen og gå til fossefall. Naturen rundt Bwindi er frodig og grønn, med teplantasjer som vokser langs fjellsidene, blandet med lokale bønders avlinger. Livet på landsbygda i Uganda er enkelt, der de fleste lever som bønder og dyrker sine egne avlinger.

Overnatting
Mahogany Lodge >
Måltider

Frokost, lunsj og middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Denne formiddagen bruker dere til å oppsøke en familiegruppe av gorillaer. Dette er kanskje høydepunktet på turen og sjansen til å få se gorilla er så og si 100 %. Parkvaktene og guidene vet til enhver tid hvor gorillaene befinner seg. Dagens tur gjennom uberørt regnskog blir på 3 til 8 timer, alt etter hvor gorillaene oppholder seg. Det svalende og fuktige klimaet i fjellregnskogen er behagelig, Nattetemperaturen kan komme ned mot 10 – 12 grader. Dere kler dere for dagen, starter tidlig og tar med nydelig lunsj som dere spiser ute i skogen. Men husk dette før du starter turen; ikke kast søppel, ikke spytt på bakken eller på annen måte opptre slik at disse sjeldne dyrene får ødelagt sitt livsgrunnlag. Det er 15 års aldersgrense for å være med på gorillatrekking.

Overnatting
Mahogany Lodge >
Måltider

Frokost, lunsj og middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Etter frokost og fantastiske møter med gorillaen, blir dere kjørte til Kihihi flystripe, hvor dere sjekker inn på flyet til Entebbe. I Entebbe sjekker dere inn på flyet til Zanzibar. Vel fremme på Zanzibar blir dere møtt og kjørt til valgt hotell. Etter spennende dager i Uganda venter herlige dager på en av Zanzibars paradisstrender.

Overnatting
Mwezi Zanzibar >
Måltider

Frokost

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Nyt herlige dager på Zanzibar! Zanzibar er en øygruppe og en semi-autonom del av Tanzania. Zanzibar består av hovedøyene Unguja, som kalles Zanzibar i dagligtale, Pemba og mange mindre øyer som ligger rundt disse. Krydderøya Zanzibar, også kjent som "Swahilikulturens vugge", tilbyr spennende historier, herlige mennesker og flotte strandopplevelser.

På Zanzibar er det noe for alle, enten du ønsker rolige dager ved bassenget og på stranden, eller om du vil fortsette å oppleve eventyr og utforske. Vi foreslår gjerne et variert program for dere. Men ikke glem å slappe av og nyte stedet dere er på - paradiset.

Overnatting
Mwezi Zanzibar >
Måltider

Frokost

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Nyt den siste dagen på Zanzibar! Eventyret nærmer seg slutten, og dere blir kjørt til flyplassen i god tid før flyavgang.

Måltider

Frokost

Dere ankommer Norge med mange gode minner.

Takk for turen og velkommen tilbake til oss!

Reisevilkår

Topp Afrika AS sine reisevilkår ligger til grunn for avtalen dere gjør med Safarireiser.no når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

Reisegarantifondet
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikrer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs. Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

Flybilletter

De fleste av våre reiser inkluderer ikke flybilletter tur/retur Norge. Unntaket er visse reiser på spesifikke datoer (julereiser, gruppeturen og så videre) hvor vi holder gruppebilletter. Dette betyr at du kan bestille flyreisen selv om du vil. Når vi bestiller flybilletter, får dere først en reservasjon for flyreisen der dere kan se reiseruten. Dere er ansvarlige for å sjekke at alle navn er stavet i likt som i passene deres. Vi bruker elektroniske flybilletter som dere skriver ut selv, eller laster ned flyselskapets app og legger inn reisen der.

Vaksiner

Det er viktig å være vaksinert før turen til Øst-Afrika. Kontakt vaksineklinikk eller fastlege for mer informasjon om hvilke vaksiner som trengs i løpet av turen. Husk å være ute i god tid med vaksinasjonen og ta med deg vaksinasjonskortet på reisen. Hvis du begynner å føle deg uvel etter reisen, ikke nøl med å kontakte lege. Fortell legen din om turen til Afrika.

Gå til FHI for siste oppdatert liste over anbefalte vaksiner.

Reiseforsikring

Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Ta med deg forsikringsbevis på reisen. Vi ber deg om å kontakte forsikringsselskapet ditt og konsultere dem før avreise for å sjekke om du har tilstrekkelig reiseforsikring for turen.

Medisin og helsehjelp

Deler av reisen tilbringes i bushen, noe som betyr at det kan være vanskelig å løse spesielle behov raskt og enkelt under reisen. Det kan handle om kosthold eller medisiner, så det er veldig viktig at vi får beskjed om eventuelle spesielle behov ved bestilling av safariprogram slik at vi kan tilpasse programmet eller komme med spesielle direktiver. Alle reisende er ansvarlige for å ta med medisinen de trenger. Det er lurt å ta med sitt eget lille "medisin-kit" til forebyggende formål; hodepinetabletter, håndsprit, plaster, medisiner mot magesykdom osv. I mange av landsbyene som passeres i løpet av turen finnes det små apotek, men det kan ikke garanteres at medisinene du leter etter er tilgjengelige. Lokalsykehus og lokalt helsevesen holder en relativt lav standard, i de store byene er det muligheter for gode sykehus. 

Bagasje og vekt

Pakkelisten vår kan forhåpentligvis være nyttig når du pakker til turen. Pakk gjerne i bag eller sekk da det er begrenset bagasjeplass i safaribilene og på safarifly.

Flyvninger tur/retur Norge
De fleste flyselskap som vi benytter til Afrika tilbyr deg å ta med 23 kg x 2 kolli + 8-12 kg i håndbagasje.

Innenriksflyvninger
Bagasjevekt på innenriksfly varierer fra 15 kg - 23 kg. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi. 

Bekledning

Når man er på safari er det godt å ha behagelige klær. Det er viktig å ikke kle seg i skrikende farger, men å velge klær som går mer i ett med naturen. Det er ofte litt kjølig tidlig på morgenen, da kan det være greit med lange ermer og lange bukser, mens dagene vanligvis er varme, da er det viktig å tenke på å beskytte seg mot solen.

Ingen spesiell kleskode gjelder på safarilodger.

Som turist er det viktig å huske at man er i et land med en annen kultur, og være klar over at store deler av kystområdene i Øst-Afrika, inkludert Zanzibar, er muslimske samfunn. Når man beveger seg på offentlige steder, bør man alltid ha klær som dekker skuldre, knær og navle.

Innførsel til Norge

Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no

Tips

Tips er en del av kulturen i Uganda och på Zanzibar. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb.

Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort. De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

- Gorilla/sjimpanseguide: 15 US$ per person
- Safariguide: 5 - 10 US$ per person per dag
- Overnattingssteder: 3 - 5 US$ per person per dag.

Sikkerhet

Befinner du deg i storbyer som Entebbe, Kampala eller Jinja, anbefaler vi å utvise generell forsiktighet og årvåkenhet, og unngå å gå rundt i gatene etter solnedgang. Trenger du en taxi, kan du bestille den med vår hjelp eller via hotellet. Unngå å ta taxi ut på gaten.

På safari er det viktig å gi beskjed til en vakt hvis dere ønsker å forlate teltet eller lodgen. Det kan være ville dyr i nærheten.

Les mer om sikkerhetssituasjonen i Uganda og på Zanzibar her:

Språk

De offisielle språkene i Uganda er engelsk, luganda og swahili. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt. 

De offisielle språkene i Tanzania er engelsk og swahili

Tidsforskjell 

Uganda og Zanzibar ligger en time foran Norge sommertid, og to timer foran vintertid.

Valuta

Valutaen i Uganda er Ugandisk shilling (UGX), det er ofte mer fordelaktig å betale i lokal valuta enn å betale i USD. Det er minibank på flyplassen i Entebbe og i Kampala. Det går fint å betale med amerikanske dollar i hele Uganda. Det er mulig å betale med kort (da legges det ofte på et gebyr på 5%) på de fleste hoteller / lodger & camper, men dette kan variere avhengig av dekning, så det er viktig å ha tilgang til nok kontanter. Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.

Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det vanskelig å ta ut lokal valuta. Ugandiske myndigheter aksepterer kun dollar som er i god stand og som er fra 2006 eller nyere.  

Valutaen i Tanzania er Tanzania shilling (TZS), det er ofte mer fordelaktig å betale i lokal valuta enn å betale i USD. Det er minibank på flyplassene, i de større byene, og noen steder på Zanzibar hvor man kan ta ut både dollar og shilling. Det hender at disse er tomme, så det kan være lurt å ha med USD i mindre valører. På hotellene går det fint å betale med kort, og de fleste er vant med at turister betaler med dollar. Det er mulig å betale med kort (da legges det ofte på et gebyr på 5%) på de fleste hoteller / lodger & camper,

Elektronikk & Adapter 

Ute i villmarken er det mange lodger og camper som ikke er koblet til det vanlige strømnettet, i stedet bruker de generatorer eller solceller. Generatorene brukes ofte bare noen timer i løpet av dagen, noe som betyr at det kan være begrenset tid til å lade mobiler og kameraer. De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen. Flere av våre biler har stikkontakt og lademuligheter mens man er ute og kjører.

Adapter er nødvendig i Uganda og Zanzibar og de bruker en type G. Samme som i Storbritannia.

Ønsker du å bruke mobilen din på reisen, bør du sjekke med mobiloperatøren hvilke priser som gjelder. Ofte kan det være billigere å kjøpe e-sim fra Airalo eller lignende. Mobildekningen er god, men det kan være enkelte ”lommer” uten dekning.

Pass & Visum

Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Kontroller passet før utreise, og sjekk at det ikke har skader. Det kan være fornuftig å ha en kopi av passet med på reisen.

Man må søke om elektronisk visum til Uganda før avreise her. Pris er USD 50 pluss en serviceavgift på USD 1. Etter registreringen tar det omtrent 7 dager før visumet utstedes. Det elektroniske visumet skrives ut og tas med på reisen.

Man kan kjøpe visum ved ankomst Tanzania for 50 USD i kontanter, eller søke om elektronisk visum til Tanzania før avreise her. Pris er USD 50 pluss en serviceavgift på USD 1. Etter registreringen tar det omtrent 7 dager før visumet utstedes. Det elektroniske visumet skrives ut og tas med på reisen.

Kunden er selv ansvarlig for å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Klima

Uganda har et herlig, tropisk klima. April og mai kalles ofte "den store regntiden", i løpet av disse månedene kan det regne i flere dager på rad. November kalles vanligvis "den lille regntiden", da handler det vanligvis om kortere skurer på ettermiddag og kveldstid. I løpet av disse månedene er det vanligvis få turister, parkene er grønne og frodige og det er mulig å få gode priser på hoteller og lodger. De tørreste månedene i Uganda er juni til august, og desember til februar. Kvelder og morgener kan være litt kjølige, så vi anbefaler å ha med litt varme klær.

Tanzania har et herlig tropisk klima, langs kysten er det høy luftfuktighet og i høylandet er det ofte svale kvelder. April og mai kalles ofte "den store regntiden", i løpet av disse månedene kan det regne flere dager på rad. November kalles vanligvis "den lille regntiden", da handler det vanligvis om kortere skurer på ettermiddag og kveldstid. I løpet av disse månedene er det vanligvis få turister, parkene er grønne og frodige og det er mulig å få gode priser på hotell og lodger. Kvelder og morgener kan være litt kjølige, så vi anbefaler å ha med litt varme klær.

Infrastrukturskatt på Zanzibar

På Zanzibar har myndighetene innført en infrastrukturavgift på hotellopphold. Dette betales direkte til hotellet ved innsjekking. Pris per person per natt er 3-5 US$ avhengig av hotellstandard.

Plast

Det er forbud mot plastposer i Tanzania. Unngå å ha plastposer i bagasjen ved ankomst til landet. Zip lock-poser til væske i håndbagasjen tolereres, da det er forventet at turister også bruker de til hjemreisen. Søppelhåndtering er et stort problem, så vær gjerne bevisst på å ikke bruke så mye engangsutstyr.

Gorillatrekking i Uganda

På gorillasafari er det visse regler som er viktige å følge når vi besøker dyrene i deres naturlige miljø. Hvis du er forkjølet skal du ikke delta på gorillasafari. Det er ikke tillatt å gå nærmere gorillaene enn 5 meter. Unngå øyekontakt med dyrene da dette kan oppleves som truende. Det er ikke tillatt å bruke kamera med blits da dette kan irritere dyrene. Du får tilbringe 1 time med gorillaflokken. Det er heller ikke tillatt å mate dyrene eller legge igjen matrester.

Norsk Ambassade

Den norske ambassaden i Uganda ligger i landets hovedstad, Kampala. 

Adresse:
Plot 18B, Akii-Bua Road
Kampala, Uganda

Postadresse: P.O. Box 22770
Kampala, Uganda

Telefon: +256 (0) 312 246 000
eller +47 23 95 30 00

E-post: emb.kampala@mfa.no
Hjemmeside: https://www.norway.no/en/uganda/for-nordmenn/om-ambassaden/

For generelle henvendelser, vennligst send e-post til emb.kampala@mfa.no.

Hvis en ønsker avtale for konsulær bistand, vennligst send e-post til consular.kampala@mfa.no

Utenfor ambassadens åpningstid kan publikum kontakte UDs døgnoperative senter på tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no

Den norske ambassaden i Tanzania ligger i landets kommersielle hovedstad, Dar es Salaam. 

​Hjemmeside: https://www.norway.no/en/tanzania/

Telefon: +255 22 2163 100 / +47 23 95 56 00

Epost: emb.daressalaam@mfa.no

Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres app eller hjemmesider. Last ned appen «Reiseklar», hvor Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app, eller registrer reisen på www.reiseregistrering.no. Dette vil gjøre det enklere for utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner. 

 • Engelsktalende guide
 • Innenriksflyvninger tur/retur Entebbe - Kihihi - Entebbe
 • Gorillatrekking i Bwindi Nasjonalpark
 • Flybilletter Entebbe - Zanzibar
 • Overnatting som beskrevet i program
 • Måltider som beskrevet i program
 • Alle parkavgifter
 • All transfer beskrevet i programmet


PRISEN INKLUDERER IKKE:

 • Flybilletter tur/retur Norge
 • Tips til safariguide
 • Visum til Uganda og Tanzania
 • Zanzibar Infrastructure Tax, 3 - 5 USD per person per natt

Det lille ekstra

Liker du å unne deg det lille ekstra? Nedenfor lister vi noen oppgraderingsforslag til de ulike overnattingsstedene samt aktiviteter som kan gi en flott reise noen ekstra minneverdige opplevelser. Dette er selvfølgelig bare et lite utvalg, og vi kommer gjerne med flere forslag.

Oppgradering av overnattingssted

Det har tatt oss mange år å finne de absolutt beste overnattingsstedene på våre destinasjoner. Slapp av ved bassenget på et eventyrlig resort, eller få ditt livs villmarksopplevelse i luksustelt midt på savannen. På våre turer våkner du på din beste side uansett! For deg som vil ha det lille ekstra finner du noen forslag nedenfor. Gi oss gjerne beskjed i bestillingsforespørselen hvis du har spesielle ønsker eller er interessert i en oppgradering.

Zanzibar Queen
Les mer >
The Z Hotel
Les mer >
Sanctuary Gorilla Forest Camp
Les mer >

Legg til aktiviteter

Å reise til Afrika er en magisk opplevelse som gir minner for livet. Det er mulig å forgylle dagene med noe ekstra minneverdig for de som ønsker det. Nedenfor har vi listet opp de mest populære aktivitetene på reisemålet ditt. Vi hjelper gjerne til med å foreslå aktiviteter som kan passe for dere.

Snorkling på Zanzibar

Zanzibar byr på flere områder som er kjent for sine vakre korallrev og rika på marint liv. De beste stedene for snorkling på Zanzibar er Mnemba Island, Tumbatu, Prison Island, Bawe og Kizimkazi. Snorkleturen kan bestilles på forhånd og direkte på Zanzibar.

Stone Town

Få et innblikk i swahilikulturen og historier om sultaner, prinsesser, slavehandel, krig og politikk. En gang var Stone Town et blomstrende handelssentrum, og byen er fortsatt en smeltedigel av tradisjonelle afrikanske, arabiske, indiske og noen europeiske kulturer. Legg gjerne inn en overnatting i gamlebyen for å få den beste opplevelsen.

Se kolobusaper i Jozaniskogen

Jozani er den største skogen, og eneste nasjonalparken på Zanzibar. Den tette skogen er hjemmet til den sjeldne røde kolobusapen. Her finner du også mange andre typer aper, bush babies, tropiske trær, reptiler, fugler og sommerfugler.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta en titt på alternativene for denne turen eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.