Start din reise Mine sider

Eventyr i Uganda

    Dette vakre landet ligger midt i Afrika; ved krysset mellom øst og vest, nord og sør. Her finnes det rike, tåkefylte skoger. Varme, store gressletter med en vid himmel over seg. Ville elver, rolige innsjøer og endeløse papyrusvåtmarker. Bli med på gorillatrekking, klassisk safari i Queen Elizabeth National Park, båttur på Kazingakanalen og sjimpansesporing i Kibale!

Opplevelser

Sjimpansesporing, klassisk safari, båttur på Kazingakanalen, gorillatrekking og Lake Mburo

Steder

Entebbe, Kibale, Queen Elizabeth National Park, Bwindi og Lake Mburo

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

Uganda, i Øst-Afrika, er et populært turistmål og tiltrekker seg besøkende fra hele verden som drømmer om å besøke de truede fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable National Park. Landet byr på fantastiske miljøer med alt fra regnskog til vulkansk landskap.

Temperatur

Med sin plassering på ekvator er Ugandas temperaturer relativt stabile året rundt, i de sørlige delene av landet er det normalt kjøligere på grunn av at de fleste steder ligger i høyere høyde, mens klimaet lenger nord er tørrere og varmere.

Nedbør

Nedbørsnivåene i Uganda varierer fra region til region. Regntiden er vanligvis fra april til mai, mens det er vanlig med noe nedbør om høsten i løpet av oktober-november.

I dag flyr dere fra ønsket flyplass. La eventyret begynne!

Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel dersom dere ønsker at Safarireiser skal være ansvarlige for flybilletter.

Velkommen til Uganda! Når dere ankommer Entebbe International Airport blir dere ønsket velkommen av vår lokale representant. Dere blir kjørt til hotellet deres, nyt en rolig kveld på overnattingsstedet.

Måltider

Middag

Etter en god frokost reiser dere mot Kibale. Turen går gjennom vakker natur, lange åser og frodige jordbruksområder. Om ettermiddagen ankommer dere Kibale, og når dere er fremme, vil dere se små vakre vulkanske innsjøer. Dere vil forstå hvorfor Winston Churchill beskrev Uganda som "Afrikas perle". Kibale Forest National Park er en vakker park, og dens regnskog huser flest apekatter i Afrika. Her lever sjimpanser og den truede røde colobusapen, for å nevne noen få. Nyt en herlig ettermiddag på overnattingsstedet. Dere avslutter kvelden ved leirbålet.

Måltider

Frokost, Lunsj & Middag

I dag skal dere på sjimpansetrekking i Kibale Forest National Park! Først blir det er briefing hvor dere lærer mer om sjimpansene og hvordan de lever i skogen, før vandringen starter. Etterpå drar dere tilbake til lodgen for å spise lunsj, før dere reiser videre til Queen Elizabeth National Park. Parken tilbyr et variert naturlandskap, fra åpne savanner til regnskog, samt våtmarker med voksende papyrus og fascinerende kratersjøer. Her lever over 100 ulike pattedyrarter, som løver, flodhester, bøfler, leoparder og elefanter. I parken er det registrert over 600 forskjellige fuglearter, inkludert den sjeldne "Shoebill", Treskonebb. Dette gjør Queen Elizabeth til nasjonalparken med det høyeste registrerte biologiske mangfoldet i verden.

Måltider

Frokost, Lunsj & Middag

Denne formiddagen bruker dere på safariopplevelser. På ettermiddagen blir det båttur på Kazingakanalen som deler parken i to. På denne turen vil dere ha stor sjanse til å se et rikt dyreliv på sandbankene og ute i selve kanalen. Det er rike populasjoner av elefanter, krokodiller, bøffel og flodhester som oppsøker dette miljøet. Det er forbløffende hvor rolige dyrene er når dere glir forbi med båten.

Overnatting
Enjojo Lodge >
Måltider

Frokost, Lunsj & Middag

Etter frokost begynner reisen til Bwindi Impenetrable National Park. Dere kjører rolig ut av Queen Elizabeth og stopper selvfølgelig hvis dere ser spennende dyr! Reisen går gjennom vakkert landskap med utsikt over Månefjellene som ligger på grensen mellom Uganda og Kongo. Dere ankommer lodgen tidlig på ettermiddagen. I Bwindi vil dere få se gorillaer, et utrolig fascinerende dyr. Gorillaene dere besøker er familiegrupper, og lengden på vandringen avhenger av hvor dyrene befinner seg. I regnskogen vil dere også oppleve et mangfold av andre dyr og fugler. Her lever dusinvis av forskjellige aper, over 100 dyrearter og mer enn 350 fuglearter. I regnskogen vokser 340 forskjellige treslag. Dagen avsluttes ved bålet om kvelden.

Overnatting
Mahogany Lodge >
Måltider

Frokost, Lunsj & Middag

Denne formiddagen bruker dere til å oppsøke en familiegruppe av gorillaer. Dette er kanskje høydepunktet på turen og sjansen til å få se gorilla er så og si 100 %. Parkvaktene og guidene vet til enhver tid hvor gorillaene befinner seg. Dagens tur gjennom uberørt regnskog blir på 3 til 8 timer, alt etter hvor gorillaene oppholder seg. Det svalende og fuktige klimaet i fjellregnskogen er behagelig, Nattetemperaturen kan komme ned mot 10 – 12 grader. Dere kler dere for dagen, starter tidlig og tar med nydelig lunsj som dere spiser ute i skogen. Men husk dette før du starter turen; ikke kast søppel, ikke spytt på bakken eller på annen måte opptre slik at disse sjeldne dyrene får ødelagt sitt livsgrunnlag. Det er 15 års aldersgrense for å være med på gorillatrekking.

Overnatting
Mahogany Lodge >
Måltider

Frokost, Lunsj & Middag

Etter frokost pakker dere i bilen og setter kursen mot Lake Mburo. På ettermiddagen er det tid for båttur på innsjøen. 

Sammen med 13 andre innsjøer i området utgjør Lake Mburo en del av et 50 km langt våtmarkssystem knyttet sammen av en sump. Fem av disse innsjøene ligger innenfor parkens grenser. Lake Mburo National Park inneholder nå mye skog siden det ikke er noen elefanter som kan temme vegetasjonen, og her kan man møte på bøfler, busksvin og flodhester. Lake Mburo er velsignet med over 315 fuglearter.

Overnatting
Rwakobo Rock >
Måltider

Frokost, Lunsj & Middag

Det blir safarikjøring ut av parken, og dere setter kursen tilbake til Entebbe. Det blir et stopp på ekvator for å ta obligatoriske bilder. Dere ankommer flyplassen i god tid før flyavgang. 

Denne turen kan enkelt kombineres med mange flotte stranddestinasjoner.

Måltider

Frokost

Dere ankommer Norge med mange gode minner.

Takk for turen og velkommen tilbake til oss!

Reisevilkår

Topp Afrika AS sine reisevilkår ligger til grunn for avtalen dere gjør med Safarireiser.no når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

Reisegarantifondet
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikrer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs. Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

Flybilletter

De fleste av våre reiser inkluderer ikke flybilletter tur/retur Norge. Unntaket er visse reiser på spesifikke datoer (julereiser, gruppeturen og så videre) hvor vi holder gruppebilletter. Dette betyr at du kan bestille flyreisen selv om du vil. Når vi bestiller flybilletter, får dere først en reservasjon for flyreisen der dere kan se reiseruten. Dere er ansvarlige for å sjekke at alle navn er stavet i likt som i passene deres. Vi bruker elektroniske flybilletter som dere skriver ut selv, eller laster ned flyselskapets app og legger inn reisen der.

Vaksiner

Det er viktig å være vaksinert før turen til Øst-Afrika. Kontakt vaksineklinikk eller fastlege for mer informasjon om hvilke vaksiner som trengs i løpet av turen. Husk å være ute i god tid med vaksinasjonen og ta med deg vaksinasjonskortet på reisen. Hvis du begynner å føle deg uvel etter reisen, ikke nøl med å kontakte lege. Fortell legen din om turen til Afrika.

Gå til FHI for siste oppdatert liste over anbefalte vaksiner.

Reiseforsikring

Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Ta med deg forsikringsbevis på reisen. Vi ber deg om å kontakte forsikringsselskapet ditt og konsultere dem før avreise for å sjekke om du har tilstrekkelig reiseforsikring for turen.

Medisin og helsehjelp

Deler av reisen tilbringes i bushen, noe som betyr at det kan være vanskelig å løse spesielle behov raskt og enkelt under reisen. Det kan handle om kosthold eller medisiner, så det er veldig viktig at vi får beskjed om eventuelle spesielle behov ved bestilling av safariprogram slik at vi kan tilpasse programmet eller komme med spesielle direktiver. Alle reisende er ansvarlige for å ta med medisinen de trenger. Det er lurt å ta med sitt eget lille "medisin-kit" til forebyggende formål; hodepinetabletter, håndsprit, plaster, medisiner mot magesykdom osv. I mange av landsbyene som passeres i løpet av turen finnes det små apotek, men det kan ikke garanteres at medisinene du leter etter er tilgjengelige. Lokalsykehus og lokalt helsevesen holder en relativt lav standard, i de store byene er det muligheter for gode sykehus. 

Bagasje og vekt

Pakkelisten vår kan forhåpentligvis være nyttig når du pakker til turen. Pakk gjerne i bag eller sekk da det er begrenset bagasjeplass i safaribilene og på safarifly.

Flyvninger tur/retur Norge
De fleste flyselskap som vi benytter til Afrika tilbyr deg å ta med 23 kg x 2 kolli + 8-12 kg i håndbagasje.

Innenriksflyvninger
Bagasjevekt på innenriksfly varierer fra 15 kg - 23 kg. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi. 

Bekledning

Når man er på safari er det godt å ha behagelige klær. Det er viktig å ikke kle seg i skrikende farger, men å velge klær som går mer i ett med naturen. Det er ofte litt kjølig tidlig på morgenen, da kan det være greit med lange ermer og lange bukser, mens dagene vanligvis er varme, da er det viktig å tenke på å beskytte seg mot solen.

Ingen spesiell kleskode gjelder på safarilodger.

Innførsel til Norge

Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

Tips

Tips er en del av kulturen i Uganda. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb.

Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort. De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

- Gorilla/sjimpanseguide: 15 US$ per person
- Safariguide: 5 - 10 US$ per person per dag
- Overnattingssteder: 3 - 5 US$ per person per dag.

Sikkerhet

Befinner du deg i storbyer som Entebbe, Kampala eller Jinja, anbefaler vi å utvise generell forsiktighet og årvåkenhet, og unngå å gå rundt i gatene etter solnedgang. Trenger du en taxi, kan du bestille den med vår hjelp eller via hotellet. Unngå å ta taxi ut på gaten.

På safari er det viktig å gi beskjed til en vakt hvis dere ønsker å forlate teltet eller lodgen. Det kan være ville dyr i nærheten.

Les mer om sikkerhetssituasjonen i Uganda her.

Merk at alle UDs reiseråd er tilpasset de som reiser uten arrangør. Når du reiser med oss ​​sørger vi for å planlegge reisen på tryggest mulig måte og vi arrangerer ikke turer til områder som Utenriksdepartementet fraråder eller som vi selv ikke anser som trygge.

Språk

De offisielle språkene i Uganda er engelsk, luganda og swahili. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt.

Tidsforskjell

Uganda ligger en time foran Norge sommertid, og to timer foran vintertid.

Valuta

Valutaen i Uganda er Ugandisk shilling (UGX), det er ofte mer fordelaktig å betale i lokal valuta enn å betale i USD. Det er minibank på flyplassen i Entebbe og i Kampala. Det går fint å betale med amerikanske dollar i hele Uganda. Det er mulig å betale med kort (da legges det ofte på et gebyr på 5%) på de fleste hoteller / lodger & camper, men dette kan variere avhengig av dekning, så det er viktig å ha tilgang til nok kontanter. Vi anbefaler at du tar med deg 2-300 amerikanske dollar. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.

Lokal valuta kan tas ut i minibank i byene, på landsbygda er det vanskelig å ta ut lokal valuta. Ugandiske myndigheter aksepterer kun dollar som er i god stand og som er fra 2006 eller nyere.

Elektronikk & Adapter

Ute i villmarken er det mange lodger og camper som ikke er koblet til det vanlige strømnettet, i stedet bruker de generatorer eller solceller. Generatorene brukes ofte bare noen timer i løpet av dagen, noe som betyr at det kan være begrenset tid til å lade mobiler og kameraer. De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen. Flere av våre biler har stikkontakt og lademuligheter mens man er ute og kjører.

Adapter er nødvendig i Uganda og de bruker en type G. Samme som i Storbritannia

Ønsker du å bruke mobilen din i Uganda, bør du sjekke med mobiloperatøren hvilke priser som gjelder. Ofte kan det være billigere å kjøpe e-sim fra Airalo eller lignende. Mobildekningen er god, men det kan være enkelte ”lommer” uten dekning.

De fleste overnattingssteder har wifi tilgjengelig i fellesområdene

Pass & Visum

Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Kontroller passet før utreise, og sjekk at det ikke har skader. Det kan være fornuftig å ha en kopi av passet med på reisen.

Man må søke om elektronisk visum til Uganda før avreise på https://visas.immigration.go.ug/. Pris er USD 50 pluss en serviceavgift på USD 1. Etter registreringen tar det omtrent 7 dager før visumet utstedes. Det elektroniske visumet skrives ut og tas med på reisen.

Kunden er selv ansvarlig for å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Klima

Uganda har et herlig, tropisk klima. April og mai kalles ofte "den store regntiden", i løpet av disse månedene kan det regne i flere dager på rad. November kalles vanligvis "den lille regntiden", da handler det vanligvis om kortere skurer på ettermiddag og kveldstid. I løpet av disse månedene er det vanligvis få turister, parkene er grønne og frodige og det er mulig å få gode priser på hoteller og lodger. De tørreste månedene i Uganda er juni til august, og desember til februar. Kvelder og morgener kan være litt kjølige, så vi anbefaler å ha med litt varme klær.

Gorillatrekking i Uganda

På gorillasafari er det visse regler som er viktige å følge når vi besøker dyrene i deres naturlige miljø. Hvis du er forkjølet skal du ikke delta på gorillasafari. Det er ikke tillatt å gå nærmere gorillaene enn 5 meter. Unngå øyekontakt med dyrene da dette kan oppleves som truende. Det er ikke tillatt å bruke kamera med blits da dette kan irritere dyrene. Du får tilbringe 1 time med gorillaflokken. Det er heller ikke tillatt å mate dyrene eller legge igjen matrester.

Norsk Ambassade

Den norske ambassaden i Uganda ligger i landets hovedstad, Kampala.

Adresse:
Plot 18B, Akii-Bua Road
Kampala, Uganda

Postadresse: P.O. Box 22770
Kampala, Uganda

Telefon: +256 (0) 312 246 000
eller +47 23 95 30 00

E-post: emb.kampala@mfa.no
Hjemmeside: https://www.norway.no/en/uganda/for-nordmenn/om-ambassaden/

For generelle henvendelser, vennligst send e-post til emb.kampala@mfa.no.

Hvis en ønsker avtale for konsulær bistand, vennligst send e-post til consular.kampala@mfa.no

Utenfor ambassadens åpningstid kan publikum kontakte UDs døgnoperative senter på tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no

Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres app eller hjemmesider. Last ned appen «Reiseklar», hvor Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app, eller registrer reisen på www.reiseregistrering.no. Dette vil gjøre det enklere for utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner. 

 • Del av internasjonal gruppe
 • Engelsktalende safariguide
 • Vindusplass i safaribilen
 • Sjimpansetrekking i Kibale
 • Safari i Queen Elizabeth National Park
 • Gorillatrekking
 • Overnattingssted som beskrevet i program
 • Måltider som beskrevet i program
 • Alle parkavgifter
 • All transfer i program 


PRISEN INKLUDERER IKKE:

 • Flybilletter tur/retur Norge
 • Tips til safariguide/sjåfør, 10 - 15 USD per dag, fra hver av dere
 • Visum ved innreise 50 USD til Uganda, per person
 • Enkeltromstillegg

Det lille ekstra

Liker du å unne deg det lille ekstra? Nedenfor lister vi noen oppgraderingsforslag til de ulike overnattingsstedene samt aktiviteter som kan gi en flott reise noen ekstra minneverdige opplevelser. Dette er selvfølgelig bare et lite utvalg, og vi kommer gjerne med flere forslag.

Oppgradering av overnattingssted

Det har tatt oss mange år å finne de absolutt beste overnattingsstedene på våre destinasjoner. Slapp av ved bassenget på et eventyrlig resort, eller få ditt livs villmarksopplevelse i luksustelt midt på savannen. På våre turer våkner du på din beste side uansett! For deg som vil ha det lille ekstra finner du noen forslag nedenfor. Gi oss gjerne beskjed i bestillingsforespørselen hvis du har spesielle ønsker eller er interessert i en oppgradering.

Sanctuary Gorilla Forest Camp
Les mer >
Hotel Number 5
Les mer >

Legg til aktiviteter

Å reise til Afrika er en magisk opplevelse som gir minner for livet. Det er mulig å forgylle dagene med noe ekstra minneverdig for de som ønsker det. Nedenfor har vi listet opp de mest populære aktivitetene på reisemålet ditt. Vi hjelper gjerne til med å foreslå aktiviteter som kan passe for dere.

Lokale markeder

Oppdag de fargerike og livlige lokale markedene i byen. Det er virkelig en kul opplevelse, og her får du mulighet til å kjøpe tradisjonelt håndverk og produkter.

Fugletitting i Uganda

Uganda tilbyr kanskje den beste fugletittingen i verden med et omfattende mangfold av fuglearter. Landet har over 1000 fuglearter, hvorav 150 er endemiske.

Vandring i Bwindi

Dykk dypt inn i Bwindi og oppdag nasjonalparkens hemmeligheter. Tilbringer du 3 til 4 netter i Bwindi, kan vi anbefale en fottur i Bwindi hvor du følger elveveien i parken.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta en titt på alternativene for denne turen eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.