Start din reise Mine sider

Bestig Kilimanjaro og dra på safari på den afrikanske savannen 

Dette utrolige eventyret tar deg hele veien til Afrikas tak. Kilimanjaro, med sine 5 895 meter over havet, er det høyeste punktet i Afrika, og avsluttes med safari i verdensklasse i Tarangire nasjonalpark. Den perfekte kombinasjonen for deg som elsker dyr og natur.

I løpet av syv dager går du og ditt reisefølge sammen med deres guider og bærere langs Machameruten, samtidig som dere nyter en utrolig utsikt, hjemmelaget og næringsrik mat, og sover i telt under en stjerneklar og vakker himmel. Feir prestasjonen med noen dager safari i Tarangire nasjonalpark.

Opplevelser

Fjelltur, Eventyr, Safari

Steder

Kilimanjaro

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

Kilimanjaro, med sin enorme størrelse, spenner over flere klimasoner på grunn av den ekstreme høydevariasjonen på fjellet. Dette betyr at vegetasjonen og klimaet svinger mellom tropisk savanne, regnskog og myrland, med en overgang til alpin ørken og brelandskap.

Temperatur

Ettersom det meste av bestigningen foregår i større høyder, kan det bli skikkelig kaldt, med en temperatur ned mot 25 minusgrader. Når solen er ute kan det imidlertid bli veldig varmt med opptil 25 grader. Temperaturen kan variere mye i løpet av samme dag på fjellet, avhengig av været.

Nedbør

Fra januar til mars er solen ofte ute om morgenen og ettermiddagen. Juni-august byr vanligvis på klarere og kjøligere vær. September og oktober kan være mildere og skape skydekke under tregrensen, men med god sikt lengre opp. I løpet av november og desember kan været variere.

I dag flyr dere fra ønsket flyplass. La eventyret begynne!

Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel dersom dere ønsker at Safarireiser skal være ansvarlige for flybilletter.

Velkommen til Tanzania! Når dere lander på Kilimanjaro International Airport blir dere ønsket hjertelig velkommen av vår lokale representant. Deretter starter reisen mot lodgen som ligger ved foten av Kilimanjaro. Turen tar omtrent halvannen time og markerer starten på eventyret deres i Tanzania.

Måltider

Middag

Moshi er byen som ligger rett ved foten av Kilimanjaro, og betraktes som hovedstaden i Kilimanjaroregionen. På det lokale markedet er det livlig handel fra tidlig morgen til sent på kvelden. De fleste innbyggerne i dette området er bønder og handelsmenn.

I løpet av dagen kommer sjefsguiden til hotellet for å gå gjennom programmet på fjellet, bli kjent med dere og svare på de spørsmålene dere måtte ha før bestigningen starter. Sjefsguidene har lang erfaring og mange bestigninger av Kilimanjaro bak seg. Bli ikke forbauset om deres guide har vært på Uhuru Peak nærmere 200 ganger. Dette er profesjonelle guider som vil bruke sin kompetanse og kunnskap for å få deg til toppen av Kilimanjaro.

Denne ekstra dagen før selve bestigningen starter vil også føles veldig god å ha dersom bagasjen er forsinket og ikke kom med samme fly som dere. Har dere lyst til å utforske lokalområdet er jungeltur med bading i fossefall med vann fra Kilimanjaro, kaffetur og bading i Kilimanjaros varme kilder, Maji Chemka populære utflukter.

Måltider

Frokost og middag

Fra: 2 100 meter over havet til 2 820 meter over havet
Dagens etappe: Omtrent 3 - 4 timer
Avstand: Omtrent 5,5 km
Veiledende temperatur: Dagtid omtrent 10 til 25 grader. Om natten omtrent 2 til 10 grader.

Etter frokost starter reisen mot vestsiden av Kilimanjaro, Londorossi Gate, en reise på omtrent 2 timer. Der vil dere bli registrert og møte teamet som består av kokk, bærere og guider. Dette teamet kommer til å bli deres venner og ledsagere de neste dagene. Her skjer også obligatoriske formaliteter som navneregistrering med passnummer. Så hopper dere inn i bilene igjen og kjører til startpunktet, som ligger et lite stykke fra gaten, ca 30 minutter med bil. I regntiden kan veien være gjørmete og dere må kanskje gå den siste biten til startpunktet. Her kan dere spise lunsj før turen til Mti Mkubwa Camp begynner. Deretter går dere gjennom tett, fortryllende regnskog, med noen bratte, anstrengende partier. Store dyr som elefant og bøffel kan være i området, men det er sjelden man møter på disse, men hold øye etter ”blue monkey”, svart og hvit guereza og fugler. På Mti Mkubwa Camp (eller "Forest Camp") spiser dere middag og den første natta på fjellet venter.

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Fra: 2 820 meter over havet til 3 500 meter over havet
Dagens etappe: Omtrent 5 - 6 timer
Avstand: Omtrent 8 km
Veiledende temperatur: Dagtid omtrent 10 til 17 grader. Om natten omtrent 0 til 3 grader.

Dere starter i regnskogen, men etter en stund kommer man til den første ryggen, og da går landskapet over til høyvokst lyng og annen spesiell vegetasjon som lobelia på 2 meter og kjempesvineblom på over 5 meter. Denne dagen går dere nesten 1000 høydemeter, og det er viktig å gå sakte, ta korte pauser og drikke vann. Etter lunsj blir veien ikke fullt så bratt. Dere spiser middag og overnatter på Shira I Camp, på den vestlige enden av Shiraplatået. I klart vær har man fantastisk utsikt til Mt. Meru en utrolig stjernehimmel over seg.

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Fra: 3 500 meter over havet til 3 850 meter over havet
Dagens etappe: Omtrent 5 - 6 timer
Avstand: Omtrent 10 km
Veiledende temperatur: Dagtid omtrent 10 til 17 grader. Om natten omtrent 0 til 3 grader.

Landskapet åpner seg, dere går gjennom et ørkenaktig landskap over det storslagne Shiraplatået med fantastisk utsikt til Mount Meru og Kibo. Shiraplatået er rest av en gigantisk vulkan og den eldste av tre vulkankjegler på Kilimanjaromassivet. Utsikten over dalen, Western Breach og Kibo er slående og turen variert. Denne dagen er viktig for akklimatisering fordi dere skal sove på Shira Camp II, rett under 4000 meters høyde. Nå vil dere sannsynligvis se flere andre turgåere når ruten smelter sammen med den populære Machameruten. Fra campen er det en fantastisk panoramautsikt til Mount Meru, Kibo og Shirapinaklene.

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Fra: 3850 - 4600 - 3900 meter over havet
Dagens etappe: Omtrent 7 - 8 timer
Avstand: Omtrent 11 km
Veiledende temperatur: Dagtid omtrent 0 til 15 grader. Om natten omtrent -2 til 3 grader.

Dere går fortsatt gjennom et tørt og goldt landskap. Over 4000 meter over havet går landskapet over i alpin ørken og ikke mye vegetasjon kan overleve. Rundt 4000 meters høyde er ikke bare en smertegrense for vegetasjonen, men også for kroppen vår. Mange føler kvalme, svimmelhet, en følelse av svakhet og andre symptomer. Derfor er denne dagen viktig for akklimatisering. Dere fortsetter til Lava Tower - et vulkansk steintårn dannet fra et tidligere utbrudd. Ved Lava Tower får dere oppleve hvordan den høye høyden påvirker dere samtidig som dere nyter en varm lunsj. Hvis du føler ubehag her, trenger du ikke å bekymre deg, for snart går dere nedover igjen. Sjansen for at neste dag i høyden blir bedre er større nå. «Walk high, sleep low» er mottoet for å bestige virkelig høye fjell. Dere sover derfor på 3900 meter, på Barranco Camp. Dette er sannsynligvis det mest naturskjønne overnattingsstedet på ruten, med fantastisk utsikt over Kibo, Western Breach og de første av de sørlige isbreene. 

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Fra: 3 900 meter over havet til 3 960 meter over havet
Dagens etappe: Omtrent 4 - 5 timer
Avstand: Omtrent 7 km
Veiledende temperatur: Dagtid omtrent 0 til 15 grader. Om natten omtrent -2 til 5 grader.

Selv om høyden er den samme ved start og mål på dagens etappe er det mange høydemeter i løpet av dagen. Det blir en del opp og ned i flott natur som skifter hele tiden. Dagens etappe vil for de fleste oppleves behagelig selv om starten er spektakulær og bratt med en kraftig oppstigning, Barranco Wall, "frokostdreperen" bare få skritt etter starten på dagens etappe.

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Fra: 3 960 meter over havet til 4 680 meter over havet
Dagens etappe: Omtrent 4 timer
Avstand: Omtrent 6 km
Veiledende temperatur: Dagtid omtrent 0 til 15 grader. Om natten omtrent -7 til 5 grader.

Dagen etter er relativt kort og lett, noe som er fint med tanke på hva som kommer... Jo høyere man kommer, jo mer goldt blir landskapet for her er det ikke mye som overlever. Dere ankommer Barafu Camp tidlig på dagen. Her må du sørge for å få rikelig med hvile og restitusjon. Prøv å sove, hvile og ta en rolig spasertur rundt i området og nyt utsikten. Hvil kroppen og musklene, men forbered deg også mentalt på neste etappe – mot toppen!

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Fra: 4 680 - 5895 - 3100 meter over havet
Dagens etappe: Omtrent 4 - 8 timer til toppen, 5 - 8 timer fra toppen til Mweka Camp
Avstand: Omtrent 4,5 km til toppen, omtrent 11 km fra toppen til Mweka Camp
Veiledende temperatur: Dagtid omtrent -5 til 17 grader. Om natten omtrent -15 til 10 grader.

Dere blir vekket rundt 23.00 på kvelden, og får varm drikke og noe lett å spise. Rundt midnatt er det endelig tid for toppforsøket! Dere sikksakker dere mot toppen, i mørke og kulde, med månen og hodelyktene som følgesvenner. Når dere kommer til kraterkanten Stella Point på 5725 meter over havet, er det bare ca 1 times vandring til dere står på toppen. Det blir tøft – men det er bare å kjempe på! Husk å ta korte skritt og mange pauser. Prøv å nyte synet av solen som stiger opp over fjellet. På denne høyden føler mange seg uvel – kvalme, oppkast, svimmelhet og svakhetsfølelse. De av dere som når Kilimanjaros Uhuru Peak (nesten 6000 meter over havet!), står nå på Afrikas høyeste fjell og verdens høyeste frittstående fjell – for en følelse! Ikke glem å nyte og være stolt av den fantastiske prestasjonen din, midt i all fotograferingen. Dere blir ikke lenge på toppen, og er snart på vei ned igjen. Dere stopper igjen ved Barafu Camp, men bare for lunsj og litt hvile. Så fortsetter dere nedover. Dagen har vært lang og utmattende, men etter hvert som høyden minker, vil noe styrke komme tilbake. Dere spiser middag og sover på Mweka Camp, på behagelige 3100 meter..

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Fra: 3 000 til 1 800 meter over havet
Dagens etappe: Omtrent 3 timer
Avstand: Omtrent 7 kilometer
Veiledende temperatur: Dagtid omtrent 10 til 25 grader. Om natten omtrent 5 til 12 grader.

I dag våkner dere sannsynligvis med ømme ben etter gårsdagens innsats. Etter frokost fortsetter dere nedoverstigningen og går gjennom regnskogen, her er det er mulighet for å se colobusaper som hopper i tretoppene. Ved ankomst til gaten blir dere registrert i arkivene og mottar senere et velfortjent diplom. Når dere kommer til hotellet kan dere nyte en velfortjent dusj. Gratulerer med en utrolig prestasjon!

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Etter mange flotte opplevelser setter dere nå kursen mot Tarangire Nasjonalpark. Gjennom spennende landskap og små landsbyer går ferden mot Tarangire. Dere kjører inn i parken og nyter en flott safariettermiddag.

Tarangire er kjent for fantastiske safarieventyr! Parkens landskap varierer fra åpne savanner, skogkledde områder, sumpland, tett buskland, palmer og områder med ikoniske baobabtrær. Denne mangfoldigheten skaper unike og fascinerende omgivelser.

I Tarangire venter spennende safariopplevelser. Sammen med den kunnskapsrike guiden deres søker dere etter elefanter, sjiraffer, sebraer, antiloper, løver, geparder, hyener, strutser, bøfler og et mylder av andre ville dyr. Dere ankommer campen ved solnedgang. Nyt en rolig kveld ved bålet under den afrikanske stjernehimmelen.

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Dere våkner opp til en spennende dag på savannen! Tarangire nasjonalpark er kjent for sine store elefantflokker, med over 3 000 elefanter som lever i parkens økosystem. Det er et fantastisk sted å følge disse majestetiske dyrene i deres naturlige habitat. I Tarangire finner dere også de ikoniske baobabtrærne, som imponerer med sine gigantiske dimensjoner - noen av dem kan ha en diameter på over 5 meter.

Dere tilbringer hele dagen i parken og utforsker villmarken sammen med guiden. Når solen langsomt senker seg over horisonten drar dere tilbake til campen, og det er tid for middag og kos rundt bålet.

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Etter en god frokost går turen til Kilimanjaro internasjonale flyplass hvor du sjekker inn på flyet tilbake til Norge.

Måltider

Frokost

Dere ankommer Norge med mange gode minner.

Takk for turen og velkommen tilbake til oss!

Reisevilkår

Topp Afrika AS sine reisevilkår ligger til grunn for avtalen dere gjør med Safarireiser.no når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

Reisegarantifondet
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikrer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs. Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

Flybilletter

De fleste av våre reiser inkluderer ikke flybilletter tur/retur Norge. Unntaket er visse reiser på spesifikke datoer (julereiser, gruppeturer og så videre) hvor vi holder gruppebilletter. Dette betyr at du kan bestille flyreisen selv om du vil. Når vi bestiller flybilletter, får dere først en reservasjon for flyreisen der dere kan se reiseruten. Dere er ansvarlige for å sjekke at alle navn er stavet i likt som i passene deres. Vi bruker elektroniske flybilletter som dere skriver ut selv, eller laster ned flyselskapets app og legger inn reisen der.

Vaksiner

Det er viktig å være vaksinert før turen til Øst-Afrika. Kontakt vaksineklinikk eller fastlege for mer informasjon om hvilke vaksiner som trengs i løpet av turen. Husk å være ute i god tid med vaksinasjonen og ta med deg vaksinasjonskortet på reisen. Hvis du begynner å føle deg uvel etter reisen, ikke nøl med å kontakte lege. Fortell legen din om turen til Afrika.

Gå til FHI for siste oppdatert liste over anbefalte vaksiner.

Reiseforsikring

Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Ta med deg forsikringsbevis på reisen. Vi ber deg om å kontakte forsikringsselskapet ditt og konsultere dem før avreise for å sjekke om du har tilstrekkelig reiseforsikring for turen.

Medisin og helsehjelp

Deler av reisen tilbringes i bushen, noe som betyr at det kan være vanskelig å løse spesielle behov raskt og enkelt under reisen. Det kan handle om kosthold eller medisiner, så det er veldig viktig at vi får beskjed om eventuelle spesielle behov ved bestilling av safariprogram slik at vi kan tilpasse programmet eller komme med spesielle direktiver. Alle reisende er ansvarlige for å ta med medisinen de trenger. Det er lurt å ta med sitt eget lille "medisin-kit" til forebyggende formål; hodepinetabletter, håndsprit, plaster, medisiner mot magesykdom osv. I mange av landsbyene som passeres i løpet av turen finnes det små apotek, men det kan ikke garanteres at medisinene du leter etter er tilgjengelige. Lokalsykehus og lokalt helsevesen holder en relativt lav standard, i de store byene er det muligheter for gode sykehus. 

Bagasje og vekt

Pakkelisten vår kan forhåpentligvis være nyttig når du pakker til turen. Pakk gjerne i bag eller sekk da det er begrenset bagasjeplass i safaribilene og på safarifly.

Flyvninger tur/retur Norge
De fleste flyselskap som vi benytter til Afrika tilbyr deg å ta med 23 kg x 2 kolli + 8-12 kg i håndbagasje.

Innenriksflyvninger
Bagasjevekt på innenriksfly varierer fra 15 kg - 23 kg. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi. 

Bekledning

Når man er på safari er det godt å ha behagelige klær. Det er viktig å ikke kle seg i skrikende farger, men å velge klær som går mer i ett med naturen. Det er ofte litt kjølig tidlig på morgenen, da kan det være greit med lange ermer og lange bukser, mens dagene vanligvis er varme, da er det viktig å tenke på å beskytte seg mot solen.

Ingen spesiell kleskode gjelder på safarilodger.

Som turist er det viktig å huske at man er i et land med en annen kultur, og være klar over at store deler av kystområdene i Øst-Afrika, inkludert Zanzibar, er muslimske samfunn. Når man beveger seg på offentlige steder, bør man alltid ha klær som dekker skuldre, knær og navle.

Innførsel til Norge

Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no

Tips

Tipsing er en del av kulturen i Tanzania. Tipsing er frivillig, men også forventet og en måte å si takk for god service og godt utført arbeid. Tips gis til hovedguiden etter fullført oppstigning ved ankomst til Moshi.
- Tips til guider og bærere: 350 USD per person

For de av dere som reiser på safari og eller Zanzibar etter Kilimanjaro, anbefaler vi at dere tipser guiden den siste dagen når han slipper dere av på flyplassen. På de fleste hoteller/lodger/camper er det en felles "tipsboks" hvor du kan legge igjen tips ved avreise.
- Safariguide, 10-15 USD per person per dag
- Overnatting, USD 1-5 per rom per natt

Sikkerhet på fjellet

Vi legger opp våre bestigninger med stort fokus på sikkerhet, til tross for at det ikke er mulig å garantere at uønskede hendelser ikke vil oppstå. Våre hovedguider er der for å hjelpe deg dersom det skulle oppstå problemer. Dersom det er en deltaker som trenger å avbryte oppstigningen følges denne nedover fjellet, eventuelle ekstra overnattingskostnader står den reisende for selv. Hos alle camperne er det et førstehjelpsteam. Guidene har også kommunikasjon med teamet vårt i Moshi som kommuniserer med oss. Vi tegner forsikring hos Flying Doctors, som er i beredskap 24/7. Som reisende er du forpliktet til å tegne tilstrekkelig reiseforsikring.

Sikkerhet i Tanzania

Hvis du er i større byer i Tanzania som Arusha eller Dar es Salaam, er vår anbefaling å utvise generell forsiktighet og årvåkenhet, og unngå å gå rundt i gatene i de mørke timene på dagen. Trenger du en taxi, kan du bestille den med vår hjelp eller via hotellet. Unngå å ta taxi ut på gaten.

Når du er på safari og bor ute i parkene, er det viktig at du sier ifra til en vakt dersom du ønsker å forlate hytta/teltet du bor i. Ville dyr kan være i nærheten.

Les mer om sikkerhetssituasjonen i Tanzania her, merk at alle UDs reiseråd er tilpasset de som reiser uten arrangør. Når du reiser med oss ​​sørger vi for å planlegge reisen på en tryggest mulig måte og vi arrangerer ikke turer til områder som Utenriksdepartementet fraråder eller som vi selv ikke anser som trygge.

Klima på Kilimanjaro

Kilimanjaro strekker seg gjennom flere klimasoner på grunn av den varierte høyden. Dette betyr at vegetasjonen og klimaet svinger mellom tropisk savanne, regnskog, myrland, deretter overgang til alpin ørken og isbre. Generelt kan man si at regnskogen dominerer områdene mellom 1200 - og 2700 moh, myrland mellom 2700 - og 3500 moh, alpine ørkenen mellom 3500 - og 5000 moh, og så er det snø og is.

Ettersom det meste av oppstigningen foregår i større høyder, kan det bli skikkelig kaldt, med en temperatur ned mot 25 minusgrader. Og uansett hvilken tid på året du reiser, er det alltid en sjanse for nedbør med både snø og regn.

Mellom januar og mars er solen ofte ute om morgenen og senere på ettermiddagen. Perioden mellom juni og august byr vanligvis på klarere og kjøligere vær. September og oktober har en tendens til å være mildere med et skydekke under tregrensen, men med god sikt høyere opp i fjellet. I løpet av november og desember kan været variere. Man bør unngå å bestige Kilimanjaro i den store regntiden som faller i april og mai.

Klimaet i Tanzania

Tanzania har har et herlig tropisk klima, langs kysten er det høy luftfuktighet og i høylandet er det ofte svale kvelder. April og mai kalles ofte "den store regntiden", i løpet av disse månedene kan det regne i flere dager på rad. November kalles vanligvis "den lille regntiden", da handler det vanligvis om kortere skurer på ettermiddag og kveldstid. I løpet av disse månedene er det vanligvis få turister, parkene er grønne og frodige og det er mulig å få gode priser på hotell og lodger. Kvelder og morgener kan være litt kjølige, så vi anbefaler å ha med litt varme klær. De tørreste månedene i Tanzania er juli – september/oktober. Til tross for dette kan kveldene ofte være litt kjølige, så vi anbefaler deg å ta med varme og behagelige klær. Desember til mars er de varmeste månedene i Tanzania.

Infrastrukturskatt

På Zanzibar har myndighetene innført en infrastrukturskatt på hotellovernattinger. Alle hoteller må kreve en ekstra skatt som betales direkte til hotellet ved innsjekking. Prisen per person per natt varierer fra 3-5 USD avhengig av hotellstandarden.

Teamet

Under bestigningen har du en privat hovedguide, egen kokk og et team av portører. Våre hovedguider har mange års erfaring med å guide bestigninger på Kilimanjaro. Hele teamet er der for deg under oppstigningen. Det er et krav fra myndighetene i Tanzania at alle guider skal være sertifisert, en trygghet for deg som bestiger Kilimanjaro.

Mat og vann

Alle måltider er inkludert på Kilimanjaro. Maten er god og velsmakende, og menyen dekker energibehovet som trengs under turen på Kilimanjaro.

Slik kan menyen på Kilimanjaro se ut:
Deltakerne blir vekket med varm drikke, te eller kaffe på senga.
Frokost med brød, diverse pålegg, speilegg, pølse og havregryn. Drikke består av te, kaffe, varm sjokolade og vann.
Middagen består av suppe, hovedretten kan bestå av poteter, kylling og grønnsaker.

Hvis du trenger en spesiell diett, er det mulig for oss å tilrettelegge og imøtekomme dine behov. Gi oss beskjed om dette ved bestilling.

Vann:
Den første dagen på fjellet får våre klatrere 3 liter vann

 • Privat hovedguide
 • Kokk
 • Bærere
 • Kokt drikkevann på Kilimanjaro
 • ​Privat engelsktalende guide på safari
 • Privat Toyota Land Cruiser på safari
 • Safari i Tarangire
 • Alle parkavgifter
 • Overnatting som beskrevet i programmet
 • Måltider som beskrevet programmet
 • All transfer beskrevet i programmet

PRISEN INKLUDERER IKKE:

 • Flybilletter tur/retur Norge
 • Tips til guide og bærere, 350 USD per person
 • Tips til safariguide/sjåfør, 10 - 15 USD per dag, fra hver av dere
 • Visum ved innreise 50 USD til Tanzania, per person

Det lille ekstra

Liker du å unne deg det lille ekstra? Nedenfor lister vi noen oppgraderingsforslag til de ulike overnattingsstedene samt aktiviteter som kan gi en flott reise noen ekstra minneverdige opplevelser. Dette er selvfølgelig bare et lite utvalg, og vi kommer gjerne med flere forslag.

Oppgradering av overnattingssted

Det har tatt oss mange år å finne de absolutt beste overnattingsstedene på våre destinasjoner. Slapp av ved bassenget på et eventyrlig resort, eller få ditt livs villmarksopplevelse i luksustelt midt på savannen. På våre turer våkner du på din beste side uansett! For deg som vil ha det lille ekstra finner du noen forslag nedenfor. Gi oss gjerne beskjed i bestillingsforespørselen hvis du har spesielle ønsker eller er interessert i en oppgradering.

Mpingo Ridge
Les mer >
Tarangire Treetops
Les mer >
Manyara’s Secret
Les mer >

Legg til aktiviteter

Å reise til Afrika er en magisk opplevelse som gir minner for livet. Det er mulig å forgylle dagene med noe ekstra minneverdig for de som ønsker det. Nedenfor har vi listet opp de mest populære aktivitetene på reisemålet ditt. Vi hjelper gjerne til med å foreslå aktiviteter som kan passe for dere.

Maji Moto

Maji Moto er en liten oase utenfor Moshi i Tanzania, en varm kilde med krystallklart vann. Her kan du slappe av og nyte noen timer i paradis.

Jungeltur til fossefall

Dra på en spennende vandring gjennom regnskogen hvor høydepunktet er flotte Materuni Waterfalls! Ta gjerne med badetøy så du kan ta en avkjølende dukkert ved fossen.

Ballongsafari

En luftballongsafari gir deg muligheten til å se savannen fra et unikt perspektiv. Nyt villmarken nedenfor mens du svever stille over de enorme slettene, uansett hvilken vei vinden fører deg. Følg en stor flokk med gnuer, se en løve forfølge byttet sitt, eller bare nyt den storslåtte naturen før du lander for en bush-frokost uten like. 

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta en titt på alternativene for denne turen eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.