Start din reise Mine sider

Vidunderlige Seychellene

Opplev Seychellenes mest klassiske øyer. Hovedøya Mahé byr på fantastiske strender, restauranter og turstier. På de mindre øyene Praslin og La Digue kan du utforske noen av verdens vakreste strender og storslått natur både på land og i havet.

Opplevelser

Sol og bad, vannsport, vandring

Steder

Mahe, La Digue, Praslin

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

Den tropiske øygruppen Seychellene byr på fantastiske strender og spennende eventyr både på land og til sjøs. Her reiser du for å oppleve kombinasjonen av avslapning og eventyr midt i Det indiske hav. En flott destinasjon i seg selv, men også fantastisk i kombinasjon med safari.

Temperatur

Seychellene byr på et varmt og tropisk klima året rundt. Året består av to årstider som styres av monsunvindene. Fra mai til september er den kjølige og tørre perioden der temperaturene ligger mellom 24-30 grader, mens fra oktober til april er temperaturene normalt over 30 grader.

Nedbør

Selv nedbøren påvirkes av monsunvindene. Det regner mer i den varme og fuktige perioden fra oktober til april, mens det er mindre nedbør fra mai til september. Det er viktig å merke seg at Seychellene er en helårsdestinasjon, med kun sporadisk regn selv i regntiden.

I dag flyr dere fra ønsket flyplass. La eventyret begynne!

Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel dersom dere ønsker at Safarireiser skal være ansvarlige for flybilletter.

Ved ankomst Seychellene står sjåføren deres klar og kjører dere til valgt hotell.

Mahé er den største og mest befolkede øya og handelssenteret på Seychellene, her finner vi hovedstaden Victoria, den internasjonale flyplassen, mange store hoteller og feriesteder, et mangfoldig utvalg av små hoteller, pensjonater og bed and breakfast-etablissementer. På Mahé finner vi også Seychellenes høyeste fjell, og øyas topografi har et godt utvalg av nydelige strender, fjellutsikt og frodige, tropiske skoger. Mahé er også landets kulturelle og historiske sentrum, med en rekke attraksjoner for besøkende.

Oppdag øya på egenhånd eller bestill en guidet tur. I hovedstaden Victoria kan du glede deg over underholdning, shopping og restauranter, men i liten skala, da Victoria er en av verdens minste hovedsteder. Her finnes også Victoria Botanical Gardens for de som ønsker å se på sjelden og vakker flora. Enorme gigantiske skilpadder lever på naboøya Moyenne og ved det lille Sauzier-fossen i Port Glaud er det turstier. Benytt anledningen til å besøke håndverksbyen Domaine de Val des Pres, hvor du finner vakkert kreolske håndverk. På Mahé er det også mulig å sykle, fiske og dykke.

Mer om Seychellene:
Kvalitet og service er rendyrket på Seychellene, ikke bare som begrep men i praksis. Kjøkken av ypperste klasse fra alle verdenshjørner, der arabiske, afrikanske, kreolske, kinesiske og indiske kulturer har smeltet sammen - det må bli bra. Selvfølgelig spiser du sjømat her! Her er det ingen begrensninger på hva man kan delta på. Sjøaktiviteter som seiling, dykking, snorkling, vannski, windsurfing, padling og havfiske etter de virkelig store og raske fiskene. Korallrevene som omkranser hele øya med hundrevis av fiskearter med en fargeprakt og skjønnhet, at en kan lure på hva som er vitsen med denne overdådige skjønnheten.

Sjøfarere fra Oseania og arabiske handelsmenn kan ha vært de første menneskene som oppdaget øygruppen. Men den aller første vi med sikkerhet vet om, er den portugisiske Vasco da Gama, som kom dit i 1502. Av ham fikk øygruppen sitt første offisielle navn, «Admiralens Øyer». Engelskmennene kom til øyene i 1609. Øygruppen var ennå ubebodd, og ingen hevdet suverenitet over den.

Etter hvert ble Seychellene et viktig stoppepunkt for reisende mellom Afrika og Asia. Øyene ble tatt over av pirater som styrte dem til 1756. Pirater er derfor de første som bosatte seg på øygruppen. I 1756 ble øyene tatt av franskmenn og fikk sitt nåværende navn, Seychellene, etter den daværende franske finansministeren Jean Moreau de Séchelles. Etter dette har øygruppen vært en brikke i de globale krigene, fram til den ble en selvstendig nasjon i 1976.

Måltider

Frokost

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Etter en rolig frokost, blir dere hentet og kjørt til Inter Island Quay hvor dere sjekker inn på båten til La Digue. Båtreisen går via Praslin, og ved ankomst La Digue blir dere møtt og kjørt til hotellet.

Ved sørøst-monsoon kan det være grov sjø med mye bølger, og det anbefales å reise med innenlandsfly hvis man blir lett sjøsyk og skal reise mellom Mahé og Praslin/La Digue.

Måltider

Frokost

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

La Digue er et populært reisemål for turister på grunn av sin unike sjarm og fantastiske natur. Den beste måten å ta seg rundt på øya, er med sykkel eller oksekjerre, men øya er liten nok til å komme seg rundt til fots. På La Digue finner vi den verdensberømte stranden Anse Source d'Argent, et magisk landskap med skulpturelle steinblokker og uberørt strand - muligens den mest fotograferte stranden i verden! Øya er også hjemsted for L'Union Estate. Denne kokosnøttplantasjen og møllen er et levende eksempel på hvordan livet var på Seychellene for 200 år siden.

Måltider

Frokost

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Etter en rolig frokost, blir dere hentet og kjørt til Inter Island Quay hvor dere sjekker inn på båten til Praslin. Ved ankomst på Baie St Anne, blir dere hentet og kjørt til hotellet.

Ved sørøst-monsoon kan det være grov sjø med mye bølger, og det anbefales å reise med innenlandsfly hvis man blir lett sjøsyk og skal reise mellom Mahé og Praslin.

Overnatting
Paradise Sun >
Måltider

Frokost

Praslin, den nest største øya, er tynnere befolket og tilbyr en avslappet opplevelse for besøkende. Omgitt av mange satellittøyer, tilbyr Praslin muligheten til øyhopping og dagsturer til Curieuse, Cousin, Cousine, Felicité, og selvfølgelig La Digue.

På Praslin finner man den berømte stranden Anse Lazio, oppført som en av verdens vakreste strender. Det utmerker seg med fantastisk hvit sand omringet av frodig vegetasjon og steinformasjoner av granitt. Rett ved stranden er det et rev som gjør vannet rolig og perfekt for snorkling. For de som vil gå i dypere farvann, er det muligheter for både havfiske og dykking på Praslin. Praslin er også hjemmet til Vallée de Mai som er på UNESCOs verdensarvliste. Denne frodige skogen ble tidligere sagt å være det opprinnelige stedet for Edens hage og har 180 millioner års levende historie, og sies det å være siste rest av urkontinentet Gondwana. Besøk skogen før øya har våknet og nyt morgensolens stråler gjennom grønt løv. Vallée de Mai er hjem til dobbeltnøtten Coco de Mer, verdens største frø som kan veie opp til 40 kg. Med litt flaks kan du også se den sjeldne svarte papegøyen som bare finnes her.

Overnatting
Paradise Sun >
Måltider

Frokost

Afrikaeventyret er slutt for denne gang og dere tar farvel til landet som har gitt dere unike opplevelser og minner for livet. I god tid før flyavgang starter dere reisen tilbake til Mahe hvor dere sjekker inn på flyet tilbake til Norge.

Måltider

Frokost

Reisevilkår

Topp Afrika AS sine reisevilkår ligger til grunn for avtalen dere gjør med Safarireiser.no når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

Reisegarantifondet
Safarireiser AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikrer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs. Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

Flybilletter

De fleste av våre reiser inkluderer ikke flybilletter tur/retur Norge. Unntaket er visse reiser på spesifikke datoer (julereiser, gruppeturer og så videre) hvor vi holder gruppebilletter. Dette betyr at du kan bestille flyreisen selv om du vil. Når vi bestiller flybilletter, får dere først en reservasjon for flyreisen der dere kan se reiseruten. Dere er ansvarlige for å sjekke at alle navn er stavet i likt som i passene deres. Vi bruker elektroniske flybilletter som dere skriver ut selv, eller laster ned flyselskapets app og legger inn reisen der.

Vaksiner

Det er viktig å være vaksinert før turen til Afrika. Kontakt vaksineklinikk eller fastlege for mer informasjon om hvilke vaksiner som trengs i løpet av turen. Husk å være ute i god tid med vaksinasjonen og ta med deg vaksinasjonskortet på reisen. Hvis du begynner å føle deg uvel etter reisen, ikke nøl med å kontakte lege. Fortell legen din om turen til Afrika.

Gå til FHI for siste oppdatert liste over anbefalte vaksiner.

Reiseforsikring

Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Ta med deg forsikringsbevis på reisen. Vi ber deg om å kontakte forsikringsselskapet ditt og konsultere dem før avreise for å sjekke om du har tilstrekkelig reiseforsikring for turen.

Medisin og helsehjelp

Det er lurt å ta med sitt eget lille "medisin-kit" til forebyggende formål; hodepinetabletter, håndsprit, plaster, medisiner mot magesykdom osv. Det kan ikke garanteres at medisinene du leter etter er tilgjengelige. Lokalsykehus og lokalt helsevesen holder en relativt lav standard, i de store byene er det muligheter for gode sykehus. 

Bagasje og vekt

Pakkelisten vår kan forhåpentligvis være nyttig når du pakker til turen. Pakk gjerne i bag eller sekk da det er begrenset bagasjeplass i safaribilene og på safarifly.

Flyvninger tur/retur Norge
De fleste flyselskap som vi benytter til Afrika tilbyr deg å ta med 23 kg x 2 kolli + 8-12 kg i håndbagasje.

Innenriksflyvninger
Bagasjevekt på innenriksfly varierer fra 15 kg - 23 kg. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi. 

Innførsel til Norge

Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no

Tips

Tips er en del av kulturen på Seychellene. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb. De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet. Vanlig tips på overnattingssteder er 1 - 5 US$ per person per dag

Sikkerhet

Kriminaliteten er generelt lav på Seychellene. Vår anbefaling er å utvise generell forsiktighet og årvåkenhet og å holde øye med dine verdisaker.

Les mer om sikkerhetssituasjonen på Seychellene her.

Merk at alle UDs reiseråd er tilpasset de som reiser uten arrangør. Når du reiser med oss ​​sørger vi for å planlegge reisen på tryggest mulig måte og vi arrangerer ikke turer til områder som Utenriksdepartementet fraråder eller som vi selv ikke anser som trygge.

Språk

De offisielle språkene på Seychellene er engelsk, fransk og seychellisk kreolsk.

Tidsforskjell

Seychellene ligger 3 timer foran Norge (+4 GMT).

Valuta

Valutaen på Seychellene er seychellisk rupi (SCR). De vanligste kredittkortene blir mer og mer akseptert, ta likevel med noe kontanter i dollar eller euro, som en start.

Elektronik & Adapter

Hotellene har stort sett strøm hele døgnet.

Adapter er nødvendig på Seychellene. Her brukes type G. Samme som i Storbritannia.

Ønsker du å bruke mobilen din på Seychellene, bør du sjekke med mobiloperatøren hvilke priser som gjelder. Ofte kan det være billigere å kjøpe e-sim fra Airalo eller lignende. Mobildekningen er god, men det kan være enkelte ”lommer” uten dekning.

Pass & Visum

Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Kontroller passet før avreise, og sjekk at det ikke har skader. Det kan være fornuftig å ha en kopi av passet med på reisen.

Det er ikke visumplikt for norge borgere, men man må fylle ut et innreiseskjema før ankomst.

Klima

Seychellene ligger utenfor syklonbeltet og har et stabilt værsystem, og farlige værforhold er svært sjeldne. Temperaturene varierer mellom 24 og 31 grader året rundt. Skjærgården er påvirket av to hovedværsystemer - Sørøst-monsoon (mai til november) - I løpet av denne tiden er temperaturene generelt kjøligere og det er mindre nedbør. Som regel vil de nordvestlige delene av noen av øyene ha roligere hav enn de som rammes av sørøstlige vinder, og Nordvest-monsoon (desember til april) - vanligvis er dette den varmeste tiden på året, men det er likevel behagelig. Som regel vil de sørøstlige delene av noen av øyene ha roligere hav enn de som er påvirket av nordvestlig vind - dette er noe du bør vurdere når du bestiller overnatting.

Vær oppmerksom på at ved Sørøst-monsoon kan det være grov sjø med mye bølger, og det anbefales å reise med innenlandsfly hvis man blir lett sjøsyk og skal reise mellom Mahé og Praslin. Sørøst-monsoonen kan også føre til tangavsetninger på noen av strendene.

Nedbør kan forekomme gjennom hele året i tropene.

Turistskatt

Seychelles' Tourism Environmental Sustainability Levy, 75 - 100 SCR per person per natt betales direkte til hotellet ved utsjekk.

Ambassade

Ansvarlig ambassade for Seychellene er Norges ambassade i Kenya. Det er ingen norsk utenriksstasjon i Seychellene, men det finnes et norsk konsulat.

Royal Norwegian Consulate
C3 Trianon Apartments
St. Louis
P.O. Box 723
Victoria, Mahé
Seychelles

Fax: +248 4 267085
Tlf: +248 4 266210 , 00 248 4 267058, +248 4 266120

Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres app eller hjemmesider. Last ned appen «Reiseklar», hvor Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app, eller registrer reisen på www.reiseregistrering.no. Dette vil gjøre det enklere for utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner. 

  • 6 netter på Story Seychelles
  • 2 netter på Le Domaine De L'Orangeraie
  • 4 netter på Paradise Sun
  • Overnatting som beskrevet i program
  • Måltider som beskrevet i program
  • Båtbilletter Mahe - La Digue - Praslin - Mahe
  • All transfer i programmet


PRISEN INKLUDERER IKKE:

  • Flybilletter tur/retur Norge
  • Seychelles' Tourism Environmental Sustainability Levy, 75 - 100 SCR per person per natt

 

Det lille ekstra

Liker du å unne deg det lille ekstra? Nedenfor lister vi noen oppgraderingsforslag til de ulike overnattingsstedene samt aktiviteter som kan gi en flott reise noen ekstra minneverdige opplevelser. Dette er selvfølgelig bare et lite utvalg, og vi kommer gjerne med flere forslag.

Oppgradering av overnattingssted

Det har tatt oss mange år å finne de absolutt beste overnattingsstedene på våre destinasjoner. Slapp av ved bassenget på et eventyrlig resort, eller få ditt livs villmarksopplevelse i luksustelt midt på savannen. På våre turer våkner du på din beste side uansett! For deg som vil ha det lille ekstra finner du noen forslag nedenfor. Gi oss gjerne beskjed i bestillingsforespørselen hvis du har spesielle ønsker eller er interessert i en oppgradering.

Carana Beach
Les mer >
Hilton Northolme Resort & Spa
Les mer >
Le Duc de Praslin Hotel & Villas
Les mer >

Legg til aktiviteter

Å reise til Afrika er en magisk opplevelse som gir minner for livet. Det er mulig å forgylle dagene med noe ekstra minneverdig for de som ønsker det. Nedenfor har vi listet opp de mest populære aktivitetene på reisemålet ditt. Vi hjelper gjerne til med å foreslå aktiviteter som kan passe for dere.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta en titt på alternativene for denne turen eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.