Start din reise Mine sider

Rwanda fra sin beste side

Denne reisen viser Rwanda på sitt beste! Opplev klassisk safari, fantastisk natur og unike opplevelser som gorillatrekking og sjimpansesporing.

Opplevelser

Gorillatrekking, sjimpansesporing, kanopadling, safari

Steder

Kigali, Akagera National Park, Volcanoes National Park, Nyungwe Forest National Park & Lake Kivu,

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

Rwanda er et lite paradis i Øst-Afrika. Med sine mystiske regnskoger, dramatiske vulkaner og spektakulære innsjøer er dette virkelig landet for en eventyrer. En ekstraordinær destinasjon som tilbyr møter med landets fjellgorillaer og opplevelser midt i Afrikas hjerte.

Temperatur

At Rwanda ligger ved ekvator skaper behagelige temperaturer året rundt. I de nordlige høylandene er det kjøligere, mens andre deler av landet har et mer tropisk klima. Oppdag Rwandas varierte landskap og opplev dens vakre natur.

Nedbør

Rwanda har to regntider årlig – fra mars til mai og fra oktober til november. Disse gir næring til landets frodige landskap og biologiske mangfold. I tørketidene, fra januar-februar og juni-september, er nedbøren minimal. Uansett når du velger å reise, vil Rwanda tilby flotte opplevelser.

I dag flyr dere fra ønsket flyplass. La eventyret begynne!

Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel dersom dere ønsker at Safarireiser skal være ansvarlige for flybilletter.

Ved ankomst Kigali blir det visum- og passkontroll før dere blir ønsket velkommen av vår lokale representant. Deretter blir dere kjørte til hotellet, og får en gjennomgang av det kommende eventyret.

I dag skal dere oppdage Rwandas hovedstad! Rwanda er et av landene med høyest økonomisk vekst i Afrika. Dette til tross for at det ikke en gang er 30 år siden at landet lå i fullstendige ruiner etter at et av de mest grufulle folkemordene verden har sett fant sted. I løpet av dagene besøker dere Kigali Genocide Memorial, hvor dere lærer mer om landets historie og hvordan landet har reist seg etter folkemordene. Dere besøker også Kigali Art Gallery, der noen av landets mest kjente kunstnere stiller ut sine verk. Lunsj nytes på en av byens mest kjente restauranter, og resten av dagen kan dere fortsette å utforske byen eller nyte en rolig ettermiddag ved bassenget.

Måltider

Frokost

Etter frokost starter reisen til Akagera nasjonalpark. Etter noen timers reise ankommer dere parken, og reisen fortsetter mot lodgen for lunsj. På ettermiddagen venter safari i Akagera. Sammen med guiden søker dere etter de ville dyrene. I parken er det mulighet for å se alle dyrene i The Big Five. Dere drar tilbake til lodgen rett før solnedgang. Nyt en herlig kveld under den afrikanske stjernehimmelen.

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Det er en fantastisk opplevelse å våkne opp i villmarken! Etter frokost venter en spennende safari i parken. Akageras vakre landskap og rike dyreliv lar ingen være uberørt. Dere spiser lunsj ute i villmarken før det er tid for båtsafari. Det er alltid en spesiell opplevelse å gli gjennom landskapet i en båt, det skaper en annen dimensjon av safari. I tillegg til det rike fuglelivet, kan man også se dyr som kommer ned til sjøen for å drikke og flodhester og krokodiller som ligger og hviler ved strandkanten. Etter spennende opplevelser drar dere tilbake til lodgen for middag.

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost er det tid for den siste safarien i parken før dere setter kursen mot Volcanoes National Park og Musanze. Reisen går gjennom Rwandas vakre landsbygd. Vel framme på lodgen blir middagen servert.

Overnatting
Classic Lodge >
Måltider

Frokost, lunsj og middag

Denne formiddagen bruker dere til å oppsøke en familiegruppe av gorillaer. Dette er kanskje høydepunktet på turen og sjansen til å få se gorilla er så og si 100 %. Parkvaktene og guidene vet til enhver tid hvor gorillaene befinner seg. Dagens tur gjennom uberørt regnskog blir på 3 til 8 timer, alt etter hvor gorillaene oppholder seg. Det svalende og fuktige klimaet i fjellregnskogen er behagelig, Nattetemperaturen kan komme ned mot 10 – 12 grader. Dere kler dere for dagen, starter tidlig og tar med nydelig lunsj som dere spiser ute i skogen. Men husk dette før du starter turen; ikke kast søppel, ikke spytt på bakken eller på annen måte opptre slik at disse sjeldne dyrene får ødelagt sitt livsgrunnlag. Det er 15 års aldersgrense for å være med på gorillatrekking.

Overnatting
Classic Lodge >
Måltider

Frokost, lunsj og middag

I dag fortsetter reisen mot Nyungwe Forest National Park. Dere sjekker inn på lodgen som ligger ved Nyungwe Forest National Park, og nyter en rolig formiddag i villmarken. I løpet av ettermiddagen venter en guidet fottur i Nyungwe Forest National Park.

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Dagens eventyr starter ved morgengry. Klokka 05.00 blir dere kjørte til parkens hovedkvarter for registrering, nå venter spennende sjimpansesporing! Kl. 06.00 starter turen gjennom regnskogen. Dere blir guidet av en av parkens rangers, og når dere kommer til flokken med sjimpanser får dere studere morgenrutinene og lekenheten deres. Dere kan være i deres nærvær i en time før dere drar tilbake til lodgen. Under vandringen har dere også mulighet til å observere parkens rike fugleliv. Vel tilbake på lodgen spiser dere frokost og nyter en rolig ettermiddag i herlige omgivelser.

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Reisen gjennom Rwanda fortsetter. Dere kjører gjennom jordbruksland og små landsbyer, før dere når Lake Kivu. Ved ankomst på lodgen serveres lunsj. Ettermiddagens aktivitet er kanopadling på Lake Kivu. Dere glir gjennom landskapet i kanoer og får oppleve det afrikanske landskapet på en unik måte. I strandkanten ser dere geiter og kuer som beiter, og barn som leker. Lokalbefolkningen i området lever av fiske og småbruk.

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost starter reisen tilbake til Kigali. I Kigali spiser dere lunsj på en av byens restauranter før dere blir kjørte til flyplassen og sjekker inn på flyet hjem til Norge.

Afrikaeventyret er slutt for denne gang og dere tar farvel til landet som har gitt dere unike opplevelser og minner for livet.
Måltider

Frokost og lunsj

Dere ankommer Norge med mange gode minner.

Takk for turen og velkommen tilbake til oss!

Reisevilkår

Topp Afrika AS sine reisevilkår ligger til grunn for avtalen dere gjør med Safarireiser.no når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

Reisegarantifondet
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikrer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs. Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

Flybilletter

De fleste av våre reiser inkluderer ikke flybilletter tur/retur Norge. Unntaket er visse reiser på spesifikke datoer (julereiser, gruppeturen og så videre) hvor vi holder gruppebilletter. Dette betyr at du kan bestille flyreisen selv om du vil. Når vi bestiller flybilletter, får dere først en reservasjon for flyreisen der dere kan se reiseruten. Dere er ansvarlige for å sjekke at alle navn er stavet i likt som i passene deres. Vi bruker elektroniske flybilletter som dere skriver ut selv, eller laster ned flyselskapets app og legger inn reisen der.

Vaksiner

Det er viktig å være vaksinert før turen til Øst-Afrika. Kontakt vaksineklinikk eller fastlege for mer informasjon om hvilke vaksiner som trengs i løpet av turen. Husk å være ute i god tid med vaksinasjonen og ta med deg vaksinasjonskortet på reisen. Hvis du begynner å føle deg uvel etter reisen, ikke nøl med å kontakte lege. Fortell legen din om turen til Afrika.

Gå til FHI for siste oppdatert liste over anbefalte vaksiner.

Reiseforsikring

Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Ta med deg forsikringsbevis på reisen. Vi ber deg om å kontakte forsikringsselskapet ditt og konsultere dem før avreise for å sjekke om du har tilstrekkelig reiseforsikring for turen.

Medisin og helsehjelp

Deler av reisen tilbringes i bushen, noe som betyr at det kan være vanskelig å løse spesielle behov raskt og enkelt under reisen. Det kan handle om kosthold eller medisiner, så det er veldig viktig at vi får beskjed om eventuelle spesielle behov ved bestilling av safariprogram slik at vi kan tilpasse programmet eller komme med spesielle direktiver. Alle reisende er ansvarlige for å ta med medisinen de trenger. Det er lurt å ta med sitt eget lille "medisin-kit" til forebyggende formål; hodepinetabletter, håndsprit, plaster, medisiner mot magesykdom osv. I mange av landsbyene som passeres i løpet av turen finnes det små apotek, men det kan ikke garanteres at medisinene du leter etter er tilgjengelige. Lokalsykehus og lokalt helsevesen holder en relativt lav standard, i de store byene er det muligheter for gode sykehus. 

Bagasje og vekt

Pakkelisten vår kan forhåpentligvis være nyttig når du pakker til turen. Pakk gjerne i bag eller sekk da det er begrenset bagasjeplass i safaribilene og på safarifly.

Flyvninger tur/retur Norge
De fleste flyselskap som vi benytter til Afrika tilbyr deg å ta med 23 kg x 2 kolli + 8-12 kg i håndbagasje.

Innenriksflyvninger
Bagasjevekt på innenriksfly varierer fra 15 kg - 23 kg. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi. 

Innførsel til Norge

Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

Tips

Tips er en del av kulturen i Rwanda. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb.

Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort. De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet.

- Gorilla/sjimpanseguide: fra 20 US$ per person
- Safariguide: 10 - 15 US$ per person per dag
- Overnattingssteder: 5 US$ per person per dag

Sikkerhet

Rwanda regnes som et av Afrikas tryggeste land. Det er imidlertid et fattig land og noe kriminalitet forekommer i Kigali og resten av landet. Småtyverier, innbrudd og lommetyverier forekommer og har økt de siste årene. Veskenapping fra motorsykkeltaxier forekommer. Dette og lommetyveri er mest vanlig i områder hvor det er mye utlendinger.

På safari er det viktig å gi beskjed til en vakt hvis dere ønsker å forlate teltet eller lodgen. Det kan være ville dyr i nærheten.

Les mer om sikkerhetssituasjonen i Rwanda her.

Merk at alle UDs reiseråd er tilpasset de som reiser uten arrangør. Når du reiser med oss ​​sørger vi for å planlegge reisen på tryggest mulig måte og vi arrangerer ikke turer til områder som Utenriksdepartementet fraråder eller som vi selv ikke anser som trygge.

Språk

De offisielle språkene i Rwandas er engelsk, swahili, fransk og kinjarwanda.

Tidsforskjell

Rwanda ligger en time foran Norge sommertid, og to timer foran vintertid.

Valuta

Valutaen i Rwanda er Rwandisk Franc (RWF), det er ofte mer fordelaktig å betale i lokal valuta enn å betale i USD. Rwandisk Franc kan dere ta ut i minibank på flyplassen. Det går fint å betale med amerikanske dollar på reisen. Ta gjerne med små sedler som 1, 5, 10 USD, disse er greie å bruke til tips.Det er mulig å betale med kort (da legges det ofte på et gebyr på 5%) på de fleste hoteller / lodger & camper, men dette kan variere avhengig av dekning, så det er viktig å ha tilgang til nok kontanter.

Elektronikk

Ute i villmarken er det mange lodger og camper som ikke er koblet til det vanlige strømnettet, i stedet bruker de generatorer eller solceller. Generatorene brukes ofte bare noen timer i løpet av dagen, noe som betyr at det kan være begrenset tid til å lade mobiler og kameraer. De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen. Flere av våre biler har stikkontakt og lademuligheter mens man er ute og kjører, men ta gjerne med en god power bank.

Ujordede stikkontakter i Rwanda er av type C og fungerer med standard norske ujordede kontakter (såkalt Europlug). Hvis du tar med jordede kontakter (f.eks. til PC), trenger du en adapter for å koble disse til Rwandas strømuttak.

Ønsker du å bruke mobilen din i Rwanda, bør du sjekke med mobiloperatøren hvilke priser som gjelder. Ofte kan det være billigere å kjøpe e-sim fra Airalo eller lignende. Mobildekningen er god, men det kan være enkelte ”lommer” uten dekning.

De fleste overnattingssteder har wifi tilgjengelig i fellesområdene.

Pass & Visum

Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Kontroller passet før utreise, og sjekk at det ikke har skader. Det kan være fornuftig å ha en kopi av passet med på reisen.

Gulfebersertifikat kreves ved innreise til Rwanda. Uten dette vil det kunne kreves at man tar gulfebervaksinen når man ankommer Rwanda. Det tilrådes sterkt at man ankommer landet med gyldig attest heller enn å ta vaksinen ved ankomst.

Norske borgere har visumplikt ved innreise til Rwanda. Visum fås kjøpt på flyplassen i Kigali uten forhåndssøknad. Det er mulig å søke om e-visa på forhånd på https://www.migration.gov.rw/visa. Det er også mulig å kjøpe felles e-visum for Rwanda, Uganda og Kenya (East African Tourist Visa).

Bekledning

Når man er på safari er det godt å ha behagelige klær. Det er viktig å ikke kle seg i skrikende farger, men å velge klær som går mer i ett med naturen. Det er ofte litt kjølig tidlig på morgenen, da kan det være greit med lange ermer og lange bukser, mens dagene vanligvis er varme, da er det viktig å tenke på å beskytte seg mot solen.

Ingen spesiell kleskode gjelder på safarilodger.

Klima

Rwanda har et herlig, tropisk klima. April og mai kalles ofte "den store regntiden", i løpet av disse månedene kan det regne i flere dager på rad. November kalles vanligvis "den lille regntiden", da handler det vanligvis om kortere skurer på ettermiddag og kveldstid. I løpet av disse månedene er det vanligvis få turister, parkene er grønne og frodige og det er mulig å få gode priser på hoteller og lodger. De tørreste månedene i Rwanda er juni til august, og desember til februar. Kvelder og morgener kan være litt kjølige, så vi anbefaler å ha med litt varme klær.

Gorillatrekking i Rwanda

På gorillasafari er det visse regler som er viktige å følge når vi besøker dyrene i deres naturlige miljø. Hvis du er forkjølet skal du ikke delta på gorillasafari. Det er ikke tillatt å gå nærmere gorillaene enn 5 meter. Unngå øyekontakt med dyrene da dette kan oppleves som truende. Det er ikke tillatt å bruke kamera med blits da dette kan irritere dyrene. Du får tilbringe 1 time med gorillaflokken. Det er heller ikke tillatt å mate dyrene eller legge igjen matrester.

Plast

Det er forbud mot plastposer i Rwanda. Unngå å ha plastposer i bagasjen ved ankomst til landet. Zip lock-poser til væske i håndbagasjen tolereres, da det er forventet at turister også bruker de til hjemreisen.

Norsk Ambassade

Ansvarlig ambassade for Rwanda er Den Norske Ambassade i Uganda. 

Adresse:
Plot 18B, Akii-Bua Road
Kampala, Uganda

Postadresse: P.O. Box 22770
Kampala, Uganda

Telefon: +256 (0) 312 246 000
eller +47 23 95 30 00

E-post: emb.kampala@mfa.no
Hjemmeside: https://www.norway.no/en/uganda/for-nordmenn/om-ambassaden/

For generelle henvendelser, vennligst send e-post til emb.kampala@mfa.no.

Hvis en ønsker avtale for konsulær bistand, vennligst send e-post til consular.kampala@mfa.no

Utenfor ambassadens åpningstid kan publikum kontakte UDs døgnoperative senter på tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no

Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres app eller hjemmesider. Last ned appen «Reiseklar», hvor Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app, eller registrer reisen på www.reiseregistrering.no. Dette vil gjøre det enklere for utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

 • Privat guide - engelsktalende
 • Privat safarikjøretøy - kun for dere
 • Overnattingssted som beskrevet i program
 • Måltider som beskrevet i program
 • Besøkt på Kigali Genocide Memorial
 • ​Safari i Akagera National Park
 • Gorillatrekking i Volcanoes National Park
 • Sjimpansjetrekking
 • Kanotur på Lake Kivu
 • Alle parkavgifter
 • All transfer i programmet


PRISEN INKLUDERER IKKE:

 • Flybilletter tur/retur Norge
 • Tips til safariguide/sjåfør, 10 - 15 USD per dag, fra hver av dere
 • Visum ved innreise til Rwanda

Det lille ekstra

Liker du å unne deg det lille ekstra? Nedenfor lister vi noen oppgraderingsforslag til de ulike overnattingsstedene samt aktiviteter som kan gi en flott reise noen ekstra minneverdige opplevelser. Dette er selvfølgelig bare et lite utvalg, og vi kommer gjerne med flere forslag.

Oppgradering av overnattingssted

Det har tatt oss mange år å finne de absolutt beste overnattingsstedene på våre destinasjoner. Slapp av ved bassenget på et eventyrlig resort, eller få ditt livs villmarksopplevelse i luksustelt midt på savannen. På våre turer våkner du på din beste side uansett! For deg som vil ha det lille ekstra finner du noen forslag nedenfor. Gi oss gjerne beskjed i bestillingsforespørselen hvis du har spesielle ønsker eller er interessert i en oppgradering.

Mantis Akagera Game Lodge
Les mer >
Ruzizi Tented Lodge
Les mer >
Sambora Kinigi Lodge
Les mer >

Legg til aktiviteter

Å reise til Afrika er en magisk opplevelse som gir minner for livet. Det er mulig å forgylle dagene med noe ekstra minneverdig for de som ønsker det. Nedenfor har vi listet opp de mest populære aktivitetene på reisemålet ditt. Vi hjelper gjerne til med å foreslå aktiviteter som kan passe for dere.

Lokale markeder

Oppdag de fargerike og livlige lokale markedene i byen. Det er virkelig en kul opplevelse, og her får du mulighet til å kjøpe tradisjonelt håndverk og produkter.

Sjimpansetrekking i Rwanda

Utforsk Nyungwe-skogen og opplev et spennende møte med sjimpanser og andre primater under en guidet tur i parken.

Teplantasje

Lær om hvordan te dyrkes, plukkes og tradisjonelt behandles. Du lærer også hvordan 'svart', 'grønn' og 'hvit', te produseres. Smak på den deilige teen på slutten av turen mens du ser ut over det flotte landskapet.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta en titt på alternativene for denne turen eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.