Start din reise Mine sider

Storby, bush & beach    

Bli med på en reise som har alt; dere starter eventyret i verdensmetropolen Cape Town, som byr på nydelig landskap, vakre strender, samt mat og vin av høyeste kvalitet.

Dere reiser videre til Nkomazi Private Game Reserve, som byr på fantastiske safariopplevelser. Dere avslutter reisen med magiske dager på paradisøya Mauritius.

Opplevelser

Cape Town, Kapp det gode Håp, Boulders Beach, Safari og Mauritius

Steder

Cape Town, Nkomazi Private Game Reserve, Mauritius

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

Sør-Afrika, kontinentets mest populære reisemål passer for deg som drømmer om å oppleve fantastisk safari, vakkert landskap, samt mat og drikke av høy internasjonal standard. Paradisøya Mauritius byr på fantastiske strender, et rikt korallrev og et mangfold av aktiviteter.

Temperatur

I Cape Town er det vanligvis rundt 25 - 30 grader, mens det i Krugerområdet varierer fra 20 på vinteren til over 30 grader på sommeren. Mauritius byr på tropisk klima hele året, der gjennomsnittstemperaturene de fleste månedene ligger på rundt 28 grader.

Nedbør

I Cape Town faller det meste av regnet vanligvis i april og mai. I Kruger regner det mindre enn i resten av landet, med mest nedbør på sommeren. Sommermånedene på Mauritius, fra desember til mars, har mest nedbør, men det er vanligvis tropisk regn som deretter går over til solskinn.

Dag 1

Avreise

I dag flyr dere fra ønsket flyplass. La eventyret begynne!

Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel dersom dere ønsker at Safarireiser skal være ansvarlige for flybilletter.

Dag 2

Ankomst Cape Town

Velkommen til 'The Mother City,' - en av våre favorittbyer! Vel fremme i Cape Town blir dere møtt av vår lokale representant som kjører dere til hotellet.

Det er mye å oppleve i Cape Town området. Sentrum av Cape Town: V&A Waterfront, De fargerike gatene i Bo Kaap, Green Square Market og å nyte solnedgangen over Cape Town fra Table Mountain. Middag på en av de mange sjømatrestaurantene ved Waterfront er absolutt å anbefale.

Overnatting
The Portswood >
Oppgraderinger
Se mulige tillegg >
Dag 3

Kapp det gode Håp

Heldagsutflukt til Kapp det Gode Håp er et must for alle som besøker Cape Town. Det blir en naturskjønn kjøretur langs Atlanterhavet, med en utrolig vakker kystlinje med fjell, strender og koselige landsbyer. Dere får utforske Boulders Beach med pingviner og Camps Bay, Sør-Afrikas mest berømte strand.

Kapp det Gode Håp ligger i naturreservatet Cape of Good Hope, det var utenfor denne kysten at den nederlandske båten Den Flyvende Hollender gikk på grunn og forsvant i 1641, på vei hjem til Europa. Kaptein van Decken ville ikke godta forliset og sver­get på at han skulle seile rundt kappet, om det så ikke ble før dommedag. Myten sier at et mystisk skip har blitt sett her flere ganger på 1900-tallet. Lunsj kan dere kjøpe på restauranten ved Cape Point.

Overnatting
The Portswood >
Måltider

Frokost

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >
Dag 4-5

Dager i Cape Town

De kommende dagene har dere muligheten til å utforske en av verdens beste byer. Her møtes fjell og hav, noe som gir dramatisk utsikt uansett hvor dere befinner dere. For dere som er i byen for første gang, kan vi varmt anbefale en tur til ikoniske Table Mountain eller Lions Head. For de aktive kan vi anbefale å vandre opp, men ønsker man å nyte utsikten på en mer behagelig måte det mulighet for å ta taubanen opp til Table Mountain. Ta gjerne turen innom det fargerike Bo-Kaap-kvartalet eller Robben Island hvor Nelson Mandela satt fengslet i mange år. Dessuten kan vi varmt anbefale å kjøre Chapmans Peak Drive ved solnedgang, en av de vakreste bilveiene i verden.

Cape Town byr, i tillegg til sin naturskjønnhet og vakre strender, på fantastiske turstier, rik kultur og historie, samt mat og drikke av høyeste kvalitet. Her er det virkelig noe for alle, og vi hjelper gjerne med å gi tips om aktiviteter og restauranter basert på deres interesser og ønsker.

Overnatting
The Portswood >
Måltider

Frokost

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >
Dag 6

Til Krugerområdet

Etter en tidlig frokost er det på tide å reise videre. Dere blir hentet og kjørte til flyplassen i Cape Town, hvor dere sjekker inn på flyet til Johannesburg. Ved ankomst til Johannesburg henter dere leiebilen og setter kursen mot safarilodgen som ligger like sør for Kruger National Park.

Dere ankommer lodgen rett før lunsj, og på ettermiddagen venter den første safarien! Når solnedgangen nærmer seg, tar guiden dere med til et utsiktspunkt for en "sundowner". Få ting er så avslappende og spektakulært som en solnedgang over den afrikanske villmarken.

Måltider

Frokost, lunsj & middag

Dag 7-8

Safari i Nkomazi

De nærmeste dagene venter fantastiske safariopplevelser i Nkomazi Game Reserve - det er stor mulighet for å se de fleste av dyrene i "The Big Five". Tidlig om morgenen drar dere ut med guiden for å søke etter ville dyr. Etterpå venter en herlig frokost. Midt på dagen er det tid for avslapning ved bassenget, eller å bli med på noen av aktivitetene som lodgen tilbyr; spa-behandlinger, pikniklunsjer, fugletitting og fiske. På ettermiddagen venter nye spennende safariopplevelser. Ettermiddagssafarien avsluttes med en drink i solnedgangen før dere drar tilbake til lodgen for middag.

Måltider

Frokost, lunsj & middag

Dag 9

Til Johannesburg

Etter en siste morgensafari og en god frokost på lodgen, kjører dere tilbake til Johannesburg. Her leverer dere tilbake leiebilen før dere sjekker inn på flyplasshotellet og har en rolig kveld før morgenflyet neste dag.

Måltider

Frokost & middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >
Dag 10

Fly til Mauritius

Etter en god frokost på hotellet rusler dere bort til terminalen og sjekker inn på flyet til Mauritius. Vel fremme på Mauritus står sjåføren deres klar og kjører dere til valgt hotell.

Måltider

Frokost

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >
Dag 11-15

Mauritius

Dere slapper av på hotellet og på stranden, og blir med på alle de spennende utfluktene på Mauritius har å tilby.

På luksuriøse Mauritius er det høy kvalitet på mat, utflukter og hotell. Her finner du også høye fjell, tropiske fossefall, fantastiske snorkle- og dykkemuligheter i krystallklart vann, og selvfølgelig kritthvite strender i verdensklasse.

Før den europeiske oppdagelsen på 1500-tallet var øya ubebodd. Øya har vært kjent av araberne siden 900-tallet, portugiserne kom som første europeere til øya i 1505. Nederlenderne koloniserte øya i 1638, og de kalte opp øya etter prins Maurits av Nassau. Nederlenderne dro fra øya noen tiår senere. På 1700-tallet var øya under fransk kontroll. Etter Mauritius-offensiven ble øya britisk i 1810, og britene beholdt kontrollen fram til uavhengigheten i 1968. Mauritius har siden uavhengigheten vært et stabilt demokrati, og er i dag blant Afrikas rikeste land.

"Tanken slår en at Mauritius ble skapt først; deretter ble himmelriket skapt som en kopi av Mauritius" –  Mark Twain

Måltider

Frokost

Dag 16

Hjemreise

Afrikaeventyret er slutt for denne gang og dere tar farvel til landet som har gitt dere unike opplevelser og minner for livet.

I god tid før flyavgang blir dere hentet på hotellet og kjørte til flyplassen, hvor dere sjekker inn på flyet hjem til Norge. 

Måltider

Frokost

Dag 17

Ankomst Norge

Dere ankommer Norge med mange gode minner.

Takk for turen og velkommen tilbake til oss!

Reisevilkår

Topp Afrika AS sine reisevilkår ligger til grunn for avtalen dere gjør med Safarireiser.no når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

Reisegarantifondet
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikrer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs. Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

Flybilletter

De fleste av våre reiser inkluderer ikke flybilletter tur/retur Norge. Unntaket er visse reiser på spesifikke datoer (julereiser, gruppeturer og så videre) hvor vi holder gruppebilletter. Dette betyr at du kan bestille flyreisen selv om du vil. Når vi bestiller flybilletter, får dere først en reservasjon for flyreisen der dere kan se reiseruten. Dere er ansvarlige for å sjekke at alle navn er stavet i likt som i passene deres. Vi bruker elektroniske flybilletter som dere skriver ut selv, eller laster ned flyselskapets app og legger inn reisen der.

Vaksiner

Det er viktig å være vaksinert før turen til Afrika. Kontakt vaksineklinikk eller fastlege for mer informasjon om hvilke vaksiner som trengs i løpet av turen. Husk å være ute i god tid med vaksinasjonen og ta med deg vaksinasjonskortet på reisen. Hvis du begynner å føle deg uvel etter reisen, ikke nøl med å kontakte lege. Fortell legen din om turen til Afrika.

Gå til FHI for siste oppdatert liste over anbefalte vaksiner.

Reiseforsikring

Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Ta med deg forsikringsbevis på reisen. Vi ber deg om å kontakte forsikringsselskapet ditt og konsultere dem før avreise for å sjekke om du har tilstrekkelig reiseforsikring for turen.

Medisin og helsehjelp

Det er lurt å ta med sitt eget lille "medisin-kit" til forebyggende formål; hodepinetabletter, håndsprit, plaster, medisiner mot magesykdom osv. Det kan ikke garanteres at medisinene du leter etter er tilgjengelige. Lokalsykehus og lokalt helsevesen holder en relativt lav standard, i de store byene er det muligheter for gode sykehus. 

Bagasje og vekt

Pakkelisten vår kan forhåpentligvis være nyttig når du pakker til turen. 

Flyvninger tur/retur Norge
De fleste flyselskap som vi benytter til Afrika tilbyr deg å ta med 23 kg x 2 kolli + 8-12 kg i håndbagasje.

Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi. 

Innførsel til Norge

Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no

Tips

Tips er en del av kulturen i Sør-Afrika og Mauritius. Tips er frivillig, men også forventet, og det er en måte å takke for god service og godt utført arbeid. Vi anbefaler at dere gir tips til deres guide/sjåfør siste dagen. På de fleste hoteller/lodger/camper finnes det en felles "tipsboks" hvor dere kan legge tips ved avreise. På større hotell og finere logger er det mulig å tipse med kort, men dette tar ofte litt lengre tid med tanke på å bli “gitt” til personalet. 

Dette er våre anbefalinger til tips i Sør-Afrika:

 • Safariguide 100-200ZAR per person per dag
 • Bosted 15-20ZAR per person per natt
 • Restauranter, bar, cafe: 10-20% av regningen
 • Om dere har leiebil og skal fylle drivstoff: 5-10ZAR til den eller de som hjelper dere
 • Guidede turer: 100ZAR per person
 • Taxi/uber: 10% av regningen

Sikkerhet

I Sør-Afrika bør dere være oppmerksomme og forsiktige i trafikken, etter mørkets frembrudd, og når dere håndterer penger eller verdigjenstander.

Når dere er på safari og bor ute i parkene, er det viktig å si ifra til en vakt hvis dere ønsker å forlate lodgen/teltet dere bor i. Ville dyr kan være i nærheten.

Kriminaliteten er generelt lav på Mauritius. Vi anbefaler likevel generell forsiktighet og å være oppmerksom på verdisaker.

Les mer om sikkerhetssituasjonen på Mauritius og i Sør-Afrika her.

Merk at alle UDs reiseråd er tilpasset de som reiser uten arrangør. Når du reiser med oss ​​sørger vi for å planlegge reisen på tryggest mulig måte og vi arrangerer ikke turer til områder som Utenriksdepartementet fraråder eller som vi selv ikke anser som trygge.

Språk

Sør-Afrikas offisielle språk er engelsk og afrikaans.

I Mauritius snakker de fleste innbyggerne både engelsk og fransk. Det er også innslag av andre orientalske språk.

Tidssone

I vinterhalvåret er Sør-Afrika en time foran Norge. På sommerhalvåret er det samme tidssone.

Tidsforskjellen mellom Mauritius og Norge er (norsk tid + 2 timer) om sommeren, og (norsk tid + 3 timer) når det er vintertid.

Valuta

Valutaen i Sør-Afrika er Rand (ZAR). Det er vanlig å betale og ta ut penger med kort i Sør-Afrika.

Valutaen på Mauritius er Rupee (MUR). Valuta i Mauritius er mauritisk rupee (MUR). Vanlige kort som American Express, Diners, MasterCard og Visa kan brukes i banker, minibanker, på hoteller, i restauranter og butikker. Man kan veksle til MUR på flyplassen.

Elektronikk og adapter

Adapter er nødvendig i Sør-Afrika, og de bruker en type M-plugg.

På Mauritius trenger dere ikke adapter.

Pass og visum

Ved reise til Sør-Afrika må passet være gyldig i minst 30 dager etter reisens siste dag. Det må også være minst én blank side i passet for eventuell stempel ved inn- og utreise. Sjekk passet før avreise for eventuelle skader. Sør-Afrika har ikke visumplikt for norske borgere.

Reisende med norsk pass kan bo på Mauritius i opptil 90 dager uten å søke om visum.

Klima

I våre vintermåneder (november-februar) er det sommermåneder i Sør-Afrika. I området rundt Cape Town opplever man da varme og solfylte dager, mens man i de nordlige delene av landet kan oppleve varme dager som kan følges av regnskurer. I våre sommermåneder er klimaet i Sør-Afrika kjøligere, det kan være kaldt og det kan være en del regnskurer. I de nordlige delene av landet er det tørt og solfylt om dagen, men det kan være frost om natten og snø kan forekomme.

Mauritius er den perfekte destinasjonen for sol- og strandelskere. Fra september til desember er temperaturen rundt 25-29 grader, og vanntemperaturen er rundt 24 grader. Dette er en av de beste tidene å besøke øya på. Fra januar til mai er det regntid på Mauritius, men været er fortsatt varmt og behagelig i løpet av disse månedene. I regnperioden er det også en liten risiko for tropisk orkan, som kan gi sterk vind og skybrudd. De fleste turisthoteller vil ha veletablerte sikkerhetsrutiner dersom sykloner inntreffer. Reisende oppfordres også til å følge med på gjeldende værmeldinger. Juni og juli er den kjøligste tiden på Mauritius.

Internasjonalt førerkort

Internasjonalt førerkort er påkrevd eller sterkt anbefalt i Sør-Afrika.

Konsulat på Mauritius

Ansvarlig norsk ambassade for Mauritius er ambassaden i Maputo. Norge er representert ved et honorært konsulat i Riche Terre.

I krise og nødsituasjon kan publikum kontakte ambassaden i Maputo på emb.maputo@mfa.no eller +258 21 48 01 00. Utenfor ambassadens åpningstid kan publikum kontakte UDs døgnoperative senter. Tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no

Norsk ambassade i Sør-Afrika

Den norske ambassaden i Pretoria representerer Norge i Sør-Afrika, Zimbabwe, Namibia, Botswana, Madagaskar og Lesotho.

Ambassadens hjemmeside: https://www.norway.no/en/south-africa/for-nordmenn/om-ambassaden/

Nasjonalt nødnummer: 112 (fra mobiltelefon) og gjelder alle typer nødsituasjoner. Ambulanse: Netcare (privat, anbefales) 082 911/010 209 8387 eller 10117 (offentlig). Politi: 10111

I krise og nødsituasjon kan ambassaden i Pretoria kontaktes på tlf: +27 12 364 3700.

Utenom konsulatets og ambassadens arbeidstid kan reisende kontakte - UDs døgnoperative senter på tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no.

Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres app eller hjemmesider. Last ned appen «Reiseklar», hvor Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app, eller registrer reisen på www.reiseregistrering.no. Dette vil gjøre det enklere for utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner. 

 • Heldagsutflukt til Kapp det Gode Håp med guide
 • Besøke pingviner på Boulders Beach
 • Flybillett Cape Town - Johannesburg
 • Leiebil fra Johannesburg
 • Safari i Nkomazi Game Reserve
 • Åpen safaribil med engelsktalende guide
 • Overnatting som beskrevet i program
 • Måltider som beskrevet i program
 • Alle parkavgifter
 • Flybillett Johannesburg - Maurititius
 • 6 netter på strandhotell
 • All transfer i programmet


PRISEN INKLUDERER IKKE:

 • Flybilletter tur/retur Norge
 • Tips til safariguide/sjåfør, 10 - 15 USD per dag, fra hver av dere
 • Dokumentavgift på leiebil, trekkes direkte fra kunde

Det lille ekstra

Liker du å unne deg det lille ekstra? Nedenfor lister vi noen oppgraderingsforslag til de ulike overnattingsstedene samt aktiviteter som kan gi en flott reise noen ekstra minneverdige opplevelser. Dette er selvfølgelig bare et lite utvalg, og vi kommer gjerne med flere forslag.

Oppgradering av overnattingssted

Det har tatt oss mange år å finne de absolutt beste overnattingsstedene på våre destinasjoner. Slapp av ved bassenget på et eventyrlig resort, eller få ditt livs villmarksopplevelse i luksustelt midt på savannen. På våre turer våkner du på din beste side uansett! For deg som vil ha det lille ekstra finner du noen forslag nedenfor. Gi oss gjerne beskjed i bestillingsforespørselen hvis du har spesielle ønsker eller er interessert i en oppgradering.

The Clarendon Fresnaye
Les mer >
Winchester Boutique Hotel
Les mer >
Ravenala Attitude
Les mer >

Legg til aktiviteter

Å reise til Afrika er en magisk opplevelse som gir minner for livet. Det er mulig å forgylle dagene med noe ekstra minneverdig for de som ønsker det. Nedenfor har vi listet opp de mest populære aktivitetene på reisemålet ditt. Vi hjelper gjerne til med å foreslå aktiviteter som kan passe for dere.

Table Mountain

Et besøk på Table Mountain er obligatorisk når man er i Cape Town. Fjellets høyeste punkt er Maclear's Beacon som strekker seg 1086 meter over havet. Toppen av fjellet danner et 3 km langt platå. Dere velger selv om dere vil gå opp, eller å ta taubanen. Table Mountain, som er erklært som et av de verdens syv underverker, tilbyr panoramautsikt over Mother City, Atlanterhavet og Robben Island.

Bo-Kaap

Bo-Kaap er et av Cape Towns mest kjente nabolag, og har en rik og mulitikulturell historie. Her er det så mye å se, smake og utforske! Opprinnelig var husene malt i hvitt og leid ut til slaver. Når slavene fikk sin frihet og kunne kjøpe sitt eget hus, ble husene malte i fargerike nyanser.

The Walk to Freedom Tour

The Walk to Freedom Tour gir oss innsikt i Sør-Afrikas historie og spesielt den rike kulturhistorien til Cape Town. Du besøker Bo-Kaap Museum, Slave Lodge og District Six Museum, og tar ferge over bukta til Robben Island for en guidet omvisning.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta en titt på alternativene for denne turen eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.