Start din reise Mine sider

Det beste av to verdener

Safari i Masai Mara kombinert med strandferie på uforglemmelige Seychellene. Safari i Kenya byr kanskje på noen av de vakreste opplevelsene man kan tenke seg, og kun få timers flytur østover ligger vakre Seychellene. 

Opplevelser

Big Five Safari, Vakkert landskap, Sol og bad, Møter med lokalbefolkning, Aktiv safari til fots og i båt

Steder

Lake Naivasha, Masai Mara, Seychellene

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

Seychellene byr på fantastiske strender, dramatiske utsikter og spennende eventyr både på land og til sjøs, mens Kenya er en fantastisk destinasjon som tilbyr fantastiske strender, rike kulturer og spennende villmarksopplevelser. Seychellene er kjent for sine kritthvite sandstrender, mens Kenya tilbyr safari i verdensklasse og imponerende naturreservater. Begge stedene er perfekte for en minneverdig reise.

Temperatur

Seychellene tilbyr varmt klima hele året med temperaturer som ofte overstiger 30°C. Kenya har variert klima, varmt i kystområdet og kjøligere i høylandet.

Nedbør

Seychellene er en helårsdestinasjon, men regnskurer forekommer. I Kenya varierer nedbørsmengden avhengig av regionen, med regnperioder fra april til juni og oktober til desember.

I dag flyr dere fra ønsket flyplass. La eventyret begynne!

Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel dersom dere ønsker at Safarireiser skal være ansvarlige for flybilletter.

Dere kjører direkte fra flyplassen til herlige Lake Naivasha, og starter oppholdet i Afrika med en forfriskende båttur på innsjøen blant flodhester og pelikaner og vandresafari på Crescent Island. Dere bor på vakre Lake Naivasha Sopa Lodge hvor giraffer og sebraer gresser i hagen.

Andre populære aktiviteter i Naivasha er sykkelsafari, rideturer og fjelltur til vulkanen Longonot.

Måltider

Lunsj og middag

Etter frokost på lodgen fortsetter reisen til Masai Mara Game Reserve. Gjennom spennende landskap og små landsbyer går ferden mot verdenskjente Masai Mara. Ved ankomst blir dere servert forfriskninger og lunsj av det nomadiske kvegfolket masaiene.

I løpet av ettermiddagen drar dere ut på safari. Masai Mara er kjent for sitt rike dyreliv og sin store bestand av løver. 

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Dere spiser frokost før dere forlater campen for å tilbringe hele dagen i Masai Mara Game Reserve. Dere spiser pikniklunsj ute på savannen. Sammen med deres guide jakter dere på de ville dyrene, og da særlig på "The Big 5" som er elefant, løve, bøffel, leopard og neshorn.

Masai Mara byr på store safariopplevelser hele året, men er spesielt bra fra siste del av juli til september. Da foregår det et fantastisk skue når gnu og sebra vandrer fra Serengeti i sør til Masai Mara i nord. Dette fenomenet blir ofte omtalt som The Great Migration. The Great Migration er verdens største dyrevandring med ca. 1.5 millioner gnu og 500.000 sebra. Masai Mara har den største tettheten av pattedyr i verden når migrasjonen besøker slettene.

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

I det solen stiger over savannen er dere på plass i safaribilen. Morgensafarien varer i 2,5 - 3 timer før dere returnerer til campen for frokost. I løpet av formiddagen kan dere besøke en Masailandsby, dra på en bushwalk eller bare slappe av på campen.

Lunsjen nytes på campen før dere igjen kl. 15:00 kjører ut på ettermiddagsafari. Når det begynner å bli kjølig på ettermiddagen kommer dyrene frem og trekker mot vannhullene.

Som gjest hos Safarireiser har dere privat safaribil og privat engelsktalende guide som står til deres disposisjon under hele safarien og dere kan i samarbeid med sjåføren gjøre om på programmet under safarien deres.

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Etter frokost pakker dere i bilen og starter reisen tilbake til Nairobi, hvor dere nyter en avslappende kveld på hotellet.

Måltider

Frokost

Fra Kenya skal dere i dag fly til vakre Seychellene. Flytiden fra Nairobi til Seychellene er 3 timer og 15 minutter. Vel fremme på Seychellene står sjåføren deres klar og kjører dere til valgt hotell.

Overnatting
Carana Beach >
Måltider

Frokost og middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Dere slapper av på hotellet og på stranden, og blir med på alle de spennende utfluktene på Seychellene har å tilby.

Seychellene består av over 100 øyer. De mest kjente er Mahe, Praslin og La Digue. Ønsker dere å kombinere oppholdet med overnatting på flere av disse kan vi tilrettelegge for det.

Kvalitet og service er rendyrket på Seychellene, ikke bare som begrep men i praksis. Kjøkken av ypperste klasse fra alle verdenshjørner, der arabiske, afrikanske, kreolske, kinesiske og indiske kulturer har smeltet sammen - det må bli bra. Selvfølgelig spiser du sjømat her! Her er det ingen begrensninger på hva man kan delta på. Sjøaktiviteter som seiling, dykking, snorkling, vannski, windsurfing, padling og havfiske etter de virkelig store og raske fiskene. Korallrevene som omkranser hele øya med hundrevis av fiskearter med en fargeprakt og skjønnhet, at en kan lure på hva som er vitsen med denne overdådige skjønnheten. Ikke glem å nyt, og slappe av etter anstrengende dager på safari.

Sjøfarere fra Oseania og arabiske handelsmenn kan ha vært de første menneskene som oppdaget øygruppen. Men den aller første vi med sikkerhet vet om, er den portugisiske Vasco da Gama, som kom dit i 1502. Av ham fikk øygruppen sitt første offisielle navn, «Admiralens Øyer». Engelskmennene kom til øyene i 1609. Øygruppen var ennå ubebodd, og ingen hevdet suverenitet over den.

Etter hvert ble Seychellene et viktig stoppepunkt for reisende mellom Afrika og Asia. Øyene ble tatt over av pirater som styrte dem til 1756. Pirater er derfor de første som bosatte seg på øygruppen. I 1756 ble øyene tatt av franskmenn og fikk sitt nåværende navn, Seychellene, etter den daværende franske finansministeren Jean Moreau de Séchelles. Etter dette har øygruppen vært en brikke i de globale krigene, fram til den ble en selvstendig nasjon i 1976.

Overnatting
Carana Beach >
Måltider

Frokost og middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Afrikaeventyret er slutt for denne gang og dere tar farvel til landet som har gitt dere unike opplevelser og minner for livet.

I god tid før flyavgang blir dere hentet på hotellet og kjørte til flyplassen, hvor dere sjekker inn på flyet hjem til Norge. 

Måltider

Frokost

Dere ankommer Norge med mange gode minner.

Takk for turen og velkommen tilbake til oss!

Reisevilkår

Topp Afrika AS sine reisevilkår ligger til grunn for avtalen dere gjør med Safarireiser.no når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

Reisegarantifondet
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikrer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs. Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

Flybilletter

De fleste av våre reiser inkluderer ikke flybilletter tur/retur Norge. Unntaket er visse reiser på spesifikke datoer (julereiser, gruppeturer og så videre) hvor vi holder gruppebilletter. Dette betyr at du kan bestille flyreisen selv om du vil. Når vi bestiller flybilletter, får dere først en reservasjon for flyreisen der dere kan se reiseruten. Dere er ansvarlige for å sjekke at alle navn er stavet i likt som i passene deres. Vi bruker elektroniske flybilletter som dere skriver ut selv, eller laster ned flyselskapets app og legger inn reisen der.

Vaksiner

Det er viktig å være vaksinert før turen til Øst-Afrika. Kontakt vaksineklinikk eller fastlege for mer informasjon om hvilke vaksiner som trengs i løpet av turen. Husk å være ute i god tid med vaksinasjonen og ta med deg vaksinasjonskortet på reisen. Hvis du begynner å føle deg uvel etter reisen, ikke nøl med å kontakte lege. Fortell legen din om turen til Afrika.

Gå til FHI for siste oppdatert liste over anbefalte vaksiner.

Reiseforsikring

Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Ta med deg forsikringsbevis på reisen. Vi ber deg om å kontakte forsikringsselskapet ditt og konsultere dem før avreise for å sjekke om du har tilstrekkelig reiseforsikring for turen.

Medisin og helsehjelp

Deler av reisen tilbringes i bushen, noe som betyr at det kan være vanskelig å løse spesielle behov raskt og enkelt under reisen. Det kan handle om kosthold eller medisiner, så det er veldig viktig at vi får beskjed om eventuelle spesielle behov ved bestilling av safariprogram slik at vi kan tilpasse programmet eller komme med spesielle direktiver. Alle reisende er ansvarlige for å ta med medisinen de trenger. Det er lurt å ta med sitt eget lille "medisin-kit" til forebyggende formål; hodepinetabletter, håndsprit, plaster, medisiner mot magesykdom osv. I mange av landsbyene som passeres i løpet av turen finnes det små apotek, men det kan ikke garanteres at medisinene du leter etter er tilgjengelige. Lokalsykehus og lokalt helsevesen holder en relativt lav standard, i de store byene er det muligheter for gode sykehus. 

Bagasje og vekt

Vår pakkeliste kan forhåpentligvis være til hjelp når dere pakker for reisen deres. Husk å sjekke hvor mye bagasje dere kan ta med på flyreisen. Vekten varierer avhengig av hvilket selskap dere flyr med. Hvis dere flyr innenriks under reisen deres, ber vi dere om å være ekstra oppmerksomme, da det ofte gjelder spesielle regler for innenriksfly. For eksempel: 15 kg per person inkludert håndbagasje. Ved spørsmål eller uklarheter angående bagasje ber vi dere kontakte oss.

Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi. 

Innførsel til Norge

Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no

Tips

Tips er en del av kulturen i Kenya og Seychellene. Det er frivillig, men også forventet, og en måte å takke for god service og godt utført arbeid. Vi anbefaler at du gir tips til guiden din siste dagen når han kjører dere til flyplassen. De fleste hoteller/lodger/camper har en felles "tipsboks" der du kan legge igjen drikkepenger ved avreise. I Kenya:

 • Safariguide, 10-15 USD per person per dag
 • Overnatting i Kenya, 1-5 USD per natt
 • Overnatting på Seychellene, 3-5 USD per natt

Sikkerhet

Når du er i byer i Kenya som Nairobi eller Mombasa, anbefaler vi generell forsiktighet og å være årvåken. Unngå å gå rundt på gatene om natten. Hvis du trenger en taxi, kan du bestille det gjennom oss eller via hotellet. Unngå å ta en taxi fra gaten.

Når du er på safari og bor i parkene, er det viktig å informere en vakt hvis du forlater lodgen/teltet du bor i, da ville dyr kan være i nærheten.

Kriminaliteten er generelt lav på Seychellene. Vi anbefaler likevel generell forsiktighet og å holde øye med verdisakene dine.

Vær oppmerksom på at alle UDs reiseråd er tilpasset for de som reiser uten arrangør. Når du reiser med oss, sørger vi for å planlegge reisen på en tryggest mulig måte, og vi arrangerer ikke turer til områder som UD fraråder eller som vi selv anser som utrygge.

Språk Kenyas nasjonalspråk er engelsk og swahili. De offisielle språkene på Seychellene er fransk, engelsk og seychellisk kreolsk.

Tidsforskjell

Kenya er en time foran Norge når vi har sommertid, og to timer foran når vi har vintertid. Seychellene ligger 3 timer foran Norge (+4 GMT).

Valuta

Valutaen i Kenya er kenyansk shilling (KSH), og det er ofte mer fordelaktig å betale med lokal valuta enn med USD. Du kan enkelt ta ut kenyanske shilling fra minibanken på flyplassen, i Nairobi eller andre byer. Det er også mulig å betale med USD under hele reisen. Sørg for å ha mindre sedler (1-5 dollar sedler), da de er mest praktiske. Vanligvis kan du betale med kort på de fleste hoteller/lodger og campinger, men dette kan variere avhengig av dekning, så det er viktig å ha tilgang til tilstrekkelig med kontanter. Valutaen på Seychellene er seychellisk rupie (SCR) og kan veksles på stedet. Turister oppfordres ofte til å betale med utenlandsk valuta, for eksempel USD, på hoteller og utflukter. Kortbetaling fungerer også bra i mange tilfeller.

Elektronikk og adapter i de fleste lodger og teltcamper i villmarken er ikke tilkoblet til det vanlige strømnettet. I stedet brukes generatorer, og disse brukes vanligvis bare i noen få timer om dagen. Dette betyr at det kan være begrenset mulighet til å lade batterier til kamera og datamaskin. Hvis du har spesielle krav til utstyret ditt, ber vi deg gi beskjed når du sender inn reiseforespørselen, slik at vi kan tilpasse safariprogrammet ditt etter dine ønsker. Mange små teltcamper har solcellestrøm, selv om det ikke er 220–240 V i teltet, er det vanligvis mulighet til å lade elektronisk utstyr i resepsjonen. Når du bor i nærheten av byer, har hotellene og lodgene strøm hele døgnet, men strømbrudd er ganske vanlige.

Et adapter er nødvendig for Kenya og Seychellene, og begge bruker en type G-kontakt, samme som i Storbritannia.

Pass og Visum

Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Kontroller passet før avreise, og sjekk at det ikke har skader. Det kan være fornuftig å ha en kopi av passet med på reisen.

Det er ikke visumplikt for norge borgere, men man må fylle ut et innreiseskjema før ankomst.

Man må søke om elektronisk visum til Kenya før avreise här. Pris er USD 50 pluss en serviceavgift på USD 1. Etter registreringen tar det omtrent 7 dager før visumet utstedes. Det elektroniske visumet skrives ut og tas med på reisen.

Klima

Kenya har et tropisk og herlig klima. Langs kysten er det høy luftfuktighet, mens det ofte er kjølige kvelder på høylandet. April og mai kalles ofte "den store regntiden", og det kan regne i flere dager på rad i disse månedene. November kalles ofte "den lille regntiden", og det er vanligvis korte regnskurer om ettermiddagen og kvelden. I disse månedene er det vanligvis få turister, parkene er grønne og frodige, og det er mulig å få gode priser på hoteller og lodger.

Seychellene har et tropisk klima med en temperatur på rundt 24-32 grader og 7-8 soltimer per dag. Det er ingen spesifikk tørr- eller regntid, da nedbør kan forekomme gjennom hele året. Været kan oppsummeres som varmt med innslag av vind fra Indiahavet og korte, intense regnskurer.

Reise fra Kenya til Seychellene: Ved reise fra Kenya til Seychellene kreves det gulfeber-vaksinering, og du må vise vaksinasjonsbeviset ditt.

Bekledning

Når man er på safari er det godt å ha behagelige klær. Det er viktig å ikke kle seg i skrikende farger, men å velge klær som går mer i ett med naturen. Det er ofte litt kjølig tidlig på morgenen, da kan det være greit med lange ermer og lange bukser, mens dagene vanligvis er varme, da er det viktig å tenke på å beskytte seg mot solen.

Ingen spesiell kleskode gjelder på safarilodger.

Plast

Det er forbud mot plastposer i Kenya. Unngå å ha plastposer i bagasjen ved ankomst til landet. Zip lock-poser til væske i håndbagasjen tolereres, da det er forventet at turister også bruker de til hjemreisen. Søppelhåndtering er et stort problem, så vær gjerne bevisst på å ikke bruke så mye engangsutstyr.

Ambassade

Den norske ambassaden i Kenya ligger i landets hovedstad, Nairobi.
Hjemmeside: https://www.norway.no/en/kenya/

Telefon:
Lokalt i Kenya: 020 425 1000 
Fra andre land: +254 20 425 1000 / +47 2395 7600

Telefontid: Mandag til fredag, 10:00-13:00

Epost: emb.nairobi@mfa.no

Ansvarlig ambassade for Seychellene er Norges ambassade i Kenya. Det er ingen norsk utenriksstasjon i Seychellene, men det finnes et norsk konsulat.

Royal Norwegian Consulate
C3 Trianon Apartments
St. Louis
P.O. Box 723
Victoria, Mahé
Seychelles

Fax: +248 4 267085
Tlf: +248 4 266210 , 00 248 4 267058, +248 4 266120

Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres app eller hjemmesider. Last ned appen «Reiseklar», hvor Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app, eller registrer reisen på www.reiseregistrering.no. Dette vil gjøre det enklere for utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

 • Engelsktalende guide/sjåfør
 • Privat safariutstyrt Landcruiser
 • Båtsafari på Lake Naivasha
 • Vandresafari på Crescent Island
 • Klassisk safari i Masai Mara
 • Overnatting som beskrevet i program
 • Måltider som beskrevet i program
 • Drikkevann i safaribilen
 • Alle parkavgifter
 • Flybilletter Nairobi - Seychellene
 • 6 netter på valgt strandhotell
 • All transfer i programmet


PRISEN INKLUDERER IKKE:

 • Flybilletter tur/retur Norge
 • Tips til safariguide/sjåfør, 10 - 15 USD per dag, fra hver av dere
 • Visum ved innreise til Kenya, 50 USD per person
 • Seychelles' Tourism Environmental Sustainability Levy, 75 - 100 SCR per person per natt

Det lille ekstra

Liker du å unne deg det lille ekstra? Nedenfor lister vi noen oppgraderingsforslag til de ulike overnattingsstedene samt aktiviteter som kan gi en flott reise noen ekstra minneverdige opplevelser. Dette er selvfølgelig bare et lite utvalg, og vi kommer gjerne med flere forslag.

Oppgradering av overnattingssted

Det har tatt oss mange år å finne de absolutt beste overnattingsstedene på våre destinasjoner. Slapp av ved bassenget på et eventyrlig resort, eller få ditt livs villmarksopplevelse i luksustelt midt på savannen. På våre turer våkner du på din beste side uansett! For deg som vil ha det lille ekstra finner du noen forslag nedenfor. Gi oss gjerne beskjed i bestillingsforespørselen hvis du har spesielle ønsker eller er interessert i en oppgradering.

Eagle View
Les mer >
Carana Beach
Les mer >
Leopard Hill
Les mer >

Legg til aktiviteter

Å reise til Afrika er en magisk opplevelse som gir minner for livet. Det er mulig å forgylle dagene med noe ekstra minneverdig for de som ønsker det. Nedenfor har vi listet opp de mest populære aktivitetene på reisemålet ditt. Vi hjelper gjerne til med å foreslå aktiviteter som kan passe for dere.

Sykkelsafari i Hell's Gate

Kom tett på dyrelivet fra sykkelsetet! Sammen med guiden sykler dere gjennom parken blant sebraer, sjiraffer og antiloper. Parken er oppkalt etter den trange passasjen i klippene i området, og er kjent for sine varme kilder og geysirer. Sykkelsafari kan enkelt legges inn i programmet når du er ved Lake Naivasha.

Ballongsafari

En luftballongsafari gir deg muligheten til å se savannen fra et unikt perspektiv. Nyt villmarken nedenfor mens du svever stille over de enorme slettene, uansett hvilken vei vinden fører deg. Følg en stor flokk med gnuer, se en løve forfølge byttet sitt, eller bare nyt den storslåtte naturen før du lander for en bush-frokost uten like. 

Bushdinner

Å sette seg til bords under stjernehimmelen med dyrelyder i bakgrunnen gir magiske øyeblikk. Fra lodgen kjøres dere ut i bushen hvor bålet er tent og masaiene holder vakt. Etter middag kommer masaiene og danser rundt bålet. Hiv deg på dansen og vær med på å skape gode opplevelser!

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta en titt på alternativene for denne turen eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.