Start din reise Mine sider

Opplev Cape Town og de verdensberømte sanddynene i Sossusvlei, Namibia

Lokalt referert til som "Moderbyen", Cape Town er den typen kystdestinasjon du aldri vil forlate. Naturen er spektakulær, med to hav som smelter sammen ved de pittoreske strendene, og et majestetisk fjell som står høyt og stolt mens det våker over byens innbyggere. Her finner du noe av den mest unike maten, en blomstrende kunstscene, fotturer, shopping, samt mange spennende nabolag å utforske.

Sossusvlei er en slående salt- og leirpanne som finnes i den enorme Namib-ørkenen. Området er spesielt kjent for sine enorme sanddyner. Namib-Naukluft nasjonalpark, er et uberørt eksempel på storslått ørken med attraksjoner som kommer til å forbløffe deg.

Opplevelser

Storby, utrolige landskap og fantastisk kultur

Steder

Cape Town, Windhoek, Sossusvlei

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

Med vennlige og jordnære mennesker samt en utrolig mangfold av dyr, planter og ikke minst landskap, er Namibia en av de mest unike opplevelsene Afrika har å tilby, mens Sør-Afrika passer for deg som drømmer om å oppleve fantastisk safari, utrolige utsikter og landskap, samt mat og drikke av høy internasjonal standard.

Temperatur

Med et gjennomsnitt på 300 solfylte dager per år er Namibia et av verdens solfylte land. Klimaet er generelt tørt. I Sør-Afrika når sommertemperaturene i Cape Town rundt 25 grader, mens det i Kruger og KwaZulu-Natal ofte blir over 30 grader. I løpet av vinteren når temperaturene sjelden over 30 grader i Cape Town, mens nordlige og østlige deler av landet kan oppnå temperaturer på 20-25 grader.

Nedbør

Den tørre sesongen i Namibia varer fra april til oktober, med hovednedbør fra november til mars. I Sør-Afrika og Cape Town faller det mest regn i vintermånedene mai-april, mens KwaZulu-Natal har jevnere nedbør gjennom året, med en liten topp i november-februar. I Kruger regner det mindre enn i resten av landet, med mer regn om sommeren enn om vinteren.

I dag flyr dere fra ønsket flyplass. La eventyret begynne!

Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel dersom dere ønsker at Safarireiser skal være ansvarlige for flybilletter.

Velkommen til 'The Mother City,' - en av våre favorittbyer! Vel fremme i Cape Town blir dere møtt av vår lokale representant som kjører dere til hotellet.

Det er mye å oppleve i Cape Town området. Sentrum av Cape Town: V&A Waterfront, De fargerike gatene i Bo Kaap, Green Square Market og å nyte solnedgangen over Cape Town fra Table Mountain. Middag på en av de mange sjømatrestaurantene ved Waterfront er absolutt å anbefale.

Måltider

Frokost

Et besøk på Table Mountain er obligatorisk når man er i Cape Town. Table Mountain, som er erklært som et av de verdens syv underverker, tilbyr panoramautsikt over Mother City, Atlanterhavet og Robben Island. Fjellets høyeste punkt er Maclear's Beacon som strekker seg 1086 meter over havet. Toppen av fjellet danner et 3 km langt platå. Fjellet er kjent for sin rike flora, og er fredet da det inngår som en del av Cape Peninsula National Park. Det skal være 1470 ulike plantevekster på fjellet, hvorav mange av artene kun finnes her i området. På fjellet finnes også mange ulike dyrearter, blant annet klippegrevlingen. 

Dere har billetter til taubanen som kan benyttes når som helst i løpet av oppholdet deres i Cape Town.

Måltider

Frokost

Måltider

Frokost

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >
Måltider

Frokost

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

I løpet av formiddagen blir dere hentet av sjåføren og kjørt til flyplassen for videre fly til Windhoek. Ved ankomst Windhoek blir dere ønsket varmt velkommen av vår lokale representant og begynner reisen mot Kalahari, som er Afrikas sørligste ørken. Det er en ubeskrivelig opplevelse å kjøre gjennom Namibias tørre og karrige landskap. Dere ankommer overnattingsstedet akkurat i tide til lunsj. Nyt en rolig ettermiddag ved bassenget, med utsikt over et vannhull der dyrene kommer til å drikke. I skumringen drar dere ut på en "game drive" i reservatet. Dagen avsluttes med en sundowner på en av åsene i området, hvor man ser solen gå ned over Kalahariørkenen.

Måltider

Frokost & Middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Dere spiser tidlig frokost på lodgen før dere starter vandringen med den lokale urbefolkningen " san bushmen". Dere får lære mer om deres kultur og får et innblikk i hvordan de overlever i ørkenen. Etterpå serveres det frokost på lodgen, før dere fortsetter reisen mot Fish River Canyon. Landskapet er tørt og urørt, veiene i Namibia er ofte lange og rette. Aldri før har uttrykket "det er reisen som er målet" vært så sant. Det er vanskelig ikke å beundre Namibias fantastiske natur og den vakre utsikten. Etter drøye 5 timers kjøretur ankommer dere lodgen og Fish River Canyon, som også er Afrikas største canyon.

Måltider

Frokost & Middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Dagen byr på en guidet utflukt til et av områdets beste utkikksposter. Bevegelser i kontinentalplatene skapte sprekker i bakken, og la grunnlaget for verdens nest største canyon. Fish River Canyon er opptil 160 km lang og 27 km bred, med noen steder som er 550 meter dype. Fish River er også Namibias lengste elv. Nyt en rolig ettermiddag på lodgen, i skumringen drar dere ut på en Sundowner-kjøretur, det er en uslåelig opplevelse å se solen går ned over dette underverket.

Måltider

Frokost & Middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >
I dag setter dere kursen mot de røde sanddynene. Nok en gang skaper Namibias tørre og karrige landskap en nær eksistensiell opplevelse, reisen går gjennom villmark og atter villmark. Etter ca. 6 timer ankommer dere lodgen. Fra overnattingsstedet ser man ut over ørkenlandskapet med fjellkjeder i det fjerne. Man blir stadig minnet på naturkreftene i varmen. Sossusvleis sanddyner er kjent over hele verden og er kanskje Namibias mest berømte landemerke. Sanddynene i Sossusvlei regnes av mange for å være et av verdens største underverk. Med en drink i hånden ser du solen gå ned over horisonten, naturens skue etterlater ingen uberørt.
Måltider

Frokost & Middag

Dere starter dagen tidlig for å nå Namib Naukluft nasjonalpark og sanddynene i Sossusvlei så tidlig som mulig. Her møtes den klare blå himmelen og de røde sanddynene, noe som gjør dette til et av Afrikas vakreste underverk og fotografers drøm. De mest berømte sanddynene i området heter Dune 45, Big Daddy (ligger rett ved Dead Vlei) og Big Mama. For de av dere som leter etter en tøff utfordring er det muligheter til å inspisere en av disse. Deretter besøker dere Deadvlei hvor Namibias mest fotograferte trær finnes. Dere kommer deretter tilbake til lodgen etter fantastiske opplevelser i Namib Naukluft park.

*Om ønskelig kan man booke luftballongsafari i ørkenen: 5 500,- per person

Måltider

Frokost & Middag

Om ønskelig er det mulig å fly i luftballong over sanddynene. Det er en ubeskrivelig opplevelse å se sanddynene ovenfra. Når du lander, serveres en fin frokost ute i villmarken. Lodgen tilbyr et bredt utvalg av aktiviteter, slapp av ved bassenget eller bestill en av aktivitetene som tilbys.

Måltider

Frokost & Middag

Etter frokost starter reisen tilbake til Windhoek. Dere kjører til hotellet og nyter den siste kvelden i Namibia.

Måltider

Frokost

Etter frokost starter dere på turen tilbake til Windhoek, hvor dere blir møtt av vår lokale representant. Dere blir kjørt til flyplassen i god tid før flyavgang.

Afrikaeventyret er slutt for denne gang og dere tar farvel til landet som har gitt dere unike opplevelser og minner for livet. 

Måltider

Frokost

Dere ankommer Norge med mange gode minner.

Takk for turen og velkommen tilbake til oss!

Reisevilkår

Topp Afrika AS sine reisevilkår ligger til grunn for avtalen dere gjør med Safarireiser.no når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

Reisegarantifondet
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikrer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs. Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

Flybilletter

De fleste av våre reiser inkluderer ikke flybilletter tur/retur Norge. Unntaket er visse reiser på spesifikke datoer (julereiser, gruppeturen og så videre) hvor vi holder gruppebilletter. Dette betyr at du kan bestille flyreisen selv om du vil. Når vi bestiller flybilletter, får dere først en reservasjon for flyreisen der dere kan se reiseruten. Dere er ansvarlige for å sjekke at alle navn er stavet i likt som i passene deres. Vi bruker elektroniske flybilletter som dere skriver ut selv, eller laster ned flyselskapets app og legger inn reisen der.

Vaksiner

Det er viktig å være vaksinert før turen til Øst-Afrika. Kontakt vaksineklinikk eller fastlege for mer informasjon om hvilke vaksiner som trengs i løpet av turen. Husk å være ute i god tid med vaksinasjonen og ta med deg vaksinasjonskortet på reisen. Hvis du begynner å føle deg uvel etter reisen, ikke nøl med å kontakte lege. Fortell legen din om turen til Afrika.

Gå til FHI for siste oppdatert liste over anbefalte vaksiner.

Reiseforsikring

Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Ta med deg forsikringsbevis på reisen. Vi ber deg om å kontakte forsikringsselskapet ditt og konsultere dem før avreise for å sjekke om du har tilstrekkelig reiseforsikring for turen.

Medisin og helsehjelp

Deler av reisen tilbringes i bushen, noe som betyr at det kan være vanskelig å løse spesielle behov raskt og enkelt under reisen. Det kan handle om kosthold eller medisiner, så det er veldig viktig at vi får beskjed om eventuelle spesielle behov ved bestilling av safariprogram slik at vi kan tilpasse programmet eller komme med spesielle direktiver. Alle reisende er ansvarlige for å ta med medisinen de trenger. Det er lurt å ta med sitt eget lille "medisin-kit" til forebyggende formål; hodepinetabletter, håndsprit, plaster, medisiner mot magesykdom osv. I mange av landsbyene som passeres i løpet av turen finnes det små apotek, men det kan ikke garanteres at medisinene du leter etter er tilgjengelige. Lokalsykehus og lokalt helsevesen holder en relativt lav standard, i de store byene er det muligheter for gode sykehus. 

Bagasje og vekt

Pakkelisten vår kan forhåpentligvis være nyttig når du pakker til turen. Pakk gjerne i bag eller sekk da det er begrenset bagasjeplass i safaribilene og på safarifly.

Flyvninger tur/retur Norge
De fleste flyselskap som vi benytter til Afrika tilbyr deg å ta med 23 kg x 2 kolli + 8-12 kg i håndbagasje.

Innenriksflyvninger
Bagasjevekt på innenriksfly varierer fra 15 kg - 23 kg. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi. 

Bekledning

Når man er på safari er det godt å ha behagelige klær. Det er viktig å ikke kle seg i skrikende farger, men å velge klær som går mer i ett med naturen. Det er ofte litt kjølig tidlig på morgenen, da kan det være greit med lange ermer og lange bukser, mens dagene vanligvis er varme, da er det viktig å tenke på å beskytte seg mot solen.

Ingen spesiell kleskode gjelder på safarilodger.

Innførsel til Norge

Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no

Tips

Tips er en del av kulturen i Sør-Afrika og Nambia. Tips er frivillig men er også forventet, og er en måte å takke for godt utført arbeid. Vi anbefaler at dere tipser guiden/sjåføren den siste dagen. På de fleste hotell/lodger/camper finnes det en felles “tip box”, her kan dere legge tips ved avreise, og det deles på alle de ansatte som jobber der - både de synlige og usynlige.

Sør-Afrika og Namibia:

 • Safariguide 100-200ZAR per person per dag
 • Bosted (personal) 15-20ZAR per person per natt
 • Restaurant, bar, cafe: 10-20% av regningen
 • Om dere har leiebil og skal fylle drivstoff: 5-10ZAR til den eller de som hjelper dere
 • Guidede turer: 100ZAR per person
 • Taxi/uber: 10% av regningen

Sikkerhet

I Sør-Afrika må man være oppmerksom og forsiktig i trafikken, etter mørkets frembrudd og når man håndterer penger eller verdisaker.

På safari er det viktig å gi beskjed til en vakt hvis dere ønsker å forlate teltet eller lodgen. Det kan være ville dyr i nærheten.

Les mer om sikkerhetssituasjonen i Sør-Afrika her.

Namibia er generelt sett et trivelig land å besøke hvor man i de fleste tilfeller blir godt mottatt som turist. Vår anbefaling er å utvise generell forsiktighet og årvåkenhet og å holde øye med dine verdisaker.

På safari er det viktig å gi beskjed til en vakt hvis dere ønsker å forlate teltet eller lodgen. Det kan være ville dyr i nærheten.

Les mer om sikkerhetssituasjonen i Namibia her.

Merk at alle UDs reiseråd er tilpasset de som reiser uten arrangør. Når du reiser med oss ​​sørger vi for å planlegge reisen på tryggest mulig måte og vi arrangerer ikke turer til områder som Utenriksdepartementet fraråder eller som vi selv ikke anser som trygge.

Språk

De offisielle språkene i Sør-Afrika er Afrikaans, engelsk, zulu, xhosa,swazi, ndebele, sør-sotho, nord-sotho, tsonga, tswana og venda. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt.

Namibias offisielle språk er engelsk, selv om få i landet har dette som førstespråk. Folketellingen i 2011 viste at 49 % av befolkningen talte oshiwambo, 11 % nama/damara, 10 % afrikaans, 9 % kavango og 9 % otjiherero

Tidsforskjell 

Sør-Afrika og Namibia har samme tid som Norge sommertid, og ligger en time foran på vintertid.

Valuta

Valutaen i Sør-Afrika er Rand (ZAR). Det er mulig å betale og ta ut kontanter med kort.

Valutaen i Namibia er Namibiske dollar (NAD). Det går fint å betale og ta ut kontanter med kort.

Elektronik & Adapter 

Adapter er nødvendig i Sør-Afrika. Her brukes type M.

Adapter er nødvendig i Namibia. Her brukes type D.

Ønsker du å bruke mobilen din i Sør-Afrika og Namibia bør du sjekke med mobiloperatøren hvilke priser som gjelder. Ofte kan det være billigere å kjøpe e-sim fra Airalo eller lignende. Mobildekningen er god, men det kan være enkelte ”lommer” uten dekning.

Pass & Visum

Ved reise til Sør-Afrika må passet være gyldig i minst 30 dager etter siste reisedag. Det må være minst én blank side i passet for mulig stempling ved inn- og utreise. Sjekk passet ditt før avreise for å sikre at det ikke er skader. Sør-Afrika krever ikke visum for norske statsborgere.

For reiser til Namibia er det ingen krav om visum for norske borgere. Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag, og det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet. Det kan være fornuftig å ha en kopi av passet med på reisen.

Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Internasjonalt førerkort kreves eller anbefales på det sterkeste ved bruk av leiebil

Klima

Sør-Afrika har et mildt, tørt klima med mange soldager. Når det er vinter i Norge er det sommer i Sør-Afrika, i området rundt Cape Town kan du oppleve varme og solfylte dager, mens du i de nordlige delene av landet kan oppleve varme dager som kan følges av kraftig torden og lyn om ettermiddagen/tidlig kveld med kraftig regnskyll over en kort periode. Dette kan gi vanskelige kjøreforhold.

Når det er sommer i Norge er klimaet i Sør-Afrika kjølig, og det kan være kaldt med en del regnbyger. Dagene er også kortere. I de nordlige delene av landet er det tørt og sol på dagtid, og det kan forekomme frost og snø.

Namibias klima er stort sett varmt og tørt, men kan variere sterkt i temperatur avhengig av om det er vinter, sommer, natt eller dag. Namibia er et av de mest solrike landene i verden med over 300 soldager i året. Langs kysten av landet beveger Beguelastrømmen seg, noe som skaper et mye kjøligere klima enn det som hersker i innlandet. Det er en kort regntid mellom september og november og en lengre regntid mellom februar og april. Vintrene er tørre og varer fra juni til august. Det finnes ingen permanente elver i Namibia, bare tørre elveleier som fylles opp i regntiden.

Norsk ambassade i Sør-Afrika

Den norske ambassaden i Pretoria representerer Norge i Sør-Afrika, Zimbabwe, Namibia, Botswana, Madagaskar og Lesotho.

Ambassadens hjemmeside: https://www.norway.no/en/south-africa/for-nordmenn/om-ambassaden/

Nasjonalt nødnummer: 112 (fra mobiltelefon) og gjelder alle typer nødsituasjoner. Ambulanse: Netcare (privat, anbefales) 082 911/010 209 8387 eller 10117 (offentlig). Politi: 10111

I krise og nødsituasjon kan ambassaden i Pretoria kontaktes på tlf: +27 12 364 3700.

Utenom konsulatets og ambassadens arbeidstid kan reisende kontakte - UDs døgnoperative senter på tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no.

I Namibia er Norge er representert ved et honorært konsulat i hovedstaden Windhoek. Ansvarlig norsk ambassade for Namibia er Norges ambassade i Pretoria, Sør-Afrika.

I krise og nødsituasjon oppfordres nordmenn til å kontakte ambassaden i Pretoria på telefon Tel: +27 123 643 700 eller +47 23 95 26 00. Utenfor ambassadens åpningstid kan publikum kontakte UDs døgnoperative senter på tlf +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no

Ambassadens åpningstider:
Mandag - Fredag kl. 08:30 - 16:00

Besøksadresse
Ozmik House,
165 Lynnwood Road,  Brooklyn

Ambassadens kontaktinformasjon:
Telefon: +27 12 364 3700
Epost: emb.pretoria@mfa.no
Hjemmeside: https://www.norway.no/en/south-africa/for-nordmenn/om-ambassaden/

Ambassadens nødtelefon (døgnåpen): +27 12 364 3700
Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres app eller hjemmesider. Last ned appen «Reiseklar», hvor Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app, eller registrer reisen på www.reiseregistrering.no. Dette vil gjøre det enklere for utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner. 

 • Billetter til Table Mountain
 • Heldagsutflukt til Kapp det Gode Håp med guide
 • Besøke pingviner på Boulders Beach
 • All transfer i Sør-Afrika som beskrevet i program
 • Flybillett Cape Town - Windhoek
 • Leiebil under hele oppholdet i Namibia: 4x4 Pickup
 • Sundowner drive i Kalahari 
 • Bushmanvandring i Kalahari
 • Sundowner drive ved Fish River Canyon 
 • Guidet Canyonvandring 
 • Måltider som beskrevet i program
 • Overnatting som beskrevet i program


PRISEN INKLUDERER IKKE:

 • Flybilletter tur/retur Norge
 • Tips til safariguide

Det lille ekstra

Liker du å unne deg det lille ekstra? Nedenfor lister vi noen oppgraderingsforslag til de ulike overnattingsstedene samt aktiviteter som kan gi en flott reise noen ekstra minneverdige opplevelser. Dette er selvfølgelig bare et lite utvalg, og vi kommer gjerne med flere forslag.

Oppgradering av overnattingssted

Det har tatt oss mange år å finne de absolutt beste overnattingsstedene på våre destinasjoner. Slapp av ved bassenget på et eventyrlig resort, eller få ditt livs villmarksopplevelse i luksustelt midt på savannen. På våre turer våkner du på din beste side uansett! For deg som vil ha det lille ekstra finner du noen forslag nedenfor. Gi oss gjerne beskjed i bestillingsforespørselen hvis du har spesielle ønsker eller er interessert i en oppgradering.

The Clarendon Fresnaye
Les mer >
Winchester Boutique Hotel
Les mer >
&Beyond Sossusvlei Desert Lodge
Les mer >

Legg til aktiviteter

Å reise til Afrika er en magisk opplevelse som gir minner for livet. Det er mulig å forgylle dagene med noe ekstra minneverdig for de som ønsker det. Nedenfor har vi listet opp de mest populære aktivitetene på reisemålet ditt. Vi hjelper gjerne til med å foreslå aktiviteter som kan passe for dere.

Table Mountain

Et besøk på Table Mountain er obligatorisk når man er i Cape Town. Fjellets høyeste punkt er Maclear's Beacon som strekker seg 1086 meter over havet. Toppen av fjellet danner et 3 km langt platå. Dere velger selv om dere vil gå opp, eller å ta taubanen. Table Mountain, som er erklært som et av de verdens syv underverker, tilbyr panoramautsikt over Mother City, Atlanterhavet og Robben Island.

Bo-Kaap

Bo-Kaap er et av Cape Towns mest kjente nabolag, og har en rik og mulitikulturell historie. Her er det så mye å se, smake og utforske! Opprinnelig var husene malt i hvitt og leid ut til slaver. Når slavene fikk sin frihet og kunne kjøpe sitt eget hus, ble husene malte i fargerike nyanser.

Luftballong i den Namibiske ørkenen

Opplev Namibias utrolige ørken ovenfra! Luftballongturen starter ved soloppgang, svev med vinden i omtrent en time, over et hav av sand og fjell med en endeløse utsikt over et av verdens underverker. Ved landing fortsetter magien mens du kommer ned til bakken med en champagnefrokost i "Out Of Africa"-stil som venter på deg midt i ingensteds.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta en titt på alternativene for denne turen eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.