Start din reise Mine sider

Victoriafallene, The Elephant Express og Hwange nasjonalpark

Opplev det beste av de spektakulære Victoriafallene! Her får dere en guidet tur og et sunset cruise på den imponerende Zambezi River.

Dere fortsetter videre med The Elephant Express til Hwange National Park, som byr på utrolige naturopplevelser. Her venter klassisk safari og vandresafari i villmarken.

Opplevelser

Vakkert landskap, Togtur, Klassisk safari

Steder

Victoria Falls, Hwange Nasjonalpark

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

I Zimbabwe venter en unik kombinasjon av fantastiske naturopplevelser, fra de mektige Victoriafallene til de vidstrakte savannene og møter med Afrikas ville dyr. Landets rike kulturarv og gjestfrie lokalbefolkning, sammen med det varierte dyrelivet, vil gjøre ditt eventyr til en opplevelse for livet!

Temperatur

Zimbabwes temperatur varierer avhengig av sesong og region. Mellom november og april kan dagstemperaturene i lavlandet stige til over 30 grader Celsius, mens mai til oktober kan være mildere og behagelige.

Nedbør

Zimbabwe opplever hovedsakelig nedbør i løpet av sommerperioden mellom november og april, med regnskurer og korte, intense byger. Nedbøren varierer betydelig mellom ulike regioner, og høylandet kan ha jevnere mengder nedbør sammenlignet med lavlandet.

I dag flyr dere fra ønsket flyplass. La eventyret begynne!

Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel dersom dere ønsker at Safarireiser skal være ansvarlige for flybilletter.

Ved ankomst til Victoria Falls blir dere møtt av vår representant og kjørt til overnattingsstedet. Nyt en rolig ettermiddag på lodgen og se solen gå ned over horisonten. Lad batteriene og gjør dere klare for morgendagens eventyr.

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Etter frokost blir det en guidet tur til Victoriafallene. Det blir en flott og uforglemmelig opplevelse å se de majestetiske fallene!

Fossen heter Mosi-oa-Tunya på lokalspråket lozi, noe som betyr «røyken som tordner». Høyeste fall er 108 meter. Fossen er på sitt største ved regntidens slutt i mars/april. Fossen ligger på grensen mellom landene Zambia og Zimbabwe. Den første europeeren som så fossen var oppdagelsesreisende David Livingstone i 1855. Han kalte den opp etter dronning Victoria av Storbritannia.

Når vannføringen er på sitt største, styrter det 10 millioner liter vann i minuttet utfor den 100 meter høye kanten.

Måltider

Frokost

Nyt en avslappende formiddag på hotellet, eller book noen av aktivitetene som tilbys.

Senere på ettermiddagen blir dere hentet til et elvecruise på Zambezi River. Zambezi er den fjerde største elven i Afrika etter Nilen, Zaire og Niger. Det er mulig å se flodhester og krokodiller fra båten, og i de tørre månedene kan elefanter og antiloper ses på elvebankene eller svømmende over til noen mindre øyer.

Måltider

Frokost

Dere blir hentet på hotellet og kjører til Zimbabwes største nasjonalpark, Hwange, hvor dere går ombord på The Elephant Express. Toget er kun for Imvelos gjester. De siste 2-3 timene på vei til safaricampen går gjennom Hwange i dette toget. Dere kjører deler av verdens lengste retteste togstrekning, totalt er den på 112 km. 

Dere velger selv hvordan dere ønsker å legge opp dagene i Hwange. Velg mellom klassisk safari i bil, vandresafari, nattsafari eller fotosafari ved vannhull. Man kan også besøk en lokal landsby og skole: Slagordet til Imvelo Safaris som driver Bomani er «connecting people and nature». 

Måltider

Frokost, lunsj og middag

I dag får dere oppleve safari på sitt beste! Dere står opp tidlig om morgenen, og etter frokost venter en hel dag i parken. Samtidig som dere søker etter dyrene, begynner solen å stige opp over nasjonalparken. Dyrene er vanligvis mest aktive om morgenen, så det å dra ut tidlig øker sjansene for å se de store kattedyrene. Guiden deres har god kunnskap om hvor dyrene pleier å befinne seg. I Hwange National Park har dere mulighet til å se gepard, leopard, gnu, sebra, sjiraff, antilope, bøffel, flodhest og krokodille, samt mange forskjellige fuglearter.

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Parken ligger på den østlige kanten av den enorme Kalahari-sanden og krattmarkene. Habitater inkluderer teakskog, tornveld og mopanskog. Det er lite naturlig vann i parken og dyr er avhengige av kunstige vannhull. Med over 100 arter til stede, har Hwange det bredeste utvalget av pattedyr i noen nasjonalpark i verden. 

Måltider

Frokost, lunsj og middag

I det solen stiger over horisonten drar dere ut på safari. Dere drar så tilbake til lodgen der frokosten blir servert. Slapp av og kos dere med aktivitetene som lodgen tilbyr. Ettermiddagssafarien starter kl 16:00; dere får nyte fantastiske dyre- og naturopplevelser. 

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Etter morgensafari og frokost kjører dere Elephant Express ut av nasjonalparken, og fortsetter tilbake til Victoria Falls hvor dere sjekker inn på hotellet. Nyt den siste kvelden i Afrika!

Måltider

Frokost

Afrikaeventyret er slutt for denne gang og dere tar farvel til landet som har gitt dere unike opplevelser og minner for livet.

I god tid før flyavgang blir dere hentet på hotellet og kjørte til flyplassen, hvor dere sjekker inn på flyet hjem til Norge. 

Måltider

Frokost

Dere ankommer Norge med mange gode minner.

Takk for turen og velkommen tilbake til oss!

Reisevilkår

Topp Afrika AS sine reisevilkår ligger til grunn for avtalen dere gjør med Safarireiser.no når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

Reisegarantifondet
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikrer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs. Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

Flybilletter

De fleste av våre reiser inkluderer ikke flybilletter tur/retur Norge. Unntaket er visse reiser på spesifikke datoer (julereiser, gruppeturer og så videre) hvor vi holder gruppebilletter. Dette betyr at du kan bestille flyreisen selv om du vil. Når vi bestiller flybilletter, får dere først en reservasjon for flyreisen der dere kan se reiseruten. Dere er ansvarlige for å sjekke at alle navn er stavet i likt som i passene deres. Vi bruker elektroniske flybilletter som dere skriver ut selv, eller laster ned flyselskapets app og legger inn reisen der.

Vaksiner

Det er viktig å være vaksinert før turen til Afrika. Kontakt vaksineklinikk eller fastlege for mer informasjon om hvilke vaksiner som trengs i løpet av turen. Husk å være ute i god tid med vaksinasjonen og ta med deg vaksinasjonskortet på reisen. Hvis du begynner å føle deg uvel etter reisen, ikke nøl med å kontakte lege. Fortell legen din om turen til Afrika.

Gå til FHI for siste oppdatert liste over anbefalte vaksiner.

Reiseforsikring

Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Ta med deg forsikringsbevis på reisen. Vi ber deg om å kontakte forsikringsselskapet ditt og konsultere dem før avreise for å sjekke om du har tilstrekkelig reiseforsikring for turen.

Medisin og helsehjelp

Deler av reisen tilbringes i bushen, noe som betyr at det kan være vanskelig å løse spesielle behov raskt og enkelt under reisen. Det kan handle om kosthold eller medisiner, så det er veldig viktig at vi får beskjed om eventuelle spesielle behov ved bestilling av safariprogram slik at vi kan tilpasse programmet eller komme med spesielle direktiver. Alle reisende er ansvarlige for å ta med medisinen de trenger. Det er lurt å ta med sitt eget lille "medisin-kit" til forebyggende formål; hodepinetabletter, håndsprit, plaster, medisiner mot magesykdom osv. I mange av landsbyene som passeres i løpet av turen finnes det små apotek, men det kan ikke garanteres at medisinene du leter etter er tilgjengelige. Lokalsykehus og lokalt helsevesen holder en relativt lav standard, i de store byene er det muligheter for gode sykehus. 

Bagasje og vekt

Pakkelisten vår kan forhåpentligvis være nyttig når du pakker til turen. Pakk gjerne i bag eller sekk da det er begrenset bagasjeplass i safaribilene og på safarifly.

Flyvninger tur/retur Norge
De fleste flyselskap som vi benytter til Afrika tilbyr deg å ta med 23 kg x 2 kolli + 8-12 kg i håndbagasje.

Innenriksflyvninger
Bagasjevekt på innenriksfly varierer fra 15 kg - 23 kg. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi. 

Innførsel til Norge

Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

Tips

Tips er en del av kulturen i Zimbabwe. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb.

Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort. De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet. Vanlig tips til sjåfør på safaridager er 10 - 15 US$ per person per dag. Vanlig tips på overnattingssteder er 3 - 5 US$ per person per dag.

Sikkerhet

Befinner du deg i storbyer som Harare, anbefaler vi å utvise generell forsiktighet og årvåkenhet, og unngå å gå rundt i gatene etter solnedgang. Trenger du en taxi, kan du bestille den med vår hjelp eller via hotellet. Unngå å ta taxi ute på gaten.

På safari er det viktig å gi beskjed til en vakt hvis dere ønsker å forlate teltet eller lodgen. Det kan være ville dyr i nærheten.

Les mer om sikkerhetssituasjonen i Zimbabwe her.

Merk at alle UDs reiseråd er tilpasset de som reiser uten arrangør. Når du reiser med oss ​​sørger vi for å planlegge reisen på tryggest mulig måte og vi arrangerer ikke turer til områder som Utenriksdepartementet fraråder eller som vi selv ikke anser som trygge.

Språk

Det offisielle språkene i Zimbabwe er engelsk, shona og sindebele. 

Tidsforskjell

Zimbabwe ligger likt som Norge sommertid, og en time foran vintertid.

Valuta

Valutaen i Zimbabwe er for tiden amerikanske dollar (USD). Det er mangel på kontanter (USD) i Zimbabwe og muligheten til å ta ut penger fra minibanker er svært begrenset. Utenlandske kort aksepteres ikke for kontantuttak, men de kan godtas som betalingsmiddel i enkelte butikker. Merk at muligheten til å betale med kort er begrenset, spesielt utenfor Harare. Maksimalt kontantbeløp som tillates tatt ut av landet er USD 1000 som kontrolleres ved grenseoverganger. Husk at på grunn av den dårlige økonomiske situasjonen i landet, har enkelte sykehus innført krav om kontantbetaling også for akutthjelp, og selv om pasienten har reiseforsikring.

Elektronikk & Adapter 

Ute i villmarken er det mange lodger og camper som ikke er koblet til det vanlige strømnettet, i stedet bruker de generatorer eller solceller. Generatorene brukes ofte bare noen timer i løpet av dagen, noe som betyr at det kan være begrenset tid til å lade mobiler og kameraer. De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen. 

Adapter er nødvendig. I Zimbabwe brukes "Type G" British BS-1363 og "Type D" Indian BS-546 5 amp.

Ønsker du å bruke mobilen din i Zimbabwe, bør du sjekke med mobiloperatøren hvilke priser som gjelder. Ofte kan det være billigere å kjøpe e-sim fra Airalo eller lignende. Mobildekningen er god, men det kan være enkelte ”lommer” uten dekning.

Pass & Visum

Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 3 ledige sider i passet. Kontroller passet før utreise, og sjekk at det ikke har skader. Det kan være fornuftig å ha en kopi av passet med på reisen. Ved grensen til Zimbabwe kjøper man visum mot et gebyr (ca. 30 - 55 USD per person).

Reisende anbefales å kontrollere visumetiketten nøye, slik at det ikke hersker tvil om visumets gyldighetsperiode. En overskridelse av reglene kan få meget alvorlige konsekvenser. Reisende rådes til å kontakte den nærmeste zimbabwiske ambassade (Stockholm) før avreise for å innhente oppdaterte opplysninger om gjeldende visum- og innreisebestemmelser, jf lenke Zimbabwe till Sverige | Zimbabwe till Sverige (zimembassy.se).

Det anbefales å ha med bevis på gulfebervaksine, da dette kan bli avkrevd ved innreise.

Kunden er selv ansvarlig for å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Klima

Det tropiske klimaet i Zimbabwe modereres av sin høye høyde og er derfor for det meste subtropisk. De sentrale delene av landet ligger på et høyplatå 1000 meter over havet. Regntiden inntreffer i sommermånedene (november – mars), men varierer mye fra område til område. I enkelte deler av sør, for eksempel ved Limpopo-bassenget, faller det svært lite regn.

Bekledning

Når man er på safari er det godt å ha behagelige klær. Det er viktig å ikke kle seg i skrikende farger, men å velge klær som går mer i ett med naturen. Det er ofte litt kjølig tidlig på morgenen, da kan det være greit med lange ermer og lange bukser, mens dagene vanligvis er varme, da er det viktig å tenke på å beskytte seg mot solen.

Ingen spesiell kleskode gjelder på safarilodger.

Norsk Ambassade

Norge er representert ved et honorært konsulat i hovedstaden Harare. Ansvarlig norsk ambassade for Zimbabwe er Norges ambassade i Pretoria, Sør-Afrika.

I krise og nødsituasjon oppfordres nordmenn til å kontakte ambassaden i Pretoria på telefon Tel: +27 123 643 700 eller +47 23 95 26 00. Utenfor ambassadens åpningstid kan publikum kontakte UDs døgnoperative senter på tlf +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no

Lenke til nettsiden Norway in Zimbabwe

Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres app eller hjemmesider. Last ned appen «Reiseklar», hvor Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app, eller registrer reisen på www.reiseregistrering.no. Dette vil gjøre det enklere for utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner. 

 • Guidet tur til Victoriafallene
 • Sunset cruise på Zambezi River
 • Billett på The Elephant Express
 • Engelsktalende guide/sjåfør
 • Safari i Hwange nasjonalpark
 • Alle parkavgifter
 • Måltider i henhold til programmet
 • Overnatting i henhold til programmet
 • All transfer beskrevet i programmet


PRISEN INKLUDERER IKKE:

 • Flybilletter tur/retur Norge
 • Tips til safariguider
 • Visum

Det lille ekstra

Liker du å unne deg det lille ekstra? Nedenfor lister vi noen oppgraderingsforslag til de ulike overnattingsstedene samt aktiviteter som kan gi en flott reise noen ekstra minneverdige opplevelser. Dette er selvfølgelig bare et lite utvalg, og vi kommer gjerne med flere forslag.

Oppgradering av overnattingssted

Det har tatt oss mange år å finne de absolutt beste overnattingsstedene på våre destinasjoner. Slapp av ved bassenget på et eventyrlig resort, eller få ditt livs villmarksopplevelse i luksustelt midt på savannen. På våre turer våkner du på din beste side uansett! For deg som vil ha det lille ekstra finner du noen forslag nedenfor. Gi oss gjerne beskjed i bestillingsforespørselen hvis du har spesielle ønsker eller er interessert i en oppgradering.

A' Zambezi River Lodge
Les mer >
Amalinda Ivory Lodge
Les mer >
Stanley & Livingstone
Les mer >

Legg til aktiviteter

Å reise til Afrika er en magisk opplevelse som gir minner for livet. Det er mulig å forgylle dagene med noe ekstra minneverdig for de som ønsker det. Nedenfor har vi listet opp de mest populære aktivitetene på reisemålet ditt. Vi hjelper gjerne til med å foreslå aktiviteter som kan passe for dere.

Helikoptertur over Victoria Falls

Den spektakulære helikopterturen over Victoriafallene er kjent som "Flight of Angels". Da David Livingstone så Victoria Falls for første gang i 1855, skrev han at "Så vakre omgivelser må ha blitt sett på av flyvende engler". Lite visste han at man 150 år senere kunne få akkurat den muligheten. Den beste måten å sette pris på den sanne prakten til Victoria Falls er å se dem fra luften.

Steam Train Dinner Victoria Falls

Bestill en middag på Victoria Falls Steam Train og dra tilbake til en svunnen tid med luksuriøse damptogreiser. Dette luksuriøse damptoget kjører til Victoria Falls Bridge og deretter ut til Jafuta Siding. Det blir servert lett snacks, etterfulgt av et gourmetmåltid og drinker. Toget har avganger tirsdag, onsdag, fredag og lørdag.

Walking safari

En walkingsafari gir deg en unik nærhet til naturen. Sammen med en bevæpnet guide og ranger får du virkelig møte villmarken til fots. Med fokus på å forstå naturen fra det minste økosystem, til fugler og til større vilt som elefanter, sjiraffer og bøfler.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta en titt på alternativene for denne turen eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.