Start reisen din Mine sider

Oppdag KwaZulu-Natal på en herlig eventyrreise til Sør-Afrikas østkyst

Denne turen tar dere til Sør-Afrikas østkyst og KwaZulu-Natal. Turen byr på en herlig blanding av sol og bading, storbyliv og safari.

Turen starter i herlige uMhlanga Rocks før dere drar videre til St. Lucia, et våtmarksområde med et rikt dyreliv. Deretter venter en fantastisk safariopplevelse i Amakhosi Game Reserve med muligheten til å se mange spennende dyr.

Opplevelser

Durban, Våtmark, Safari, Sol og Bad

Steder

St Lucia, Durban, Amakhosi Game Reserve, uMhlanga Rocks

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

Sør-Afrika, kontinentets mest populære reisemål passer for deg som drømmer om å oppleve fantastisk safari, vakkert landskap, samt mat og drikke av høy internasjonal standard. Akkurat som oss har landet 4 årstider som er speilvendte fra våre

Temperatur

Sommertemperaturen når rundt 25 grader i Cape Town, mens den i Kruger og KwaZulu-Natal ofte overstiger 30 grader. Om vinteren kommer det sjelden over 30 grader i Cape Town, mens de nordlige og østlige delene av landet kan få temperaturer opp mot 20- 25 grader

Nedbør

I Cape Town faller det mest regn fra mai til juli, mens KwaZulu-Natal har mer jevn nedbør gjennom hele året, med en liten topp i løpet av november til februar. I Kruger regner det mindre enn i resten av landet, med mer regn om i den varmeste årstiden.

I dag flyr dere fra ønsket flyplass. La eventyret begynne!

Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel dersom dere ønsker at Safarireiser skal være ansvarlige for flybilletter.

Vel fremme i Durban blir dere møtt av vår lokale representant som tar dere med til hotellet som ligger like nord for byen i det vakre området uMhlanga Rocks. Her bor dere et steinkast fra stranda og en liten rusletur fra flotte Whalebone Pier.

Overnatting
Teremok Lodge >
Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Nyt avslappende dager med sol og bading. Området uMhlanga Rocks ligger rett ved havet er kjent for sin kilometer lange sandstrand. Her finner man også fine butikker, restauranter, men fremfor alt en fantastisk atmosfære med liv og røre! Durbanområdet tilbyr en rekke aktiviteter, man kan besøke bymuseet, bestille båtturer til sjøs, spille golf eller hvorfor ikke besøke et av verdens største kryddermarkeder og mye mer.

Overnatting
Teremok Lodge >
Måltider

Frokost

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

I dag henter dere leiebilen og starter reisen nordover mot St. Lucia. Ved ankomst blir dere ønsket velkommen og sjekker inn. Dere tilbringer en rolig ettermiddag på hotellet før det er tid for det første eventyret. Nyt en fantastisk båttur ved solnedgang. Her har dere muligheten til å se flodhester og krokodiller sammen med alle de andre dyrene som søker til vannet for å drikke.

Måltider

Frokost

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

St. Lucia-området er rikt på historie, dyreliv, fantastisk natur og sandstrender. Plassert innenfor grensene til iSimangaliso våtmarkspark, et UNESCO verdensarvsted, ligger det midt i naturen. Flodhester går gjennom byens gater og høres fra bredden av elvemunningen hver kveld. Strendene tilbyr varme, indiske havstemperaturer med spektakulære snorkle- og dykkemuligheter, mens byens historie gir innsikt i et mangfold av kulturer, gamle ruiner og gjenopplivede naturtyper.

Her kan dere nyte fantastisk natur og en unik biologisk rikdom. Svarte og hvite neshorn, elefanter, bøfler og over 500 registrerte fuglearter lever i området. I tillegg er det delfiner, knølhval, skilpadder og mange andre arter. Det tilbyr et utrolig mangfold og unikt dyreliv sammen med spennende kulturopplevelser. Her bor også Isizulu- og Thonga-folket. På lodgen kan dere bestille mange forskjellige utflukter, som havfiske og nattsafari, for de som ønsker det også er mulighet til å dra på ridesafari.

Måltider

Frokost

Etter frokost fortsetter reisen mot Amakhosi Game Reserve, og dere ankommer lodgen tidlig på ettermiddagen. Nå er det tid for en spennende safari! Dere bor på en fantastisk lodge i Amakhosi Game Reserve. Her har dere muligheten til å se "The Big Five" - ​​elefant, bøffel, leopard, løve og neshorn. Ettermiddagssafari starter klokka 16.00. Sammen med guiden søker dere etter ville dyr.

Måltider

Frokost, Lunsj & Middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

I det solen stiger over horisonten drar dere ut på safari. Dere drar så tilbake til lodgen der frokosten blir servert. Slapp av og kos dere med aktivitetene som lodgen tilbyr. Ettermiddagssafarien starter kl 16:00; dere får nyte fantastiske dyre- og naturopplevelser. 

Måltider

Frokost, Lunsj & Middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Etter en siste morgensafari og en god frokost på lodgen, kjører dere tilbake til Durban King Shaka Airport. Her leverer dere tilbake leiebilen før dere sjekker inn på flyet hjem til Norge. Vi takker for denne gangen og ønsker dere en hyggelig hjemreise.

Måltider

Frokost

Dere ankommer Norge med mange gode minner.

Takk for turen og velkommen tilbake til oss!

Reisevilkår

Topp Afrika AS sine reisevilkår ligger til grunn for avtalen dere gjør med Safarireiser.no når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

Reisegarantifondet
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikrer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs. Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

Flybilletter

De fleste av våre reiser inkluderer ikke flybilletter tur/retur Norge. Unntaket er visse reiser på spesifikke datoer (julereiser, gruppeturen og så videre) hvor vi holder gruppebilletter. Dette betyr at du kan bestille flyreisen selv om du vil. Når vi bestiller flybilletter, får dere først en reservasjon for flyreisen der dere kan se reiseruten. Dere er ansvarlige for å sjekke at alle navn er stavet i likt som i passene deres. Vi bruker elektroniske flybilletter som dere skriver ut selv, eller laster ned flyselskapets app og legger inn reisen der.

Vaksiner

Det er viktig å være vaksinert før turen til Øst-Afrika. Kontakt vaksineklinikk eller fastlege for mer informasjon om hvilke vaksiner som trengs i løpet av turen. Husk å være ute i god tid med vaksinasjonen og ta med deg vaksinasjonskortet på reisen. Hvis du begynner å føle deg uvel etter reisen, ikke nøl med å kontakte lege. Fortell legen din om turen til Afrika.

Gå til FHI for siste oppdatert liste over anbefalte vaksiner.

Reiseforsikring

Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Ta med deg forsikringsbevis på reisen. Vi ber deg om å kontakte forsikringsselskapet ditt og konsultere dem før avreise for å sjekke om du har tilstrekkelig reiseforsikring for turen.

Medisin og helsehjelp

Deler av reisen tilbringes i bushen, noe som betyr at det kan være vanskelig å løse spesielle behov raskt og enkelt under reisen. Det kan handle om kosthold eller medisiner, så det er veldig viktig at vi får beskjed om eventuelle spesielle behov ved bestilling av safariprogram slik at vi kan tilpasse programmet eller komme med spesielle direktiver. Alle reisende er ansvarlige for å ta med medisinen de trenger. Det er lurt å ta med sitt eget lille "medisin-kit" til forebyggende formål; hodepinetabletter, håndsprit, plaster, medisiner mot magesykdom osv. I mange av landsbyene som passeres i løpet av turen finnes det små apotek, men det kan ikke garanteres at medisinene du leter etter er tilgjengelige. Lokalsykehus og lokalt helsevesen holder en relativt lav standard, i de store byene er det muligheter for gode sykehus. 

Bagasje og vekt

Pakkelisten vår kan forhåpentligvis være nyttig når du pakker til turen. Pakk gjerne i bag eller sekk da det er begrenset bagasjeplass i safaribilene og på safarifly.

Flyvninger tur/retur Norge
De fleste flyselskap som vi benytter til Afrika tilbyr deg å ta med 23 kg x 2 kolli + 8-12 kg i håndbagasje.

Innenriksflyvninger
Bagasjevekt på innenriksfly varierer fra 15 kg - 23 kg. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi. 

Bekledning

Når man er på safari er det godt å ha behagelige klær. Det er viktig å ikke kle seg i skrikende farger, men å velge klær som går mer i ett med naturen. Det er ofte litt kjølig tidlig på morgenen, da kan det være greit med lange ermer og lange bukser, mens dagene vanligvis er varme, da er det viktig å tenke på å beskytte seg mot solen.

Ingen spesiell kleskode gjelder på safarilodger.

Innførsel til Norge

Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

Tips

Sør-Afrikas tipskultur er mer likt den amerikanske enn den nordiske, og det kan være vanskelig å vite hva som gjelder. Selvfølgelig er det frivillig, men forventes når du er fornøyd med servicen som er utført. På de fleste hotell/lodger/camper finnes det en felles “tip box”, her kan dere legge tips ved avreise, og det deles på alle de ansatte som jobber der - både de synlige og usynlige. På større hotell og finere logger er det mulig å tipse med kort, men dette tar ofte litt lengre tid med tanke på å bli “gitt” til personalet. 

Dette er våre anbefalinger til tips i Sør-Afrika:

 • Safariguide 100-200ZAR per person per dag
 • Bosted 15-20ZAR per person per natt
 • Restauranter, bar, cafe: 10-20% av regningen
 • Om dere har leiebil og skal fylle drivstoff: 5-10ZAR til den eller de som hjelper dere
 • Guidede turer: 100ZAR per person
 • Taxi/uber: 10% av regningen

Sikkerhet

I Sør-Afrika må man være oppmerksom og forsiktig i trafikken, etter mørkets frembrudd og når man håndterer penger eller verdisaker.

På safari er det viktig å gi beskjed til en vakt hvis dere ønsker å forlate teltet eller lodgen. Det kan være ville dyr i nærheten.

Les mer om sikkerhetssituasjonen i Sør-Afrika her.

Merk at alle UDs reiseråd er tilpasset de som reiser uten arrangør. Når du reiser med oss ​​sørger vi for å planlegge reisen på tryggest mulig måte og vi arrangerer ikke turer til områder som Utenriksdepartementet fraråder eller som vi selv ikke anser som trygge.

Språk

De offisielle språkene i Sør-Afrika er Afrikaans, engelsk, zulu, xhosa,swazi, ndebele, sør-sotho, nord-sotho, tsonga, tswana og venda. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt.

Tidsforskjell 

Sør-Afrika har samme tid som Norge sommertid, og ligger en time foran på vintertid.

Valuta

Valutaen i Sør-Afrika er Rand (ZAR). Det er mulig å betale og ta ut kontanter med kort.

Elektronikk & Adapter 

Adapter er nødvendig i Sør-Afrika. Her brukes type M.

Ønsker du å bruke mobilen din i Sør-Afrika bør du sjekke med mobiloperatøren hvilke priser som gjelder. Ofte kan det være billigere å kjøpe e-sim fra Airalo eller lignende. Mobildekningen er god, men det kan være enkelte ”lommer” uten dekning.

Pass & Visum

Ved reise til Sør-Afrika må passet være gyldig i minst 30 dager etter siste reisedag. Det må være minst én blank side i passet for mulig stempling ved inn- og utreise. Sjekk passet ditt før avreise for å sikre at det ikke er skader. Sør-Afrika krever ikke visum for norske statsborgere.

INTERNASJONALT FØRERKORT
Internasjonalt førerkort kreves eller anbefales på det sterkeste ved bruk av leiebil

Klima

Sør-Afrika har et mildt, tørt klima med mange soldager. Når det er vinter i Norge er det sommer i Sør-Afrika, i området rundt Cape Town kan du oppleve varme og solfylte dager, mens du i de nordlige delene av landet kan oppleve varme dager som kan følges av kraftig torden og lyn om ettermiddagen/tidlig kveld med kraftig regnskyll over en kort periode. Dette kan gi vanskelige kjøreforhold.

Når det er sommer i Norge er klimaet i Sør-Afrika kjølig, og det kan være kaldt med en del regnbyger. Dagene er også kortere. I de nordlige delene av landet er det tørt og sol på dagtid, og det kan forekomme frost og snø.

Hvis du ønsker sol & bad mens du er i Sør-Afrika, kan det være greit å huske at det er to store hav som møtes like sør for Cape Town; det kalde Atlanterhavet møter det varme Indiske hav. Et godt tips kan være å planlegge sol og bad ved Durban (Det indiske hav) i stedet for Cape Town (Atlanterhavet). Ellers går det direktefly fra Johannesburg til Vilaculos i Mosambik, Zanzibar, Mauritius og Seychellene.

Norsk ambassade i Sør-Afrika

Den norske ambassaden i Pretoria representerer Norge i Sør-Afrika, Zimbabwe, Namibia, Botswana, Madagaskar og Lesotho.

Ambassadens hjemmeside: https://www.norway.no/en/south-africa/for-nordmenn/om-ambassaden/

Nasjonalt nødnummer: 112 (fra mobiltelefon) og gjelder alle typer nødsituasjoner. Ambulanse: Netcare (privat, anbefales) 082 911/010 209 8387 eller 10117 (offentlig). Politi: 10111

I krise og nødsituasjon kan ambassaden i Pretoria kontaktes på tlf: +27 12 364 3700.

Utenom konsulatets og ambassadens arbeidstid kan reisende kontakte - UDs døgnoperative senter på tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no.

Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres app eller hjemmesider. Last ned appen «Reiseklar», hvor Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app, eller registrer reisen på www.reiseregistrering.no. Dette vil gjøre det enklere for utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner. 

 • 4 netter i Durban
 • 3 netter i St. Lucia
 • 3 netter på safarilodge
 • Båttur i St Lucia
 • Leiebil
 • Leiebilforsikring
 • Safariaktiviteter (2 stk per overnatting på Amakhosi Safari Lodge)
 • Åpen safaribil med engelsktalende guide
 • Parkavgifter
 • Måltider som beskrevet i programmet


PRISEN INKLUDERER IKKE:

 • Flybilletter tur/retur Norge
 • Tips til safariguide/sjåfør
 • Dokumentavgift på leiebil, trekkes direkte fra kunde

Det lille ekstra

Liker du å unne deg det lille ekstra? Nedenfor lister vi noen oppgraderingsforslag til de ulike overnattingsstedene samt aktiviteter som kan gi en flott reise noen ekstra minneverdige opplevelser. Dette er selvfølgelig bare et lite utvalg, og vi kommer gjerne med flere forslag.

Oppgradering av overnattingssted

Det har tatt oss mange år å finne de absolutt beste overnattingsstedene på våre destinasjoner. Slapp av ved bassenget på et eventyrlig resort, eller få ditt livs villmarksopplevelse i luksustelt midt på savannen. På våre turer våkner du på din beste side uansett! For deg som vil ha det lille ekstra finner du noen forslag nedenfor. Gi oss gjerne beskjed i bestillingsforespørselen hvis du har spesielle ønsker eller er interessert i en oppgradering.

Thanda Safari Lodge
Les mer >
The Oyster Box
Les mer >
Thanda Tented Camp
Les mer >

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta en titt på alternativene for denne turen eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.