Start din reise Mine sider

Safari og tropiske strender     

Opplev spennende safari i Pilanesberg og kystkultur i Mosambik! Vakre Mosambik er blant Afrikas mest spennende reisemål; uberørt natur og tropiske strender med supre forhold for dykking.

Opplevelser

Safari og strandferie

Steder

Pilanesberg, Johannesburg & Vilanculos

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

Mosambik med sin spektakulære kystlinje langs Indiahavet er en perfekt destinasjon for ditt reiseeventyr, mens Sør-Afrika passer for deg som drømmer om å oppleve fantastisk safari, utsikter og landskap, samt mat og drikke av høy internasjonal standard.

Temperatur

Mosambiks temperatur varierer med årstidene. Om sommeren, fra november til april, er kystområdene varme med dagstemperaturer over 30 grader og regn. Om vinteren, fra mai til oktober, er dagene solrike og behagelige med temperaturer rundt 20-25 grader. I Sør-Afrika når sommertemperaturene i Cape Town omtrent 25 grader, mens det ofte blir over 30 grader i Kruger og KwaZulu-Natal. Om vinteren blir det sjelden over 30 grader i Cape Town, mens nordlige og østlige deler av landet kan oppleve temperaturer på 20-25 grader.

Nedbør

Nedbøren i Mosambik varierer med region og årstid. Om sommeren, fra november til april, er kystområdene regnfulle med tropiske stormer. Om vinteren, fra mai til oktober, er det tørt og solrikt. I Sør-Afrika og i Cape Town faller det mest regn i vintermånedene mai-april, mens KwaZulu-Natal har jevnere nedbør gjennom året, med en liten topp i november-februar. I Kruger er det mindre nedbør enn i resten av landet, med mer regn om sommeren enn om vinteren.

Dag 1

Avreise

I dag flyr dere fra ønsket flyplass. La eventyret begynne!

Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel dersom dere ønsker at Safarireiser skal være ansvarlige for flybilletter.

Dag 2

Ankomst Johannesburg, videre til Pilanesberg

Velkommen til Sør-Afrikas største by! Vel fremme i Johannesburg møter dere sjåføren og setter kursen mot villmarken og Pilanesberg Nasjonalpark.

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >
Dag 3-5

Safari i Pilanesberg

Dere våkner opp til spennende dager i villmarken! Dere får se solen stige opp over horisonten samtidig som dere opplever spennende safari. Dere drar på morgen- og ettermiddagssafari og leter etter de ville dyrene.

Måltider

Frokost, lunsj & middag

Dag 6

Til Johannesburg

Etter en siste morgensafari og en god frokost på lodgen, kjører dere tilbake til Johannesburg. Her sjekker dere inn på flyplasshotellet og har en rolig kveld før morgenflyet neste dag.

Johannesburg er Afrikas nest største by, og ble bygget opp rundt gullgruvene og gullrushet på slutten av 1800-tallet. Har dere lyst til å utforske Johannesburg er Apartheid Museum, The Hector Pieterson Museum, guidet tur for å se på street art og besøk i Soweto populære aktiviteter. 

Måltider

Frokost

Dag 7

Fly til Mosambik

Dere flyr videre til Vilanculos i Mosambik. Kjøp av visum er proforma før bagasjehenting og transport til hotellet. Husk at passet må ha en gyldighetstid på minst seks måneder etter innreise. Dere blir møtt på flyplassen og kjørt til lodgen.

Vilanculos er en avslappende by med flotte strender og krystallklart turkis hav. Byen har alle fasiliteter du trenger for en fantastisk badeferie. Kystbyen har sin egen internasjonale flyplass og er et flott utgangspunkt for å utforske de idylliske øyene i Bazarutoskjærgården. Selve byen tilbyr god dykking, et bredt utvalg av overnattingsmuligheter og et livlig natteliv. Besøkende kan hoppe på en tradisjonell dhow og utforske den uberørte Bazarutoskjærgården, sjekke ut ferske råvarer og lokale suvenirer på det travle markedet i sentrum av byen, eller tilbringe dagen med å slappe av i solen på en av de idylliske strendene. Andre populære aktiviteter er ridning, havfiske, kitesurfing, dykking, snorkling og seiling. 

Måltider

Frokost & middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >
Dag 8-12

Herlige dager i Vilanculos

Vakre Mosambik er blant Afrikas mest spennende reisemål; uberørt natur og tropiske strender med supre forhold for dykking. Øygruppen Bazaruto Archipelago like utenfor kysten er en beskyttet nasjonalpark uten veier, butikker eller turistattraksjoner; et paradis!

Liggende på Afrikas østkyst finner vi dette tropiske paradiset velsignet med 2000 kilometer spektakulær kystlinje. Med sine idylliske strender frynset med palmer og krystallklart hav med et fantastisk utvalg av marint liv, er denne fortryllende afrikanske nasjonen en ideel destinasjon for en eventyrferie. Her kan dere oppleve cruise i solnedgang, ridning, snorkling, delfinturer og dykking i verdensklasse. Tilbring dagene med å fordype deg i den fascinerende lokale kulturen, beundre den imponerende koloniale arkitekturen og bli kjent med de vennlige lokale innbyggerne.

Måltider

Frokost & middag

Dag 12

Hjemreise

Afrikaeventyret er slutt for denne gang og dere tar farvel til landet som har gitt dere unike opplevelser og minner for livet.

I god tid før flyavgang blir dere hentet på hotellet og kjørte til flyplassen, hvor dere sjekker inn på flyet hjem til Norge. 

Måltider

Frokost

Dag 13

Ankomst Norge

Dere ankommer Norge med mange gode minner.

Takk for turen og velkommen tilbake til oss!

Reisevilkår

Topp Afrika AS sine reisevilkår ligger til grunn for avtalen dere gjør med Safarireiser.no når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

Reisegarantifondet
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikrer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs. Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

Flybilletter

De fleste av våre reiser inkluderer ikke flybilletter tur/retur Norge. Unntaket er visse reiser på spesifikke datoer (julereiser, gruppeturer og så videre) hvor vi holder gruppebilletter. Dette betyr at du kan bestille flyreisen selv om du vil. Når vi bestiller flybilletter, får dere først en reservasjon for flyreisen der dere kan se reiseruten. Dere er ansvarlige for å sjekke at alle navn er stavet i likt som i passene deres. Vi bruker elektroniske flybilletter som dere skriver ut selv, eller laster ned flyselskapets app og legger inn reisen der.

Vaksiner

Det er viktig å være vaksinert før turen til Øst-Afrika. Kontakt vaksineklinikk eller fastlege for mer informasjon om hvilke vaksiner som trengs i løpet av turen. Husk å være ute i god tid med vaksinasjonen og ta med deg vaksinasjonskortet på reisen. Hvis du begynner å føle deg uvel etter reisen, ikke nøl med å kontakte lege. Fortell legen din om turen til Afrika.

Gå til FHI for siste oppdatert liste over anbefalte vaksiner.

Reiseforsikring

Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Ta med deg forsikringsbevis på reisen. Vi ber deg om å kontakte forsikringsselskapet ditt og konsultere dem før avreise for å sjekke om du har tilstrekkelig reiseforsikring for turen.

Medisin og helsehjelp

Deler av reisen tilbringes i bushen, noe som betyr at det kan være vanskelig å løse spesielle behov raskt og enkelt under reisen. Det kan handle om kosthold eller medisiner, så det er veldig viktig at vi får beskjed om eventuelle spesielle behov ved bestilling av safariprogram slik at vi kan tilpasse programmet eller komme med spesielle direktiver. Alle reisende er ansvarlige for å ta med medisinen de trenger. Det er lurt å ta med sitt eget lille "medisin-kit" til forebyggende formål; hodepinetabletter, håndsprit, plaster, medisiner mot magesykdom osv. I mange av landsbyene som passeres i løpet av turen finnes det små apotek, men det kan ikke garanteres at medisinene du leter etter er tilgjengelige. Lokalsykehus og lokalt helsevesen holder en relativt lav standard, i de store byene er det muligheter for gode sykehus. 

Bagasje og vekt

Pakkelisten vår kan forhåpentligvis være nyttig når du pakker til turen. Pakk gjerne i bag eller sekk da det er begrenset bagasjeplass i safaribilene og på safarifly.

Flyvninger tur/retur Norge
De fleste flyselskap som vi benytter til Afrika tilbyr deg å ta med 23 kg x 2 kolli + 8-12 kg i håndbagasje.

Innenriksflyvninger
Bagasjevekt på innenriksfly varierer fra 15 kg - 23 kg. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi. 

Innførsel til Norge

Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no

Tips

Tips er en del av kulturen i Sør-Afrika og Mosambik. Tips er frivillig, men forventet, og en måte å takke for god service og godt utført arbeid. Vi anbefaler at du gir tips til din guide/chauffør siste dagen. På de fleste hoteller/lodger/camper finnes det en felles "tipsboks" hvor du kan legge tips ved avreise.

 • Safariguide, 5-10 USD per person per dag i Mosambik og 20-30 USD per person per dag i Sør-Afrika
 • Overnatting, 3-5 USD per person per natt i Mosambik og 5-15 USD per person per natt i Sør-Afrika

Sikkerhet

Både i Sør-Afrika og Mosambik bør du være oppmerksom og forsiktig i trafikken, etter mørkets frembrudd, og når du håndterer penger eller verdifulle eiendeler.

Når du er på safari og bor ute i parkene, er det viktig at du gir beskjed til en vakt hvis du vil forlate hytten/teltet du bor i. Ville dyr kan være i nærheten.

Les mer om sikkerheten i Sør-Afrika og Mosambik her. Vær oppmerksom på at alle UD's reiseråd er tilpasset de som reiser uten arrangør. Når du reiser med oss, sørger vi for å planlegge reisen på tryggest mulig måte, og vi arrangerer ikke reiser til områder som UD fraråder eller som vi selv ikke anser som trygge.

Språk

Sør-Afrikas offisielle språk er engelsk og afrikaans.

Mosambiks offisielle språk er portugisisk.

Tidssone

I vinterhalvåret er Sør-Afrika og Mosambik en time foran Norge. Om sommeren er det samme tid.

Valuta

Valutaen i Sør-Afrika er Rand (ZAR). Det er vanlig å betale med kort, og det er enkelt å ta ut penger fra minibanker.

I Mosambik brukes Metical (MZM) eller den nye Metical som offisiell valuta. Vi anbefaler alltid å ha kontanter tilgjengelig når du skal betale for noe i Mosambik.

Elektronikk og adapter

Adapter er nødvendig i Sør-Afrika, og de bruker en type M-kontakt.

I Mosambik trenger du ikke adapter.

Pass og visum

Ved reise til Sør-Afrika må passet være gyldig i minst 30 dager etter reisens siste dag. Det må være minst én blank side i passet for eventuelle stempler ved inn- og utreise. Sør-Afrika har ingen visumplikt for norske borgere.

Ved reise til Mosambik må passet være gyldig i minst 6 måneder etter siste dag på reisen. Det må være minst seks tomme sider i passet ditt for inn- og utreisestempler. Man må vise bevis på en tur-retur-flyvning samt hotellreservasjon. Fra og med 1. mai 2023 kan reisende med vanlig norsk pass søke om turistvisum ved ankomst til flyplassen i Maputo. Det er et dokument/innreisegebyr som pr i dag er på 650 MET (ca. 10 USD) som må betales kontant ved fremvisning avdokumentene.

Det er også mulig å registrere seg på forhånd i Mosambiks e-visaportal. For ytterligere spørsmål angående visum og innreise, ta kontakt med Mosambiks ambassade i Stockholm Embaixada da República de Moçambique| Estocolmo nos Países Nórdicos (embassymozambique.se)

Klima

Våre vintermåneder (november-februar) er sommersesongen i Sør-Afrika. I området rundt Cape Town kan du oppleve varme og solrike dager, mens nordlige deler av landet kan oppleve varme dager etterfulgt av regnskurer. I våre sommermåneder er klimaet i Sør-Afrika kjølig, med kalde og regnfulle perioder. I nordlige deler av landet er det tørt og solrikt om dagen, men det kan bli frost om natten. 

Mosambik ligger i det tropiske klimabeltet. Kystområdet er varmt med høy luftfuktighet på grunn av den varme Mosambikstrømmen som beveger seg sørover langs kysten. Nedbøren i kystområdet faller vanligvis mellom november og april (sommerregntiden) i forbindelse med nordøstmonsunen. I februar og mars er det fare for sykloner, og vi anbefaler ikke reiser til Mosambik på denne tiden av året.

Bekledning

Når man er på safari er det godt å ha behagelige klær. Det er viktig å ikke kle seg i skrikende farger, men å velge klær som går mer i ett med naturen. Det er ofte litt kjølig tidlig på morgenen, da kan det være greit med lange ermer og lange bukser, mens dagene vanligvis er varme, da er det viktig å tenke på å beskytte seg mot solen.

Internasjonalt førerkort

Internasjonalt førerkort er påkrevd eller sterkt anbefalt.

Ambassade

Den norske ambassaden i Sør-Afrika ligger i Pretoria.
Adresse: 1402 Pretorius Street, Hatfield, Pretoria 0083, Sør-Afrika
Telefon: +27 12 364 3700
E-post: emb.pretoria@mfa.no
Hjemmeside: Norges ambasade i Sydafrika

Den norske ambassaden i Mosambik ligger i Maputo
Adresse: Av. Kenneth Kaunda 960, P.O. Box 4695, Maputo, Moçambique
Telefon: +258 2149 2950
E-post: emb.maputo@mfa.no
Hjemmeside: Norges ambassade i Moçambique

Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres app eller hjemmesider. Last ned appen «Reiseklar», hvor Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app, eller registrer reisen på www.reiseregistrering.no. Dette vil gjøre det enklere for utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner. 

 • Overnatting som beskrevet i program
 • Måltider som beskrevet i program
 • Safarier i Pilanesberg
 • Alle parkavgifter
 • Åpen safaribil med engelsktalende guide 
 • Flybillett Johannesburg - Vilanculos
 • 6 netter på strandhotell
 • Alle transfer


PRISEN INKLUDERER IKKE:

 • Flybillett tur/retur Norge
 • Tips til safariguide/sjåfør, 10 - 15 USD per dag, fra hver av dere
 • Visum til Mosambik

Det lille ekstra

Liker du å unne deg det lille ekstra? Nedenfor lister vi noen oppgraderingsforslag til de ulike overnattingsstedene samt aktiviteter som kan gi en flott reise noen ekstra minneverdige opplevelser. Dette er selvfølgelig bare et lite utvalg, og vi kommer gjerne med flere forslag.

Oppgradering av overnattingssted

Det har tatt oss mange år å finne de absolutt beste overnattingsstedene på våre destinasjoner. Slapp av ved bassenget på et eventyrlig resort, eller få ditt livs villmarksopplevelse i luksustelt midt på savannen. På våre turer våkner du på din beste side uansett! For deg som vil ha det lille ekstra finner du noen forslag nedenfor. Gi oss gjerne beskjed i bestillingsforespørselen hvis du har spesielle ønsker eller er interessert i en oppgradering.

The Peech
Les mer >

Legg til aktiviteter

Å reise til Afrika er en magisk opplevelse som gir minner for livet. Det er mulig å forgylle dagene med noe ekstra minneverdig for de som ønsker det. Nedenfor har vi listet opp de mest populære aktivitetene på reisemålet ditt. Vi hjelper gjerne til med å foreslå aktiviteter som kan passe for dere.

Bush Walk

Bli med en lokal masai på vandring over slettene. På vandringen får man oppleve detaljene som man ikke får sett fra bilen; insekter, følge spor, lukte ville planter eller lære hvordan termitthauger lages. Du kan også se noe storvilt, for eksempel elefanter, sjiraffer eller bøfler. 

Sundowner

Den perfekte måten å avslutte en innholdsrik safaridag er med en klassisk sundowner mens man ser solen gå ned over savannen. Denne tradisjonen har sin opprinnelse i kolonitiden, hvor man avsluttet dagen med en gin & tonic for å beskytte seg mot malaria.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta en titt på alternativene for denne turen eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.