Start reisen din Mine sider

Opplev de mektige Victoria Falls og den utrolige villmarken i Zambia

Opplev det beste av de spektakulære Victoriafallene. Her får dere en guidet tur rundt fossene og en solnedgangscruise på den majestetiske Zambezi-elven.

Reisen tar dere deretter til det uberørte Zambia, som byr på utrolige naturopplevelser i Kafue nasjonalpark. Her venter klassisk safari, båtsafari og fottursafari i villmarken.

Opplevelser

Safari, Vakkert landskap

Steder

Victoria Falls & Kafue Nationalpark

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

Zambia är beläget i södra Afrika och är känt för att erbjuda unika safariupplevelser. Landet är hem åt flera av Afrikas vackraste vildmarksområden, däribland South Luangwa, Lower Zambezi och Kafue National Park. Förutom klassisk safari, är Zambia känd för sin vandringssafari.

Temperatur

Under den torra perioden, september till november, når temperaturen över 30°C. Regnperioden, december till april, är svalare och fuktigare. Oavsett säsong erbjuder Zambia behagliga temperaturer för att utforska dess mångfaldiga landskap.

Nedbør

I Zambia är regnperioden från november till april, med mest nederbörd i januari och februari. Månaderna maj till oktober räknas som torrperiod, vilket skapar ett kargt landskap. Oavsett tidpunkt erbjuder Zambia härliga och spännande safariupplevelser.

Dag 1

Avreise fra Norge

I dag flyr dere fra ønsket flyplass. La eventyret begynne!

Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel dersom dere ønsker at Safarireiser skal være ansvarlige for flybilletter.

Dag 2

Ankomst Victoria Falls

Ved ankomst blir dere ønsket varmt velkomne av vår lokale representant. Dere pakker i bilen og blir kjørt til overnattingsstedet. Nyt en rolig ettermiddag og lad batteriene før morgendagens eventyr.

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >
Dag 3

Guidet tur til Victoria Falls & sunset cruise

Etter frokost blir det en guidet tur til Victoriafallene. Det blir en flott og uforglemmelig opplevelse å se de majestetiske fallene!

Fossen heter Mosi-oa-Tunya på lokalspråket lozi, noe som betyr «røyken som tordner». Høyeste fall er 108 meter. Fossen er på sitt største ved regntidens slutt i mars/april. Fossen ligger på grensen mellom landene Zambia og Zimbabwe. Den første europeeren som så fossen var oppdagelsesreisende David Livingstone i 1855. Han kalte den opp etter dronning Victoria av Storbritannia.

Når vannføringen er på sitt største, styrter det 10 millioner liter vann i minuttet utfor den 100 meter høye kanten.

Senere på ettermiddagen blir dere hentet til et elvecruise på Zambezi River. Zambezi er den fjerde største elven i Afrika etter Nilen, Zaire og Niger. Det er mulig å se flodhester og krokodiller fra båten, og i de tørre månedene kan elefanter og antiloper ses på elvebankene eller sees svømmende over til mindre øyer.

Måltider

Frokost

Dag 4

Utforsk Victoria Falls

I dag får dere oppdage hva Victoria Falls har å tilby på egenhånd. Nyt en dag i området eller bestill en av de mange aktivitetene som tilbys.

Måltider

Frokost

Dag 5

Til Kafue National Park

Etter frokost og en rolig morgen blir du kjørt over grensen til Zambia og Livingstone flyplass, hvor du sjekker inn på flyet til Lusaka. Fra Lusaka kjører du gjennom Zambias vakre landskap, en reise på litt over fire timer, før du kommer til lodgen. Du bor vakkert ved Kafue-elven på Mukambi Safari Lodge. Vel fremme venter middag i den zambiske villmarken.

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Dag 6

Safari i Kafue National Park

Dere våkner tidlig om morgenen. Etter en kopp kaffe eller te pakkes safari-jeepen og dere drar på en tidlig morgensafari i parken. Sammen med guiden søker dere etter ville dyr. Det er en ubeskrivelig opplevelse å se solen stige opp over villmarken. I Kafue er det muligheter for å se elefanter, sjiraffer, løver, bøfler, leoparder, men også den uvanlige sabelantilopen som mange mener er den vakreste antilopen i Afrika. Dere ankommer den nye campen i tide for brunsj. Nyt noen rolige timer på leiren. Etter "ettermiddagste" venter ettermiddagssafari i parken. Dere kommer tilbake til campen i skumringen. Etter middag avsluttes kvelden ved bålet.

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Dag 7

Safari i Kafue National Park

Tidlig om morgenen er det tid for morgensafari, og etter en kopp kaffe eller te drar dere ut i parken. Safarien blir ledet av profesjonelle safariguider med unik kunnskap om parken og dens dyreliv. Dere kommer tilbake til campen for brunsj, og slapper av ved bassenget eller hviler i hengekøya etterpå.

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Dag 8

Til Busanga Plains

Etter spennende og fantastiske dager i de sentrale delene av Kafue, er det nå tiden inne for å oppleve de nordlige delene av parken. Svært få turister har besøkt disse stedene på grunn av utilgjengelighet. Busanga Plains er kjent for sine store sletter, våtmarker og sitt rike dyre- og fugleliv. Dere kjører gjennom villmarken på små skogsveier, på jakt etter ville dyr, og spiser frokost ute i bushen, en opplevelse som er vanskelig å beskrive. Dere ankommer Busanga Plains Camp ved lunsjtid, denne leiren består også av bare 4 telt, nærheten til naturen er ubeskrivelig. Slapp av og nyt omgivelsene før det er tid for ettermiddagssafari.

Overnatting
Busanga Plains >
Måltider

Frokost, lunsj og middag

Dag 9

Safari i Busanga Plains

I dag venter fantastiske opplevelser i Busanga Plains. Dere drar på morgen- og ettermiddagssafari i åpne safaribiler. Om ønskelig er det mulig å bytte morgensafari mot en guidet bushwalk i området. Nyt villmarken og den vakre naturen.

Overnatting
Busanga Plains >
Måltider

Frokost, lunsj og middag

Dag 10

Tilbake til Kafue National Park

Etter en god frokost starter reisen mot Mukambi Safari Lodge. Samtidig som dere forflytter dere leter dere etter ville dyr. Dere ankommer til overnattingsstedet i tide til lunsj. Slapp av og nyt en rolig ettermiddag før det er tid for en båtsafari langs Kafue River. Etter solnedgang drar dere tilbake til lodgen for å spise middag.

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Dag 11

Hjemreise

Etter frokost starter reisen tilbake mot Lusaka. Igjen kjører dere gjennom Zambias vakre landskap. I Lusaka sjekker dere inn på flyet til Norge.

Afrikaeventyret er slutt for denne gang og dere tar farvel til landet som har gitt dere unike opplevelser og minner for livet.

Måltider

Frokost

Dag 12

Ankomst Norge

Dere ankommer Norge med mange gode minner.

Takk for turen og velkommen tilbake til oss!

 • Guidet tur til fossefallene
 • Sunset Cruise på Zambezi River
 • Flybilletter Livingstone - Lusaka
 • Engelsktalende guide/sjåfør 
 • ​Safari i Safari Kafue National Park
 • Safari i Busanga Plains
 • Alle parkavgifter
 • Måltider som beskrevet i program
 • Overnatting som beskrevet i program
 • All transfer i program 

  Flybilletter tur/retur Norge er ikke inkludert i prisen

Det lille ekstra

Liker du å unne deg det lille ekstra? Her kommer noen oppgraderingsforslag til overnattingsstedene, og aktiviteter som kan gi en flott reise noen ekstra noen ekstra minneverdige opplevelser. Dette er selvfølgelig bare et utvalg, vi kommer gjerne med forslag til flere. 

Oppgradering av overnattingssted

Det har tatt oss mange år å finne de absolutt beste overnattingsstedene i Zambia. Slapp av ved bassenget på et eventyrlig resort, eller få ditt livs villmarksopplevelse i luksustelt midt på savannen. På våre turer våkner du på din beste side uansett! For deg som vil ha det lille ekstra finner du noen av overnattingsstedene du kan oppgradere til. Gi oss gjerne beskjed i bestillingsforespørselen hvis du er interessert i en oppgradering.

Stanley & Livingstone
Les mer >

Legg til aktiviteter

Å være på safari er en magisk opplevelse som gir minner for livet. For de som ønsker det er det anledning til å forgylle dagene med noe ekstra minneverdig. Ikke nøl med å kontakte oss, så forteller vi deg mer.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta en titt på alternativene for denne turen eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Helikoptertur over Victoria Falls

Den spektakulære helikopterturen over Victoriafallene er kjent som "Flight of Angels". Da David Livingstone så Victoria Falls for første gang i 1855, skrev han at "Så vakre omgivelser må ha blitt sett på av flyvende engler". Lite visste han at man 150 år senere kunne få akkurat den muligheten. Den beste måten å sette pris på den sanne prakten til Victoria Falls er å se dem fra luften.

Steam Train Dinner Victoria Falls

Bestill en middag på Victoria Falls Steam Train og dra tilbake til en svunnen tid med luksuriøse damptogreiser. Dette luksuriøse damptoget kjører til Victoria Falls Bridge og deretter ut til Jafuta Siding. Det blir servert lett snacks, etterfulgt av et gourmetmåltid og drinker. Toget har avganger tirsdag, onsdag, fredag og lørdag.

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.