Start din reise Mine sider

Villhunder og hvalhaier, en reise for deg som liker unike eventyr 

Kombiner Afrikas største naturreservat, Nyerere Nationalpark, tidligere kjent som Selous Game Reserve, med den uberørte perlen Mafia Island. Nyerere er fire ganger større enn Serengeti i nord, med et areal like stort som vårt naboland Danmark. Her utforsker du den uberørte villmarken med bil, båt og til fots.

Reisen avsluttes deretter med avslappende dager på Mafia Island. Her finner man Swahilikystens vakreste marine nasjonalpark, med et livlig undervannsliv. Den perfekte destinasjonen for deg som vil snorkle og dykke! En reise og et eventyr for livet.

Opplevelser

Klassisk Safari, Båtsafari, Vandringsafari, Uberørte strender, Hvalhaier & Fantastisk snorkling

Steder

Nyerere & Mafia Island

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

Mafia Island tilhører Tanzania og kombinasjonen mellom fastlandet og øya i Det indiske hav er en fantastisk kombinasjonsreise som byr på fantastiske villmarksopplevelser, kritthvite strender og spennende kulturopplevelser.

Temperatur

Nord-Tanzania er normalt kjøligere enn de sørlige og østlige delene av landet på grunn av høyden over havet. Mafia tilbyr et varmt og tropisk klima hele året med temperaturer som ofte overstiger 30°C.

Nedbør

Den store regntiden både på fastlandet og på Mafia inntreffer normalt i april og mai, selv om den varierer litt etter hvor i landet du reiser. I løpet av høsten kommer den lille regntiden, som vanligvis betyr kortere tropisk regn.

I dag flyr dere fra ønsket flyplass. La eventyret begynne!

Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel dersom dere ønsker at Safarireiser skal være ansvarlige for flybilletter.

Velkommen til Tanzania! Når dere lander på Julius Nyerere International Airport i Dar Es Salaam, blir dere ønsket velkommen og fulgt den korte biten til innenlandsterminalen. Herfra flyr dere til Nyerere nasjonalpark, tidligere Selous Game Reserve. Dere blir ønsket velkommen på flystripa og kjørte til campen. Avhengig av ankomsttid, venter det spennende safariaktiviteter i Tanzanias største naturreservat allerede i løpet av ettermiddagen.

Nyerere nasjonalpark er det perfekte valget for de som ønsker å reise til et sted der de store turiststrømmene ennå ikke har funnet veien. Parken er hele fire ganger større enn den mer kjente Serengeti i nord, og den er større enn hele Danmark, samtidig som den bare mottar noen få prosent av Serengetis besøkende.

Villmarken venter!

Overnatting
Kulinda Camp >
Måltider

Middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

De kommende dagene venter opplevelser for livet! Sammen med guiden søker dere etter ville dyr. I Nyerere National Park lever mange av Afrikas mest kjente dyr, inkludert den sjeldne afrikanske villhunden, som dere med litt flaks kan få et glimt av.

Parken er hjem til det største antallet storvilt i verden, inkludert elefanter, bøfler, løver og sabelantiloper. I parken har dere også muligheten til å se eland, sjiraffer, vannbukker, sebraer, impalaer, flodhester, leoparder og geparder. Dessuten er Nyerere et sant paradis for fuglekikkere med opptil 350 forskjellige fuglearter som pryder himmelen og landskapet. Nøyaktig hvordan dagene blir planlagt på stedet i samråd med guiden deres. I tillegg til klassisk safari vil en av ettermiddagene inkludere en båtsafari på Rufiji River. På båtsafarien seiler dere rolig langs elva og observerer flodhester i vannet samtidig som dere ser dyrene som har kommet til elvebredden for å drikke. Nyt herlige kvelder i villmarken og sov til lyden av den afrikanske natten.

Overnatting
Kulinda Camp >
Måltider

Frokost, lunsj og middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Etter en tidlig frokost sjekker dere ut fra campen og får oppleve en siste safari i de aktive morgentimene. Deretter blir dere kjørt til flystripa i Nyerere og flyr videre til Mafia Island via Dar Es Salaam. Når dere lander på Mafia, blir dere ønsket velkommen og kjørt til hotellet som ligger rett ved Det indiske hav.

Måltider

Frokost og middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

På Mafia Island finner du en av verdens vakreste marine nasjonalparker. Dette er stedet for deg som elsker å snorkle og dykke! Øya ligger rett utenfor Tanzanias kyst, cirka 25 km fra fastlandet og 130 km fra Dar es Salaam. Øyboerne er vennlige, og atmosfæren er harmonisk. Her lever de etter det velkjente swahili-ordtaket "haraka haraka haina baraka", som betyr at å stresse gir ingen velsignelse. Tempoet på Mafia er rolig, og det er en av de sikreste stedene ved Det indiske hav.

Øya er unik, med omtrent 50 000 mennesker som forsørger seg gjennom fiske, jordbruk og turisme. Bærekraftig turisme har blitt utviklet på lokalsamfunnets betingelser. På Mafia kan dere bli med lokale fiskere på eventyr eller svømme i det klare vannet sammen med 460 forskjellige fiskearter og fargerike koraller. Dette er en annerledes safarierfaring, i det våte elementet. Mange dykkere mener at Mafia er det beste stedet for dykking i Øst-Afrika og en av de mest varierte stedene i verden. Fra oktober til mars besøker hvalhaier den marine nasjonalparken. Hvalhaier er helt ufarlige for mennesker, de spiser plankton. Det er en utrolig opplevelse å snorkle ved siden av verdens største fisk! Fra juni til august legger havskilpaddene egg på Juani Island, bare en 20-minutters båttur fra Mafia. Rundt Mafia er det flere mindre øyer og sandbanker hvor det kan arrangeres utflukter og dagsutflukter. Nyt herlige dager langt borte fra de klassiske turiststiene.

Måltider

Frokost og middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Afrikaeventyret er slutt for denne gang og dere tar farvel til landet som har gitt dere unike opplevelser og minner for livet. I god tid før flyavgang blir dere kjørte til flyplassen. Dere flyr med småfly til Dar es Salaam, hvor dere henter dere bagasjen, bytter terminal, og sjekker inn på flyet tilbake til Norge.

Måltider

Frokost

Dere ankommer Norge med mange gode minner.

Takk for turen og velkommen tilbake til oss!

Reisevilkår

Topp Afrika AS sine reisevilkår ligger til grunn for avtalen dere gjør med Safarireiser.no når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

Reisegarantifondet
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikrer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs. Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

Flybilletter

De fleste av våre reiser inkluderer ikke flybilletter tur/retur Norge. Unntaket er visse reiser på spesifikke datoer (julereiser, gruppeturen og så videre) hvor vi holder gruppebilletter. Dette betyr at du kan bestille flyreisen selv om du vil. Når vi bestiller flybilletter, får dere først en reservasjon for flyreisen der dere kan se reiseruten. Dere er ansvarlige for å sjekke at alle navn er stavet i likt som i passene deres. Vi bruker elektroniske flybilletter som dere skriver ut selv, eller laster ned flyselskapets app og legger inn reisen der

Vaksiner

Det er viktig å være vaksinert før turen til Øst-Afrika. Kontakt vaksineklinikk eller fastlege for mer informasjon om hvilke vaksiner som trengs i løpet av turen. Husk å være ute i god tid med vaksinasjonen og ta med deg vaksinasjonskortet på reisen. Hvis du begynner å føle deg uvel etter reisen, ikke nøl med å kontakte lege. Fortell legen din om turen til Afrika.

Gå til FHI for siste oppdatert liste over anbefalte vaksiner.

Reiseforsikring

Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Ta med deg forsikringsbevis på reisen. Vi ber deg om å kontakte forsikringsselskapet ditt og konsultere dem før avreise for å sjekke om du har tilstrekkelig reiseforsikring for turen.

Medisin og helsehjelp

Deler av reisen tilbringes i bushen, noe som betyr at det kan være vanskelig å løse spesielle behov raskt og enkelt under reisen. Det kan handle om kosthold eller medisiner, så det er veldig viktig at vi får beskjed om eventuelle spesielle behov ved bestilling av safariprogram slik at vi kan tilpasse programmet eller komme med spesielle direktiver. Alle reisende er ansvarlige for å ta med medisinen de trenger. Det er lurt å ta med sitt eget lille "medisin-kit" til forebyggende formål; hodepinetabletter, håndsprit, plaster, medisiner mot magesykdom osv. I mange av landsbyene som passeres i løpet av turen finnes det små apotek, men det kan ikke garanteres at medisinene du leter etter er tilgjengelige. Lokalsykehus og lokalt helsevesen holder en relativt lav standard, i de store byene er det muligheter for gode sykehus. 

Bagasje og vekt

Pakkelisten vår kan forhåpentligvis være nyttig når du pakker til turen. Pakk gjerne i bag eller sekk da det er begrenset bagasjeplass i safaribilene og på safarifly.

Flyvninger tur/retur Norge
De fleste flyselskap som vi benytter til Afrika tilbyr deg å ta med 23 kg x 2 kolli + 8-12 kg i håndbagasje.

På safarifly til Mafia Island varierer bagasjekvoten fra 15 kg - 20 kg. Pakk gjerne i myk bag eller sekk.

Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi. 

Innførsel til Norge

Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no

Tips

Tips er en del av kulturen i Tanzania. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb.

Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere blir kjørt til flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort. De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet. Vanlig tips til sjåfør på safaridager er 10 - 15 US$ per person per dag. Vanlig tips på overnattingssteder er 3 - 5 US$ per person per dag.

Parkavgift i Mafia Island Marine Park

Siden store deler av Mafia Island er en del av et bevaringsområde og ligger i Mafia Island Marine Park, må alle besøkende og gjester betale en avgift per person per dag.

Sikkerhet

Befinner du deg i storbyer som Arusha eller Dar es Salaam, anbefaler vi å utvise generell forsiktighet og årvåkenhet, og unngå å gå rundt i gatene etter solnedgang. Trenger du en taxi, kan du bestille den med vår hjelp eller via hotellet. Unngå å ta taxi ut på gaten.

På safari er det viktig å gi beskjed til en vakt hvis dere ønsker å forlate teltet eller lodgen. Det kan være ville dyr i nærheten.

Les mer om sikkerhetssituasjonen i Tanzania her.

Språk

Det offisielle språket i Tanzania er swahili. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt. Det finnes totalt over 100 stammespråk i Tanzania.

Tidsforskjell

Tanzania ligger en time foran Norge sommertid, og to timer foran vintertid.

Valuta

Valutaen i Tanzania er Tanzania shilling (TZS), det er ofte mer fordelaktig å betale i lokal valuta enn å betale i USD. Det er minibank på flyplassene, i de større byene, og noen steder på Zanzibar hvor man kan ta ut både dollar og shilling. Det hender at disse er tomme, så det kan være lurt å ha med USD i mindre valører. På hotellene går det fint å betale med kort, og de fleste er vant med at turister betaler med dollar. Det er mulig å betale med kort (da legges det ofte på et gebyr på 5%) på de fleste hoteller / lodger & camper.

Elektronikk

Ute i villmarken er det mange lodger og camper som ikke er koblet til det vanlige strømnettet, i stedet bruker de generatorer eller solceller. Generatorene brukes ofte bare noen timer i løpet av dagen, noe som betyr at det kan være begrenset tid til å lade mobiler og kameraer. De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen. Flere av våre biler har stikkontakt og lademuligheter mens man er ute og kjører, men ta gjerne med en god power bank. På de fleste strandhotell er det strøm tilgjengelig døgnet rundt, men strømbrudd er ganske vanlig.

Adapter er nødvendig i Tanzania og de bruker en type G. Samme som i Storbritannia.

Ønsker du å bruke mobilen din i Tanzania, bør du sjekke med mobiloperatøren hvilke priser som gjelder. Ofte kan det være billigere å kjøpe e-sim fra Airalo eller lignende. Mobildekningen er god, men det kan være enkelte ”lommer” uten dekning.

De fleste overnattingssteder har wifi tilgjengelig i fellesområdene.

Pass & Visum

Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Kontroller passet før utreise, og sjekk at det ikke har skader. Det kan være fornuftig å ha en kopi av passet med på reisen.

Man kan kjøpe visum ved ankomst Tanzania for 50 USD i kontanter, eller søke om elektronisk visum til Tanzania før avreise på https://visa.immigration.go.tz/. Pris er USD 50 pluss en serviceavgift på USD 1. Etter registreringen tar det omtrent 7 dager før visumet utstedes. Det elektroniske visumet skrives ut og tas med på reisen.

Kunden er selv ansvarlig for å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Klima

Tanzania har et herlig tropisk klima, langs kysten er det høy luftfuktighet og i høylandet er det ofte svale kvelder. April og mai kalles ofte "den store regntiden", i løpet av disse månedene kan det regne flere dager på rad. November kalles vanligvis "den lille regntiden", da handler det vanligvis om kortere skurer på ettermiddag og kveldstid. I løpet av disse månedene er det vanligvis få turister, parkene er grønne og frodige og det er mulig å få gode priser på hotell og lodger. Kvelder og morgener kan være litt kjølige, så vi anbefaler å ha med litt varme klær.

Bekledning

Når man er på safari er det godt å ha behagelige klær. Det er viktig å ikke kle seg i skrikende farger, men å velge klær som går mer i ett med naturen. Det er ofte litt kjølig tidlig på morgenen, da kan det være greit med lange ermer og lange bukser, mens dagene vanligvis er varme, da er det viktig å tenke på å beskytte seg mot solen.

Ingen spesiell kleskode gjelder på safarilodger.

Som turist er det viktig å huske at man er i et land med en annen kultur, og være klar over at store deler av kystområdene i Øst-Afrika er muslimske samfunn. Når man beveger seg på offentlige steder, bør man alltid ha klær som dekker skuldre, knær og navle.

Plast

Det er forbud mot plastposer i Tanzania. Unngå å ha plastposer i bagasjen ved ankomst til landet. Zip lock-poser til væske i håndbagasjen tolereres, da det er forventet at turister også bruker de til hjemreisen. Søppelhåndtering er et stort problem, så vær gjerne bevisst på å ikke bruke så mye engangsutstyr.

Ambassade

Den norske ambassaden i Tanzania ligger i landets kommersielle hovedstad, Dar es Salaam. 
Hjemmeside: https://www.norway.no/en/tanzania/
Telefon: +255 22 2163 100 / +47 23 95 56 00
Epost: emb.daressalaam@mfa.no

Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres app eller hjemmesider. Last ned appen «Reiseklar», hvor Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app, eller registrer reisen på www.reiseregistrering.no. Dette vil gjøre det enklere for utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

 • Safari med engelsktalende guide
 • Alle parkavgifter
 • Vindusplass og vann på safari
 • Fly Dar - Nyerere - Mafia - Dar (20 kg)
 • Overnatting som beskrevet i programmet
 • Måltider i henhold til programmet
 • All transfer i programmet


PRISEN INKLUDERER IKKE:

 • Flybilletter tur/retur Norge
 • Tips til safariguide/sjåfør, 10 - 15 USD per dag, fra hver av dere
 • Visum til Tanzania
 • Marineparkavgift i Mafia Marine Park

 

Det lille ekstra

Liker du å unne deg det lille ekstra? Nedenfor lister vi noen oppgraderingsforslag til de ulike overnattingsstedene samt aktiviteter som kan gi en flott reise noen ekstra minneverdige opplevelser. Dette er selvfølgelig bare et lite utvalg, og vi kommer gjerne med flere forslag.

Oppgradering av overnattingssted

Det har tatt oss mange år å finne de absolutt beste overnattingsstedene på våre destinasjoner. Slapp av ved bassenget på et eventyrlig resort, eller få ditt livs villmarksopplevelse i luksustelt midt på savannen. På våre turer våkner du på din beste side uansett! For deg som vil ha det lille ekstra finner du noen forslag nedenfor. Gi oss gjerne beskjed i bestillingsforespørselen hvis du har spesielle ønsker eller er interessert i en oppgradering.

Roho Ya Selous
Les mer >
Chole Mjini
Les mer >
Rufiji River Camp
Les mer >

Legg til aktiviteter

Å reise til Afrika er en magisk opplevelse som gir minner for livet. Det er mulig å forgylle dagene med noe ekstra minneverdig for de som ønsker det. Nedenfor har vi listet opp de mest populære aktivitetene på reisemålet ditt. Vi hjelper gjerne til med å foreslå aktiviteter som kan passe for dere.

Svømme med hvalhai

Det er et av livets store privilegier å svømme sammen med en av disse milde gigantene! Hvalhaiene befinner seg i farvannet rundt Mafia året rundt, men mellom oktober og mars spiser de nær overflaten i det grunne vannet på vestsiden av øya, nær Kilindoni, og de er derfor lette å finne.

Sandbanke på Mafia

Funguni-sandbanken dukker opp hver dag i omtrent seks timer rundt lavvann og er kun tilgjengelig med båt. Denne stripen med hvit sand er omtrent 600-700 meter lang. Noen steder er ideelle for svømming, mens andre steder er mer langgrunne med kulper fulle av marint liv som sjøstjerner, krabber, kråkeboller og noen ganger sjøhester. 

Sundowner

Den perfekte måten å avslutte en innholdsrik safaridag er med en klassisk sundowner mens man ser solen gå ned over savannen. Denne tradisjonen har sin opprinnelse i kolonitiden, hvor man avsluttet dagen med en gin & tonic for å beskytte seg mot malaria.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta en titt på alternativene for denne turen eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.