Start din reise Mine sider

Urørt villmark

Reisen åpner døren til Zambias urørte villmark! Dere drar på klassisk safari i Kafue Nationalpark, og får også oppleve båtsafari i Kafue River og vandresafari i bushen. Kafue Nationalpark byr på småskala turisme, noe som gjør naturopplevelsen mer framtredende.

Opplevelser

Safari, Vakkert landskap

Steder

Lusaka & Kafue Nationalpark

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

Zambia ligger i det sørlige Afrika og er kjent for å tilby unike safariopplevelser. Her finner man flere av Afrikas vakreste villmarksområder, inkludert South Luangwa, Lower Zambezi og Kafue nasjonalpark. I tillegg til klassisk safari, er Zambia kjent for vandringssafari.

Temperatur

I den tørre perioden fra september til november når temperaturen over 30°C. Regnperioden, fra desember til april, er kjøligere og fuktigere. Uansett sesong tilbyr Zambia behagelige temperaturer for å utforske det mangfoldige landskapet

Nedbør

I Zambia er regntiden fra november til april, med mest nedbør i januar og februar. Månedene mai til oktober regnes som tørkeperiode, noe som skaper et øde landskap. Uavhengig av tidspunkt tilbyr Zambia herlige og spennende safariopplevelser.

I dag flyr dere fra ønsket flyplass. La eventyret begynne!

Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel dersom dere ønsker at Safarireiser skal være ansvarlige for flybilletter.

Ved ankomst blir dere ønsket varmt velkomne av vår lokale representant. Dere pakker i bilen og blir kjørt til overnattingsstedet. Nyt en rolig ettermiddag og lad batteriene før morgendagens eventyr.

Overnatting
Pioneer Camp >
Måltider

Middag

Etter frokost blir dere møtt av sjåføren, og reisen starter mot Kafue nasjonalpark. Dere kjører gjennom Zambias vakre landskap, gjennom kornåker og åkerlandskap. Etter en reise på litt over 4 timer, ankommer dere lodgen din akkurat i tide til lunsj. På ettermiddagen venter en båtsafari på Kafue River. Båtsafari er alltid en spennende opplevelse, i tillegg til å kunne se både flodhester og krokodiller, får dere mulighet til å se elefanter, bøfler og antiloper som kommer til elven for å drikke. Dere ser solen gå ned over Kaufe River før dere drar tilbake til lodgen til middag.

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Dere våkner tidlig om morgenen. Etter en kopp kaffe eller te pakkes safari-jeepen og dere drar på en tidlig morgensafari i parken. Sammen med guiden søker dere etter ville dyr. Det er en ubeskrivelig opplevelse å se solen stige opp over villmarken. I Kafue er det muligheter for å se elefanter, sjiraffer, løver, bøfler, leoparder, men også den uvanlige sabelantilopen som mange mener er den vakreste antilopen i Afrika. Dere ankommer den nye campen i tide for brunsj. Nyt noen rolige timer på leiren. Etter "ettermiddagste" venter ettermiddagssafari i parken. Dere kommer tilbake til campen i skumringen. Etter middag avsluttes kvelden ved bålet.

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Tidlig om morgenen er det tid for morgensafari, og etter en kopp kaffe eller te drar dere ut i parken. Safarien blir ledet av profesjonelle safariguider med unik kunnskap om parken og dens dyreliv. Dere kommer tilbake til campen for brunsj, og slapper av ved bassenget eller hviler i hengekøya etterpå.

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Etter spennende og fantastiske dager i de sentrale delene av Kafue, er det nå tiden inne for å oppleve de nordlige delene av parken. Svært få turister har besøkt disse stedene på grunn av utilgjengelighet. Busanga Plains er kjent for sine store sletter, våtmarker og sitt rike dyre- og fugleliv. Dere kjører gjennom villmarken på små skogsveier, på jakt etter ville dyr, og spiser frokost ute i bushen, en opplevelse som er vanskelig å beskrive. Dere ankommer Busanga Plains Camp ved lunsjtid, denne leiren består også av bare 4 telt, nærheten til naturen er ubeskrivelig. Slapp av og nyt omgivelsene før det er tid for ettermiddagssafari.

Overnatting
Busanga Plains >
Måltider

Frokost, lunsj og middag

I dag venter fantastiske opplevelser i Busanga Plains. Dere drar på morgen- og ettermiddagssafari i åpne safaribiler. Om ønskelig er det mulig å bytte morgensafari mot en guidet bushwalk i området. Nyt villmarken og den vakre naturen.

Overnatting
Busanga Plains >
Måltider

Frokost, lunsj og middag

Etter en god frokost starter reisen mot Mukambi Safari Lodge. Samtidig som dere forflytter dere leter dere etter ville dyr. Dere ankommer til overnattingsstedet i tide til lunsj. Slapp av og nyt en rolig ettermiddag før det er tid for en båtsafari langs Kafue River. Etter solnedgang drar dere tilbake til lodgen for å spise middag.

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost starter reisen tilbake mot Lusaka. Igjen kjører dere gjennom Zambias vakre landskap. I Lusaka sjekker dere inn på flyet til Norge.

Afrikaeventyret er slutt for denne gang og dere tar farvel til landet som har gitt dere unike opplevelser og minner for livet.

Måltider

Frokost

Dere ankommer Norge med mange gode minner.

Takk for turen og velkommen tilbake til oss!

Reisevilkår

Topp Afrika AS sine reisevilkår ligger til grunn for avtalen dere gjør med Safarireiser.no når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

Reisegarantifondet
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikrer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs. Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

Flybilletter

De fleste av våre reiser inkluderer ikke flybilletter tur/retur Norge. Unntaket er visse reiser på spesifikke datoer (julereiser, gruppeturer og så videre) hvor vi holder gruppebilletter. Dette betyr at du kan bestille flyreisen selv om du vil. Når vi bestiller flybilletter, får dere først en reservasjon for flyreisen der dere kan se reiseruten. Dere er ansvarlige for å sjekke at alle navn er stavet i likt som i passene deres. Vi bruker elektroniske flybilletter som dere skriver ut selv, eller laster ned flyselskapets app og legger inn reisen der.

Vaksiner

Det er viktig å være vaksinert før turen til Afrika. Kontakt vaksineklinikk eller fastlege for mer informasjon om hvilke vaksiner som trengs i løpet av turen. Husk å være ute i god tid med vaksinasjonen og ta med deg vaksinasjonskortet på reisen. Hvis du begynner å føle deg uvel etter reisen, ikke nøl med å kontakte lege. Fortell legen din om turen til Afrika.

Gå til FHI for siste oppdatert liste over anbefalte vaksiner.

Reiseforsikring

Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Ta med deg forsikringsbevis på reisen. Vi ber deg om å kontakte forsikringsselskapet ditt og konsultere dem før avreise for å sjekke om du har tilstrekkelig reiseforsikring for turen.

Medisin og helsehjelp

Deler av reisen tilbringes i bushen, noe som betyr at det kan være vanskelig å løse spesielle behov raskt og enkelt under reisen. Det kan handle om kosthold eller medisiner, så det er veldig viktig at vi får beskjed om eventuelle spesielle behov ved bestilling av safariprogram slik at vi kan tilpasse programmet eller komme med spesielle direktiver. Alle reisende er ansvarlige for å ta med medisinen de trenger. Det er lurt å ta med sitt eget lille "medisin-kit" til forebyggende formål; hodepinetabletter, håndsprit, plaster, medisiner mot magesykdom osv. I mange av landsbyene som passeres i løpet av turen finnes det små apotek, men det kan ikke garanteres at medisinene du leter etter er tilgjengelige. Lokalsykehus og lokalt helsevesen holder en relativt lav standard, i de store byene er det muligheter for gode sykehus. 

Bagasje og vekt

Pakkelisten vår kan forhåpentligvis være nyttig når du pakker til turen. Pakk gjerne i bag eller sekk da det er begrenset bagasjeplass i safaribilene og på safarifly.

Flyvninger tur/retur Norge
De fleste flyselskap som vi benytter til Afrika tilbyr deg å ta med 23 kg x 2 kolli + 8-12 kg i håndbagasje.

Innenriksflyvninger
Bagasjevekt på innenriksfly varierer fra 15 kg - 23 kg. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi. 

Innførsel til Norge

Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

Tips

Tips er en del av kulturen i Zambia. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb.

Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort. De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet. Vanlig tips til sjåfør på safaridager er 10 - 15 US$ per person per dag. Vanlig tips på overnattingssteder er 3 - 5 US$ per person per dag.

Sikkerhet

Befinner du deg i storbyer som Lusaka eller Livingstone, anbefaler vi å utvise generell forsiktighet og årvåkenhet, og unngå å gå rundt i gatene etter solnedgang. Trenger du en taxi, kan du bestille den med vår hjelp eller via hotellet. Unngå å ta taxi ute på gaten.

På safari er det viktig å gi beskjed til en vakt hvis dere ønsker å forlate teltet eller lodgen. Det kan være ville dyr i nærheten.

Les mer om sikkerhetssituasjonen i Zambia her.

Språk

Du klarer deg bra med engelsk i Zambia, men ikke alle snakker engelsk like godt. Zambia har 74 språk hvor nyanja, bemba, lozi og tonga regnes som de største. 

Tidsforskjell

Zambia ligger likt som Norge sommertid, og en time foran vintertid.

Valuta

Valutaen i Zambia er Zambisk kwacha (ZMW). De vanligste kredittkortene blir mer og mer aksepterte. Det er minibank på flyplassene og i de større byene På landsbygda og i parkene er det ingen muligheter for å ta ut kontanter, derfor er det viktig å ha med seg kontanter før man forlater byene. De fleste overnattingssteder og restauranter aksepterer betaling med VISA og Mastercard, ofte mot en avgift på 5%. Det er også mulig å betale med amerikanske dollar.

Elektronikk & Adapter 

Ute i villmarken er det mange lodger og camper som ikke er koblet til det vanlige strømnettet, i stedet bruker de generatorer eller solceller. Generatorene brukes ofte bare noen timer i løpet av dagen, noe som betyr at det kan være begrenset tid til å lade mobiler og kameraer. De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen. 

Det er ikke nødvendig å ha adapter i Zambia.

Ønsker du å bruke mobilen din i Zambia, bør du sjekke med mobiloperatøren hvilke priser som gjelder. Ofte kan det være billigere å kjøpe e-sim fra Airalo eller lignende. Mobildekningen er god, men det kan være enkelte ”lommer” uten dekning.

Pass & Visum

Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Kontroller passet før utreise, og sjekk at det ikke har skader. Det kan være fornuftig å ha en kopi av passet med på reisen.

Zambia er visumfritt for norske borgere.

Kunden er selv ansvarlig for å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Klima

Selv om Zambia ligger i tropene er klimaet behagelig på grunn av høy beliggenheten over havet. Middeltemperaturen varierer mellom 15 og 30 grader. Juni og juli regnes som årets kaldeste måneder ligger på cirka 15–18 °C. Regnperioden starter som regel i oktober, den varmeste årstiden starter med gjennomsnittstemperatur på 24–27 °C. Den tørre perioden varer fra mai tll september.

Bekledning

Når man er på safari er det godt å ha behagelige klær. Det er viktig å ikke kle seg i skrikende farger, men å velge klær som går mer i ett med naturen. Det er ofte litt kjølig tidlig på morgenen, da kan det være greit med lange ermer og lange bukser, mens dagene vanligvis er varme, da er det viktig å tenke på å beskytte seg mot solen.

Ingen spesiell kleskode gjelder på safarilodger.

Norsk Ambassade

Zambia ligger under den norske ambassaden i Malawi. Den norske ambassaden i Malawi ligger i landets administrative hovedstad, Lilongwe

Malawi. Ved spørsmål kontakt ambassaden i Malawi.

Kgl. norsk ambassade
Arwa House
City Centre
Lilongwe
Telefon: +265 1 779 400,  +47 23 98 10 00
E-post: emb.lilongwe@mfa.no

Utenfor ambassadens åpningstid kan publikum kontakte UDs døgnoperative senter på tlf.: +47 23 95 00 00 eller per e-post UDops@mfa.no

Det norske honorære konsulatet i Zambia kan kontaktes på tlf.: +260 971 807 131 eller e-post honconsul.norway@outlook.com. Hr. Boyd Simposya er Norges honorære konsul i Zambia.

Konsulatets adresse er:
Stand# 10 Spectrum House
Off Central Street, Great East Road
Jesmondine, Lusaka
Zambia

Lokale nødnumre:
Nasjonalt nødnummer politi 999/991
Nasjonalt nødnummer brann 993
Central Police Lusaka 220 000/6/8
Fire Brigade Lusaka 228 265

Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres app eller hjemmesider. Last ned appen «Reiseklar», hvor Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app, eller registrer reisen på www.reiseregistrering.no. Dette vil gjøre det enklere for utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner. 

 • Engelsktalende guide/sjåfør 
 • Måltider som beskrevet i program
 • Overnatting som beskrevet i program
 • Måltider som beskrevet i program
 • ​Safari i Safari Kafue National Park
 • Safari i Busanga Plains
 • Alle parkavgifter
 • All transfer i program 

  Flybilletter tur/retur Norge er ikke inkludert i prisen
  Tips til safariguide er ikke inkludert i prisen

Det lille ekstra

Liker du å unne deg det lille ekstra? Her kommer noen oppgraderingsforslag til overnattingsstedene, og aktiviteter som kan gi en flott reise noen ekstra noen ekstra minneverdige opplevelser. Dette er selvfølgelig bare et utvalg, vi kommer gjerne med forslag til flere. 

Oppgradering av overnattingssted

Det har tatt oss mange år å finne de absolutt beste overnattingsstedene i Zambia. Slapp av ved bassenget på et eventyrlig resort, eller få ditt livs villmarksopplevelse i luksustelt midt på savannen. På våre turer våkner du på din beste side uansett! For deg som vil ha det lille ekstra finner du noen av overnattingsstedene du kan oppgradere til. Gi oss gjerne beskjed i bestillingsforespørselen hvis du er interessert i en oppgradering.

Mvuu Lodge
Les mer >
Kuthengo Camp
Les mer >
Blue Zebra Island Lodge
Les mer >
The Makokola Retreat
Les mer >

Legg til aktiviteter

Å være på safari er en magisk opplevelse som gir minner for livet. For de som ønsker det er det anledning til å forgylle dagene med noe ekstra minneverdig. Ikke nøl med å kontakte oss, så forteller vi deg mer.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta en titt på alternativene for denne turen eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.