Start din reise Mine sider

Reisen som tar deg vekk fra de klassiske turistrutene

Du glir lydløst i en klassisk mokoro gjennom deltaet og utforsker de små øyene både med båt og til fots. Om kvelden setter du opp leir og blir servert en fantastisk middag i villmarken tilberedt over åpen ild. Reisen fortsetter med en mer klassisk safariopplevelse i utkanten av Okavangodeltaet, et av verdens beste steder for den klassiske safariopplevelsen.

Opplevelser

Uslåelig villmark, Fantastisk landskap, Klassisk safari

Steder

Maun, Okavango

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

Botswana er en oase i hjertet av Afrika og tiltrekker seg folk med sine endeløse villmarksområder og rike dyreliv. Enten du er ute etter en eksklusiv safari eller et campingeventyr, er vi her for å lage turen du ønsker.

Temperatur

Botswana ønsker deg velkommen med solfylt vær og en gjennomsnittstemperatur som varierer mellom 20 og 30 grader året rundt. Dagene er vanligvis varme og solrike, perfekte for safarieventyr og for å utforske landets villmarksområder.

Nedbør

I Botswana er klimaet preget av lite nedbør, spesielt i de tørre vintermånedene fra mai til oktober. I regntiden, som vanligvis varer fra november til mars, opplever landet korte, men intense regnbyger som forvandler det tidligere tørre landskapet til frodige grøntområder.

I dag flyr dere fra ønsket flyplass. La eventyret begynne!

Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel dersom dere ønsker at Safarireiser skal være ansvarlige for flybilletter.

Ved ankomst på Maun lufthavn blir dere ønsket velkommen av vår lokale representant. Dere blir kjørt til lodgen hvor dere kan slappe av etter en lang flytur. Maun er safarihovedstaden i Botswana, og mange av landets safarireiser starter her. Lad batteriene og gjør dere klare til morgendagens eventyr.

Overnatting
Maun Studios >
Måltider

Middag

Etter frokost blir du kjørt til startpunktet for Mokoro Trails, reisetiden tar ca 45 minutter før du ankommer. De kommende dagene blir et eventyr for livet. Du glir gjennom vannveiene i tradisjonelle kanoer, såkalte Mokoro. Nærheten til naturen er vanskelig å slå når du sklir lydløst gjennom villmarken. På ettermiddagen ankommer du din mobile teltleir hvor middag venter rundt bålet.

Overnatting
Mokoro Trails >
Måltider

All inclusive

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

På morgenen er det mulighet for vandresafari området rundt campen. Sammen med guiden søker dere de ville dyrene. Nærheten til villmarken er utrolig og å oppleve soloppgangen over Okavangodeltaet er noe helt spesielt. Tilbake på campen nyter du en kopp kaffe samtidig som frokosten blir servert. Etter frokost venter nye eventyr fra mokoroen. Dere padler gjennom deltaet og stopper ved en av øyene som dere kan utforske med guiden. Det er ikke uvanlig å se dyr komme ned til vannet for å drikke. Dagen er helt fleksibel og tilpasset deres ønsker. Kvelden avsluttes ved bålet.

Overnatting
Mokoro Trails >
Måltider

All inclusive

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Etter frokost fortsetter eventyret i Botswana og dere blir kjørt til flystripa for å fly videre til et av de mest dyrelivsrike områdene i Okavangodeltaet. De følgende nettene skal dere bo på flotte Nokanyana Lodge. Her får dere oppleve det beste av safari; fantastisk overnatting midt i villmarken med alle fasiliteter man måtte ønske. Nokanyana består av totalt 10 luksuriøse telt hvor man kan nyte fantastisk mat og serivce kombinert med en fantastisk villmarksopplevelse. I løpet av ettermiddagen utforsker dere villmarken sammen med guiden og ser etter de ville dyrene. Safarien avsluttes med en "sundowner" med noe godt i glasset ved solnedgang servert med utsikt over villmarken.

Måltider

All inclusive

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Tidlig om morgenen er det tid for dagens eventyr! Etter en kopp kaffe drar dere ut på dagens første game drive. Okavangodeltaet byr på et vakkert landskap bestående av skoger, laguner, kanaler og øyer. Sammen med guiden søker du etter de ville dyrene. Etter noen spennende timer drar dere tilbake til campen for frokost. Okavango er verdenskjent for sitt rike dyreliv og våtmarker. Nyt noen rolige timer på campen med en god bok eller hva du måtte ønske. På ettermiddagen venter nye spennende villmarksopplevelser! Dagen avsluttes rundt bålet under stjernehimmelen, hvor dere kan dele dagens opplevelser med hverandre.

Måltider

All inclusive

Etter morgensafarien blir du kjørt til Kihwi flystripe for å fly videre til Mopiri. Etter noen minutters båttur ankommer du campen. Du bor på Mopiri Camp, i hjertet av Okavangodeltaet. Campen består av 10 rom med utsikt over vannet, i tillegg har overnattingsstedet basseng og flere fine områder å henge på. Området ligger adskilt fra flere andre områder rundt deltaet som permanent er fylt med vann, så alle aktiviteter gjøres med båt eller mokoros. På campen venter lunsj før du og guiden planlegger aktivitetene for ettermiddagen.

Overnatting
Mopiri Camp >
Måltider

All inclusive

De kommende dagene venter spennende eventyr i hjertet av Okavangodeltaet! I området rundt Mopiri kan du dra på safari med elektriske båter og mokoros hvor du glir gjennom de delte papyruskanalene før du går i land på en av øyene i deltaet for en spennende bushvandring. I tillegg til safari, byr området rundt Mopiri på fantastiske fiskemuligheter i månedene mars-desember. Sammen med guiden og personalet på campen planlegges dagene etter dine ønsker og deres råd. Mopiri tilbyr fantastiske villmarksopplevelser langt fra de klassiske turistrutene og i en av de mest uberørte villmarkene på kloden. Kveldene avsluttes med middag under stjernehimmelen og ved åpen ild. Et eventyr du sent vil glemme.

Overnatting
Mopiri Camp >
Måltider

All inclusive

Afrikaeventyret er slutt for denne gang og dere tar farvel til kontinentet som har gitt dere unike opplevelser og minner for livet.

I god tid før flyavgang er det avreise fra lodgen og dere blir kjørte til flyplassen, hvor dere sjekker inn på flyet hjem til Norge.

Måltider

Frokost

Dere ankommer Norge med mange gode minner.

Takk for turen og velkommen tilbake til oss!

Reisevilkår

Topp Afrika AS sine reisevilkår ligger til grunn for avtalen dere gjør med Safarireiser.no når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

Reisegarantifondet
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikrer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs. Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

Flybilletter

De fleste av våre reiser inkluderer ikke flybilletter tur/retur Norge. Unntaket er visse reiser på spesifikke datoer (julereiser, gruppeturen og så videre) hvor vi holder gruppebilletter. Dette betyr at du kan bestille flyreisen selv om du vil. Når vi bestiller flybilletter, får dere først en reservasjon for flyreisen der dere kan se reiseruten. Dere er ansvarlige for å sjekke at alle navn er stavet i likt som i passene deres. Vi bruker elektroniske flybilletter som dere skriver ut selv, eller laster ned flyselskapets app og legger inn reisen der.

Vaksiner

Det er viktig å være vaksinert før turen til Afrika. Kontakt vaksineklinikk eller fastlege for mer informasjon om hvilke vaksiner som trengs i løpet av turen. Husk å være ute i god tid med vaksinasjonen og ta med deg vaksinasjonskortet på reisen. Hvis du begynner å føle deg uvel etter reisen, ikke nøl med å kontakte lege. Fortell legen din om turen til Afrika.

Gå til FHI for siste oppdatert liste over anbefalte vaksiner.

Reiseforsikring

Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Ta med deg forsikringsbevis på reisen. Vi ber deg om å kontakte forsikringsselskapet ditt og konsultere dem før avreise for å sjekke om du har tilstrekkelig reiseforsikring for turen.

Medisin og helsehjelp

Deler av reisen tilbringes i bushen, noe som betyr at det kan være vanskelig å løse spesielle behov raskt og enkelt under reisen. Det kan handle om kosthold eller medisiner, så det er veldig viktig at vi får beskjed om eventuelle spesielle behov ved bestilling av safariprogram slik at vi kan tilpasse programmet eller komme med spesielle direktiver. Alle reisende er ansvarlige for å ta med medisinen de trenger. Det er lurt å ta med sitt eget lille "medisin-kit" til forebyggende formål; hodepinetabletter, håndsprit, plaster, medisiner mot magesykdom osv. I mange av landsbyene som passeres i løpet av turen finnes det små apotek, men det kan ikke garanteres at medisinene du leter etter er tilgjengelige. Lokalsykehus og lokalt helsevesen holder en relativt lav standard, i de store byene er det muligheter for gode sykehus. 

Bagasje og vekt

Pakkelisten vår kan forhåpentligvis være nyttig når du pakker til turen. Pakk gjerne i bag eller sekk da det er begrenset bagasjeplass i safaribilene og på safarifly.

Flyvninger tur/retur Norge
De fleste flyselskap som vi benytter til Afrika tilbyr deg å ta med 23 kg x 2 kolli + 8-12 kg i håndbagasje.

Innenriksflyvninger
Bagasjevekt på innenriksfly varierer fra 15 kg - 23 kg. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi. 

Innførsel til Norge

Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

Tips

Tips en del av kulturen i Botswana. Tipsing er frivillig, men også forventet og en måte å si takk for god service og godt utført arbeid. Vi anbefaler å gi tips til guiden/sjåføren den siste dagen. På de fleste hoteller/hytter/campere er det en felles "tipsboks", hvor du kan legge igjen tips ved avreise.
- Safariguide, minimum 10 usd per dag per person
- Overnatting, 1-5 usd per person per natt

Sikkerhet

Botswana er generelt et trygt reisemål, men du bør alltid utvise generell forsiktighet og årvåkenhet, og unngå å gå rundt i gatene i byene i de mørke timene på dagen.
Når du er på safari og bor ute i parkene, er det viktig at du sier ifra til en vakt dersom du ønsker å forlate lodgen/teltet du bor i. Ville dyr kan være i nærheten.

Les mer om sikkerhet i Botswana hos UD, merk at alle UDs reiseråd er tilpasset de som reiser uten arrangør. Når du reiser med oss ​​sørger vi for å planlegge reisen på en tryggest mulig måte og vi arrangerer ikke turer til områder som Utenriksdepartementet fraråder eller som vi selv ikke anser som trygge.

Språk

Engelsk og Setswana snakkes i Botswana.

Tidsforskjell

I vintersesongen ligger Botswana én time foran Norge. Om sommeren er det samme tid.

Valuta

Valutaen i Botswana er Pula. I Botswana går det fint å betale og ta ut med kort. I Botswana er det vanlig å bruke amerikanske dollar til tips og betaling.

Elektronikk og adaptere

Den sørafrikanske standarden (type M) er mest vanlig i Botswana. Den britiske standarden (type G) vises også. Mindre vanlig, men noen ganger funnet, er den indiske standarden (type D). På enkelte hytter og hoteller er det "multi-sockets" som også fungerer med svenske kontakter, vær oppmerksom på at disse vanligvis ikke jorder forbrukerne du bruker.

Hvis du ønsker å bruke mobiltelefonen din i Botswana, er det best å sjekke med mobiloperatøren din hvilke kostnader som gjelder. Det kan være billigere å kjøpe e-SIM via appen Airalo eller lignende.

Pass og visum

Ved reise til Botswana må passet være gyldig i minst 6 måneder etter siste reisedag. Det må være minst to blanke sider i passet ditt for inn- og utreisestempler. Det er også krav om fremvisning av returbillett. Botswana krever ikke visum for Norske statsborgere. Ved ankomst får du tildelt et 90-dagers innreisevisum.

Klima

Klimaet i Botswana er subtropisk med temperaturer opp til 40 °C om sommeren (desember – mars). Om vinteren kan temperaturen om natten imidlertid komme under null noen steder. Nedbøren varierer avhengig av hvor i landet du er, og faller hovedsakelig i perioden november til mars.

Internasjonalt førerkort
I Botswana trenger du det internasjonale førerkortet.

Bekledning

Når man er på safari er det godt å ha behagelige klær. Det er viktig å ikke kle seg i skrikende farger, men å velge klær som går mer i ett med naturen. Det er ofte litt kjølig tidlig på morgenen, da kan det være greit med lange ermer og lange bukser, mens dagene vanligvis er varme, da er det viktig å tenke på å beskytte seg mot solen.

Ingen spesiell kleskode gjelder på safarilodger.

Norsk ambassade

Norge har ikke en ambassade i Botswana, men viser i stedet til den norske ambassaden som ligger i Sør-Afrikas hovedstad, Pretoria.

Adresse
I Parioli-komplekset
1166 Park Street, Pretoria

Royal Norwegian Embassy
Ozmik House
165 Lynnwood Road
Brooklyn 0181
Pretoria

E-mail: emb.pretoria@mfa.no
Tel: +27 12 364 3700

Honorary Norwegian Consulate General Botswana
Plot no. 647 Crocodile Pools, Notwane
Tel: +267 392 6298
Fax: +267 392 6290
Honorary Consul General Per Erik Bergh
Email: pebergh@nfds.info

Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres app eller hjemmesider. Last ned appen «Reiseklar», hvor Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app, eller registrer reisen på www.reiseregistrering.no. Dette vil gjøre det enklere for utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner. 

 • Safarifly (20 kg)
 • Safari i Okavangodeltaet
 • Mokorosafari
 • Walkingsafari
 • Safari i jeep
 • Engelsktalende guide 
 • Alle parkavgifter
 • Overnatting som beskrevet i programmet
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • All transfer beskrevet i programmet

PRISEN INKLUDERER IKKE:

 • Flybilletter tur/retur Norge
 • Tips til safariguider

Det lille ekstra

Liker du å unne deg det lille ekstra? Nedenfor lister vi noen oppgraderingsforslag til de ulike overnattingsstedene samt aktiviteter som kan gi en flott reise noen ekstra minneverdige opplevelser. Dette er selvfølgelig bare et lite utvalg, og vi kommer gjerne med flere forslag.

Oppgradering av overnattingssted

Det har tatt oss mange år å finne de absolutt beste overnattingsstedene på våre destinasjoner. Slapp av ved bassenget på et eventyrlig resort, eller få ditt livs villmarksopplevelse i luksustelt midt på savannen. På våre turer våkner du på din beste side uansett! For deg som vil ha det lille ekstra finner du noen forslag nedenfor. Gi oss gjerne beskjed i bestillingsforespørselen hvis du har spesielle ønsker eller er interessert i en oppgradering.

Chobe Game Lodge
Les mer >
Camp Okavango
Les mer >
Camp Moremi
Les mer >

Legg til aktiviteter

Å reise til Afrika er en magisk opplevelse som gir minner for livet. Det er mulig å forgylle dagene med noe ekstra minneverdig for de som ønsker det. Nedenfor har vi listet opp de mest populære aktivitetene på reisemålet ditt. Vi hjelper gjerne til med å foreslå aktiviteter som kan passe for dere.

Bushdinner

Å sette seg til bords under stjernehimmelen med dyrelyder i bakgrunnen gir magiske øyeblikk. Fra lodgen kjøres dere ut i bushen hvor bålet er tent og masaiene holder vakt. Etter middag kommer masaiene og danser rundt bålet. Hiv deg på dansen og vær med på å skape gode opplevelser!

Sundowner

Den perfekte måten å avslutte en innholdsrik safaridag er med en klassisk sundowner mens man ser solen gå ned over savannen. Denne tradisjonen har sin opprinnelse i kolonitiden, hvor man avsluttet dagen med en gin & tonic for å beskytte seg mot malaria.

Helikopter over Okavango

Å fly med helikopter over Okavango er en opplevelse som er vanskelig å slå. Her får du virkelig se hvordan dyrene beveger seg over villmarken av Okavango. Deltaet sett ovenfra gir deg enda en dimensjon på safariopplevelsen din.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta en titt på alternativene for denne turen eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.