Start din reise Mine sider

Bli med oss utenfor den opptråkkede stien

Bli med oss på en spennende reise utenfor de klassiske turiststiene i Tanzania. På denne turen utforsker dere de uberørte nasjonalparkene i sørlige Tanzania; Nyerere og Ruaha. Dere vil oppleve spennende safarier med bil, til fots og med båt mens dere utforsker den urørte villmarken.

Turen avsluttes deretter med avslappende dager på Pemba Island, en uberørt perle i Det indiske hav hvor tiden ser ut til å ha stått stille. Vakre strender, livlige korallrev og et mangfold av aktiviteter for de som ikke kan få nok av oppdagelser.

Opplevelser

Big Five-safari, båtsafari, vandringsafari, uberørte strender og fantastisk snorkling

Steder

Nyerere, Ruaha & Pemba Island

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

Øya Pemba Island tilhører Zanzibar, som igjen tilhører Tanzania. Kombinasjonen mellom fastlandet og øya i Det indiske hav er en fantastisk kombinasjonsreise som byr på flotte villmarksopplevelser, kritthvite strender og spennende kulturopplevelser.

Temperatur

Nord-Tanzania er normalt kjøligere enn de sørlige og østlige delene av landet på grunn av høyden over havet. Pemba Island tilbyr et varmt og tropisk klima hele året med temperaturer som ofte overstiger 30°C.

Nedbør

Den store regntiden på fastlandet og på Pemba Island inntreffer normalt i april og mai, selv om den varierer litt etter hvor i landet du reiser. I løpet av høsten kommer den lille regntiden, som vanligvis betyr kortere tropisk regn.

I dag flyr dere fra ønsket flyplass. La eventyret begynne!

Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel dersom dere ønsker at Safarireiser skal være ansvarlige for flybilletter.

Velkommen til Tanzania! Når dere lander på Julius Nyerere International Airport i Dar Es Salaam, blir dere ønsket velkommen og fulgt den korte biten til innenlandsterminalen. Herfra flyr dere til Nyerere nasjonalpark, tidligere Selous Game Reserve. Dere blir ønsket velkommen på flystripa og kjørte til campen. Avhengig av ankomsttid, venter det spennende safariaktiviteter i Tanzanias største naturreservat allerede i løpet av ettermiddagen.

Nyerere nasjonalpark er det perfekte valget for de som ønsker å reise til et sted der de store turiststrømmene ennå ikke har funnet veien. Parken er hele fire ganger større enn den mer kjente Serengeti i nord, og den er større enn hele Danmark, samtidig som den bare mottar noen få prosent av Serengetis besøkende.

Villmarken venter!

Måltider

Middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

I dag venter spennende opplevelser i Nyerere nasjonalpark, tidligere kjent som Selous Game Reserve. Sammen med guiden deres søker dere etter ville dyr. I Nyerere nasjonalpark lever mange av Afrikas mest kjente dyr, inkludert den sjeldne afrikanske villhunden, som man med litt flaks kan få et glimt av.

Parken huser det høyeste antallet storvilt i verden, inkludert elefanter, bøfler, løver og sabelantiloper. I parken får dere også muligheten til å se eland, giraffer, vannbukker, sebraer, impalaer, flodhester, leoparder og geparder. Dessuten er Nyerere et sant paradis for fuglekikkere, med opptil 350 forskjellige fuglearter som pryder himmelen og landskapet.  I tillegg til den klassiske safarien, vil dere på ettermiddagen, hvis det ikke ble gjort tidligere, dra på båtsafari langs Rufiji-elven. Under båtsafarien har dere muligheten til å reise fredelig langs elven og observere flodhester i vannet samtidig som dere ser dyrene som har kommet til elvebredden for å drikke. Nyt en herlig kveld i villmarken og sov til lydene av den afrikanske natten.

Måltider

Frokost, lunsj & middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Etter en tidlig frokost og morgensafari, flyr dere til Ruaha nasjonalpark. Parken ligger i den sørlige delen av Tanzania og er landets største nasjonalpark på 20 226 km². Når dere lander i Ruaha blir dere møtt av uutforsket villmark, og dere blir kjørt til campen for noen timers hvile. På ettermiddagen venter spennende safari i parken. Sammen med guiden leter dere etter de ville dyrene. Parken er kjent for sine store bestander av elefanter, løver og bøfler, uberørt natur og rike dyreliv generelt. De vide, åpne gressmarkene strekker seg ut med bølgende åser, steinete skråninger, tettere buskas og skoger.

Måltider

Frokost, lunsj & middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Tidlig om morgenen venter en spennende morgensafari, det er en herlig opplevelse å se solen stige opp over horisonten samtidig som dere utforsker villmarken. Ruaha er kjent for sin betydelige løvepopulasjon og for sin uberørte villmark. Her er det muligheter for å støte på en mengde andre fascinerende dyr, inkludert flodhester, bøfler, giraffer, sebraer, hyener, sjakaler, øreulver, afrikanske villhunder, elandantiloper, impalaer, større og mindre kudu-antiloper, hestantiloper, sabelantiloper og mange flere. Etter en spennende morgensafari drar dere tilbake til campen for frokost og litt avslapning før det venter nye spennende safarieventyr på ettermiddagen. Nøyaktig hvordan dagen utformes, planlegger dere sammen med campens personale og de dyktige guidene. Dagen avsluttes rundt bålet under den afrikanske stjernehimmelen.

Måltider

Frokost, lunsj & middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Etter en tidlig frokost sjekker dere ut fra campen og får oppleve en siste safari i de aktive morgentimene. Deretter blir dere kjørt til flystripa i Ruaha og flyr videre til Pemba via Dar Es Salaam. Når dere lander på Pemba, blir dere ønsket velkommen og kjørt til hotellet som ligger rett ved Det indiske hav.

Overnatting
Manta Resort >
Måltider

Frokost, lunsj & middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

På Pemba er det som om tiden har stått stille, øyas uutforskede karakter og magiske natur byr på fantastiske opplevelser. Øyas natur preges av frodige grønne trær, som ulike typer mangotrær, palmer og drøyt tre millioner nellik. En annen uslåelig del av Pembas natur er det krystallklare havet og de blendende hvite sandstrendene. Her kan dere nyte å være på en øy midt i Det indiske hav, langt borte fra de klassiske turiststrømmene. Øya, sammen med Mafia Island, tilbyr Swahilikystens beste snorkling og dykking med levende fargerike rev. Dessuten er det mulighet for å snorkle med hvalhaier, verdens største fisk, som migrerer fra sørligere breddegrader i løpet av den norske vinteren. Nyt avslappende dager i paradis!

Overnatting
Manta Resort >
Måltider

Frokost, lunsj & middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Nyt den siste dagen i paradiset. I god tid før flyavgang er det avreise fra hotellet og dere blir kjørt til flystripa. Dere flyr med safarifly til Dar es Salaam, hvor dere sjekker inn på flyet tilbake til Norge. Takk for denne gang!

Måltider

Frokost

Dere ankommer Norge med mange gode minner.

Takk for turen og velkommen tilbake til oss!

Reisevilkår

Topp Afrika AS sine reisevilkår ligger til grunn for avtalen dere gjør med Safarireiser.no når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

Reisegarantifondet
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikrer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs. Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

Flybilletter

De fleste av våre reiser inkluderer ikke flybilletter tur/retur Norge. Unntaket er visse reiser på spesifikke datoer (julereiser, gruppeturer og så videre) hvor vi holder gruppebilletter. Dette betyr at du kan bestille flyreisen selv om du vil. Når vi bestiller flybilletter, får dere først en reservasjon for flyreisen der dere kan se reiseruten. Dere er ansvarlige for å sjekke at alle navn er stavet i likt som i passene deres. Vi bruker elektroniske flybilletter som dere skriver ut selv, eller laster ned flyselskapets app og legger inn reisen der.

Vaksiner

Det er viktig å være vaksinert før turen til Øst-Afrika. Kontakt vaksineklinikk eller fastlege for mer informasjon om hvilke vaksiner som trengs i løpet av turen. Husk å være ute i god tid med vaksinasjonen og ta med deg vaksinasjonskortet på reisen. Hvis du begynner å føle deg uvel etter reisen, ikke nøl med å kontakte lege. Fortell legen din om turen til Afrika.

Gå til FHI for siste oppdatert liste over anbefalte vaksiner.

Reiseforsikring

Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Ta med deg forsikringsbevis på reisen. Vi ber deg om å kontakte forsikringsselskapet ditt og konsultere dem før avreise for å sjekke om du har tilstrekkelig reiseforsikring for turen.

Medisin og helsehjelp

Deler av reisen tilbringes i bushen, noe som betyr at det kan være vanskelig å løse spesielle behov raskt og enkelt under reisen. Det kan handle om kosthold eller medisiner, så det er veldig viktig at vi får beskjed om eventuelle spesielle behov ved bestilling av safariprogram slik at vi kan tilpasse programmet eller komme med spesielle direktiver. Alle reisende er ansvarlige for å ta med medisinen de trenger. Det er lurt å ta med sitt eget lille "medisin-kit" til forebyggende formål; hodepinetabletter, håndsprit, plaster, medisiner mot magesykdom osv. I mange av landsbyene som passeres i løpet av turen finnes det små apotek, men det kan ikke garanteres at medisinene du leter etter er tilgjengelige. Lokalsykehus og lokalt helsevesen holder en relativt lav standard, i de store byene er det muligheter for gode sykehus. 

Bagasje og vekt

Pakkelisten vår kan forhåpentligvis være nyttig når du pakker til turen. Pakk gjerne i bag eller sekk da det er begrenset bagasjeplass i safaribilene og på safarifly.

Flyvninger tur/retur Norge
De fleste flyselskap som vi benytter til Afrika tilbyr deg å ta med 23 kg x 2 kolli + 8-12 kg i håndbagasje.

Innenriksflyvninger
Bagasjevekt på innenriksfly varierer fra 15 kg - 23 kg. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi. 

Innførsel til Norge

Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no

Tips

Tips er en del av kulturen i Tanzania. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb.

Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere blir kjørt til flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort. De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet. Vanlig tips til sjåfør på safaridager er 10 - 15 US$ per person per dag. Vanlig tips på overnattingssteder er 3 - 5 US$ per person per dag.

Sikkerhet

Befinner du deg i storbyer som Arusha eller Dar es Salaam, anbefaler vi å utvise generell forsiktighet og årvåkenhet, og unngå å gå rundt i gatene etter solnedgang. Trenger du en taxi, kan du bestille den med vår hjelp eller via hotellet. Unngå å ta taxi ut på gaten.

På safari er det viktig å gi beskjed til en vakt hvis dere ønsker å forlate teltet eller lodgen. Det kan være ville dyr i nærheten.

Les mer om sikkerhetssituasjonen i Tanzania her.

Språk

Det offisielle språket i Tanzania er swahili. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt. Det finnes totalt over 100 stammespråk i Tanzania.

Tidsforskjell

Tanzania ligger en time foran Norge sommertid, og to timer foran vintertid.

Valuta

Valutaen i Tanzania er Tanzaniansk shilling (TZS), det er ofte mer fordelaktig å betale i lokal valuta enn å betale i USD. Det er minibank på flyplassene, i de større byene, og noen steder på Zanzibar hvor man kan ta ut både dollar og shilling. Det hender at disse er tomme, så det kan være lurt å ha med USD i mindre valører. På hotellene går det fint å betale med kort, og de fleste er vant med at turister betaler med dollar. Det er mulig å betale med kort (da legges det ofte på et gebyr på 5%) på de fleste hoteller / lodger & camper.

Elektronikk

Ute i villmarken er det mange lodger og camper som ikke er koblet til det vanlige strømnettet, i stedet bruker de generatorer eller solceller. Generatorene brukes ofte bare noen timer i løpet av dagen, noe som betyr at det kan være begrenset tid til å lade mobiler og kameraer. De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen. Flere av våre biler har stikkontakt og lademuligheter mens man er ute og kjører, men ta gjerne med en god power bank. På de fleste strandhotell er det strøm tilgjengelig døgnet rundt, men strømbrudd er ganske vanlig.

Adapter er nødvendig i Tanzania og de bruker en type G. Samme som i Storbritannia.

Ønsker du å bruke mobilen din i Tanzania, bør du sjekke med mobiloperatøren hvilke priser som gjelder. Ofte kan det være billigere å kjøpe e-sim fra Airalo eller lignende. Mobildekningen er god, men det kan være enkelte ”lommer” uten dekning.

De fleste overnattingssteder har wifi tilgjengelig i fellesområdene.

Pass & Visum

Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Kontroller passet før utreise, og sjekk at det ikke har skader. Det kan være fornuftig å ha en kopi av passet med på reisen.

Man kan kjøpe visum ved ankomst Tanzania for 50 USD i kontanter, eller søke om elektronisk visum til Tanzania før avreise på https://visa.immigration.go.tz/. Pris er USD 50 pluss en serviceavgift på USD 1. Etter registreringen tar det omtrent 7 dager før visumet utstedes. Det elektroniske visumet skrives ut og tas med på reisen.

Kunden er selv ansvarlig for å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Klima

Tanzania har et herlig tropisk klima, langs kysten er det høy luftfuktighet og i høylandet er det ofte svale kvelder. April og mai kalles ofte "den store regntiden", i løpet av disse månedene kan det regne flere dager på rad. November kalles vanligvis "den lille regntiden", da handler det vanligvis om kortere skurer på ettermiddag og kveldstid. I løpet av disse månedene er det vanligvis få turister, parkene er grønne og frodige og det er mulig å få gode priser på hotell og lodger. Kvelder og morgener kan være litt kjølige, så vi anbefaler å ha med litt varme klær.

Infrastrukturskatt på Pemba Island

På Pemba Island har myndighetene innført en infrastrukturavgift på hotellopphold. Dette betales direkte til hotellet ved innsjekking. Pris per person per natt er 3-5 US$ avhengig av hotellstandard.

Bekledning

Når man er på safari er det godt å ha behagelige klær. Det er viktig å ikke kle seg i skrikende farger, men å velge klær som går mer i ett med naturen. Det er ofte litt kjølig tidlig på morgenen, da kan det være greit med lange ermer og lange bukser, mens dagene vanligvis er varme, da er det viktig å tenke på å beskytte seg mot solen.

Ingen spesiell kleskode gjelder på safarilodger.

Som turist er det viktig å huske at man er i et land med en annen kultur, og være klar over at store deler av kystområdene i Øst-Afrika, inkludert Zanzibar, er muslimske samfunn. Når man beveger seg på offentlige steder, bør man alltid ha klær som dekker skuldre, knær og navle.

Plast

Det er forbud mot plastposer i Tanzania. Unngå å ha plastposer i bagasjen ved ankomst til landet. Zip lock-poser til væske i håndbagasjen tolereres, da det er forventet at turister også bruker de til hjemreisen. Søppelhåndtering er et stort problem, så vær gjerne bevisst på å ikke bruke så mye engangsutstyr.

Ambassade

Den norske ambassaden i Tanzania ligger i landets kommersielle hovedstad, Dar es Salaam. 
Hjemmeside: https://www.norway.no/en/tanzania/
Telefon: +255 22 2163 100 / +47 23 95 56 00
Epost: emb.daressalaam@mfa.no

Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres app eller hjemmesider. Last ned appen «Reiseklar», hvor Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app, eller registrer reisen på www.reiseregistrering.no. Dette vil gjøre det enklere for utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

 • Engelsktalende guide/sjåfør ​
 • Safari i Nyerere National Park
 • Safari i Ruaha National Park
 • Overnatting som beskrevet i program
 • Måltider som beskrevet i program
 • Drikkevann i safaribilen
 • Alle parkavgifter
 • Innenriksbilletter med safarifly (20 kg)
 • All transfer i programmet


PRISEN INKLUDERER IKKE:

 • Flybilletter tur/retur Norge
 • Tips til safariguide/sjåfør, 10 - 15 USD per dag, fra hver av dere
 • Visum til Tanzania
 • Infrastrukturskatt på Pemba
Fanjove Island
Les mer >
Roho Ya Selous
Les mer >
Kigelia Camp
Les mer >

Det lille ekstra

Liker du å unne deg det lille ekstra? Nedenfor lister vi noen oppgraderingsforslag til de ulike overnattingsstedene samt aktiviteter som kan gi en flott reise noen ekstra minneverdige opplevelser. Dette er selvfølgelig bare et lite utvalg, og vi kommer gjerne med flere forslag.

Oppgradering av overnattingssted

Det har tatt oss mange år å finne de absolutt beste overnattingsstedene på våre destinasjoner. Slapp av ved bassenget på et eventyrlig resort, eller få ditt livs villmarksopplevelse i luksustelt midt på savannen. På våre turer våkner du på din beste side uansett! For deg som vil ha det lille ekstra finner du noen forslag nedenfor. Gi oss gjerne beskjed i bestillingsforespørselen hvis du har spesielle ønsker eller er interessert i en oppgradering.

Legg til aktiviteter

Å reise til Afrika er en magisk opplevelse som gir minner for livet. Det er mulig å forgylle dagene med noe ekstra minneverdig for de som ønsker det. Nedenfor har vi listet opp de mest populære aktivitetene på reisemålet ditt. Vi hjelper gjerne til med å foreslå aktiviteter som kan passe for dere.

Ballongsafari

En luftballongsafari gir deg muligheten til å se savannen fra et unikt perspektiv. Nyt villmarken nedenfor mens du svever stille over de enorme slettene, uansett hvilken vei vinden fører deg. Følg en stor flokk med gnuer, se en løve forfølge byttet sitt, eller bare nyt den storslåtte naturen før du lander for en bush-frokost uten like. 

Bush Breakfast

Få opplevelser slår en frokost ute i villmarken! Frokosten serveres på et bortgjemt sted, hvor en privat kokk tilbereder måltidet. På en «Bush Breakfast» får du i tillegg til en fantastisk frokost, nyte spektakulær utsikt og en utrolig nærhet til naturen.

Sundowner

Den perfekte måten å avslutte en innholdsrik safaridag er med en klassisk sundowner mens man ser solen gå ned over savannen. Denne tradisjonen har sin opprinnelse i kolonitiden, hvor man avsluttet dagen med en gin & tonic for å beskytte seg mot malaria.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta en titt på alternativene for denne turen eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.