Start din reise Mine sider

Klassisk safari med strandferie -  langt utenfor de klassiske turiststiene 

Sammen med sitt litt mer kjente sørlige søsken, Nyerere nasjonalpark, er Ruaha en av Tanzanias mest fantastiske hemmeligheter. Her drar du på safari langt borte fra de mest klassiske stedene, samtidig som naturen er utrolig vakker og det biologiske mangfoldet er enormt. Ruaha er kjent for sine store bestander av løver og elefanter, samt muligheten til å se den truede afrikanske villhunden.

Reisen avsluttes herlige på Mafia Island, kjent for sine økolodger, sin småskala turistnæring, samt dykking og snorkling av høyeste kvalitet. Her avslutter du en fantastisk reise med barfotluksus på sitt beste.

 

Opplevelser

Big Five Safari, vandresafari, uberørte strender, hvalhaier og fantastisk snorkling

Steder

Ruaha & Mafia Island

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

Mafia Island tilhører Tanzania og kombinasjonen mellom fastlandet og øya i Det indiske hav er en fantastisk kombinasjonsreise som byr på fantastiske villmarksopplevelser, kritthvite strender og spennende kulturopplevelser.

Temperatur

Nord-Tanzania er normalt kjøligere enn de sørlige og østlige delene av landet på grunn av høyden over havet. Mafia tilbyr et varmt og tropisk klima hele året med temperaturer som ofte overstiger 30°C.

Nedbør

Den store regntiden både på fastlandet og på Mafia inntreffer normalt i april og mai, selv om den varierer litt etter hvor i landet du reiser. I løpet av høsten kommer den lille regntiden, som vanligvis betyr kortere tropisk regn.

I dag flyr dere fra ønsket flyplass. La eventyret begynne!

Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel dersom dere ønsker at Safarireiser skal være ansvarlige for flybilletter.

Velkommen til Tanzania! Når du og reisefølget ditt lander på Julius Nyerere International Airport i Dar Es Salaam, blir dere ønsket velkommen og kjørt den korte strekningen til innenriksterminalen. Herfra flyr dere til Ruaha nasjonalpark. Dere lander på flystripa midt i parken. Her blir dere ønsket velkommen og kjørt til campen Avhengig av ankomsttidspunktet, kan det vente spennende safarier i Ruaha allerede om ettermiddagen, langt bort fra de klassiske turistrutene.

Villmarken venter!

Måltider

Middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

De kommende dagene venter spennende safari i en fortsatt ganske uoppdaget villmark. Tidlige morgener venter på spennende morgensafari, det er en herlig opplevelse å se solen stige opp over horisonten samtidig som dere utforsker villmarken. Ruaha er kjent for sin betydelige løvepopulasjon og er kjent for sin uberørte villmark. Her er det muligheter for å støte på en mengde andre fascinerende dyr, inkludert flodhester, bøfler, giraffer, sebraer, hyener, sjakaler, ørehunder, afrikanske ville hunder, elandantiloper, impalaer, større og mindre kudu, hestantiloper, sabelantiloper og mange flere.

Etter en spennende morgensafari drar dere tilbake til campen for frokost og litt avslapning før det venter nye spennende safarieventyr på ettermiddagen. Nøyaktig hvordan dagen utformes, planlegger dere sammen med campens personale og de dyktige guidene. Dagen avsluttes rundt bålet under den afrikanske stjernehimmelen. De fleste campene i Ruaha tilbyr i tillegg til klassisk safari også muligheten for vandresafari, og for de som ønsker å tilbringe flere netter i parken, er det også muligheten for Fly Camping, en vandresafari som avsluttes på en privat camp midt under den afrikanske stjernehimmelen. Spør oss, så forteller vi mer.

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Etter en tidlig frokost sjekker dere ut fra lodgen og får oppleve en siste safari i de aktive morgentimene. Deretter blir dere kjørt til flystripa i Ruaha og flyr videre til Mafia Island via Dar Es Salaam. Når dere lander på Mafia, blir dere ønsket velkommen og kjørt til hotellet som ligger rett ved Det indiske hav.

Måltider

Frokost & Middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

På Mafia Island finner du en av verdens vakreste marine nasjonalparker. Dette er stedet for deg som elsker å snorkle og dykke! Øya ligger rett utenfor Tanzanias kyst, cirka 25 km fra fastlandet og 130 km fra Dar es Salaam. Øyboerne er vennlige, og atmosfæren er harmonisk. Her lever de etter det velkjente swahili-ordtaket "haraka haraka haina baraka", som betyr at å stresse gir ingen velsignelse. Tempoet på Mafia er rolig, og det er en av de sikreste stedene ved Det indiske hav.

Øya er unik, med omtrent 50 000 mennesker som forsørger seg gjennom fiske, jordbruk og turisme. Bærekraftig turisme har blitt utviklet på lokalsamfunnets betingelser. På Mafia kan dere bli med lokale fiskere på eventyr eller svømme i det klare vannet sammen med 460 forskjellige fiskearter og fargerike koraller. Dette er en annerledes safarierfaring, i det våte elementet. Mange dykkere mener at Mafia er det beste stedet for dykking i Øst-Afrika og en av de mest varierte stedene i verden. Fra oktober til mars besøker hvalhaier den marine nasjonalparken. Hvalhaier er helt ufarlige for mennesker, de spiser plankton. Det er en utrolig opplevelse å snorkle ved siden av verdens største fisk! Fra juni til august legger havskilpaddene egg på Juani Island, bare en 20-minutters båttur fra Mafia. Rundt Mafia er det flere mindre øyer og sandbanker hvor det kan arrangeres utflukter og dagsutflukter. Nyt herlige dager langt borte fra de klassiske turiststiene.

Måltider

Frokost & Middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Afrikaeventyret er slutt for denne gang og dere tar farvel til landet som har gitt dere unike opplevelser og minner for livet. I god tid før flyavgang blir dere kjørte til flyplassen. Dere flyr med småfly til Dar es Salaam, hvor dere henter dere bagasjen, bytter terminal, og sjekker inn på flyet tilbake til Norge.

Måltider

Frokost

Dere ankommer Norge med mange gode minner.

Takk for turen og velkommen tilbake til oss!

Reisevilkår

Topp Afrika AS sine reisevilkår ligger til grunn for avtalen dere gjør med Safarireiser.no når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

Reisegarantifondet
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikrer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs. Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

Flybilletter

De fleste av våre reiser inkluderer ikke flybilletter tur/retur Norge. Unntaket er visse reiser på spesifikke datoer (julereiser, gruppeturen og så videre) hvor vi holder gruppebilletter. Dette betyr at du kan bestille flyreisen selv om du vil. Når vi bestiller flybilletter, får dere først en reservasjon for flyreisen der dere kan se reiseruten. Dere er ansvarlige for å sjekke at alle navn er stavet i likt som i passene deres. Vi bruker elektroniske flybilletter som dere skriver ut selv, eller laster ned flyselskapets app og legger inn reisen der

Vaksiner

Det er viktig å være vaksinert før turen til Øst-Afrika. Kontakt vaksineklinikk eller fastlege for mer informasjon om hvilke vaksiner som trengs i løpet av turen. Husk å være ute i god tid med vaksinasjonen og ta med deg vaksinasjonskortet på reisen. Hvis du begynner å føle deg uvel etter reisen, ikke nøl med å kontakte lege. Fortell legen din om turen til Afrika.

Gå til FHI for siste oppdatert liste over anbefalte vaksiner.

Reiseforsikring

Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Ta med deg forsikringsbevis på reisen. Vi ber deg om å kontakte forsikringsselskapet ditt og konsultere dem før avreise for å sjekke om du har tilstrekkelig reiseforsikring for turen.

Medisin og helsehjelp

Deler av reisen tilbringes i bushen, noe som betyr at det kan være vanskelig å løse spesielle behov raskt og enkelt under reisen. Det kan handle om kosthold eller medisiner, så det er veldig viktig at vi får beskjed om eventuelle spesielle behov ved bestilling av safariprogram slik at vi kan tilpasse programmet eller komme med spesielle direktiver. Alle reisende er ansvarlige for å ta med medisinen de trenger. Det er lurt å ta med sitt eget lille "medisin-kit" til forebyggende formål; hodepinetabletter, håndsprit, plaster, medisiner mot magesykdom osv. I mange av landsbyene som passeres i løpet av turen finnes det små apotek, men det kan ikke garanteres at medisinene du leter etter er tilgjengelige. Lokalsykehus og lokalt helsevesen holder en relativt lav standard, i de store byene er det muligheter for gode sykehus. 

Bagasje og vekt

Pakkelisten vår kan forhåpentligvis være nyttig når du pakker til turen. Pakk gjerne i bag eller sekk da det er begrenset bagasjeplass i safaribilene og på safarifly.

Flyvninger tur/retur Norge
De fleste flyselskap som vi benytter til Afrika tilbyr deg å ta med 23 kg x 2 kolli + 8-12 kg i håndbagasje.

På safarifly til Mafia Island varierer bagasjekvoten fra 15 kg - 20 kg. Pakk gjerne i myk bag eller sekk.

Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi. 

Innførsel til Norge

Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no

Tips

Tips er en del av kulturen i Tanzania. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb.

Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere blir kjørt til flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort. De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet. Vanlig tips til sjåfør på safaridager er 10 - 15 US$ per person per dag. Vanlig tips på overnattingssteder er 3 - 5 US$ per person per dag.

Parkavgift i Mafia Island Marine Park

Siden store deler av Mafia Island er en del av et bevaringsområde og ligger i Mafia Island Marine Park, må alle besøkende og gjester betale en avgift per person per dag.

Sikkerhet

Befinner du deg i storbyer som Arusha eller Dar es Salaam, anbefaler vi å utvise generell forsiktighet og årvåkenhet, og unngå å gå rundt i gatene etter solnedgang. Trenger du en taxi, kan du bestille den med vår hjelp eller via hotellet. Unngå å ta taxi ut på gaten.

På safari er det viktig å gi beskjed til en vakt hvis dere ønsker å forlate teltet eller lodgen. Det kan være ville dyr i nærheten.

Les mer om sikkerhetssituasjonen i Tanzania her.

Språk

Det offisielle språket i Tanzania er swahili. På hoteller og turistattraksjoner er det engelsk som blir brukt. Det finnes totalt over 100 stammespråk i Tanzania.

Tidsforskjell

Tanzania ligger en time foran Norge sommertid, og to timer foran vintertid.

Valuta

Valutaen i Tanzania er Tanzania shilling (TZS), det er ofte mer fordelaktig å betale i lokal valuta enn å betale i USD. Det er minibank på flyplassene, i de større byene, og noen steder på Zanzibar hvor man kan ta ut både dollar og shilling. Det hender at disse er tomme, så det kan være lurt å ha med USD i mindre valører. På hotellene går det fint å betale med kort, og de fleste er vant med at turister betaler med dollar. Det er mulig å betale med kort (da legges det ofte på et gebyr på 5%) på de fleste hoteller / lodger & camper.

Elektronikk

Ute i villmarken er det mange lodger og camper som ikke er koblet til det vanlige strømnettet, i stedet bruker de generatorer eller solceller. Generatorene brukes ofte bare noen timer i løpet av dagen, noe som betyr at det kan være begrenset tid til å lade mobiler og kameraer. De stedene det ikke er lademuligheter på rommet/teltet vil det i de fleste tilfeller være mulighet for å lade i resepsjonen. Flere av våre biler har stikkontakt og lademuligheter mens man er ute og kjører, men ta gjerne med en god power bank. På de fleste strandhotell er det strøm tilgjengelig døgnet rundt, men strømbrudd er ganske vanlig.

Adapter er nødvendig i Tanzania og de bruker en type G. Samme som i Storbritannia.

Ønsker du å bruke mobilen din i Tanzania, bør du sjekke med mobiloperatøren hvilke priser som gjelder. Ofte kan det være billigere å kjøpe e-sim fra Airalo eller lignende. Mobildekningen er god, men det kan være enkelte ”lommer” uten dekning.

De fleste overnattingssteder har wifi tilgjengelig i fellesområdene.

Pass & Visum

Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag. Det må være minimum 2 ledige sider i passet. Kontroller passet før utreise, og sjekk at det ikke har skader. Det kan være fornuftig å ha en kopi av passet med på reisen.

Man kan kjøpe visum ved ankomst Tanzania for 50 USD i kontanter, eller søke om elektronisk visum til Tanzania før avreise på https://visa.immigration.go.tz/. Pris er USD 50 pluss en serviceavgift på USD 1. Etter registreringen tar det omtrent 7 dager før visumet utstedes. Det elektroniske visumet skrives ut og tas med på reisen.

Kunden er selv ansvarlig for å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Klima

Tanzania har et herlig tropisk klima, langs kysten er det høy luftfuktighet og i høylandet er det ofte svale kvelder. April og mai kalles ofte "den store regntiden", i løpet av disse månedene kan det regne flere dager på rad. November kalles vanligvis "den lille regntiden", da handler det vanligvis om kortere skurer på ettermiddag og kveldstid. I løpet av disse månedene er det vanligvis få turister, parkene er grønne og frodige og det er mulig å få gode priser på hotell og lodger. Kvelder og morgener kan være litt kjølige, så vi anbefaler å ha med litt varme klær.

Bekledning

Når man er på safari er det godt å ha behagelige klær. Det er viktig å ikke kle seg i skrikende farger, men å velge klær som går mer i ett med naturen. Det er ofte litt kjølig tidlig på morgenen, da kan det være greit med lange ermer og lange bukser, mens dagene vanligvis er varme, da er det viktig å tenke på å beskytte seg mot solen.

Ingen spesiell kleskode gjelder på safarilodger.

Som turist er det viktig å huske at man er i et land med en annen kultur, og være klar over at store deler av kystområdene i Øst-Afrika er muslimske samfunn. Når man beveger seg på offentlige steder, bør man alltid ha klær som dekker skuldre, knær og navle.

Plast

Det er forbud mot plastposer i Tanzania. Unngå å ha plastposer i bagasjen ved ankomst til landet. Zip lock-poser til væske i håndbagasjen tolereres, da det er forventet at turister også bruker de til hjemreisen. Søppelhåndtering er et stort problem, så vær gjerne bevisst på å ikke bruke så mye engangsutstyr.

Ambassade

Den norske ambassaden i Tanzania ligger i landets kommersielle hovedstad, Dar es Salaam. 
Hjemmeside: https://www.norway.no/en/tanzania/
Telefon: +255 22 2163 100 / +47 23 95 56 00
Epost: emb.daressalaam@mfa.no

Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres app eller hjemmesider. Last ned appen «Reiseklar», hvor Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app, eller registrer reisen på www.reiseregistrering.no. Dette vil gjøre det enklere for utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

 • Safari med engelsktalende guide
 • Alle parkavgifter
 • Vindusplass og vann på safari
 • Fly Dar - Ruaha - Mafia - Dar (20 kg)
 • Overnatting som beskrevet i programmet
 • Måltider i henhold til programmet
 • All transfer beskrevet i programmet


PRISEN INKLUDERER IKKE:

 • Flybilletter tur/retur Norge
 • Tips til safariguide/sjåfør, 10 - 15 USD per dag, fra hver av dere
 • Visum til Tanzania
 • Marineparkavgift i Mafia Marine Park

Det lille ekstra

Liker du å unne deg det lille ekstra? Nedenfor lister vi noen oppgraderingsforslag til de ulike overnattingsstedene samt aktiviteter som kan gi en flott reise noen ekstra minneverdige opplevelser. Dette er selvfølgelig bare et lite utvalg, og vi kommer gjerne med flere forslag.

Oppgradering av overnattingssted

Det har tatt oss mange år å finne de absolutt beste overnattingsstedene på våre destinasjoner. Slapp av ved bassenget på et eventyrlig resort, eller få ditt livs villmarksopplevelse i luksustelt midt på savannen. På våre turer våkner du på din beste side uansett! For deg som vil ha det lille ekstra finner du noen forslag nedenfor. Gi oss gjerne beskjed i bestillingsforespørselen hvis du har spesielle ønsker eller er interessert i en oppgradering.

Kigelia Camp
Les mer >
Hodi Hodi Ruaha
Les mer >
Chole Mjini
Les mer >

Legg til aktiviteter

Å reise til Afrika er en magisk opplevelse som gir minner for livet. Det er mulig å forgylle dagene med noe ekstra minneverdig for de som ønsker det. Nedenfor har vi listet opp de mest populære aktivitetene på reisemålet ditt. Vi hjelper gjerne til med å foreslå aktiviteter som kan passe for dere.

Ballongsafari

En luftballongsafari gir deg muligheten til å se savannen fra et unikt perspektiv. Nyt villmarken nedenfor mens du svever stille over de enorme slettene, uansett hvilken vei vinden fører deg. Følg en stor flokk med gnuer, se en løve forfølge byttet sitt, eller bare nyt den storslåtte naturen før du lander for en bush-frokost uten like. 

Bush Breakfast

Få opplevelser slår en frokost ute i villmarken! Frokosten serveres på et bortgjemt sted, hvor en privat kokk tilbereder måltidet. På en «Bush Breakfast» får du i tillegg til en fantastisk frokost, nyte spektakulær utsikt og en utrolig nærhet til naturen.

Sunset Cruise i tradisjonell dhow

Med vind i seilet og en kald drink i hånden seiler dere på Det indiske hav mens solen kaster ravgule stråler over land og hav. Tilbake på stranden venter nygrillet dagsfersk sjømat tilberedt kun for dere. Prisen inkluderer transfer, seiling, snacks, frukt, brus og vann.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta en titt på alternativene for denne turen eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.