Start reisen din Mine sider

To perler i Det indiske hav

Velkommen til to av våre favorittdestinasjoner i Det indiske hav! Mafia Island og Zanzibar gir dere to veldig forskjellige opplevelselser av øylivet i Tanzania. Snorkling og strender i verdensklasse, spennende kultur og historie - her ligger alt til rette for en minnerik ferie.

Opplevelser

Historie, kultur, sol og bad

Steder

Zanzibar

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

Ön Zanzibar tillhör Tanzania men har delvis självstyre. Kombinationen av fastlandet och ön i Indiska Oceanen är vår mest populära kombinationsresa som bjuder på fantastiska vildmarksupplevelser, kritvita stränder och spännande kulturupplevelser i Stone Town.

Temperatur

I norra Tanzania är det normalt sätt svalare än i de södra och östra delarna av landet på grund av att det är beläget på högre höjd. Zanzibar erbjuder varmt och tropiskt klimat året om med temperaturer som ofta överstiger 30°C.

Nedbør

Den stora regnperioden både på fastlandet och på Zanzibar infinner sig normalt i april och maj även om det varierar lite beroende på vart i landet man reser. Under hösten infinner sig den lilla regnperioden som oftast innebär kortare tropiska regn.

I dag flyr dere fra ønsket flyplass. La eventyret begynne!

Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel dersom dere ønsker at Safarireiser skal være ansvarlige for flybilletter.

Dere ankommer Dar es Salaam, og etter pass- og visumkontroll blir dere møtt og kjørt til innenriksterminalen hvor dere sjekker inn på flyet til Mafia Island. Ved ankomst på Mafia Island går ferden videre først med bil i ca 20 minutter, og så med båt i ca 10 minutter, før dere ankommer den lille øya Chole. 

Overnatting
Chole Mjini >
Måltider

Middag

Et opphold på Chole Mjini er helt unik opplevelse! Dere blir hentet i båt på Mafia, og etter en kort båttur over sundet ankommer dere Chole Mjini. Her bor dere i hytter i tretoppene med privat utedusj og utedo på bakkenivå. Middagen kan du få servert på stranden eller i en gammel indisk ruin kun opplyst av levende lys, ildfluer og en spektakulær stjernehimmel. Det er mange ruiner på øya, og det er spennende å gå på oppdagelsesferd på jungelstiene.

De beste strendene nær Chole er sandbankene, det blir ikke mer urørt og privat enn dette. Chole er også kjent for fruktflaggermus, og det er litt av et syn når flaggermusene flyr over sundet til Mafia i solnedgangen.

Chole Mjini er mye mer enn et hotell; ved å bo her støtter man den lokale klinikken, skolen og stipendordninger for høyere utdanning for øyas ungdommer. Bli gjerne med på en rundtur i landsbyen på øya og hils på de lokale innbyggerne.

Ønsker man det å unne seg det lille ekstra kan man oppgradere til Premium Treehouse som har privat avkjølingsbasseng og bad/toalett i hytta.

Overnatting
Chole Mjini >
Måltider

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost, og når tidevannet tillater det, blir dere kjørt over sundet i båt og hentet med bil og kjørt til neste hotell.

Måltider

Frokost og middag

Nyt dagene på unike Mafia! Dere slapper av på hotellet og på stranden og bli med på spennende utflukter for å oppleve det øya har å by på. 

På Mafia finner du en av verdens vakreste marine-nasjonalparker. Dette er stedet for deg som elsker å snorkle og dykke! Øya ligger like utenfor Tanzanias kyst, cirka 25 km fra fastlandet og 130 km fra Dar es Salaam. Øyboerne er vennlige og atmosfæren er harmonisk. Her lever man etter det kjente swahili-ordspråket ”haraka haraka haina baraka”, å stresse gir deg ingen velsignelse. Tempoet på Mafia er rolig, og det er et av de tryggeste stedene ved det indiske hav.

Mafia har navnet fra arabisk som betyr "gruppe" eller "skjærgård". Mafia Island består av fem øyer – Mafia, Jibondo, Juani, Chole og Bwejuu – øyene byr på en ekte tropisk opplevelse, her er det frodig og det blir dyrket kokosnøtter, ris, papaya, mango, og cashewnøtter. Mangroveskogen som vokser langs deler av strandlinja tiltrekker seg utallige fuglearter.

Øya er unik, her bor ca 50 000 mennesker, som forsørger seg av fiske, jorddyrking og turisme. Bærekraftig turisme har blitt utviklet på de lokales premisser. På Mafia kan dere bli med lokale fiskere ut på eventyr, eller svømme i det klare vannet sammen med 460 ulike fiskearter og fargerike koraller. Dette er en annerledes safariopplevelse, i det våte element. Mange dykkere anser Mafia som det beste stedet for dykking i Øst-Afrika, og som et av de mest varierte stedene i verden. I perioden fra oktober til mars får marine-nasjonalparken besøk av hvalhaier. Hvalhaier er helt ufarlige for mennesker, de spiser plankton. Det er en ubeskrivelig opplevelse og snorkle ved siden av verdens største fisk! Fra juni til august klekker havskilpaddene egg på Juani Island, bare en båttur på 20 minutter fra Mafia. Rundt Mafia ligger det flere mindre øyer og sandbanker som det kan arrangeres utflukter og dagsturer til.

På Mafia finnes det flere mindre lodger, alle unike, men her finner du ingen store hotell.

Mafia har en rik historie som går tilbake til det 8. århundre. Øya spilte en viktig rolle i handel mellom Østen, fastlands-Afrika og Europa. Båter som transporterer varer til og fra det persiske imperiet stoppet opp her for omlasting og videretransport med blant annet krydder til Europa. 

Måltider

Frokost og middag

Etter herlige dager på Mafia reiser dere videre til Zanzibar. Dere flyr med småfly via Dar es Salaam. Ved ankomst blir dere ønsket varmt velkomne av vår lokale representant og kjørte den korte biten inn til gamlebyen.

Måltider

Frokost

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Dagens utflukt starter fra hotellet klokken 09:00 om morgenen. Det tar rundt 3 timer å utforske de smale gatene, arkitekturen og historien byen har å by på. Dere får et innblikk i swahilikulturen og historier om sultaner, prinsesser, slavehandel, krig og politikk. Stone Town har en spennende og rik historie og kultur, og er et UNESCOs verdensarvsted. En gang var byen et blomstrende handelssentrum, og byen er fortsatt en smeltedigel av tradisjonelle afrikanske, arabiske, indiske og noen europeiske kulturer. Det er mange inntrykk som skal fordøyes når dere går gjennom de trange, krokete gatene; barn som spiller fotball i de smale smugene, bønnerop fra minaretene, lyden av hinduistiske rituelle klokker, en berusende lukt av krydder som dveler i luften, vakkert og fargerike kledde kvinner, og menn dypt engasjert i brettspill.

På kvelden skal dere nyte et tradisjonelt måltid på den arabiske takrestauranten på historiske Emerson on Hurumzi. Vi har reservert bord til dere hvor dere spiser på den arabiske måten; på myke persiske tepper og puter på gulvet. Er det noen i reisefølget med vonde knær eller hofter er det fint om dere gir beskjed slik at vi kan endre reservasjonen til vanlig bord og stoler. De fleste kveldene spilles det live taarabmusikk. I 1880-årene ble bygningen brukt av britiske myndigheter til å administrere frigjøring av slaver: "Huru-mzee" betyr fritt oversatt "fri mann", og gaten ble kjent som "Hurumzi" for å markere slavenes frihet. Middagen serveres presis klokka 19.00, men gjester er velkomne til å nyte en drink mens dere ser sola gå ned over taktoppene i Stone Town fra ca klokka 18.00. Middagen er inkludert i prisen, men drikkevarer betales direkte på restauranten.

Måltider

Frokost og middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Etter frokost og utsjekk går turen videre til en krydderfarm hvor kunnskapsrike og erfarne guider tar deg gjennom øyas krydderhistorie. Du får se, lukte og smake på ulike krydder, tropiske frukter og nøtter.

Turen går videre til nordkysten, til Nungwi- og Kendwaområdet på den nordlige delen av Zanzibar. Det som gjør dette området ekstra spesielt er at det er minimal tidevannsforskjell, noe som er en sjeldenhet langs kysten av Øst-Afrika, og du kan glede deg over det krystallklare vannet og de hvite sandstrendene til nesten enhver tid på dagen.

Området er det mest utbygde på Zanzibar, og de fleste hotellene holder en høy standard.

Overnatting
The Z Hotel >
Måltider

Frokost

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Strendene i disse områdene er spektakulære, med sitt postkortverdige landskap med svaiende palmer som kaster skygge over den myke sanden. Her finnes også en rekke strandbarer og restauranter som serverer deilige sjømatretter og forfriskende drikker.

Overnatting
The Z Hotel >
Måltider

Frokost

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Afrikaeventyret er slutt for denne gang og dere tar farvel til landet som har gitt dere unike opplevelser og minner for livet.

I god tid før flyavgang blir dere hentet på hotellet og kjørte til flyplassen, hvor dere sjekker inn på flyet hjem til Norge. 

Måltider

Frokost

Dere ankommer Norge med mange gode minner.

Takk for turen og velkommen tilbake til oss!

 • Overnatting som beskrevet i program
 • Måltider som beskrevet i program
 • Innenriksflybilletter (20 kg)
 • Guidet tur i Stone Town
 • Middag på Emerson on Hurumzi
 • Besøk på krydderfarm
 • All transfer i program 

  * Flybilletter tur/retur Norge er ikke inkludert i prisen
  * på Zanzibar påløper en infrastrukturavgift på 3-5 USD per person per natt, avhengig av hotellstandard. Dette betales direkte på hotellet

Det lille ekstra 

Er du en person som liker å unne deg det lille ekstra? Her nedenfor lister vi både noen oppgraderingsalternativer for de ulike overnattingsstedene og aktiviteter som kan gi deg minneverdige opplevelser på reisen. Selvfølgelig er dette bare et lite utvalg, vi gir gjerne forslag til flere. 

Oppgrader overnattingsstedet

Det har tatt oss mange år å finne de aller beste overnattingsstedene i Tanzania. Slapp av ved bassenget på en drømmeaktig resort eller få opplevelsen av livet med telt midt på savannen. På våre reiser våkner du på din beste side, uansett. For deg som ønsker det lille ekstra, finner du her noen av overnattingsstedene du kan oppgradere til. Gi oss gjerne beskjed i bookingforespørselen hvis du er interessert i en oppgradering.

Michamvi Sunset Bay
Les mer >
Zanzibar Queen
Les mer >
Zuri Zanzibar
Les mer >
Fun Beach
Les mer >
Mwezi Zanzibar
Les mer >
Upendo House
Les mer >
Gold Zanzibar
Les mer >
Upendo Beach
Les mer >
Zanzibar Retreat Hotel
Les mer >

Legg til aktiviteter

Å være på safari er en magisk opplevelse som gir minner for livet. For deg som ønsker det, er det muligheter for å berike dagene med noe ekstra minneverdig. Krydderøya Zanzibar byr, i tillegg til fantastiske strender, på en mengde aktiviteter. Nedenfor har vi listet opp de mest populære, og via denne lenken finner du alle våre forslag til utflukter på øya. Ikke nøl med å ta kontakt, så forteller vi mer.

Snorkling på Zanzibar

Zanzibar byr på flere områder som er kjent for sine vakre korallrev og rika på marint liv. De beste stedene for snorkling på Zanzibar er Mnemba Island, Tumbatu, Prison Island, Bawe og Kizimkazi. Snorkleturen kan bestilles på forhånd og direkte på Zanzibar.

Se kolobusaper i Jozaniskogen

Jozani er den største skogen, og eneste nasjonalparken på Zanzibar. Den tette skogen er hjemmet til den sjeldne røde kolobusapen. Her finner du også mange andre typer aper, bush babies, tropiske trær, reptiler, fugler og sommerfugler.

Sunset Cruise i tradisjonell dhow

Med vind i seilet og en kald drink i hånden seiler dere på Det indiske hav mens solen kaster ravgule stråler over land og hav. Tilbake på stranden venter nygrillet dagsfersk sjømat tilberedt kun for dere. Prisen inkluderer transfer, seiling, snacks, frukt, brus og vann.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta en titt på alternativene for denne turen eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.