Start din reise Mine sider

Fjelltopper, safari og kajakktur i hjertet av Afrika

Bli med på en spennende "bush to beach"-reise i Malawi - Afrikas best bevarte hemmelighet! Turen starter med fjelltur i Mulanjefjellene, etterfulgt av safari i Liwonde, og avsluttes med en førsteklasses padletur på krystallklare Lake Malawi.

Opplevelser

Big Five Safari, Vakkert landskap, Møter med lokalbefolkning

Steder

Thyolo, Mulanjefjellene, Liwonde National Park og Lake Malawi

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

Malawi blir ofte kalt "Afrikas varme hjerte" og ligger i den sørøstlige delen av Afrika. Her venter et spennende eventyr utenfor de klassiske turiststiene. Med fantastiske landskap, rikt dyreliv og lokalbefolkningens gjestfrihet, er Malawi utvilsomt en uoppdaget perle.

Temperatur

Malawis temperatur varierer avhengig av årstid og region. I regntiden, vanligvis fra november til april, er det varmt og fuktig med gjennomsnittstemperaturer mellom 20-25 grader. I tørketiden, fra mai til oktober, er det solfylte dager og kjølige netter med dagstemperaturer som kan overstige 30 grader.

Nedbør

Malawi har hovedsakelig nedbør i regntiden fra november til april, når landskapet blomstrer grønt. Kraftige regnskyll kan imidlertid føre til oversvømmelser. Tørketiden fra mai til oktober er preget av solrikt vær, perfekt for sol- og strandaktiviteter.

I dag flyr dere fra ønsket flyplass. La eventyret begynne!

Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel dersom dere ønsker at Safarireiser skal være ansvarlige for flybilletter.

Dere ankommer Blantyre, og etter visum- og passkontroll blir dere møtt av sjåføren og setter kursen mot Thyolo-distriktet og Mulanjefjellene.

Måltider

Middag

Nyt den første dagen i Afrika! Dere kan velge å nyte den kjølige brisen ved Lake Bvumbwe, eller låne en sykkel og glede dere over å sykle langs løypene i reservatet. 

Thyolo ligger mellom Blantyre og Mount Mulanje i det som uten tvil er den mest naturskjønne regionen i Malawi. Området er mest kjent for sine historiske te- og kaffeplantasjer, og noen av dem tilbyr omvisning. Med sitt ryddige landskap med bølgende åser er Thyolo-området en glede å utforske om det er på sykkel, kjøretøy eller til fots. Fantastisk utsikt over Mount Mulanje og Shire River Valley i det fjerne er et høydepunkt i regionen, og det er de ypperlige muligheter for fuglekikking, fotturer og terrengsykling.

Måltider

Frokost og middag

På lokalspråket kalles Mulanjefjellet for "chilumba mu mlengalenga" - øya i skyene. Fjellet har et fascinerende økosystem hvor dere kan finne over 500 unike dyre- og plantearter, området er kjent som et hot-spot for biologisk mangfold.

I uminnelige tider har det eksistert myter og legender om fjellet. Det sier at J.R.R. Tolkien besøkte området på 1930-tallet og ble inspirert av det mystiske, magiske og vakre området, og brukte det som bakteppe for Ringenes Herre-bøkene.

Dere møter opp ved C.C.A.P Likhubula House klokka 08:00, hvor dere møter guiden deres og blir briefet om turen og tar en utstyrsjekk. Deretter går turen oppover mot Lichenyaplatået langs Likhubuladalen. Ruten byr på imponerende utsikt over Likhubula-dalen og den underliggende sletten. Dere spiser lunsj underveis, og ankommer CCAP Cottage - Hope Rest på ettermiddagen. Der er mulighet for å kjøle seg ned i en av kulpene i nærheten før solnedgang.

Dagens etappe: ca 7 timer
Overnatting: CCAP Cottage- Hope Rest

Måltider

Frokost, lunsj og middag

I dag fortsetter dere til Chisepo Hut langs ryggen av fjelltoppene. Langs veien får dere også muligheten til å bestige toppen av Chilemba dersom det er ønskelig. Dere ankommer basecamp tidlig på ettermiddagen.

Chisepo Hut er den nyeste hytta på fjellet, med perfekt beliggenhet før bestigning av Sapitwa, Mulanjes høyeste punkt på 3,002 moh. Det er sengeplass til 15 personer på hytta.

Dagens etappe: ca 6 timer
Overnatting: Chisepo Hut

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Etter en tidlig frokost går ferden til toppen av Sapitwa, og dere når det høyeste punktet i det sørlige tropiske Afrika i løpet av morgenen. Fra 3002 moh kan dere se helt til Zombaplatået og Lake Chilwa på en klar dag. Dere returnerer til basecamp for en solid brunch og mulighet for litt hvile før dere tar fatt på turen til Thuchilaplatået. Dere ankommer sent på ettermiddagen. Avhengig av ankomtstid, anbefaler vi en tur til utsiktspunktet Elephant's Head hvor dere kan se en fantastisk solnedgang.

Thuchila er den eldste hytta på Mulanje, bygd i 1901. Hytta ligger i nydelige omgivelser med utsikt mot nordøst over Elephant's Head, den skyggefulle verandaen gir en fantastisk utsikt over til Zombaplatået. Her er det fire mellomstore rom, to med peis. Thuchila er et utmerket utgangspunkt for minst seks av rutene på Mulanje. 

Dagens etappe: ca 7-8 timer
Overnatting: Thuchila Forest Hut

Måltider

Frokost, lunsj og middag

I dag går ferden nedover fjellet til Tinyade Estate via Likulezi-stien. Kanskje frister det med et avkjølende bad i en av kulpene langs stien? Guiden finner et passende sted for dere å nyte den medbrakte lunsjen.

Etter ca 4 timer, tidlig på ettermiddagen ankommer dere Likhubula. Det blir debriefing og mulighet for å dusje på C.C.A.P Likhubula House før dere pakker i bilen og setter dere kursen mot Liwonde, Malawis mest populære nasjonalpark. Med Shire River, Lake Malawis eneste utløp rennende gjennom parken, er dette et flott sted for båtsafari. Her kan dere finne elefanter, antiloper, svart neshorn, leoparder, løver, krokodiller og et imponerende fugleliv med nesten 300 arter.

Hvis du er nysgjerrig på de skjulte perlene i Liwonde Nasjonalpark, anbefaler vi også gåsafari eller en sykkeltur.

Overnatting
Mvuu Camp >
Måltider

Frokost, lunsj og middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Liwonde National Park har en av de tetteste konsentrasjonene av dyreliv i Afrika! Det er store muligheter til å få øye på mange elefanter, da parken er vertskap for rundt 900 elefanter. Elefantbestanden har vokst så mye de siste årene at det har blitt vanskelig for dem å overleve, derfor er noen av dem blitt transportert til andre parker.

I november 2019 ble en fantastisk relokering av 20 spissneshorn (black rhino) gjennomført mellom parker i Sør-Afrika, Majete og Liwonde for å styrke bestanden og i forbedre genetisk mangfold. Omfattende tiltak for å beskytte disse dyrene inkluderer luftovervåking, daglige rangerpatruljer og avansert teknologi.

I tillegg til store flokker av elefanter, har parken av hundrevis av krokodiller og flodhester, antiloper, sebra og bøffel.

Liwonde nasjonalpark er veldig kjent for båtsafari, hvor du får muligheten til å komme nær flodhester og krokodiller, men også oppleve det fantastiske fuglelivet. Det er også mulighet å kjøre på game drive for å se et større område og komme nærmere landdyra.

Overnatting
Mvuu Camp >
Måltider

Frokost, lunsj og middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Etter frokost er det nå på tide å kjøre til krystallklare Lake Malawi. Dere blir kjørt til Cape Maclear, hvor dere kan velge å ta båt eller å padle ut til Domwe Island.

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Domwe Island er ideell for aktive gjester og naturelskere. Her finner dere flotte naturstier, og øya er et supert utgangspunkt for padleturer. Mellom aktivitetene kan dere slappe av på stranda eller i bortgjemte hengekøyer i skyggen.

Aktiviteter:
Snorkling
Dykking
Strandfotball
Kajakk og seiling
Båttur
Vannski
Sailboarding
Strandvolleyball
Stjernekikking

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Etter en lang frokost fortsetter eventyret til idylliske Mumbo Island, en uberørt og øde tropisk øy, og den ubestridte juvelen av Lake Malawi National Park. Du kan velge å padle de åtte kilometerene som skiller Domwe og Mumbo, eller å ta båt.

Mumbo Island har aldri blitt befolket, og er fortsatt i sin naturlige tilstand med en tykk skog av gamle fiken og baobabtrær. Vannet rundt øya er rent og rolig, her kan alle - uavhengig av erfaring - kose seg med sjøkajakk, snorkling og dykking. Øyas eneste pattedyr, oteren, er bemerkelsesverdig leken og blir gjerne med å snorkle eller svømme.

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Lake Malawi er en av flere imponerende innsjøer i The Great Rift Valley. Det er den tredje største, og nest dypeste innsjøen i Afrika, og den åttende største i verden. Den strekker seg 580 km fra nord til sør, og er 75 km på det bredeste. Lake Malawi dominerer store deler av hverdagslivet i Malawi, både når det gjelder fiske, transport og turisme.

Innsjøen har en egen nasjonalpark i det vakre Cape Maclear-området. Parken ble opprettet for å beskytte innsjøens endemiske fiskearter og er det eneste som er på Unescos verdensarvliste i Malawi.

I tillegg til avslapping på de idylliske strendene ved innsjøen, eller å gjemme seg bort på en liten kampesteinsøy, tilbys det mange aktiviteter i området.

Aktiviteter:
Snorkling
Dykking
Strandfotball
Kajakk og seiling
Båttur
Vannski
Sailboarding
Strandvolleyball
Stjernekikking

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Afrikaeventyret er slutt for denne gang og dere tar farvel til landet som har gitt dere unike opplevelser og minner for livet.

I god tid før flyavgang blir dere hentet på hotellet og kjørte til flyplassen, hvor dere sjekker inn på flyet hjem til Norge. 

Måltider

Frokost

Dere ankommer Norge med mange gode minner.

Takk for turen og velkommen tilbake til oss!

Reisevilkår

Topp Afrika AS sine reisevilkår ligger til grunn for avtalen dere gjør med Safarireiser.no når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

Reisegarantifondet
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikrer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs. Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

Flybilletter

De fleste av våre reiser inkluderer ikke flybilletter tur/retur Norge. Unntaket er visse reiser på spesifikke datoer (julereiser, gruppeturer og så videre) hvor vi holder gruppebilletter. Dette betyr at du kan bestille flyreisen selv om du vil. Når vi bestiller flybilletter, får dere først en reservasjon for flyreisen der dere kan se reiseruten. Dere er ansvarlige for å sjekke at alle navn er stavet i likt som i passene deres. Vi bruker elektroniske flybilletter som dere skriver ut selv, eller laster ned flyselskapets app og legger inn reisen der.

Vaksiner

Det er viktig å være vaksinert før turen til Afrika. Kontakt vaksineklinikk eller fastlege for mer informasjon om hvilke vaksiner som trengs i løpet av turen. Husk å være ute i god tid med vaksinasjonen og ta med deg vaksinasjonskortet på reisen. Hvis du begynner å føle deg uvel etter reisen, ikke nøl med å kontakte lege. Fortell legen din om turen til Afrika.

Lake Malawi blir regnet som en av få innsjøer i Afrika uten Bilharzia. Bilharzia kan likevel forekomme i visse områder, og er mest vanlig i skittent vann. Er vannet klart er det oftest trygt. Medisinen Praziquantel kan kjøpes på de fleste apotek i Malawi, og mange tar denne kuren for sikkerhets skyld. Snakk med fastlege eller vaksineklinikk om dette.

Gå til FHI for siste oppdatert liste over anbefalte vaksiner.

Reiseforsikring

Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Ta med deg forsikringsbevis på reisen. Vi ber deg om å kontakte forsikringsselskapet ditt og konsultere dem før avreise for å sjekke om du har tilstrekkelig reiseforsikring for turen.

Medisin og helsehjelp

Deler av reisen tilbringes i bushen, noe som betyr at det kan være vanskelig å løse spesielle behov raskt og enkelt under reisen. Det kan handle om kosthold eller medisiner, så det er veldig viktig at vi får beskjed om eventuelle spesielle behov ved bestilling av safariprogram slik at vi kan tilpasse programmet eller komme med spesielle direktiver. Alle reisende er ansvarlige for å ta med medisinen de trenger. Det er lurt å ta med sitt eget lille "medisin-kit" til forebyggende formål; hodepinetabletter, håndsprit, plaster, medisiner mot magesykdom osv. I mange av landsbyene som passeres i løpet av turen finnes det små apotek, men det kan ikke garanteres at medisinene du leter etter er tilgjengelige. Lokalsykehus og lokalt helsevesen holder en relativt lav standard, i de store byene er det muligheter for gode sykehus. 

Bagasje og vekt

Vår pakkeliste kan forhåpentligvis være til hjelp når dere pakker for reisen deres. Husk å sjekke hvor mye bagasje dere kan ta med på flyreisen. Vekten varierer avhengig av hvilket selskap dere flyr med. Hvis dere flyr innenriks under reisen deres, ber vi dere om å være ekstra oppmerksomme, da det ofte gjelder spesielle regler for innenriksfly. For eksempel: 15 kg per person inkludert håndbagasje. Ved spørsmål eller uklarheter angående bagasje ber vi dere kontakte oss.

Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi. 

Innførsel til Norge

Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no

Tips

Tips er en del av kulturen i Malawi. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb.

Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort. De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet. Vanlig tips til sjåfør på safaridager er 5 - 10 US$ per person per dag. Vanlig tips på overnattingssteder er 1 - 5 US$ per person per dag.

Sikkerhet

Befinner du deg i storbyer som Lilongwe, anbefaler vi å utvise generell forsiktighet og årvåkenhet, og unngå å gå rundt i gatene etter solnedgang. Trenger du en taxi, kan du bestille den med vår hjelp eller via hotellet. Unngå å ta taxi ut på gaten.

På safari er det viktig å gi beskjed til en vakt hvis dere ønsker å forlate teltet eller lodgen. Det kan være ville dyr i nærheten.

Les mer om sikkerhet i Malawi her.

Merk at alle UDs reiseråd er tilpasset de som reiser uten arrangør. Når du reiser med oss ​​sørger vi for å planlegge reisen på tryggest mulig måte og vi arrangerer ikke turer til områder som Utenriksdepartementet fraråder eller som vi selv ikke anser som trygge.

Språk

De offisielle språkene i Malawi er engelsk og chichewa.

Tidsforskjell

Malawi og Norge har ingen tidsforskjell når vi har sommertid, og 1 time når vi har vintertid.

Valuta

Valutaen i Malawi er malawisk kwacha (MWK). De vanligste kredittkortene blir mer og mer akseptert. I byene kan du ta ut lokal valuta med kredittkort i en minibank. På landsbygda og i parkene er det ingen muligheter for å ta ut kontanter, derfor er det viktig å ta med kontanter når man reiser fra byene. De fleste overnattingssteder og restauranter aksepterer betaling med VISA og Mastercard, ofte mot et gebyr på 5 %. US dollar er også mulig å bruke som betaling.

Elektronikk

Ute i villmarken er det mange lodger og teltcamper som ikke er koblet til det vanlige strømnettet, i stedet bruker de generatorer. Generatorene brukes ofte bare noen få timer i løpet av dagen, noe som gjør at det kan være begrenset med plass til å lade batterier til kameraer og datamaskiner. I tilfeller der du har spesielle ønsker til utstyret ditt, vennligst gi oss beskjed i forbindelse med din reiseforespørsel, vi kan deretter tilpasse ditt safariprogram etter dine ønsker. Mange små teltcamper får strøm via solcellepanel. Selv om det ikke er 220-240 V i teltet, er det som regel mulighet for å lade elektronisk utstyr i resepsjonen. Når du bor i nærheten av byer, har hoteller og lodger strøm 24 timer i døgnet, men strømbrudd er ganske vanlig.

For Malawi trengs en adapter av Type G - britisk.

Hvis du ønsker å bruke mobiltelefonen i Malawi, er det best å spørre mobiloperatøren din om hvilke kostnader som gjelder. Det kan være billigere å kjøpe e-SIM via appen Airalo eller lignend

De fleste overnattingssteder har wifi tilgjengelig i fellesområdene.

Pass & Visum

Passet må være gyldig i 6 måneder etter siste reisedag. Det må være 2 blanke sider i passet ditt for mulig stempling ved inn- og utreise. Sjekk passet ditt før avreise for å sikre at det ikke er skader. Norske borgere må ha visum for innreise i Malawi. Malawi innførte elektronisk visum i 2020. Du finner søknadsportal for e-visum og mer informasjon om visumprosessen, inkludert priser på nettsiden The Official Visa Website for Malawi.

Kunden er selv ansvarlig for å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Klima

Malawi ligger i en tropisk klimasone, men store deler av landet ligger på stor høyde, noe som gjør at temperaturen ofte er behagelig og kjølig om vinteren. Fordi Malawi ligger sør for ekvator, er årstidene det motsatte av Norge. Den tørre sesongen er fra slutten av april til november. Oktober og november kan være ubehagelig varme i sør og ved sjøen, men i Nyika-høylandet i nord begynner den ekstra varmen å snike seg inn. 

Bekledning

Når man er på safari er det godt å ha behagelige klær. Det er viktig å ikke kle seg i skrikende farger, men å velge klær som går mer i ett med naturen. Det er ofte litt kjølig tidlig på morgenen, da kan det være greit med lange ermer og lange bukser, mens dagene vanligvis er varme, da er det viktig å tenke på å beskytte seg mot solen.

Ingen spesiell kleskode gjelder på safarilodger.

Norsk ambassade

Den norske ambassaden i Malawi ligger i landets administrative hovedstad, Lilongwe, og befinner seg i "City Centre".

Postadresse:
ARWA HOUSE
City Centre
Private Bag B323
Lilongwe 3

Amabassadens kontaktinformasjon
Tel: +265 1 779 400
E-mail: emb.lilongwe@mfa.no

Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres app eller hjemmesider. Last ned appen «Reiseklar» hvor Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app, eller registrer reisen på www.reiseregistrering.no. Dette vil gjøre det enklere for utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

  • Fjelltur i Mulanje
  • Safari i Liwonde Nasjonalpark
  • Eventyr på Lake Malawi
  • Måltider som beskrevet i program
  • Overnatting som beskrevet i program
  • Alle parkavgifter
  • All transfer i programmet


PRISEN INKLUDERER IKKE:

  • Flybilletter tur/retur Norge
  • Tips til safariguide/sjåfør, 10 - 15 USD per dag, fra hver av dere
  • Visum ved innreise

Det lille ekstra

Liker du å unne deg det lille ekstra? Nedenfor lister vi noen oppgraderingsforslag til de ulike overnattingsstedene samt aktiviteter som kan gi en flott reise noen ekstra minneverdige opplevelser. Dette er selvfølgelig bare et lite utvalg, og vi kommer gjerne med flere forslag.

Oppgradering av overnattingssted

Det har tatt oss mange år å finne de absolutt beste overnattingsstedene på våre destinasjoner. Slapp av ved bassenget på et eventyrlig resort, eller få ditt livs villmarksopplevelse i luksustelt midt på savannen. På våre turer våkner du på din beste side uansett! For deg som vil ha det lille ekstra finner du noen forslag nedenfor. Gi oss gjerne beskjed i bestillingsforespørselen hvis du har spesielle ønsker eller er interessert i en oppgradering.

Kuthengo Camp
Les mer >
Blue Zebra Island Lodge
Les mer >
The Makokola Retreat
Les mer >

Legg til aktiviteter

Å reise til Afrika er en magisk opplevelse som gir minner for livet. Det er mulig å forgylle dagene med noe ekstra minneverdig for de som ønsker det. Nedenfor har vi listet opp de mest populære aktivitetene på reisemålet ditt. Vi hjelper gjerne til med å foreslå aktiviteter som kan passe for dere.

Bush Breakfast

Få opplevelser slår en frokost ute i villmarken! Frokosten serveres på et bortgjemt sted, hvor en privat kokk tilbereder måltidet. På en «Bush Breakfast» får du i tillegg til en fantastisk frokost, nyte spektakulær utsikt og en utrolig nærhet til naturen.

Bushdinner

Å sette seg til bords under stjernehimmelen med dyrelyder i bakgrunnen gir magiske øyeblikk. Fra lodgen kjøres dere ut i bushen hvor bålet er tent og masaiene holder vakt. Etter middag kommer masaiene og danser rundt bålet. Hiv deg på dansen og vær med på å skape gode opplevelser!

Sundowner

Den perfekte måten å avslutte en innholdsrik safaridag er med en klassisk sundowner mens man ser solen gå ned over savannen. Denne tradisjonen har sin opprinnelse i kolonitiden, hvor man avsluttet dagen med en gin & tonic for å beskytte seg mot malaria.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta en titt på alternativene for denne turen eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.