Start din reise Mine sider

Røde sanddyner, vakre Damaraland og fantastisk sjømat og aktiviteter i kystbyen Swakopmund

Dette er virkelig en eventyrsreise i Namibia der du bor på hoteller og lodger som har det lille ekstra. Fra Kalahariørkenen og videre til sanddynene i Sossusvlei og det unike landskapet i røffe og urørte Damaraland. Denne turen byr på unike opplevelser som gir minner for livet.

Opplevelser

Utrolige landskap, eksklusive bosteder, kultur og elefant-safari

Steder

Windhoek, Kalahari, Sossusvlei, Swakopmund, Damaraland

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

Namibia er et av verdens mest tynt befolkede land med bare 2,5 millioner innbyggere i et område som tilsvarer det dobbelte av Sveriges størrelse. Med vennlige jordnære mennesker og et utrolig mangfold av dyr, planter og spesielt landskap, er Namibia noe av det mest unike Afrika har å tilby.

Temperatur

Med et gjennomsnitt på 300 soldager årlig er Namibia et av de mest solrike landene i verden. Klimaet er generelt tørt, noe som betyr at den potensielle fordampningen er høyere enn nedbøren, noe som igjen gir svært lav luftfuktighet - som betyr en mer behagelig varme. Generelt kan Namibias klima beskrives som varmt og tørt, betydelige svingninger i løpet av årstidene eller til og med innen én dag er typiske.

Nedbør

Den tørre årstiden i Namibia er fra april til oktober, med regnet hovedsakelig fra november til mars. I april/begynnelsen av mai er gresset fortsatt langt og løvet ganske tykt etter regnet, noe som kan gjøre det mer utfordrende å se dyr. De forskjellige regionene viser imidlertid betydelige klimatiske forskjeller når det gjelder nedbør og temperatur. Nedbørsmengden øker fra sørvest til nordøst fra 0 mm årlig til maksimalt 600 mm.

I dag flyr dere fra ønsket flyplass. La eventyret begynne!

Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel dersom dere ønsker at Safarireiser skal være ansvarlige for flybilletter.

Vel framme i Windhoek blir dere ønsket varmt velkommen av vår lokale representant. Dere pakker deres leiebil, en 4x4 Toyota Hilux og kjører til hotellet deres i Namibias hovedstad. I løpet av dagen kan dere gjøre nødvendige innkjøp før eventyret starter. Husk å pakke bilen full av vann! 

Avstand Hosea Kutako International Airport – Windhoek Sentrum: Ca 45 min (48km)

Etter frokost starter eventyret og dere begynner reisen mot Kalahari Desert Area, Afrikas sørligste ørken. Det er en ubeskrivelig følelse å kjøre gjennom Namibias tørre og karrige landskap. Dere ankommer lodgen ved lunsjtider. Ettermiddagen kan tilbringes ved bassenget, med utsikt over et vannhull der dyrene kommer for å drikke. I skumringen drar dere ut på en "game drive" i reservatet. Dagen avsluttes med en sundowner på en av åsene i området, og dere ser solen gå ned over Kalahariørkenen.

Måltider

Frokost & Middag

I dag setter dere kursen mot de røde sanddynene. Nok en gang skaper Namibias tørre og karrige landskap en nær eksistensiell opplevelse, reisen går gjennom villmark og atter villmark. Etter ca. 6 timer ankommer dere lodgen. Fra overnattingsstedet ser man ut over ørkenlandskapet med fjellkjeder i det fjerne. Man blir stadig minnet på naturkreftene i varmen. Sossusvleis sanddyner er kjent over hele verden og er kanskje Namibias mest berømte landemerke. Sanddynene i Sossusvlei regnes av mange for å være et av verdens største underverk. Med en drink i hånden ser du solen gå ned over horisonten, naturens skue etterlater ingen uberørt.
Måltider

Frokost & Middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Dere starter dagen tidlig for å nå Namib Naukluft nasjonalpark og sanddynene i Sossusvlei så tidlig som mulig. Her møtes den klare blå himmelen og de røde sanddynene, noe som gjør dette til et av Afrikas vakreste underverk og fotografers drøm. De mest berømte sanddynene i området heter Dune 45, Big Daddy (ligger rett ved Dead Vlei) og Big Mama. For de av dere som leter etter en tøff utfordring er det muligheter til å inspisere en av disse. Deretter besøker dere Deadvlei hvor Namibias mest fotograferte trær finnes. Dere kommer deretter tilbake til lodgen etter fantastiske opplevelser i Namib Naukluft park.

*Om ønskelig kan man booke luftballongsafari i ørkenen: 5 500,- per person

Måltider

Frokost & Middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Om ønskelig er det mulig å fly i luftballong over sanddynene. Det er en ubeskrivelig opplevelse å se sanddynene ovenfra. Når du lander, serveres en fin frokost ute i villmarken. Lodgen tilbyr et bredt utvalg av aktiviteter, slapp av ved bassenget eller bestill en av aktivitetene som tilbys.

Måltider

Frokost & Middag

Dere spiser frokost på lodgen før reisen fortsetter mot Swakopmund. Reisen går gjennom Kuiseb Canyon, hvor man igjen blir møtt av et landskap som endrer seg drastisk mens man kjører. Det er flere steder som tilbyr uendelig utsikt og er du heldig ser du. Den siste utposten mellom Sossusvlei og kysten er Solitaire, som huser et par innbyggere, en bensinstasjon, en klassisk diner, en kirke og landets mest smakfulle eplepai. I Solitaire anbefaler vi at dere fyller opp tanken og kanskje tester paien før dere kjører videre. Dere ankommer Atlanterhavskysten og den lille havnebyen Swakopmund på ettermiddagen. I Swakopmund får dere oppleve hvordan ørkenvarmen endres til en mild sommerbris. Byen er også kjent for å tilby en spennende blanding av tysk og afrikansk kultur.

Måltider

Frokost

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

I dag får dere oppdage Swakopmund på egenhånd. Swakopmund ble grunnlagt i 1892 som hovedhavnen for Tysk Sørvest-Afrika, og beskrives ofte som mer tysk enn Tyskland. Her kan man finne en typisk tysk ølbar og gater med tyske navn. Swakopmund er hovedstaden i turismeområdet Skeleton Coast og har mye å tilby for å holde besøkende fornøyde. Den unike miksen av tysk og namibisk påvirkning, bygninger fra kolonitiden og den behagelige sjøbrisen gjør byen veldig populær, og fungerer som en slags god nummer to hovedstad i Namibia. Vi hjelper dere gjerne med å bestille aktiviteter i denne sjarmerende byen.

Forslag til aktiviteter:
Firhjuling eller guidet tur med 4x4-biler i sanddynene (Sandwich Harbour)
Sandboarding
Flytur over byen og Namibørkenen
Katamarantur hvor man får se sel og delfiner
Kamelridning

Måltider

Frokost

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Reisen fortsetter langs Skeleton Coast. Damaraland er enormt, utemmet og robust vakkert, og er et av de mest urørte områdene i Afrika. Dere passerer fjellet Brandberg, som med sine 2579 høydemeter er Namibias høyeste fjell. Dere stopper ved Twyfelfontein der bushmanfolket har risset inn over 2500 bilder i berget, ofte som representerer disse savannedyrene. Helleristningene er funnet på steinblokker og anslås å være rundt 6000 år gamle.

Måltider

Frokost & Middag

Oppgraderinger
Se mulige tillegg >

Damaraland byr på dramatisk landskap og urørt natur. Fra overnattingsstedet kan man bestille en rekke forskjellige aktiviteter, som guidede turer, besøke UNESCO-beskyttede Twyfelfontein med sine berømte gamle steinmalerier. På ettermiddagen drar dere ut på en "Elephant drive" hvor dere sammen med guiden leter etter ørkenelefantene som bor i området. Her bor også den svarte neshornet som har tilpasset seg livet i ørkenen.

Måltider

Frokost & Middag

Etter frokost starter reisen tilbake til Windhoek. Dere kjører til hotellet og nyter den siste kvelden i Namibia.

Måltider

Frokost

Etter frokost starter dere på turen tilbake til Windhoek, hvor dere blir møtt av vår lokale representant. Dere blir kjørt til flyplassen i god tid før flyavgang.

Afrikaeventyret er slutt for denne gang og dere tar farvel til landet som har gitt dere unike opplevelser og minner for livet. 

Måltider

Frokost

Dere ankommer Norge med mange gode minner.

Takk for turen og velkommen tilbake til oss!

Reisevilkår

Topp Afrika AS sine reisevilkår ligger til grunn for avtalen dere gjør med Safarireiser.no når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

Reisegarantifondet
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikrer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs. Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

Flybilletter

De fleste av våre reiser inkluderer ikke flybilletter tur/retur Norge. Unntaket er visse reiser på spesifikke datoer (julereiser, gruppeturen og så videre) hvor vi holder gruppebilletter. Dette betyr at du kan bestille flyreisen selv om du vil. Når vi bestiller flybilletter, får dere først en reservasjon for flyreisen der dere kan se reiseruten. Dere er ansvarlige for å sjekke at alle navn er stavet i likt som i passene deres. Vi bruker elektroniske flybilletter som dere skriver ut selv, eller laster ned flyselskapets app og legger inn reisen der.

Vaksiner

Det er viktig å være vaksinert før turen til Øst-Afrika. Kontakt vaksineklinikk eller fastlege for mer informasjon om hvilke vaksiner som trengs i løpet av turen. Husk å være ute i god tid med vaksinasjonen og ta med deg vaksinasjonskortet på reisen. Hvis du begynner å føle deg uvel etter reisen, ikke nøl med å kontakte lege. Fortell legen din om turen til Afrika.

Gå til FHI for siste oppdatert liste over anbefalte vaksiner.

Reiseforsikring

Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Ta med deg forsikringsbevis på reisen. Vi ber deg om å kontakte forsikringsselskapet ditt og konsultere dem før avreise for å sjekke om du har tilstrekkelig reiseforsikring for turen.

Medisin og helsehjelp

Deler av reisen tilbringes i bushen, noe som betyr at det kan være vanskelig å løse spesielle behov raskt og enkelt under reisen. Det kan handle om kosthold eller medisiner, så det er veldig viktig at vi får beskjed om eventuelle spesielle behov ved bestilling av safariprogram slik at vi kan tilpasse programmet eller komme med spesielle direktiver. Alle reisende er ansvarlige for å ta med medisinen de trenger. Det er lurt å ta med sitt eget lille "medisin-kit" til forebyggende formål; hodepinetabletter, håndsprit, plaster, medisiner mot magesykdom osv. I mange av landsbyene som passeres i løpet av turen finnes det små apotek, men det kan ikke garanteres at medisinene du leter etter er tilgjengelige. Lokalsykehus og lokalt helsevesen holder en relativt lav standard, i de store byene er det muligheter for gode sykehus. 

Bagasje og vekt

Pakkelisten vår kan forhåpentligvis være nyttig når du pakker til turen. Pakk gjerne i bag eller sekk da det er begrenset bagasjeplass i safaribilene og på safarifly.

Flyvninger tur/retur Norge
De fleste flyselskap som vi benytter til Afrika tilbyr deg å ta med 23 kg x 2 kolli + 8-12 kg i håndbagasje.

Innenriksflyvninger
Bagasjevekt på innenriksfly varierer fra 15 kg - 23 kg. Gjør deg kjent med ditt flyselskaps bagasjeregler før avreise.

Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi. 

Innførsel til Norge

Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no.

Tips

Tips er en del av kulturen i Namibia. Tips er frivillig men også forventet og er en måte å takke for god service og godt utført arbeid. Vi anbefaler at dere gir guiden/sjåføren tips siste dagen. På de fleste hotell/lodger/camper finnes det en felles “tip box”, her kan dere legge tips ved avreise, og det deles på alle de ansatte som jobber der - både de synlige og usynlige.

 • Safariguide 100-200NAD/ZAR per person per dag
 • Bosted 50-100 NAD/ZAR per natt per dag
 • Om dere har leiebil og skal fylle drivstoff: 5-10NAD/ZAR til den eller de som hjelper dere
 • Restauranter, bar, cafe: 10% av regningen

Sikkerhet

Namibia er generelt sett et trivelig land å besøke hvor man i de fleste tilfeller blir godt mottatt som turist. Vår anbefaling er å utvise generell forsiktighet og årvåkenhet og å holde øye med dine verdisaker.

På safari er det viktig å gi beskjed til en vakt hvis dere ønsker å forlate teltet eller lodgen. Det kan være ville dyr i nærheten.

Les mer om sikkerhetssituasjonen i Namibia her.

Merk at alle UDs reiseråd er tilpasset de som reiser uten arrangør. Når du reiser med oss ​​sørger vi for å planlegge reisen på tryggest mulig måte og vi arrangerer ikke turer til områder som Utenriksdepartementet fraråder eller som vi selv ikke anser som trygge.

Språk

Namibias offisielle språk er engelsk, selv om få i landet har dette som førstespråk. Folketellingen i 2011 viste at 49 % av befolkningen talte oshiwambo, 11 % nama/damara, 10 % afrikaans, 9 % kavango og 9 % otjiherero

Tidsforskjell

Namibia har samme tid som Norge sommertid, og ligger en time foran på vintertid.

Valuta

Valutaen i Namibia er Namibiske dollar (NAD), men du kan også bruke Sør Afrikanske Rand (ZAR). Det går fint å betale med kort, samt ta ut kontanter de fleste steder.

Elektronikk & Adapter 

Adapter er nødvendig i Namibia. Her brukes type D.

Ønsker du å bruke mobilen din i Namibia bør du sjekke med mobiloperatøren hvilke priser som gjelder. Ofte kan det være billigere å kjøpe e-sim fra Airalo eller lignende. Mobildekningen er god, men det kan være enkelte ”lommer” uten dekning.

Pass & visum

For reiser til Namibia er det ingen krav om visum for norske borgere. Passet må ha en gyldighetsdato på minimum 6 måneder på reisens siste dag, og det må være minimum 2 ledige sider i passet. Sjekk at det ikke er skader på passet. Det kan være fornuftig å ha en kopi av passet med på reisen.

Kunden er selv ansvarlig med å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

INTERNASJONALT FØRERKORT
Internasjonalt førerkort kreves eller anbefales på det sterkeste.

Klima

Landets klima er stort sett varmt og tørt, men kan variere sterkt i temperatur avhengig av om det er vinter, sommer, natt eller dag. Namibia er et av de mest solrike landene i verden med over 300 soldager i året. Langs kysten av landet beveger Beguelastrømmen seg, noe som skaper et mye kjøligere klima enn det som hersker i innlandet. Det er en kort regntid mellom september og november og en lengre regntid mellom februar og april. Vintrene er tørre og varer fra juni til august. Det finnes ingen permanente elver i Namibia, bare tørre elveleier som fylles opp i regntiden.

Bekledning

Når man er på safari er det godt å ha behagelige klær. Det er viktig å ikke kle seg i skrikende farger, men å velge klær som går mer i ett med naturen. Det er ofte litt kjølig tidlig på morgenen, da kan det være greit med lange ermer og lange bukser, mens dagene vanligvis er varme, da er det viktig å tenke på å beskytte seg mot solen.

Ingen spesiell kleskode gjelder på safarilodger.

Norsk ambassade

Norge er representert ved et honorært konsulat i hovedstaden Windhoek. Ansvarlig norsk ambassade for Namibia er Norges ambassade i Pretoria, Sør-Afrika.

I krise og nødsituasjon oppfordres nordmenn til å kontakte ambassaden i Pretoria på telefon Tel: +27 123 643 700 eller +47 23 95 26 00. Utenfor ambassadens åpningstid kan publikum kontakte UDs døgnoperative senter på tlf +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no

Ambassadens åpningstider:
Mandag - Fredag kl. 08:30 - 16:00

Besøksadresse
Ozmik House,
165 Lynnwood Road,  Brooklyn

Ambassadens kontaktinformasjon:
Telefon: +27 12 364 3700
Epost: emb.pretoria@mfa.no
Hjemmeside: https://www.norway.no/en/south-africa/for-nordmenn/om-ambassaden/

Ambassadens nødtelefon (døgnåpen): +27 12 364 3700

Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres app eller hjemmesider. Last ned appen «Reiseklar», hvor Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app, eller registrer reisen på www.reiseregistrering.no. Dette vil gjøre det enklere for utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

 • Leiebil under hele oppholdet: 4x4 Pickup
 • Overnatting som beskrevet i program
 • Måltider som beskrevet i program 
 • Elefantsafari i Damaraland
 • GPS til leiebilen
 • 24h service under hele reisen


PRISEN INKLUDERER IKKE:

 • Flybilletter tur/retur Norge
 • Tips til safariguide/sjåfør, 10 - 15 USD per dag, fra hver av dere

Det lille ekstra

Liker du å unne deg det lille ekstra? Nedenfor lister vi noen oppgraderingsforslag til de ulike overnattingsstedene samt aktiviteter som kan gi en flott reise noen ekstra minneverdige opplevelser. Dette er selvfølgelig bare et lite utvalg, og vi kommer gjerne med flere forslag.

Oppgradering av overnattingssted

Det har tatt oss mange år å finne de absolutt beste overnattingsstedene på våre destinasjoner. Slapp av ved bassenget på et eventyrlig resort, eller få ditt livs villmarksopplevelse i luksustelt midt på savannen. På våre turer våkner du på din beste side uansett! For deg som vil ha det lille ekstra finner du noen forslag nedenfor. Gi oss gjerne beskjed i bestillingsforespørselen hvis du har spesielle ønsker eller er interessert i en oppgradering.

&Beyond Sossusvlei Desert Lodge
Les mer >

Legg til aktiviteter

Å reise til Afrika er en magisk opplevelse som gir minner for livet. Det er mulig å forgylle dagene med noe ekstra minneverdig for de som ønsker det. Nedenfor har vi listet opp de mest populære aktivitetene på reisemålet ditt. Vi hjelper gjerne til med å foreslå aktiviteter som kan passe for dere.

Luftballong i den Namibiske ørkenen

Opplev Namibias utrolige ørken ovenfra! Luftballongturen starter ved soloppgang, svev med vinden i omtrent en time, over et hav av sand og fjell med en endeløse utsikt over et av verdens underverker. Ved landing fortsetter magien mens du kommer ned til bakken med en champagnefrokost i "Out Of Africa"-stil som venter på deg midt i ingensteds.

Katamarantur på Namibias kyst

Opplev Namibias "klassiske" båtcruise i katamaran, akkompagnert av delfiner, seler, pelikaner, hval, ferske østers, smørbrød, musserende vin og mye mer.

Utflukt i utrolige Sandwich Harbour

Opplev et robust naturlig eventyr kombinert med luksus på denne turen til Sandwich Harbor fra Walvis Bay. Her cruiser dere mellom gigantiske kystsanddyner på vei til Walvis Bay Salt Refinery, Walvis Bay Lagoon og Namib-ørkenen, og stopper for en lunsj med østers og andre matretter med musserende vin på veien.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta en titt på alternativene for denne turen eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.