Start din reise Mine sider

Opplev høyslettene i Malawi

Spennende Sangwala Trail er en tredagers tur som spenner over 43 km frodige montane gressletter og skogsområder. "Sangwala," navnet på løypa er avledet fra en kombinasjon av navnene på de to overnattingscampene - Sangule & Zungwala.

Opplevelser

Vakkert landskap, vandring, sol og bad

Steder

Nyika National Park, og Lake Malawi

Når er beste tiden å reise?

Jan
Feb
Mar
Apr
Mai
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Des
Generelt

Malawi blir ofte kalt "Afrikas varme hjerte" og ligger i den sørøstlige delen av Afrika. Her venter et spennende eventyr utenfor de klassiske turiststiene. Med fantastiske landskap, rikt dyreliv og lokalbefolkningens gjestfrihet, er Malawi utvilsomt en uoppdaget perle.

Temperatur

Malawis temperatur varierer avhengig av årstid og region. I regntiden, vanligvis fra november til april, er det varmt og fuktig med gjennomsnittstemperaturer mellom 20-25 grader. I tørketiden, fra mai til oktober, er det solfylte dager og kjølige netter med dagstemperaturer som kan overstige 30 grader.

Nedbør

Malawi har hovedsakelig nedbør i regntiden fra november til april, når landskapet blomstrer grønt. Kraftige regnskyll kan imidlertid føre til oversvømmelser. Tørketiden fra mai til oktober er preget av solrikt vær, perfekt for sol- og strandaktiviteter.

I dag flyr dere fra ønsket flyplass. La eventyret begynne!

Vennligst opplys oss om ønsket avreiseflyplass når dere sender inn forespørsel dersom dere ønsker at Safarireiser skal være ansvarlige for flybilletter.

Dere ankommer Lilongwe, og etter visum- og passkontroll blir dere møtt av sjåføren og setter kursen mot Viphya-fjellene i Nord-Malawi, et behagelig og malariafritt klima 1700 moh. Dere vil tilbringe den første natta i Malawi på Luwawa Forest Lodge

Lodgen har en ideell beliggenhet i den vakre og rolige Luwawa-dalen med utsikt over Luwawa-demningen. Luwawa er kjent for sitt mangfoldige fargerike fugleliv og bushbuck er ofte sett.

OBS Det må være minimum 4 deltakere på denne turen!

Måltider

Middag

I dag går turen til Chelinda Camp i Nyika National Park, en alpin opplevelse, unik på det afrikanske kontinentet. Her oppe på Nyikaplatået har dere panoramautsikt over bølgende åser, isolerte fjellrygger og åpne vidder med gressletter spekket med flokker av eland, sebra og antiloper.

Det er lurt å ta med varme klær, her oppe på platået er det veldig kaldt på nettene og tidlig på morgenen.

Overnatting
Chelinda Lodge >
Måltider

Frokost, lunsj og middag

I Nyika nasjonalpark finnes et vell av dyrearter, og på safari med en av våre erfarne og kunnskapsrike guider vil dere se og lære om det utrolige mangfoldet av dyreliv som bor i denne flotte regionen. I løpet av dagen kommer dere nær store flokker av sebraer og forskjellige antilopearter spredt over de bølgende gressmarkene. Her tilbys det også kveldssafari hvor en får mulighet til å se mange av Nyikas nattdyr som leopard, serval og hyene.

Overnatting
Chelinda Lodge >
Måltider

Frokost, lunsj og middag

Sangwala Hiking Trail starter fra Chelinda Camp og dere følger veien til demning 3, der stien kutter sør vestover til Sangule, som er den første leiren dere overnatter på. Dere har mulighet til å spise lunsj underveis, eller på Sangule og deretter gå en ettermiddagstur. Tre bekker krysses på dag én, og avstanden som dekkes er 12 km. Selv om det vil være noen få oppturer og nedturer, er det generelt ikke en anstrengende dag.

Det er mange interessante ting å se på langs stien, og du kan forvente å se mange forskjellige typer antiloper. Sebraer, vortesvin og mange fuglearter kan også sees, og hvis dere er veldig heldige er det til og med en sjanse for å se leopard, serval, piggsvin og honninggrevlinger.

Overnatting i telt.

Dagens etappe: 12 km 

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Stien følger veien til Kaulimesjøen, hvor den går ned til Zungwala-elven, hvor nattens camp befinner seg. Mye som på dag én; noen få opp- og nedturer, men for det meste jevnt terreng.

​Overnatting i telt.

Dagens etappe: 15 km

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Dette er den mest anstrengende delen av stien og innebærer en bratt oppstigning fra Zungwala til den vestlige kanten av flystripen. Du vil krysse tre bekker i løpet av denne delen av løypa. Det er mulig å velge mellom to forskjellige ruter på enten 13 eller 16 km denne dagen. Snarveien bringer dere tilbake til Chelinda via hytte 3, mens den lengre ruta går langs flystripen og en plantasje. Overnatting på Chelinda Camp. 

Dagens etappe: 13 eller 16km 

Overnatting
Chelinda Lodge >
Måltider

Frokost, lunsj og middag

I dag setter dere kursen mot vakre Lake Malawi, hvor dere sjekker inn på Blue Zebra Island Lodge som ligger på idylliske Nankoma Island. Slapp av på den hvite stranda eller i det krystallklare vannet. 

På Blue Zebra Island Lodge har man enkel tilgang til fantastiske snorkleopplevelser bare et par meter fra strandkanten. Her kan en oppleve Malawis berømte ciklider i all sin naturlige prakt. Fiskene er kjent for sine livlige og sterke farger. Her finnes arter som er unike ikke bare i Malawi-sjøen, men for dette spesielle området. Lodgen tilbyr også gratis lån av kajaker. Dykkesesongen på Blue Zebra er fra juli til september. Ønsker du å dykke bør du gi beskjed ved booking, slik at vi er sikre på at det er tilgjengelig divemaster på stedet.

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Lake Malawi er en av flere imponerende innsjøer i The Great Rift Valley. Det er den tredje største, og nest dypeste innsjøen i Afrika, og den åttende største i verden. Den strekker seg 580 km fra nord til sør, og er 75 km på det bredeste. Lake Malawi dominerer store deler av hverdagslivet i Malawi, både når det gjelder fiske, transport og turisme.

Innsjøen har en egen nasjonalpark i det vakre Cape Maclear-området. Parken ble opprettet for å beskytte innsjøens endemiske fiskearter og er det eneste som er på Unescos verdensarvliste i Malawi.

I tillegg til avslapping på de idylliske strendene ved innsjøen, eller å gjemme seg bort på en liten kampesteinsøy, tilbys det mange aktiviteter i området.

Aktiviteter:
Snorkling
Dykking
Strandfotball
Kajakk og seiling
Båttur
Vannski
Sailboarding
Strandvolleyball
Stjernekikking

Måltider

Frokost, lunsj og middag

Afrikaeventyret er slutt for denne gang og dere tar farvel til landet som har gitt dere unike opplevelser og minner for livet.

I god tid før flyavgang blir dere hentet på hotellet og kjørte til flyplassen, hvor dere sjekker inn på flyet hjem til Norge. 

Måltider

Frokost

Dere ankommer Norge med mange gode minner.

Takk for turen og velkommen tilbake til oss!

Reisevilkår

Topp Afrika AS sine reisevilkår ligger til grunn for avtalen dere gjør med Safarireiser.no når dere booker en reise. Les våre reisevilkår.

Reisegarantifondet
Topp Afrika AS er lovpålagt medlem av reisegarantifondet. Reisegarantiordningen sikrer deg pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs. Mer informasjon om reisegarantifondet finner du på www.rgf.no.

Flybilletter

De fleste av våre reiser inkluderer ikke flybilletter tur/retur Norge. Unntaket er visse reiser på spesifikke datoer (julereiser, gruppeturer og så videre) hvor vi holder gruppebilletter. Dette betyr at du kan bestille flyreisen selv om du vil. Når vi bestiller flybilletter, får dere først en reservasjon for flyreisen der dere kan se reiseruten. Dere er ansvarlige for å sjekke at alle navn er stavet i likt som i passene deres. Vi bruker elektroniske flybilletter som dere skriver ut selv, eller laster ned flyselskapets app og legger inn reisen der.

Vaksiner

Det er viktig å være vaksinert før turen til Afrika. Kontakt vaksineklinikk eller fastlege for mer informasjon om hvilke vaksiner som trengs i løpet av turen. Husk å være ute i god tid med vaksinasjonen og ta med deg vaksinasjonskortet på reisen. Hvis du begynner å føle deg uvel etter reisen, ikke nøl med å kontakte lege. Fortell legen din om turen til Afrika.

Lake Malawi blir regnet som en av få innsjøer i Afrika uten Bilharzia. Bilharzia kan likevel forekomme i visse områder, og er mest vanlig i skittent vann. Er vannet klart er det oftest trygt. Medisinen Praziquantel kan kjøpes på de fleste apotek i Malawi, og mange tar denne kuren for sikkerhets skyld. Snakk med fastlege eller vaksineklinikk om dette.

Gå til FHI for siste oppdatert liste over anbefalte vaksiner.

Reiseforsikring

Kunden har selv ansvar for å tegne reiseforsikring før avreise. Ta med deg forsikringsbevis på reisen. Vi ber deg om å kontakte forsikringsselskapet ditt og konsultere dem før avreise for å sjekke om du har tilstrekkelig reiseforsikring for turen.

Medisin og helsehjelp

Deler av reisen tilbringes i bushen, noe som betyr at det kan være vanskelig å løse spesielle behov raskt og enkelt under reisen. Det kan handle om kosthold eller medisiner, så det er veldig viktig at vi får beskjed om eventuelle spesielle behov ved bestilling av safariprogram slik at vi kan tilpasse programmet eller komme med spesielle direktiver. Alle reisende er ansvarlige for å ta med medisinen de trenger. Det er lurt å ta med sitt eget lille "medisin-kit" til forebyggende formål; hodepinetabletter, håndsprit, plaster, medisiner mot magesykdom osv. I mange av landsbyene som passeres i løpet av turen finnes det små apotek, men det kan ikke garanteres at medisinene du leter etter er tilgjengelige. Lokalsykehus og lokalt helsevesen holder en relativt lav standard, i de store byene er det muligheter for gode sykehus. 

Bagasje og vekt

Vår pakkeliste kan forhåpentligvis være til hjelp når dere pakker for reisen deres. Husk å sjekke hvor mye bagasje dere kan ta med på flyreisen. Vekten varierer avhengig av hvilket selskap dere flyr med. Hvis dere flyr innenriks under reisen deres, ber vi dere om å være ekstra oppmerksomme, da det ofte gjelder spesielle regler for innenriksfly. For eksempel: 15 kg per person inkludert håndbagasje. Ved spørsmål eller uklarheter angående bagasje ber vi dere kontakte oss.

Sørg for å ha uunnværlige ting i håndbagasjen; pass, int. vaksinasjonskort, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter, medisiner, kamera, kikkert og andre ting med høy verdi. 

Innførsel til Norge

Du er selv ansvarlig å forvisse deg om at de gjenstandene du tar med deg til Norge er lovlige å innføre. Ler mer på www.toll.no

Tips

Tips er en del av kulturen i Malawi. Selv om tips er frivillig er det forventet at man tipser i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb.

Vi anbefaler at dere tipser deres safariguide den siste dagen når dere forlater han på flyplassen. Husk at tips skal gjenspeile den jobben som er gjort. De fleste hoteller/lodger/camper har "tipbox" stående i resepsjonen. Tips blir da fordelt på alle som jobber på stedet. Vanlig tips til sjåfør på safaridager er 5 - 10 US$ per person per dag. Vanlig tips på overnattingssteder er 1 - 5 US$ per person per dag.

Sikkerhet

Befinner du deg i storbyer som Lilongwe, anbefaler vi å utvise generell forsiktighet og årvåkenhet, og unngå å gå rundt i gatene etter solnedgang. Trenger du en taxi, kan du bestille den med vår hjelp eller via hotellet. Unngå å ta taxi ut på gaten.

På safari er det viktig å gi beskjed til en vakt hvis dere ønsker å forlate teltet eller lodgen. Det kan være ville dyr i nærheten.

Les mer om sikkerhet i Malawi her.

Merk at alle UDs reiseråd er tilpasset de som reiser uten arrangør. Når du reiser med oss ​​sørger vi for å planlegge reisen på tryggest mulig måte og vi arrangerer ikke turer til områder som Utenriksdepartementet fraråder eller som vi selv ikke anser som trygge.

Språk

De offisielle språkene i Malawi er engelsk og chichewa.

Tidsforskjell

Malawi og Norge har ingen tidsforskjell når vi har sommertid, og 1 time når vi har vintertid.

Valuta

Valutaen i Malawi er malawisk kwacha (MWK). De vanligste kredittkortene blir mer og mer akseptert. I byene kan du ta ut lokal valuta med kredittkort i en minibank. På landsbygda og i parkene er det ingen muligheter for å ta ut kontanter, derfor er det viktig å ta med kontanter når man reiser fra byene. De fleste overnattingssteder og restauranter aksepterer betaling med VISA og Mastercard, ofte mot et gebyr på 5 %. US dollar er også mulig å bruke som betaling.

Elektronikk

Ute i villmarken er det mange lodger og teltcamper som ikke er koblet til det vanlige strømnettet, i stedet bruker de generatorer. Generatorene brukes ofte bare noen få timer i løpet av dagen, noe som gjør at det kan være begrenset med plass til å lade batterier til kameraer og datamaskiner. I tilfeller der du har spesielle ønsker til utstyret ditt, vennligst gi oss beskjed i forbindelse med din reiseforespørsel, vi kan deretter tilpasse ditt safariprogram etter dine ønsker. Mange små teltcamper får strøm via solcellepanel. Selv om det ikke er 220-240 V i teltet, er det som regel mulighet for å lade elektronisk utstyr i resepsjonen. Når du bor i nærheten av byer, har hoteller og lodger strøm 24 timer i døgnet, men strømbrudd er ganske vanlig.

For Malawi trengs en adapter av Type G - britisk.

Hvis du ønsker å bruke mobiltelefonen i Malawi, er det best å spørre mobiloperatøren din om hvilke kostnader som gjelder. Det kan være billigere å kjøpe e-SIM via appen Airalo eller lignend

De fleste overnattingssteder har wifi tilgjengelig i fellesområdene.

Pass & Visum

Passet må være gyldig i 6 måneder etter siste reisedag. Det må være 2 blanke sider i passet ditt for mulig stempling ved inn- og utreise. Sjekk passet ditt før avreise for å sikre at det ikke er skader. Norske borgere må ha visum for innreise i Malawi. Malawi innførte elektronisk visum i 2020. Du finner søknadsportal for e-visum og mer informasjon om visumprosessen, inkludert priser på nettsiden The Official Visa Website for Malawi.

Kunden er selv ansvarlig for å gjøre seg kjent med landets visumregler og visumkostnader før avreise.

Klima

Malawi ligger i en tropisk klimasone, men store deler av landet ligger på stor høyde, noe som gjør at temperaturen ofte er behagelig og kjølig om vinteren. Fordi Malawi ligger sør for ekvator, er årstidene det motsatte av Norge. Den tørre sesongen er fra slutten av april til november. Oktober og november kan være ubehagelig varme i sør og ved sjøen, men i Nyika-høylandet i nord begynner den ekstra varmen å snike seg inn. 

Bekledning

Når man er på safari er det godt å ha behagelige klær. Det er viktig å ikke kle seg i skrikende farger, men å velge klær som går mer i ett med naturen. Det er ofte litt kjølig tidlig på morgenen, da kan det være greit med lange ermer og lange bukser, mens dagene vanligvis er varme, da er det viktig å tenke på å beskytte seg mot solen.

Ingen spesiell kleskode gjelder på safarilodger.

Norsk ambassade

Den norske ambassaden i Malawi ligger i landets administrative hovedstad, Lilongwe, og befinner seg i "City Centre".

Postadresse:
ARWA HOUSE
City Centre
Private Bag B323
Lilongwe 3

Amabassadens kontaktinformasjon
Tel: +265 1 779 400
E-mail: emb.lilongwe@mfa.no

Utenrikstjenesten ber alle som skal oppholde seg i utlandet over lengre tid om å registrere seg via deres app eller hjemmesider. Last ned appen «Reiseklar» hvor Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app, eller registrer reisen på www.reiseregistrering.no. Dette vil gjøre det enklere for utenrikstjenesten å få kontakt med deg dersom noe skulle oppstå i området du befinner deg. I en krisesituasjon vil Utenrikstjenesten forsøke å oppnå kontakt med deg via e-post, SMS eller telefon dersom du legger inn relevant informasjon hos dem. Utenrikstjenesten garanterer ikke at de vil kunne hjelpe deg i alle situasjoner.

  • Engelsktalende guide/sjåfør 
  • ​Safari i Nyika National Park
  • Vandring med guide
  • Måltider som beskrevet i program
  • Overnatting som beskrevet i program
  • Alle parkavgifter
  • All transfer i programmet


PRISEN INKLUDERER IKKE:

  • Flybilletter tur/retur Norge
  • Tips til safariguide/sjåfør, 10 - 15 USD per dag, fra hver av dere
  • Visum ved innreise

Det lille ekstra

Liker du å unne deg det lille ekstra? Nedenfor lister vi noen oppgraderingsforslag til de ulike overnattingsstedene samt aktiviteter som kan gi en flott reise noen ekstra minneverdige opplevelser. Dette er selvfølgelig bare et lite utvalg, og vi kommer gjerne med flere forslag.

Oppgradering av overnattingssted

Det har tatt oss mange år å finne de absolutt beste overnattingsstedene på våre destinasjoner. Slapp av ved bassenget på et eventyrlig resort, eller få ditt livs villmarksopplevelse i luksustelt midt på savannen. På våre turer våkner du på din beste side uansett! For deg som vil ha det lille ekstra finner du noen forslag nedenfor. Gi oss gjerne beskjed i bestillingsforespørselen hvis du har spesielle ønsker eller er interessert i en oppgradering.

Legg til aktiviteter

Å reise til Afrika er en magisk opplevelse som gir minner for livet. Det er mulig å forgylle dagene med noe ekstra minneverdig for de som ønsker det. Nedenfor har vi listet opp de mest populære aktivitetene på reisemålet ditt. Vi hjelper gjerne til med å foreslå aktiviteter som kan passe for dere.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta en titt på alternativene for denne turen eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Klar for å planlegge ditt eget safarieventyr?

Takk for din forespørsel!

Våre safarieksperter vil snart komme tilbake med et reiseforslag som tar deg nærmere ditt store eventyr.

Fyll ut dine opplysninger og beskriv gjerne ønskene du har for reisen din, så utarbeider vi et skreddersydd programforslag for deg.

Drømmer du om noe spesielt? Vi har kunnskapen og erfaringen som kreves for å lage en helt eksklusiv, skreddersydd reise, akkurat slik du vil ha den. Ta kontakt med meg direkte, eller bestill et møte med en av våre safarieksperter >

Josef Khaled, Daglig leder, Safarireiser
Josef Khaled,
Daglig leder, Safarireiser

Abonner på inspirasjon og reisenyheter

Drøm deg bort med vårt populære nyhetsbrev, spekket med inspirasjon og reisetips til ditt neste store eventyr.

Takk!

Du abonnerer nå på vårt nyhetsbrev.